15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να ξεφλουδίσετε φύλλα σέλινου, μίσχο, ρίζα

Πείτε μας πώς να ξεφλουδίζετε το σέλινο και πρέπει να το κάνετε καθόλου; Μου αρέσει πολύ να προσθέτω τριμμένη ρίζα σε σαλάτες λαχανικών. Τις προάλλες, ένας γείτονας ήρθε για επίσκεψη, απλά ετοίμαζα μια σαλάτα. Λέει λοιπόν ότι το δέρμα δεν χρειάζεται να κοπεί, περιέχει «τις περισσότερες βιταμίνες». Πλύνετε αρκετά καλά. Είναι αλήθεια?

πώς να ξεφλουδίσετε το σέλινο Δεν αρέσει σε όλους η συγκεκριμένη μυρωδιά του σέλινου, αλλά δεν πρέπει να το αποκλείσετε από τη διατροφή σας. Αυτό το λαχανικό ρίζας είναι μια πραγματική αποθήκη βιταμινών και οι διατροφολόγοι θεωρούν ότι ο χυμός του είναι ιδιαίτερα χρήσιμος. Ωστόσο, άλλα μέρη του φυτού θα είναι χρήσιμα στην κουζίνα. Τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συντήρηση ή σε σαλάτες. Και τα αρωματικά στρογγυλεμένα λαχανικά με ρίζες θα προσθέσουν πικάντικη στυπτικότητα στις σαλάτες και τον πλούτο του ζωμού. Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτό το λαχανικό, δεν βλάπτει να γνωρίζετε μερικές από τις αποχρώσεις του πώς να ξεφλουδίσετε το σέλινο, επειδή έρχεται σε διαφορετικούς τύπους. Ανάλογα με αυτό, η προετοιμασία του λαχανικού για χρήση είναι επίσης διαφορετική..

Σύμφωνα λοιπόν με το ποιο μέρος του φυτού προορίζεται για χρήση ως τρόφιμα, υπάρχουν τρεις τύποι σέλινου:

  • σεντόνι;
  • έχων μίσχον;
  • ρίζα.

Τώρα ας δούμε τα χαρακτηριστικά του καθαρισμού κάθε τύπου..

Μαδημένο, πλυμένο, φαγωμένο – ελάχιστη προετοιμασία φυλλώδους σέλινου

φυλλώδες σέλινο Ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να ξεφλουδίσετε τις φυλλώδεις ποικιλίες. Εδώ αρκεί να ξεπλύνετε καλά το φύλλωμα και να το αφήσετε να στεγνώσει. Το μόνο που μπορεί να χρειαστεί είναι να επιλέξετε κιτρινισμένα και νωθρά φύλλα, εάν υπάρχουν. Ωστόσο, όταν αγοράζετε φρέσκο ​​σέλινο, δεν θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα..

Χρειάζεται να ξεφλουδίσω το σέλινο με μίσχους?

καθαρισμός στελεχώνΟρισμένες νοικοκυρές, έχοντας δοκιμάσει για πρώτη φορά ζουμερά χοντρά στελέχη, τα αρνούνται. Ονομάζουν τον λόγο για αυτήν την υπερβολική ίνα και τη δυσκαμψία των στελεχών. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πραγματικά δυνατό, αλλά για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο – αν συναντήσετε παλιά μίσχους. Είναι καλυμμένα με χοντρές ίνες από πάνω, οι οποίες πρέπει να αποκοπούν με ένα μαχαίρι. Από την άλλη πλευρά, οι εσωτερικές ίνες παραμένουν μέτρια σκληρές και δεν γίνονται αισθητές, διατηρώντας παράλληλα τη χαρακτηριστική δομή του σέλινου..

Αλλά τα νεαρά μίσχα μπορούν να καταναλωθούν χωρίς επιπλέον καθαρισμό, απλά πλένοντάς τα.

Πώς να ξεφλουδίσετε τη ρίζα σέλινου?

καθαρισμός ρίζαςΟι ρίζες αυτού του σέλινου θυμίζουν κάπως παντζάρια, μόνο υπόλευκα χρώματα και με ανώμαλη επιφάνεια καλυμμένη με φυματίους. Μπορούν να είναι εντυπωσιακά σε μέγεθος. Κατά την αγορά, είναι καλύτερο να επιλέξετε αυτά τα φρούτα των οποίων το δέρμα είναι πιο λείο – θα είναι ευκολότερο να τα ξεφλουδίσετε και θα υπάρχουν λιγότερα απόβλητα πολύτιμου αρωματικού πολτού.

Το σέλινο ρίζας πρέπει να ξεφλουδίζεται σε κάθε περίπτωση, μικρό ή μεγάλο, μικρό ή μεγάλο. Πρώτον, είναι η φλούδα που απορροφά τα νιτρικά και δεύτερον, η σπογγώδης κορυφή του καρπού δεν έχει καλή γεύση και πρέπει να αποκοπεί και να απορριφθεί..

Πριν από τον καθαρισμό, οι ρίζες πρέπει να πλυθούν, στη συνέχεια να κόψετε το κάτω και το πάνω μέρος. Όλες οι αναπτύξεις και οι καταθλίψεις κόβονται επίσης και οι ίδιοι οι καρποί ξεφλουδίζονται σαν μια πατάτα. Εάν είναι πολύ μεγάλο και δεν θα χρησιμοποιηθεί πλήρως αμέσως, μπορείτε να κόψετε και να καθαρίσετε το μισό. Το δεύτερο μέρος του σέλινου τοποθετείται σε μια σακούλα και διατηρείται στο ψυγείο. Παρεμπιπτόντως, το σέλινο μπορεί να βρίσκεται εκεί για πολύ καιρό – πρακτικά δεν επιδεινώνεται και παραμένει σταθερό. Το μόνο πράγμα είναι ότι η περιοχή κοπής σκουραίνει και στο μέλλον θα πρέπει να κοπεί λεπτό.

Βίντεο για το πώς να ξεφλουδίσετε γρήγορα τη ρίζα σέλινου

Previous Post
Orchidea betegségek és növénymentési technikák feltárása
Next Post
איך לגדל תפוחי אדמה לפי מיטלידר בקוטג ‘קיץ קטן