15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ασθένειες μπιγκόνιες, θεραπεία τους

Έχω μια μικρή συλλογή μπιγκόνιων διαφορετικών ποικιλιών. Τον προσέχω καλά, αλλά πρόσφατα άρχισα να παρατηρώ ξερά φύλλα στους θάμνους. Πείτε μου ποιες ασθένειες έχουν οι μπιγκόνιες και πώς να τις αντιμετωπίσουμε?

Η όμορφη μπιγκόνια έχει έναν όχι πολύ ιδιότροπο χαρακτήρα. Με την επιφύλαξη των συστάσεων για τη φροντίδα του φυτού, θα ευχαριστήσει το μάτι με μια φωτεινή πράσινη μάζα και επαναλαμβανόμενη ανθοφορία. Ωστόσο, λόγω διαφόρων συνθηκών, συμβαίνει μερικές φορές ότι η γενική κατάσταση του λουλουδιού αρχίζει ξαφνικά να επιδεινώνεται..

Η εμφάνιση των φύλλων του φυτού θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της φύσης της ασθένειας της μπεγκόνια και στην έναρξη της κατάλληλης θεραπείας. Οι πιο συχνές ασθένειες της μπιγκόνιες περιλαμβάνουν:

  • ωίδιο?
  • γκρι σήψη?
  • αγγειακή βακτηρίωση.
  • θήκη.

Ωίδιο

ωίδιο

Ένα σύμπτωμα της νόσου είναι οι στρογγυλές καφέ κηλίδες στα φύλλα με λευκή επίστρωση. Η πληγείσα περιοχή επεκτείνεται γρήγορα σε ολόκληρο το φυλλάδιο. Ο λόγος για την εμφάνιση του ωιδίου είναι πολύ υψηλή θερμοκρασία και χαμηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο όπου βρίσκεται η κατσαρόλα..

Η προσβεβλημένη μπιγκόνια πρέπει να διαχωριστεί από άλλα φυτά..

Εάν οι κηλίδες μόλις εμφανίστηκαν, τα φύλλα ψεκάζονται με Fitosporin-M ή Alirin-B. Σε περίπτωση που χαθεί η έναρξη της νόσου και επηρεαστούν όλα τα φύλλα, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί με Topaz ή Strobin.

Γκρι σήψη

γκρίζα σήψη

Η αυξημένη υγρασία και το συχνό πότισμα οδηγούν σε ασθένεια της γκρίζας σήψης. Στο αρχικό στάδιο, τα φύλλα καλύπτονται με γκρίζες κηλίδες, κολλώδεις στην αφή. Σταδιακά, ο λεκές επεκτείνεται και οδηγεί σε σήψη του φύλλου, καθώς και του ίδιου του στελέχους.

Για να αποθηκεύσετε το φυτό, το δοχείο μεταφέρεται σε άλλη θέση ή ρυθμίζεται η υγρασία στο δωμάτιο. Αφαιρέστε τα προσβεβλημένα φύλλα και ψεκάστε τα υπόλοιπα φύλλα με 0,1% διάλυμα Euparen ή Fundazole.

Αγγειακή βακτηρίωση

αγγειακή βακτηρίωση

Οι άκρες των φύλλων αρχίζουν να κιτρινίζουν και σταδιακά γίνονται καφέ. Το κεντρικό τμήμα του φύλλου παραμένει πράσινο, αλλά τα ίδια τα αγγεία γίνονται μαύρα. Είναι απαραίτητο να κόψετε τα άρρωστα φύλλα και να αντιμετωπίσετε τα υπόλοιπα με μυκητοκτόνα.

Ασπίδα

κενό

Στο αρχικό στάδιο, εμφανίζεται με μια κολλώδη άνθιση. Με την πάροδο του χρόνου, σχηματίζονται μικρές καφέ αυξήσεις στα φύλλα, οι οποίες μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς να καταστραφεί το ίδιο το φύλλο. Μια άρρωστη μπιγκόνια πρέπει να αντιμετωπίζεται με εντομοκτόνο (Aktar).

Ασθένειες που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία

Με την έγκαιρη ανίχνευση βλάβης, η μπεγκόνια μπορεί να αναζωογονηθεί με τη βοήθεια ειδικών φαρμάκων. Ωστόσο, υπάρχουν ασθένειες, η παρουσία των οποίων κάνει τις μπιγκόνιες μοιραία διάγνωση:

  1. Σημείο κουδουνίσματος. Μεταδίδεται από παράσιτα και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση κίτρινων κηλίδων και νεκρών περιοχών στα φύλλα.σημείο κλήσης
  2. Βακτηριακή κηλίδωση. Στο πίσω μέρος του φύλλου, εμφανίζονται υδαρή μικρά στίγματα, τα οποία σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου και επηρεάζουν εντελώς ολόκληρο το λουλούδι, συμπεριλαμβανομένων των ταξιανθιών.βακτηριακό σημείο
  3. Νηματώδης φύλλων. Η άκρη του φύλλου αρχικά ξεθωριάζει, διατηρώντας το πράσινο χρώμα του και στη συνέχεια στεγνώνει σταδιακά. Ένα εντελώς στεγνό φύλλο καλύπτεται με καφέ κηλίδες. Η ασθένεια μεταδίδεται στο λουλούδι μέσω του εδάφους ως αποτέλεσμα χαμηλής θερμοκρασίας και υψηλής υγρασίας..νηματώδης φύλλων

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μπεγκόνια πρέπει να καταστραφεί αμέσως, έτσι ώστε η ασθένεια να μην μεταδοθεί σε άλλα φυτά..

Παρασκευάσματα κατά των ασθενειών των φυτών – βίντεο

Previous Post
Hogyan ültessünk petúnia palántákat tőzegtablettákba?
Next Post
Συγκομιδή ντομάτας Maryina Roshcha για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο