15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να εφαρμόσετε σωστά και να εκτρέψετε κοπριά κοτόπουλου;

Είμαι αρχάριος κηπουρός, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία. Θα ήθελα να βελτιώσω ελαφρώς την κατάσταση του εδάφους, ειδικά επειδή υπάρχουν κοτόπουλα στο αγρόκτημα. Πείτε μου πώς να εφαρμόσετε σωστά και να εκτρέψετε κοπριά κοτόπουλου για να γονιμοποιήσετε τον κήπο?

Μεταξύ των οργανικών λιπασμάτων, η κοπριά κοτόπουλου κατατάσσεται δικαιωματικά στην πρώτη θέση. Περιέχει χρήσιμες ουσίες όπως χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, φώσφορο και άλλες, χάρη στις οποίες καθιστά το έδαφος πιο θρεπτικό. Σε αντίθεση με τα ορυκτά λιπάσματα, τα οποία δρουν μόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν, τα απόβλητα πουλιών τρέφουν τη γη για περίπου 4 χρόνια και τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους είναι ορατά σε μια εβδομάδα..

Πλεονεκτήματα της κοπριάς κοτόπουλου έναντι άλλων τύπων λιπασμάτων

περιττώματα κοτόπουλου

Ως αποτέλεσμα της εισαγωγής αποβλήτων πουλιών στο έδαφος, συμβαίνουν τα ακόλουθα:

  • η ανάπτυξη και η ωρίμανση των καλλιεργειών επιταχύνεται για 7-10 ημέρες.
  • Η παραγωγικότητά τους σχεδόν διπλασιάζεται.
  • ο σίδηρος και ο χαλκός που περιλαμβάνονται στα περιττώματα αυξάνουν την αντοχή των φυτών σε μυκητιακές και βακτηριακές ασθένειες.
  • αυξάνεται η αντοχή στην ξηρασία.

Τρόποι χρήσης περιττωμάτων κοτόπουλου

Η λίπανση με απορρίμματα πουλερικών πραγματοποιείται με τον ακόλουθο τρόπο:

  1. Προσθέστε ξηρά περιττώματα στο χώμα.
  2. Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε χούμο ή λίπασμα.
  3. Διεξάγετε υγρή λίπανση με έγχυση απορριμμάτων.

Η φρέσκια κοπριά κοτόπουλου δεν συνιστάται να εφαρμόζεται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ουρικό οξύ, το οποίο προκαλεί εγκαύματα σε όλες τις καλλιέργειες που καλλιεργούνται στον κήπο.

Λίπανση του εδάφους με ξηρά περιττώματα

εφαρμογή εδάφους

Τα ξηρά περιττώματα εφαρμόζονται στα κρεβάτια το φθινόπωρο, σκορπίζονται ομοιόμορφα πάνω από την περιοχή. Για 1 τ.μ. χρησιμοποιήστε 1 κιλό αποξηραμένο λίπασμα. Οι έμπειροι κηπουροί που χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο λίπανσης συνιστούν το σκάψιμο του κήπου όχι αμέσως μετά την εφαρμογή, αλλά αμέσως πριν από την εαρινή φύτευση..

Η χρήση περιττωμάτων στην κομποστοποίηση

κοπρόχωμα

Κατά την κομποστοποίηση, η κοπριά κοτόπουλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο συστατικό ή το λίπασμα μπορεί να παρασκευαστεί απευθείας από την κοπριά με την προσθήκη σάπιο πριονίδι ή άχυρο. Για να το κάνετε αυτό, απλώστε τα συστατικά σε στρώματα περίπου 20 εκατοστών, σχηματίζοντας ένα σωρό κομπόστ με ύψος 1,5 μ. Καλύψτε το σωρό από πάνω με αλουμινόχαρτο. Μετά από δύο μήνες, το κομπόστ από κοπριά και πριονίδι θα είναι έτοιμο για χρήση..

Υγρό λίπασμα από κοπριά κοτόπουλου

λύση

Για να πραγματοποιήσετε υγρούς επιδέσμους, προετοιμάστε:

  1. Ένα γρήγορο διάλυμα εφαρμόζεται αμέσως μετά την προετοιμασία (ένα μέρος των ξηρών περιττωμάτων αραιώνεται με 20 μέρη νερού). Το επάνω ντύσιμο πρέπει να γίνεται μετά από πότισμα ή βροχή, αποφεύγοντας την επαφή με τα φύλλα. Ένας ενήλικος θάμνος θα χρειαστεί 1 λίτρο διαλύματος · για τα νεαρά σπορόφυτα, ο ρυθμός μειώνεται στο μισό.
  2. Συμπυκνωμένο έγχυμα που είναι προ-αραιωμένο (τα περιττώματα και το νερό αναμειγνύονται σε αναλογία 1: 1 και διατηρούνται ζεστά για τουλάχιστον μία εβδομάδα). Ένα τέτοιο συμπύκνωμα μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πριν από τη χρήση, διαλύστε ένα λίτρο έγχυσης σε ένα κουβά με νερό και νερό μεταξύ των σειρών, χωρίς να επηρεάσετε τα κρεβάτια με φυτά.

Πώς να προετοιμάσετε και να εφαρμόσετε ένα διάλυμα από κοπριά κοτόπουλου – βίντεο

Previous Post
Télálló és produktív édes cseresznye Julia – lesznek -e gyümölcsök további beporzás nélkül
Next Post
Στην καταπολέμηση των παρασίτων των δαμάσκηνων, οι φωτογραφίες με περιγραφές θα βοηθήσουν
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org