15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Burgonya ültetése egy hátsó traktorral, hillerrel

Motoblokk ültetővel és domborítóval Az univerzális eszköz – a hátsó traktor – segít a kertésznek, hogy sokkal gyorsabban és hatékonyabban végezzen sok feladatot a kertben. A kertészeti feladatok közé tartozik a szántás, a domboldozás, az ültetés, a gyomirtás és a burgonya betakarítása járható traktorral, egy multifunkcionális és pótolhatatlan géppel a háztartásban..

Hogyan lehet burgonyát ültetni egy járó traktorral

Barázsképződés Számos módja van a burgonya ültetésének a mögött álló traktorral:

  • a szárnyak közötti rés szabályozásával rendelkező domborító segítségével;
  • szerelt burgonyaültető segítségével.

1. módszer.

Kétsoros okukchnik egy járó traktoronA burgonyát ültető traktorral ültetik, a következőképpen: a kerekek és a dudor vannak felszerelve az egységre. Ezután a hornyokat levágják. Minél simábbak, annál könnyebb a jövőben gondoskodni a burgonyáról. Ezekbe a barázdákba manuálisan gyökérnövényt helyeznek. A szakasz befejezése után a görgőket gumikra cserélik, amelyek megfelelnek a nyomtávnak. A gumi kerekeknek köszönhetően a készülék nem károsítja a burgonyát, hanem talajjal borítja és letapogatja. Így a gyökérnövény ültetését végzik..

Lásd még: burgonya palacsinta darált hússal – recept fotóval lépésről lépésre egy serpenyőben.

2. módszer.

Burgonyaültetővel való munkaHa óriási területeket osztanak ki a burgonyára, akkor tanácsos ültetni egy lombkorona traktorral. Az első lépés a talaj előkészítése:

  • zöldségeskert szántása;
  • boronáló, hogy a palánták megkapják a szükséges nedvességet és oxigént;
  • a talaj nedvesítése (ha lehetséges).

Ezután a gerinceket előre vágják. A burgonyaültetőnek barázdái vannak, a gumók betáplálására szolgáló eszköz az előkészített lyukakba, és egy tárcsatartó a burgonya visszatöltéséhez. Ennek a „sokoldalúságnak” köszönhetően egyszerre több műveletet is el lehet végezni – barázdákat vágni, gumókat fektetni és kitölteni. A munka kezdetekor a kerekeket felhelyezik az egységre, a burgonyaültetőt pedig a hátralépő traktorra. A paramétereket a további munkához igazítják.

A magas gerinc eléréséhez a készülék korongjai közelednek egymáshoz, és a barázda mélyülése nő. És hogy csökkentse – a fordított eljárást hajtják végre, a lemezek elmozdulnak, miközben csökkentik a támadási szöget.

A burgonyát egy speciális rekeszbe helyezik, és amíg a mögöttük haladó traktor mozog, az előkészített barázdákba táplálják. A frekvencia manuálisan szabályozható, vagy teljesen megbízhat a technikában. Az ültetés után a barázdákat lezárják és a talajt tömörítik. A tetejére szerves trágyát adhat, és megnedvesítheti a talajt.

A kert feldolgozása járható traktorral

Hiller járó traktorhozA kert helyes feldolgozását járó traktorral speciális tartozékok vagy pótkocsik segítségével végezzük. Ezt követően a talaj oxigénnel gazdagodik, minden gyom eltávolításra kerül, és a gumók szabadon és gyorsabban nőnek. Ez a feladat minden nyári lakosnak szól, és különösebb nehézségek nélkül hajtják végre. A lényeg az, hogy szántás előtt állítsa be a tartozékokat, állítsa be az eke markolatát (az univerzális függesztőkar fogantyújának elforgatásával). Ha mindent helyesen végez, akkor a járó traktor tartása és vezetése a barázdák mentén könnyű lesz..

A szántási mélységnek 19-20 cm-en belül kell lennie, egy ilyen eljárás után megszűnik a talaj boronálásának igénye!

A hátsó traktor tartozéka egy speciális eke, amely bizonyos mélységig egyenletes barázdákat készít. Ezt követően kézzel vagy burgonyaültető segítségével a burgonyát a barázdákba fektetik, és a gumókat talajjal borítják..

Burgonya feldolgozása csírázás után

Hilling palánták2-3 hét elteltével, amikor az összes palánta már megjelent, megkezdődik a következő folyamat, amely szintén járható traktor segítségével hajtható végre. Az egész ültetési terület barázdákra van osztva, a talajt fellazítják és utakat alakítanak ki a sorok közötti kényelmes mozgatás érdekében. A domborítás jótékony hatással van a szárcsírázási folyamatra, eltávolítja a gyomokat, megtartja a nedvességet a talajban, kiváló védelmet nyújt a fiatal növényeknek az első fagy ellen.

Ezt a folyamatot egy speciális fúvóka biztosítja a hátsó traktoron- egy, két vagy három soros billenő. A domborítás során a műtrágyát a talajba kell juttatni egy további fúvókával, amelyet a burgonyaültetőre kell felszerelni.

Sorok közötti feldolgozás

A burgonya gyomlálásaA virágzási időszakban a burgonyát speciális lazításra van szükség a sorok között, ami lehetővé teszi a gyökérnövény gyorsabb növekedését, garantálva a jó termést. Amikor először ültetik a burgonyát gyalogos traktorral az ültetés utáni nyolcadik napon, ekkor sűrű kéreg jelenik meg a talajon, ami megnehezíti a szárak növekedését.

És akkor – 7 naponta, amíg a folyosók elérhetetlenné válnak. A gyomlálás történhet manuálisan vagy mechanikusan. A lényeg az, hogy időben távolítsa el a gyomokat, hogy ne bonyolítsák a palánták növekedését, és ne befolyásolják negatívan a gyökérnövény fejlődését..

Gyomlálás boronával

Gyomlálás boronávalEgy ilyen eszközt egy járó traktorra helyeznek. A hálósejtek oldala körülbelül 20 cm, 45 fokos szögben helyezkedik el. A borona hatékony, mivel egyszerre nagy területet takar, de nem lehet vele „tisztán” feldolgozni a sorközöket. A gyomok eltávolításának legjobb módja a gyökereknél fogva. Ezután a burgonya tisztább lesz, és ritkábban kell gyomlálni. Nos, ennyi, a kertész fő feladatai teljesültek. Még várni kell a megfelelő időre, és lehet szüretelni! És ebben az esetben a hátsó traktor kiváló asszisztens lesz.!

Házi burgonya-ásó járó traktorhoz

Burgonyakásó járható traktorhozA burgonya betakarításához a kézművesek speciális eszközt készítenek – burgonya -ásót egy járó traktorhoz. A berendezés hegesztett keretből, ekevasból, szerkesztői egységből, tisztább dobból áll. Az eszköz összegyűjtéséhez szüksége lesz bizonyos készségekre és a részletes rajzok tanulmányozására, nagy számban az interneten. Az eredmény gyors burgonyatermés a gumók és a különleges munkaerőköltségek károsítása nélkül..

Az információk jobb asszimilálása érdekében egy videót kínálunk, amellyel a burgonyát dörzsölheti Neva traktorral.

Motoblock Neva burgonya ültetés – videó

Previous Post
A narancsolaj jótékony tulajdonságait a bőr-, arc- és hajápolásban használjuk
Next Post
Δημοφιλείς συνταγές για τηγανητό συκώτι βοδινού με κρεμμύδια