15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Για πρόληψη και θεραπεία – Baytril 10, οδηγίες χρήσης για πτηνά

Μιλήστε μας για το Baytril 10, οδηγίες χρήσης για πουλερικά, συγκεκριμένα, για κρεατοπαραγωγή. Αγοράσαμε πενήντα κοτόπουλα ηλικίας, δύο εβδομάδες αργότερα άρχισαν να αρρωσταίνουν: βρίζουν, πρήζονται, τρώνε άσχημα. Πήρα τηλέφωνο τον κτηνίατρο και ήταν σε αναρρωτική άδεια, με συμβούλεψε στο τηλέφωνο να τους δώσω αυτό το αντιβιοτικό. Σε ποια ηλικία μπορεί να δοθεί και πώς; Καταλαβαίνω ότι πρέπει να πίνεις και να δίνεις καθαρό νερό ή απλά φάρμακο; Και πόσες μέρες να τους δώσουμε να πιουν?

bytril 10 οδηγίες χρήσης για πτηνά Κατά την εκτροφή πτηνών, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στη διατροφή τους, αλλά και στην υγεία των πτηνών. Συχνά η θνησιμότητα συμβαίνει στο κοπάδι λόγω μιας σειράς ασθενειών, ειδικά μεταξύ των νεαρών ζώων. Το φάρμακο Baytril 10 θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ασθένειες και να αποτρέψετε την εμφάνισή τους, οι οδηγίες χρήσης για τα πουλιά των οποίων έχουν έναν σαφή κατάλογο λοιμώξεων που εμπίπτουν στην επιρροή του.

Είναι ένα βιοδιαθέσιμο αντιβιοτικό που διεισδύει γρήγορα στο σώμα των πτηνών, με ευρύ φάσμα δράσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους πτηνών διαφορετικών ηλικιών, από νεοσσούς ηλικίας έως ενήλικες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσει η θεραπεία εγκαίρως, έως ότου η μόλυνση εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη θυγατρική φάρμα και δεν οδηγήσει σε επιπλοκές..

Πότε ενδείκνυται η χρήση αντιβιοτικού;

Baytril για τη θεραπεία της μυκοπλάσμωσης σε κοτόπουλα Το δραστικό συστατικό του Baytril είναι η ενροφλοξασίνη. Το φάρμακο διατίθεται με τη μορφή κίτρινου διαλύματος συσκευασμένου σε αμπούλες, πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια. Για τη θεραπεία των πτηνών, το Baytril 10% χρησιμοποιείται απευθείας – ένα διάλυμα, 1 ml από το οποίο περιέχει 100 mg ενροφλοξασίνης. Υπάρχουν επίσης δοσολογίες με συγκέντρωση 2,5 και 5%.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία όλων των πουλερικών. Ενδείκνυται για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος και του γαστρεντερικού σωλήνα, συγκεκριμένα:

  • μυκοπλασμωση?
  • στρεπτόκοκκωση
  • νεκρωτική εντερίτιδα.
  • σαλμονέλωση?
  • κολιβακίλωση
  • αιμοφιλία.

Το αντιβιοτικό διεισδύει γρήγορα στο σώμα απορροφώντας το από το στομάχι. Διατηρεί την επίδρασή του για άλλη μια μέρα και αποβάλλεται σχεδόν πλήρως..

Baytril 10 – οδηγίες χρήσης για πτηνά

bytril 10Η θεραπεία με αντιβιοτικά πραγματοποιείται πίνοντας τα πουλιά – το διάλυμα προστίθεται στο νερό και δίνεται σε κοτόπουλα ή ενήλικες. Συνήθως μια πρόσληψη 3 ημερών είναι αρκετή και σε αυτό το διάστημα το πουλί πρέπει να πίνει νερό μόνο με φάρμακο. Σε δύσκολες περιπτώσεις (μικτές λοιμώξεις, σαλμονέλωση) κολλήστε για 5 ημέρες.

Δεν μπορείτε να δώσετε ένα αντιβιοτικό ταυτόχρονα με φάρμακα από την ομάδα μακρολίδων, τετρακυκλίνες. Επίσης, δεν χρησιμοποιείται ταυτόχρονη θεραπεία με χλωραμφενικόλη και μη στεροειδή φάρμακα. Επιπλέον, το Baytril αντενδείκνυται για ωοτόκες όρνιθες, καθώς συσσωρεύεται σε αυγά. Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, μπορείτε επίσης να πιείτε τα στρώματα, αλλά σε αυτή την περίπτωση τα αυγά πετιούνται και δεν τρώγονται..

ταΐζοντας κοτόπουλα με μπαϊτρίληΗ δοσολογία του διαλύματος εξαρτάται από το βάρος του πουλιού – 10 mg του φαρμάκου χρειάζονται για κάθε κιλό. Συνήθως ένα τέτοιο ποτό παρασκευάζεται, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία των πτηνών και τα χαρακτηριστικά ορισμένων ειδών:

  • κοτόπουλα: για 1 λίτρο νερό – 0,5 ml Baytril 10%.
  • για ενήλικα κοτόπουλα: για 10 λίτρα νερό – 5 ml αντιβιοτικού.
  • κοτόπουλα: για 10 λίτρα νερού – 10 ml του φαρμάκου.

Μετά τη θεραπεία με Baytril, ανεξάρτητα από τη συγκέντρωσή του, είναι δυνατή η σφαγή ενός πτηνού μόνο μετά από 1,5 εβδομάδα. Ο χρόνος υπολογίζεται με βάση την τελευταία ημέρα κατανάλωσης αλκοόλ.

Πώς και γιατί να χρησιμοποιήσετε το Baytril για κοτόπουλα

Previous Post
Beltéri növényi euphorbia – látványos és szerény ablakpárkány dekoráció
Next Post
Ασθένειες φραγκοστάφυλου και θεραπεία τους
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org