15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A nyári lakos segítségére a Dual Gold herbicidre vonatkozó utasítások és a gyógyszer fogyasztási arányai

a Dual Gold herbicidre vonatkozó utasítások A Dual Gold egy szisztémás típusú szelektív herbicid, amelyet széles körben használnak a kert növényzetének leküzdésére. A Dual Gold herbicidre vonatkozó utasítás lehetővé teszi a gyógyszer használatát gabonafélék és kétszikű, egynyári és évelő gyomok ellen tök, görögdinnye, répa, paradicsom vagy káposzta ellen.

A herbicid összetétele és felszabadulási formája

a Dual Gold gyógyszer kiadásának formája A Dual Gold egy gyorsan ható szelektív herbicid. Aktív komponense, az S-metolaklór közvetlenül a gyomokra hat, és nem befolyásolja a zöldségültetvényeket. Az utasítások szerint a Dual Gold herbicidet kizárólag a talajra kell felhordani, és még az első hajtások megjelenése előtt..erősen koncentrált emulzió

A termék nagy koncentrációjú emulzió formájában kapható, amelyet oldatkészítésre szánnak. 1 liter gyomirtó szer 960 ml S-metolaklór hatóanyagot tartalmaz.

A hatásmechanizmus Dual Gold

a Dual Gold herbicid hatásmechanizmusaA gyomnövényzet a legveszélyesebb a fiatal palánták számára. Elveszi a nedvességet és a fontos tápanyagokat a csíráktól, így a palánták legyengülve nőnek és fokozatosan elpusztulnak. Az utasítások szerint a Dual Gold gyomirtó szer több mint 35 zöldség- és mezőgazdasági növényen képes irtani a gabonaféléket és a kétszikű gyomokat..

A gyógyszert ilyen növényeken lehet használni:

 • görögdinnye;
 • tök;
 • cékla (asztal és takarmány);
 • kukorica;
 • borsó;
 • burgonya;
 • paradicsom;
 • Fehér káposzta;
 • erőszak;
 • szója;
 • dohány;
 • komló;
 • napraforgó.

A Dual Gold tök gyomirtó szer harci bogáncs, gyermekláncfű, garnélarák, nyír, búzafű és sok más gyomfaj ellen küzd. Permetezés után az emulziót gyorsan felszívják a növényi sejtek, gátolva a fehérjék, lipidek és zsírsavak bioszintézisét. A sejtosztódás megsértése, a gyomnövekedés leáll, és elpusztul.

A Dual Gold úgy működik, hogy a gyomok elpusztulnak a csírázás során, még a terméscsírák megjelenése előtt.

A gyomirtót minimális toxicitás és hosszú távú védőhatás jellemzi, amely 8-10 hétig tart.

Utasítások a Dual Gold herbicidhez

Utasítások a Dual Gold herbicidhezA Dual Gold -ot ajánlott a talajra felhordani, miután a zöldségeket vagy az ipari növényeket már elvetették, de még nem láthatók a talaj felszínén. Az oldat elkészítéséhez 490 ml herbicidet fel kell oldani 1 liter vízben, majd zöldségek és ipari növények permetezésére kell használni. Az oldatot + 25 ° C hőmérsékleten kell elkészíteni.

A gyógyszer fogyasztási aránya a kultúrától függően:

 1. Repce, kukorica, napraforgó, szójabab – az ajánlott herbicid -fogyasztás 1,3-1,7 liter / hektár. A kezelést legjobb a termesztett növények első hajtásainak megjelenése előtt elvégezni, körülbelül 4-10 nappal a palánták nyílt talajba történő átültetése után..
 2. Fehér káposzta – a gyógyszer normája 200-350 liter a kert 1 hektárján, a permetezést a vetés után, de a hajtások csírázása előtt végezzük.
 3. Asztali és cukorrépa – 1,2-1,5 liter hektáronként.
 4. Burgonya, borsó és paradicsom – a permetezést 1,6 liter hektáronként végezzük.
 5. Sütőtök – a tökágy kezeléséhez a munkaoldatot 2 liter koncentrációban használják 1 hektáronként..

A gyomirtó oldat elkészítéséhez öntsön egy kevés vizet a tartályba, adjon hozzá szükséges mennyiségű Dual Gold -ot, majd apró részletekben adjon hozzá szükséges mennyiségű vizet, alaposan keverje össze, hogy az oldat homogén legyen..

A Dual Gold gyomirtó szerrel történő permetezést kora reggel vagy késő este kell elvégezni, száraz és nyugodt időben..

A termék hatékonyságának növelése érdekében 3-4 cm mélyen a talajba kell ágyazni. Feldolgozás előtt a talajt meg kell nedvesíteni – ez növeli a termék hatékonyságát.

Az alkalmazás jellemzői és előnyei

alkalmazás jellemzőiA toxicitás hiánya miatt a poszt -kelés utáni tök gyomirtó Dual Gold több mint 35 gyomfaj elleni védekezésre engedélyezett. A gyógyszerrel történő kezelés nem korlátozza a különböző növények vetését a permetezést követő következő évben.

A Dual Gold -t a többi gyomirtó szerhez képest minimális illékonyság jellemzi. Ez megakadályozza a gyógyszer elpárolgását és hatékony lesz a gyomok ellen..

A munkaoldatot közvetlenül a permetezés előtt kell elkészíteni, mivel gyomirtó tulajdonságai a tárolás során csökkennek. A termék teljesen feloldódik a talajban, anélkül, hogy károsítaná a talajt vagy a növényeket.

A 7 napos feldolgozás után tilos a talajjal végzett bármilyen munka, mivel ezek csökkenthetik a gyomirtó szer hatását. Helyes használat esetén a Dual Gold védőhatást biztosít 8-10 hétig.

A Dual Gold nem reagál más gyógyszerekkel, ezért kombinálható más gyomirtó szerekkel vagy összetett készítmények összetevőjeként a gyomirtás és a termés megőrzése érdekében.

Toxikológiai és biztonsági intézkedések

egyéni védőeszközökAnnak ellenére, hogy a Dual Gold a herbicidekhez tartozik, minimális toxicitással, minden óvintézkedést meg kell tenni a használattal. A növényeket a gyomoktól csak légzőkészülékben, speciális szemüvegben és gumikesztyűben kezelik.

Fontos, hogy a munkaoldat ne kerüljön érintkezésbe a test szabad részeivel és a nyálkahártyákkal, mivel ez allergiás reakciókhoz és égési sérülésekhez vezethet. Ilyen esetekben öblítse le az érintett területet bő folyó vízzel..

Analógok Dual Gold

a Dual Gold gyógyszer analógjaiKívánt esetben használhatja a Dual Gold analógjait hasonló cselekvési elvvel. Hasonló felhasználási módban és azonos összetételben különböznek egymástól..

A Dual Gold népszerű analógjai a következők:

 • Difeline;
 • Tizegold BT;
 • Derby-S;
 • Anakonda;
 • Datonit arany;
 • Élcsapat.

A Dual Gold egy gyorsan ható gyomirtó szer, amelyet számos gyomnövény ellen használnak. A gyógyszer használata elősegíti a zöldségek és mezőgazdasági növények nagy területen történő termesztését a gyomoktól való félelem nélkül, kiváló csírázást és magas hozamot biztosítva.

Videó utasítás a Dual Gold herbicidhez (alkalmazás)

Previous Post
Fotó, amely leírja az otthoni adenium típusait és fajtáit
Next Post
Πώς να προσδιορίσετε τα νιτρικά άλατα στο καρπούζι;
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org