15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Προετοιμασία για τη χειμερινή εκτροφή βοοειδών – είναι δυνατόν να ταΐσετε μια αγελάδα με βρώμη

Ρωτάς: «Πείτε μου, είναι δυνατόν να ταΐζετε μια αγελάδα με βρώμη και πόσο συχνά, πόσα να δίνετε; Ο σύζυγος έλαβε σιτηρά από το ενοίκιο, συμπεριλαμβανομένης της βρώμης. Συνήθως φτιάχνουμε σύνθετες ζωοτροφές και ετοιμάζουμε πουρέ για πουλερικά, καθώς και μαγειρεύουμε χυλό για χοίρους. Και φέτος στο αγρόκτημά μας αναπλήρωση – αγόρασε μια νεαρή δαμάλια, θέλουμε σπιτικό γάλα. Ο Χάι έχει ήδη προετοιμαστεί γι ‘αυτήν για το χειμώνα, αλλά γενικά μπορεί να δοθεί βρώμη και πώς; “

μπορεί μια αγελάδα να τρέφεται με βρώμη;

Απαντάμε: Τόσο η περιεκτικότητα σε λίπος του αγελαδινού γάλακτος όσο και η ποσότητα του εξαρτώνται όχι μόνο από τη φυλή, αλλά και από την ισορροπημένη διατροφή του ζώου. Όπως όλα τα φυτοφάγα ζώα, οι αγελάδες τρώνε κυρίως πράσινες ζωοτροφές, αλλά οι κόκκοι ζωοτροφών πρέπει επίσης να περιλαμβάνονται στο μενού τους. Εάν όλα είναι καθαρά με σιτάρι και κριθάρι, ως τις πιο δημοφιλείς καλλιέργειες, είναι δυνατόν να ταΐσετε μια αγελάδα με βρώμη; Αυτή η ερώτηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για εκείνους που μόλις άρχισαν να ασχολούνται με τη συντήρηση και την εκτροφή βοοειδών. Για να ταΐσετε σωστά τους θαλάμους σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε ποια οφέλη επωφελούνται από αυτά που βρίσκονται στους τροφοδότες..

Είναι δυνατόν να ταΐσετε μια αγελάδα με βρώμη και πώς είναι χρήσιμη;

ζωοτροφή βρώμη

Οι καλλιέργειες σιτηρών δίνουν στο ζώο ενέργεια και τα δημητριακά θεωρούνται τα πιο χρήσιμα από αυτά. Περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, που αποτοξινώνουν το σώμα του ζώου, αλλά πολύ λιγότερο άμυλο. Δηλαδή, αυτό το στοιχείο μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία στα ζώα..

Η βρώμη, από την άλλη πλευρά, είναι αξιοσημείωτη στο ότι περιέχει το μικροστοιχείο χολίνη. Επιταχύνει την απορρόφηση των βιταμινών και ομαλοποιεί τον μεταβολισμό. Οι κόκκοι βρώμης καλύπτονται με μεμβράνη που περιέχει επίσης φυτικές ίνες. Βοηθά στην πέψη των τροφίμων, συμμετέχει στο σχηματισμό ενός υγιούς περιβάλλοντος στο στομάχι. Χάρη στις φυτικές ίνες, τα ζώα μασούν καλύτερα τα σιτηρά. Και η διαδικασία της πέψης του ξεκινά από τη στοματική κοιλότητα..

Η βρώμη περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες από άλλους κόκκους και οι κόκκοι τους είναι πιο μαλακοί. Διαγράφουν τα δόντια λιγότερο, σπάνια οδηγούν σε τραύμα στον ουρανίσκο. Και αυτός ο τύπος κόκκων φεύγει από το στομάχι τρεις φορές πιο γρήγορα, μετά από δύο ώρες. Ενώ το κριθάρι χρειάζεται τουλάχιστον έξι ώρες για αυτό. Δεδομένων των περιγραφόμενων ευεργετικών ιδιοτήτων, η βρώμη δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και απαραίτητη για να δοθεί σε αγελάδες..

Η βρώμη μπορεί να συμπεριληφθεί στη διατροφή ακόμη και των μικρών μόσχων, ξεκινώντας από την ηλικία ενός μηνός.

Πώς να δώσετε βρώμη σε αγελάδες

πώς να δώσετε βρώμη στις αγελάδες

Από τη συνολική ποσότητα δημητριακών που τρώει μια αγελάδα την ημέρα, η βρώμη πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 μέρος. Μπορείτε να το δώσετε σε οποιαδήποτε μορφή, το κυριότερο είναι ότι ο κόκκος δεν μουχλιάζει..

Τις περισσότερες φορές, η βρώμη τροφοδοτείται στα ζώα ως εξής:

  • απλά ρίξτε το στον τροφοδότη.
  • βράστε χυλό?
  • για μοσχάρια – φροντίστε να αλέσετε πρώτα.
  • στον ατμό.

Παρά τα οφέλη της βρώμης, είναι αδύνατο να τη χρησιμοποιήσετε ως κύρια και μοναδική πηγή τροφής. Ως μηρυκαστική, μια αγελάδα δεν μπορεί να ζήσει μόνο με σιτηρά · χρειάζεται σανό. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η βρώμη έχει χαμηλή αναλογία ασβεστίου προς φώσφορο. Επομένως, για να μην διαταραχθεί η ισορροπία των ορυκτών, πρέπει να δοθούν επιπλέον στην αγελάδα ειδικά πρόσθετα (πυρωμένα).

Τροφοδοσία αγελάδων με εξωθημένη βρώμη

Previous Post
Szivattyú Vízöntő, eszköz, modellpaletta
Next Post
Αξιόπιστη προστασία των φυτών από παρασιτικά έντομα δισκία Inta-vira