15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gombaölő szer Döntés a veszélyes vírusfertőzések ellen a kertben

gombaölő készítmény billenése A gombás betegségek kíméletlenül elpusztítják a gabonafélék és zöldségek, gyümölcsfák, cserjék és szőlők ültetvényeit. A növények megvédése ettől a láthatatlan, de erős “ellenségtől” segít a Tilt szisztémás gyógyszernek, amely sokféle veszélyes gombaspórával megbirkózik. Nagyobb mértékben befolyásolják a szárakat és a leveleket. Ez a tenyészet fő szöveteinek tápanyag -ellátásának megszűnéséhez vezet. Mivel a gombaölő szer használata tilos a háztartásokban, el kell olvasnia az utasításokat és pontosan meg kell határoznia az adagolást.kábítószer -dőlés a mezőkön

Döntés -előkészítés a mikroszkóp lencséjében

emulzió dőlésA vegyi anyagot két formában állítják elő: emulziót 5 literes tartályokban és 1 ml -es ampullákban. A folyadék borostyánsárga vagy barna színű oldat. Minden liter koncentrátum 250 g hatóanyagot – a propikonazolt – tartalmaz. A tenyészettel való érintkezés után az aktív komponens az első 40-50 percben elkezd terjedni az összes növényi szövetben.

A Tilt gyógyszer a következő 2-3 órában felhalmozódik, és egy nap múlva a tenyészet minden részét teljesen megvédi a fungicid.

A kémiai vegyület 20-40 napig megőrzi aktivitását, ami várakozási idő. A propikonazol hatása így nyilvánul meg:

 • a patogén mikroorganizmusok vegetatív szerveinek megsemmisítése;
 • az ergoszterin szintézisének megsértése a kórokozó sejtmembránjában;
 • a sporulációs folyamat elnyomása;
 • a spórákból újonnan kialakult gombák elpusztítása 2-5 napon belül, ami az egész kolónia fokozatos megszüntetéséhez vezet.

a gombaellenes gyógyszerek hatásának alkalmazási helye

A kórokozók minden típusa különböző időpontokban hal meg. A septoria kórokozói az 5. napon bomlanak le, a lisztharmat – a 4. napon, a rozsda – a 2. napon.

A gyártók javasolják a gyógyszer használatát a fertőző betegségek kialakulásának korai szakaszában, amikor az első jelek megjelennek. Megfigyelték, hogy a pácolás után a növények még jobban nőnek. Ezenkívül fokozza a fotoszintézis folyamatát és részt vesz a sérült növényi szövetek helyreállításában..

a gyógyszer kémiai képleteEgyedülálló tulajdonságai miatt a gombaölő szer kiválóan kombinálható peszticidcsoportjának bizonyos védelmi eszközeivel, beleértve a stimulánsokat és a növekedést szabályozó szereket, valamint a folyékony műtrágyákat. Ezt megelőzően azonban próbapermetezés szükséges a készítmények kompatibilitásának ellenőrzésére..

A Tilt 250 hatóköre

A Tilt 250 hatóköreAz Orosz Föderáció jogszabályai csak akkor engedélyezik a szisztémás gombaölő szer használatát, ha gabonafélékkel (búza, zab, árpa, rozs), cukorrépával és repcével vetett mezőket dolgoznak fel. Ennek ellenére a magángazdák sikeresen használják a terméket paradicsom, uborka, szőlő, alma és cseresznye védelmére..

A Tilt 250 használati utasításai azt jelzik, hogy a gyógyszer nagyon hatékony a maratáshoz:

 • egres;
 • fekete ribizli;
 • illóolaj rózsák;
 • őszibarack;
 • borsmenta.

gyógyszer dőlés göndör őszibarackhozA lóhere, a reygrass és a cserkesz termesztését gyakorolják. Ezenkívül az 1 hektár területre jutó fogyasztási arány meglehetősen alacsony. A kívánt eredmény elérése érdekében azonban a permetezést a lehető leghamarabb el kell végezni..

A legtöbb esetben a propikonazol kiválóan képes leküzdeni a gombás fertőzések kórokozóit, például:

 • lisztharmat;
 • rozsda;
 • a levelek göndörödése;
 • foltosodás;
 • oidium;
 • szürke rothadás;
 • seltoriosis (fehér folt).

növénybetegségek elleni védekezés

Hosszú távú tanulmányok kimutatták, hogy egy gyenge gombaölő oldat lehetővé teszi, hogy megbirkózzon a szőlőporral és a gyümölcsfák moniliózisával..

A gyógyszert nemcsak gyógyászati, hanem profilaktikus célokra is bevezetik. Az utóbbi változatban a koncentrátum adagolása és a munkafolyadék fogyasztásának mértéke majdnem a felére csökken. A kerti növények esetében a legbiztonságosabb dózist úgy számítják ki, hogy ne károsítsák a növényeket.

Alkalmazás jellemzői

alkalmazás jellemzőiA munkaoldatot a szabványos séma szerint készítik el. A szükséges adagot kis mennyiségű folyadékban hígítjuk. Érdemes megjegyezni, hogy a koncentrátum vízben rosszul oldódik, ezért az emulziót alaposan össze kell keverni. Nyugodt állapotban az üledékképződés nem kerülhető el.

Az adagot ezen elv szerint számítják ki:

 • megelőző célokra: 0,2-0,3 ml 1 liter vízre;
 • kezelésre: 0,4-0,5 ml / l;
 • megelőzés: 2-3 ml / 10 l;
 • terápia – 4 ml / 10 l.

az egység feltöltése munkaoldattalAz utolsó két ajánlás nagy területek feldolgozására vonatkozik. A tavaszi növényeket 30 nappal a vetés után permetezzük, az őszi búzát pedig egy hónappal az első hajtások után. Az eljárást csak akkor ismételjük meg, amikor a fertőző betegségek súlyos gócai jelennek meg.

A paradicsom címét 40 nappal a betakarítás előtt alkalmazzák. Ez a gombaölő szer jelentős hátránya..

terepi feldolgozásA munkafolyadék áramlási sebessége minden esetben 200-400 l / ha, a tiszta koncentrátumé pedig 0,8-1 l / ha. Ezeket a mutatókat az ültetési kár mértékétől és a gombás betegség kórokozójának típusától függően számítják ki..

Az esemény tervezésekor számos fontos tényezőt vesznek figyelembe.:

 • hőmérséklet + 10 … + 25˚С;
 • szélsebesség legfeljebb 5 m / s;
 • relatív páratartalom 50-60%;
 • reggel vagy este.

szőlő feldolgozásaA szőlő gyenge Titl 250 oldatát a megelőzésre szánt séma szerint készítjük. Egy bokor általában legfeljebb 1 liter oldatot tesz ki. Minden típusú növény permetezésének bőségesnek kell lennie, de a lehető legegységesebbnek. Az uborka és az egres elég gyorsan pácol. Ebben az esetben a spray -t úgy használják, hogy felhő keletkezzen, és nem permet..

Az elővigyázatosság nem lesz felesleges

egyéni védőeszközökMivel a gombaölő szer nagyon erős, a túladagolás gyakran a kerti növények halálához vezet. Ezenkívül a gyártók tiltják az újrafeldolgozást a Tilt segítségével. Az ültetés nagyon erős fertőzése esetén a peszticidek ezen csoportjának másik hatóanyagát kell használni. Bár több vegyi anyag használható együtt, a propikonazolt soha nem keverik nitrogéntartalmú anyagokkal és lúgokkal..

A permetezést csak egyéni védőeszközök használatával végezzük. Ellenkező esetben az oldat kémiai égési sérüléseket hagy a bőrön, és súlyos köhögést okoz..

A gyógyszer eltarthatósága 3 év, -10 … + 35˚С hőmérsékleten, száraz és sötét helyen. Felbontás után 2 évre csökken, mivel elveszíti tulajdonságait.

Döntés -előkészítés a mezők feldolgozásához – videó

Previous Post
Fotó, amely leírja az otthoni adenium típusait és fajtáit
Next Post
Πώς να προσδιορίσετε τα νιτρικά άλατα στο καρπούζι;
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org