15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πότε πρέπει να γονιμοποιήσετε το γκαζόν σας μετά το χειμώνα;

Εάν μία ή περισσότερες ποικιλίες πολυετούς χλόης γκαζόν χρησιμοποιήθηκαν για τον εξωραϊσμό του οικοπέδου της τοπικής περιοχής, τότε πότε πρέπει να γονιμοποιηθεί το γκαζόν μετά το χειμώνα?

ανοιξιάτικη φροντίδα γκαζόν

Είναι δύσκολο να βρεθεί ένα κατοικήσιμο οικόπεδο όπου δεν έχει δοθεί αρκετή προσοχή στη βελτίωση της γειτονικής περιοχής. Φυτεύοντας γρασίδι γκαζόν, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό φυσικό υπόβαθρο, παρέχοντας έτσι κάλυψη εδάφους στο μισό ή το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου.

Οφέλη από πολυετή χόρτα χλοοτάπητα

Τα φυτά για το γκαζόν μπορούν να είναι είτε ένα είτε πολυετή. Οι πολυετείς ποικιλίες βοτάνων έχουν πολλά χαρακτηριστικά:

 • έχουν αυξημένους δείκτες αντοχής στον παγετό ·
 • το χειμώνα, τέτοιες καλλιέργειες χαρακτηρίζονται από πλήρη εξόντωση του χερσαίου τμήματος του φυτού.
 • με την έναρξη της ανοιξιάτικης περιόδου, οι βλαστοί των φυτών μεγαλώνουν ξανά από τη διατηρημένη ρίζα.

Τέτοιοι χλοοτάπητες φυτρώνουν, γεμίζοντας σταδιακά το χώμα. Πολυετείς ποικιλίες γκαζόν παρέχουν πυκνό τοπίο και δίνουν άφθονη ανθοφορία στο μέλλον. Η κύρια προϋπόθεση για μια άψογη εμφάνιση του γκαζόν, ομοιόμορφη κάλυψη και κορεσμός χρώματος είναι τα σωστά μέτρα για τη φροντίδα της βλάστησης, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων διαδικασιών σίτισης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο θέμα του εξωραϊσμού με την άφιξη της ζέστης και το λιώσιμο του χιονιού, όταν είναι απαραίτητο να λιπαστεί το γκαζόν μετά το χειμώνα για να το αποκαταστήσουμε.

Χαρακτηριστικά της φροντίδας την άνοιξη

Απολύτως όλα τα φυτά χρειάζονται τακτική σίτιση. Μια τέτοια αναπλήρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική την άνοιξη, καθώς αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος. Οι συστάσεις για τη σίτιση του γκαζόν αναφέρουν ότι η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί τρεις φορές, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη γονιμοποίηση πραγματοποιείται αφού λιώσει το χιόνι. Αυτή η τεχνική λίπανσης βασίζεται στην απορρόφηση όλων των χρήσιμων στοιχείων από υγρό χώμα..

Η αποτελεσματικότητα της σίτισης εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • λίπανση αποκλειστικά σε υγρό έδαφος.
 • αντιστοιχία του τύπου σίτισης στα φυτεμένα φυτά ·
 • τα λιπάσματα που εφαρμόζονται την άνοιξη χαρακτηρίζονται κυρίως από αυξημένη περιεκτικότητα σε άζωτο.
 • η διανομή των καταναλισκόμενων επιδέσμων ποικίλλει μεταξύ 30 – 50 g / m2.
 • η καλύτερη περίοδος για σίτιση είναι η στιγμή πριν ξεκινήσει η νεαρή ανάπτυξη.

Τεχνικές ξηρής γονιμοποίησης

Έχοντας προγραμματίσει σωστά την ώρα, επιλέγοντας τον τύπο λιπάσματος που είναι κατάλληλος για τα φυτεμένα γρασίδια, μπορείτε να ξεκινήσετε δραστηριότητες για την επαναφόρτιση του εδάφους και των φυτευμένων καλλιεργειών.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εφαρμογής λιπάσματος σε υγρό χώμα:

 1. Χειροκίνητη εξάπλωση ξηρών λιπασμάτων σε μια περιοχή με γκαζόν που δεν έχει ακόμη εμφανιστεί. Αυτή η μέθοδος είναι μάλλον αναποτελεσματική λόγω της υπερβολικής έντασης εργασίας και της δυνατότητας άνισης κατανομής των θρεπτικών συστατικών στην επιφάνεια της γης..
 2. Απλώστε λίπασμα χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό σπρέι κήπου. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο θα μειώσει τη διάρκεια της εργασίας που εκτελείται, αλλά και θα εξοικονομήσει την κατανάλωση του εφαρμοσμένου επίδεσμου..

Σχετικές διαδικασίες για την αποκατάσταση ενός πολυετούς γκαζόν

Το επάνω ντύσιμο του γκαζόν την άνοιξη απέχει πολύ από μια διαδικασία ενός σταδίου, που βασίζεται αποκλειστικά στη σκέδαση των ξηρών θρεπτικών συστατικών.

Για να βοηθήσει το πολυετές γκαζόν να ανακάμψει και να εξασφαλίσει την πιο ελκυστική του εμφάνιση, οι εργασίες θα πρέπει να υλοποιηθούν σταδιακά, όπως:

 1. Αφού εφαρμόσετε επάνω επίδεσμο στο έδαφος, πρέπει να διατηρηθεί μια παύση 1,5 – 2 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη και τη βελτίωση αυτού του ιστότοπου..
 2. Μετά τον καθορισμένο χρόνο, καθώς το ανώτερο στρώμα της περιοχής γκαζόν στεγνώνει, αφαιρέστε προσεκτικά όλα τα ανιχνευμένα υπολείμματα φυτών.
 3. Είναι απαραίτητο να απαλλαγείτε από την κρούστα που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εκτελώντας εργασίες στην περιστροφή, όταν το φυτό που αισθάνεται από την επιφάνεια της γης ανεβαίνει με την εφαρμογή κάθετων κινήσεων.

Παράλληλα με την αποτρίχωση, ενθαρρύνεται η απομάκρυνση, η οποία συνεπάγεται ένα είδος απόξεσης περιττών στοιχείων στο σημείο της βλάστησης του γρασιδιού. Εάν δεν είναι δυνατή η τροφοδοσία του χλοοτάπητα αμέσως μετά την τήξη του χιονιού, αυτό μπορεί να διορθωθεί με την εισαγωγή πρόσθετης σίτισης μετά την αποτρίχωση..

Η ανάγκη για υποχρεωτικό αερισμό του χώρου

Το επάνω ντύσιμο δεν θα δώσει θετικά αποτελέσματα εάν δεν έχουν γίνει ενέργειες για τον αερισμό του χώρου. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα το έδαφος γίνεται πιο πυκνό, σκληρότερο, συσσωρεύει διοξείδιο του άνθρακα σε ποσότητες που είναι επιζήμιες για τα φυτά γκαζόν. Η ροή του αέρα στις ρίζες των φυτών μπορεί όχι μόνο να εμποδιστεί, αλλά και να αποκλειστεί. Για να αποφευχθεί η πείνα των ριζών με οξυγόνο, οι εργασίες αερισμού πρέπει να πραγματοποιηθούν με οποιονδήποτε διαθέσιμο τρόπο..

Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 • χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό κηπουρικής που σας επιτρέπει να αλλάξετε τα ακροφύσια και τις παραμέτρους του βάθους της διάτρησης του εδάφους.
 • χειροκίνητα, χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό πιρούνι κήπου.

Τέτοιοι χειρισμοί θα παρέχουν όχι μόνο τη ροή οξυγόνου στο έδαφος, αλλά θα συμβάλλουν επίσης στην επιταχυνόμενη οξείδωση των εφαρμοζόμενων λιπασμάτων..

Στο δεύτερο μισό Απριλίου, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη λήψη μέτρων που αποσκοπούν στον έλεγχο των ζιζανίων. Η πιο αποτελεσματική είναι η μέθοδος εισαγωγής ζιζανιοκτόνων που απομακρύνουν τα ζιζάνια ακόμη και στο στάδιο του σχηματισμού.

Βίντεο – αποκατάσταση του γκαζόν μετά το χειμώνα

Previous Post
Hogyan készítsünk madárházat egy kutya számára saját kezével – otthont szereltünk egy szeretett őrnek
Next Post
Για γρήγορο και υψηλής ποιότητας βάψιμο χρησιμοποιούμε πιστόλι ψεκασμού από την Κίνα