15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan lehet hatékonyan megszabadulni a hóbogár külvárosi területének kártevőjétől

hóbogár a helyszínen A hóbogár az egyik leggyakoribb kerti kártevő. Sok nevet visel – strigunets, kravchik, golovach vagy szűz földek. Ez a rovar nagy kárt okoz a mezőgazdasági terményekben, mivel gyakorlatilag erőteljes és erős állkapcsokkal “nyírja” a növényeket, behúzza őket a mélyedésekbe, így táplálékbázist teremtve a jövő utódai számára. A hóbogár elleni küzdelem integrált megközelítést igényel – sürgős mezőgazdasági technikák, biztonságos népi jogorvoslatok és gyorsan ható vegyszerek alkalmazása.

Hóbogár – kártevő megjelenése

hóbogár megjelenése A hóbogarat nagyon könnyű felismerni jellegzetes megjelenéséről. Masszív, nagy teste van, mérete elérheti a 2,5-3 cm-t. Külsőleg a kravchik májusi bogárhoz hasonlít, de nem tud repülni.

A hóbogár megjelenésének fő jellemzői:

 1. A hímek észrevehetően nagyobbak, mint a nőstények – testük mérete elérheti a 3,5 cm -t.
 2. Jellemző tulajdonsága a nagy és kissé lapított fej, amely simán beleolvad a mellkasi régióba.
 3. A pofák erősek és erősek, a hímek emellett szemfogakkal is rendelkeznek.
 4. A has domború, az egész test körülbelül egyharmadát foglalja el.
 5. A chitinous carapace nagyon sűrű, kékes-fekete színű.
 6. A tojások nagyok, 7-8 mm, amelyekből szürke-fehér hernyók kelnek ki, akár 3,8-4 cm-es méretűek.

A hóbogaraknak nincs szárnyuk, a föld alatt élnek, így nem kell repülniük. Ehelyett erős és erős lábaik vannak szívós karmokkal, amelyek segítségével lyukakat ásnak a földbe. Ezekben a menkékben az ollók hordozzák és tömörítik a vágott növényeket, amelyek fő táplálékuk..

A hóbogár árt a kertnek és a zöldségkertnek

hóbogár a nyérc közelébenHóbogár látható a sztyeppek lejtőin, mezőgazdasági területeken, szakadékokban, valamint személyes parcellákon. Az első tavaszi hőség kezdetével a kravchik földgödröt kezd ásni – mélysége 30-50 cm lehet.

Általában a rovarok speciális sejteket szerelnek fel, amelyekben a nőstények tojásokat raknak. Amint a tojásrakás befejeződik, a bogarak elkezdik aktívan feltölteni az üregeket növényi anyaggal, óvatosan tömörítve azt. Ebben az időben a strigonok nagy kárt okoznak a kertészeti növényeknek..

A legfontosabb dolog, amelyre a hóbogár veszélyes, a kerti és kertészeti növények megsemmisítése..

A kravchik “étrendje” nagyon kiterjedt, és magában foglalja:

 • napraforgó;
 • kukorica;
 • kerti eper;
 • Eper;
 • dekoratív virágok;
 • szőlő.

Strigun rágja a szőlő, eper és más bogyós bokrok fiatal hajtásait, megeszi a virágzatot, a rügyeket, a leveleket és még a szőlőt is. Egy bogár naponta 8-10 szőlő hajtást eszik.

Miután letelepedtek egy személyes parcellára, a hóbogarak aktívan esznek fiatal palántákat, dísznövényeket és kerti növényeket. Ezek a rovarok igénytelenek az élelmiszerben, és szinte mindent elpusztítanak az útjukban – mindössze 10 bogár gyorsan megeszik mindent 5-7 négyzetméteres körben. m.

A hóbogarak kezelésének módszerei

kártevőirtási módszerekNagyon nehéz megszabadulni a hóbogaraktól a hátsó udvarban, mivel 50 cm mélységben építik a barlangokat. A leghatékonyabb e veszélyes kártevők elleni küzdelemben az integrált megközelítés, amely egyesíti a hópelyhek elleni agrotechnikai módszereket népi gyógymódok és modern vegyszerek.

Az agrotechnikai módszerek jelentéktelen szerepet játszanak a szívós hóbogarak elleni küzdelemben. Kívánatos kombinálni őket rovarölő készítmények használatával..

A hóbogár kezelésének fő agrotechnikai módszerei:

 1. A személyes telek mély ásása vagy szántása, amelyet legjobb ősszel elvégezni. Az ásási mélységnek legalább 30 cm -nek kell lennie.
 2. A talaj lazítása vagy felszántása kora tavasszal.
 3. Időben történő takarítás a régi talajtakaró, teteje, lehullott levelek és egyéb növényi törmelék helyéről.
 4. Rendszeres gyomlálás a sorok között.
 5. A kontakt-bélrendszeri hatású rovarölő készítmények bevezetése a talaj ásásával egyidejűleg.
 6. A nyaraló szegélycsíkjainak rovarirtó kezelése.

Ha a pusztaság nyaralójához tapad, ajánlatos 80% -os klorofosz vizes szuszpenziójával permetezni..

csapdákat kell beállítaniAz egyik hatékony agronómiai technika a speciális csapdázó árok, amely megakadályozza a hóbogarak megjelenését a helyszínen. Ehhez legfeljebb 30 cm mély és 20 cm széles árkot kell ásni.

Mivel a strigonok nem tudnak repülni, ilyen csapdába esnek. A nyári lakos csak eltávolíthatja és megsemmisítheti őket. Ezenkívül rovarirtó oldatba mártott füvet vagy tetejét öntheti az árkokba. Egy ilyen “csemege” bogarak elfogyasztása meghal.

Vegyszerek

vegyszerek használataA rovarölő készítmények nem tudják garantálni a hóbogarak teljes megsemmisítését a területen. A föld alá bújnak, és egyszerűen kivárhatják a feldolgozási időt. Ezért a rovarölő szerek hatékonysága a kravchik elleni küzdelemben nem haladja meg az 50% -ot.

Előkészületek a strigonok megsemmisítésére:

 • Decis;
 • Karate Zeon;
 • Arrivo.

Ezeket a készítményeket permetezik rovar menkékre, valamint a kerti parcellával határos keskeny földcsíkokra. Ez megakadályozza a sztrigonok migrációját a mezőkről és a közeli veteményeskertekből..

A harc népi módszerei

népi gyógymódok használataAz egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer, amely nem igényel jelentős költségeket, a hóbogarak menyeinek elárasztása. Erre a célra növényi olaj használható. Blokkolja a rovarok bejutását az üregekbe, és gátolja légzési funkciójukat. A bogarak igyekeznek a lehető leghamarabb elhagyni ásatásaikat és meghalni. Növényi olaj helyett használhat poliuretán habot.

A kravchik elleni küzdelemhez forrásban lévő vizet vagy koncentrált mosószappan oldatot használhat. Kora reggel is öntik a rovarok odúiba, miközben a rovarok még bent vannak..

veszélyt jelent a zöldségfélékreA hóbogarak rovarok, amelyek komoly veszélyt jelentenek a zöldség-, gyümölcs- és bogyó- és dísznövényekre. A kártevők elpusztítják a fiatal palántákat, cserjéket és szőlőültetvényeket, ami a növények gyors pusztulását idézi elő. A hó elleni sztrájkok elleni hatékony küzdelem érdekében a legjobb, ha több módszert kombinál – agrotechnikai, kémiai és népi. Ez segít eltávolítani a kártevők helyét és megőrizni a termést..

A hóbogár elhagyja az oldalt, ha népi gyógymódokat használ – videó

Previous Post
A legjobb gyógynövényeket hozzáadjuk a malacka bankunkhoz
Next Post
Βιολογικό παρασκεύασμα Trichoderma Veride – ένα μοναδικό μέσο προστασίας των φυτών κήπου