15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Az agroperlit egyedi tulajdonságai és alkalmazása a kertészetben

Az agroperlit tulajdonságai és alkalmazása Az agroperlit tulajdonságai és felhasználása szokatlan eredetének köszönhető, nélkülözhetetlen a kertészetben és a beltéri növények termesztésében. Jól megtartja a nedvességet, javítja a talaj nedvesség- és levegőáteresztő képességét, és lazítja is. Az anyagot széles körben használják palánták és magvak termesztésére, talajtakarásra és egyéb célokra.

Az agroperlit összetétele és eredete

így néz ki az agroperlit A perlit vulkanikus anyag, amely magas hőmérsékleten duzzanaton megy keresztül. Ennek eredményeként agroperlit képződik – szilárd vegyület, amelynek térfogata jelentősen meghaladja a kiindulási anyag mennyiségét. Az anyag heterogén, 0,1-0,2 mm és 2-4 mm közötti frakciókat egyesít.gazdag összetételű agroperlit

Az agroperlit összetétele a következő kémiai elemeket tartalmazza: szilícium -dioxid és mangán, kalcium -oxidok, kálium, alumínium, nátrium és vas.

Az agroperlit tulajdonságai és alkalmazása

palánták termesztéseAz Agroperlit fehér szilárd részecskékből áll. Zúzott kőre hasonlít, de tulajdonságaiban különbözik..

Az anyag főbb jellemzői, amelyek alkalmassá teszik a növények gondozására, a következők:

 • a nedvesség megtartásának és felhalmozásának képessége, majd fokozatosan adja azt a növényeknek;
 • fényvisszaverődés – a perlit a talaj felső rétegében található, és elősegíti a napsugarak átvitelét a növények alsó részére, ennek következtében az alattuk lévő talaj nem melegszik túl;
 • hővezető képesség – az agroperlit lazábbá teszi a talajt, ezáltal védi a hirtelen hőmérsékletváltozástól.

Perlitet adnak a talajhoz vízelvezetésként vagy a talaj tulajdonságainak javítása érdekében.

Magától és magvak csíráztatásához is használható. Ipari méretekben ritkán használják, mert könnyen hozzáférhető vegyületek állnak rendelkezésre. A beltéri növények vagy a palánták gyökereztetése esetén azonban ez a lehetőség indokolja költségeit..

Az anyag hasznos tulajdonságai

az agroperlit hasznos tulajdonságai a növények számáraAz Agroperlite egy sokoldalú talaj -adalékanyag, amely mindenféle növényre alkalmas. Az ásvány bizonyította hasznosságát és hatékonyságát a beltéri virágok és palánták termesztésében, valamint a kertben és a kertben.

Az agroperlit összetétele és szerkezete meghatározza fő tulajdonságait:

 • megtartja a nedvességet és kiengedi a talajba, ami segít megvédeni a növényeket az aszálytól;
 • könnyű szerkezet – a perlit homok helyett összetett kompozíciókban használható;
 • kemény kéreg hiánya a talaj felszínén – az anyag nem csomósodik, és még hosszú idő után is átengedi a levegőt;
 • a gyökérzet védelme a szélsőséges hőmérsékletektől.

az agroperlit tulajdonságai és alkalmazása virágokraAz Agroperlite semleges környezetű. Hozzáadható savas vagy lúgos talajhoz anélkül, hogy megváltoztatná a talaj tulajdonságait. Ha azonban a növényeket csak perlitben csírázzák, felesleges lúg keletkezhet..

Az Agroperlite steril, és nem tartalmaz mikroorganizmusokat, de nem véd a gombák és kártevők megjelenése ellen. Ehhez további fungicideket és más gyógyszercsoportokat kell használnia..

Alkalmazás különböző területeken

agroperlit alkalmazásaAz agroperlit tulajdonságait és alkalmazását sok tapasztalt kertész ismeri, de az anyag gyorsan népszerűvé válik a kezdők körében. Megfizethető, könnyen használható és nem mérgező, és hosszú eltarthatósági idővel rendelkezik. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően számos terület és módszer létezik a perlit használatára..

Sok még kezdő kertész is tudja, hogyan kell használni az agroperlitet, mi ez és hol lehet beszerezni. Ez egy megfizethető és hatékony termék, amely minden típusú növényre alkalmas, és korlátozás nélkül tárolható..

A magvak és palánták csírázása

magvak csírázása agroperlitbenAz Agroperlite -t ​​a magvak és dugványok csíráztatására használják a talajba ültetés előtt. Ehhez az anyagot az aljzatba merítik, majd meg kell nedvesíteni egy spray -palackkal. A magok folyamatosan kapják a megfelelő mennyiségű nedvességet és oxigént, ennek eredményeként csírázásuk százalékos aránya jelentősen megnő.

A perlit különösen értékes a következő esetekben:

 • olyan magvak és dugványok esetében, amelyek állandó környezeti páratartalmat igényelnek;
 • fényérzékeny ültetési anyaghoz – ha nem kívánatos, hogy a magokat közönséges talajjal borítsa be, akkor a perlit kiválóan alkalmas erre a célra.

gyökeres dugványok agroperlitbenAz agroperlit használata palánták esetében hatékonynak bizonyult. Az anyagot 1: 1 arányban keverik a talajjal; egyes növénytípusokhoz (hagyma, paradicsom) szerves trágya is kijuttatható. A növények gyorsan gyökeret vernek és gyökeret eresztenek, majd nagy ellenállást mutatnak a gombás betegségekkel és kártevőkkel szemben.

Használja beltéri növényekhez

beltéri növények agroperlitbenAz agroperlit beltéri növényekhez történő felhasználása magában foglalja a csírázó magokat, a talaj tulajdonságainak javítását és a vízelvezetést. Virágok átültetésekor elegendő 3-5 cm anyagot hozzáadni a tartály aljához. Ezután lefektetik a növények számára ismert szubsztrátumot. Öntözéskor a nedvesség perlitet halmoz fel, és nem stagnál a cserépben, majd folyamatosan felszabadul és a rizóma virágok táplálására használja fel.beltéri növények agroperlitben

Az Agroperlite hortenzia, orchidea és más nehezen karbantartható beltéri növények számára ajánlott. Az anyag segít biztosítani számukra a talaj állandó nedvességtartalmát, és ugyanakkor megakadályozza a nedvesség stagnálását. Ezenkívül kiváló alternatíva a szokásos homokhoz..

A talaj tulajdonságainak javítására

a talaj összetételének javítása agroperlit segítségévelAgroperlitet adnak a talajhoz, hogy növeljék annak áteresztőképességét. Alkalmas sűrű talajokra, amelyeket folyamatosan lazítani kell. Ha a palántákat nyílt talajba ülteti, elegendő akár 20% perlit hozzáadása a szokásos szubsztrátumhoz. A kompozíciót még keverni kell, hogy a frakciók egyenletesen oszlanak el, és folytassa a növények ültetését. A cserépben lévő virágokhoz olyan keverékeket használhat, amelyekben az agroperlit egyharmada van jelen.a talaj tápanyag -összetételének előkészítése

A perlit alkalmas a talaj savasságának csökkentésére. Semleges környezete van, ezért a talajhoz adva a pH -t lúgos oldalra tolja..

Kerthez és veteményeshez

Az agroperlit használata a kertben és a veteményeskertben kiváló eredményeket mutat. Ez egy egyszerű, megfizethető módja a hozam növelésének és az egészséges, rugalmas növények termesztésének..

Számos módja van annak használatára olyan növényeknél, amelyek szabadban nőnek és gyümölcsöt teremnek:

 • magvak csíráztatása, palánták előkészítése az ágyba való átültetéshez;palánták termesztése nyílt talajra
 • a perlit egy részének bevezetése a talajba annak nedvességtartalmának növelése érdekében, lazítása és savasságának csökkentése – az anyag különösen értékes a nehéz agyagos talajok számára;agroperlit bevezetése a talajba
 • fiatal fák és cserjék mulcsozása – a gyökérrendszer megbízható védelme a szélsőséges hőmérsékletektől.

Kis kertben vagy veteményeskertben az agroperlit használata előnyös. Közvetlenül olyan területekhez adják, ahol a termesztett növények nőnek. Különösen hasznos az anyag bevezetése palánták, fiatal cserjék és gyümölcsfák ültetésekor..

Betakarítás tárolására

termények tárolása agroperlit segítségévelAz Agroperlite zöldségek és gyümölcsök, valamint hagymás növények ültetési anyagainak hosszú távú tárolására is használható. Hozzáadják a betakarító dobozokhoz, és akár 5 mm -es réteget hoznak létre. A zöldségek nem érintkezhetnek egymással. Ez segít megelőzni a gombás betegségeket és a növényi rothadást, valamint növeli eltarthatóságát. Ezenkívül a perlit különféle gázcserélő termékeket szív fel, így a gyümölcsök sokáig megőrzik vonzó megjelenésüket..

Az agroperlittel való munkavégzés szabályai

dolgozzon agroperlittel az üvegházbanHasználat előtt fontos elolvasni az utasításokat – ez jelzi, hogyan kell használni az agroperlitet. A terméket különböző méretű csomagokban értékesítik. Ez az anyag finom, szabadon folyó frakció, amely könnyen keveredik a talajjal..

Javasoljuk, hogy kövesse ezeket az egyszerű irányelveket az egészséges, jó minőségű növények biztonságos termesztéséhez:

 • kerülje az agroperlit apró részecskéinek bejutását a szájba és a légutakba – ehhez kényelmes kesztyűvel és védőmaszkkal dolgozni;
 • permetező palackkal öntözze az anyagot – így a nedvesség egyenletesen oszlik el a felületen;
 • szükség esetén öblítse le a perlit finom szitával vagy gézzel;
 • tartsa a csomagokat gyermekektől és állatoktól távol.

Az Agroperlite megfizethető anyag korlátlan eltarthatósági idejű növénytermesztéshez. Megvásárolható beltéri virágokhoz, gyümölcsösökhöz és veteményeskertekhez, palántákhoz és magvakhoz, valamint termények tárolására. A perlitben való termesztés biztonságos és megbízható, állandó hozzáférést biztosít a nedvességhez és a levegőhöz, jelentősen növeli a növények minőségét és ellenállását.

Az agroperlit tulajdonságai és alkalmazása a kertészetben – videó

Previous Post
Miért sárgul az aglaonema, és hogyan lehet segíteni a növénynek?
Next Post
Για την καταπολέμηση της αρκούδας χρησιμοποιούμε λαϊκές θεραπείες