15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ποιες είναι οι πιο ανθεκτικές στο χειμώνα ποικιλίες σμέουρων για τη Σιβηρία θα πρέπει να φυτευτούν στην περιοχή

Ρωτάς: «Παρακαλώ συμβουλέψτε τις ποικιλίες βατόμουρου με υψηλή χειμερινή αντοχή στη Σιβηρία. Έφερα σπορόφυτα μαζί μου, αν και δεν ξέρω ποια ποικιλία, μεγάλωσαν με τους γονείς μου στη μεσαία λωρίδα. Ωστόσο, εκεί, πιθανότατα, οι παγετοί δεν είναι τόσο ισχυροί, αφού ο πρώτος χειμώνας αποδείχθηκε θανατηφόρος, όλοι πάγωσαν. Ποιες ποικιλίες είναι καλύτερα να φυτευτούν σε ένα τέτοιο κλίμα; “

ποικιλίες βατόμουρου για τη Σιβηρία

Απαντάμε: Το κλίμα της Σιβηρίας διαφέρει σημαντικά για τους παρατεταμένους παγετούς του χειμώνα, αργά την άνοιξη και σύντομο, συχνά ξηρό, καλοκαίρι. Αυτό επιβάλλει περιορισμούς στην καλλιέργεια σχεδόν όλων των καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου μούρου – βατόμουρου. Αλλά χάρη στο έργο των κτηνοτρόφων, σήμερα υπάρχουν ποικιλίες βατόμουρου για τη Σιβηρία που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές. Αυτά δεν είναι ειδικά είδη “Σιβηρίας”. Αν και τα περισσότερα από αυτά (και, πρέπει να παραδεχτούμε ειλικρινά, το καλύτερο μέρος), προήλθαν από ντόπιους επιστήμονες. Η επιλογή της Σιβηρίας θεωρείται δικαίως η πιο ανθεκτική. Αλλά μεταξύ άλλων ειδών, υπάρχουν επίσης πολλές ποικιλίες ανθεκτικές στον παγετό. Και αυτή είναι μια από τις κύριες απαιτήσεις κατά την επιλογή καλλιεργειών..

Ένας άλλος παράγοντας που αξίζει να δοθεί προσοχή είναι ο χρόνος ωρίμανσης της καλλιέργειας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η καλοκαιρινή ζεστή περίοδος στη Σιβηρία είναι πολύ μικρότερη, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρώιμες ή μεσαίες ποικιλίες. Αν και μεταξύ ορισμένων όψιμων ειδών υπάρχουν και εκείνα των οποίων τα μούρα έχουν αρκετό χρόνο για να ωριμάσουν πριν από την εμφάνιση του πρώτου παγετού. Φυσικά, αν τα φυτέψετε όχι πολύ στον “μακρινό βορρά”.

Ποικιλίες βατόμουρου για τη Σιβηρία – κοινές ποικιλίες

Τα σμέουρα για περιοχές με δύσκολο κλίμα δεν πρέπει μόνο να ανέχονται καλά το χειμώνα, αλλά και να δίνουν μια καλή συγκομιδή. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να μπλέκεις με το βατόμουρο. Επίσης θα είναι καλό αν είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Το καλοκαίρι, οι βροχοπτώσεις μπορεί να μην είναι τόσο συχνές. Η ασυλία των ασθενειών θα είναι γενικά ένα πλεονέκτημα των ανθεκτικών ποικιλιών.

Μεταξύ των συνηθισμένων σμέουρων στη Σιβηρία, μπορείτε να φυτέψετε τις ακόλουθες ποικιλίες:

 • Λάμψη – μια πρώιμη ποικιλία, θάμνος ύψους περίπου 1,5 μ., Χωρίς αγκάθια, με μεγάλα αμβλύ κωνικά μούρα που ζυγίζουν έως και 3,5 γρ.

λάμψη βατόμουρου

 • Η Barnaulskaya είναι μια μεσαίου μεγέθους πρώιμη ποικιλία που δεν υπερβαίνει τα δύο μέτρα με πολύ αρωματικά στρογγυλεμένα μούρα.

ποικιλία βατόμουρου Barnaul

 • Κόρη της Vislukha – πρώιμοι ώριμοι θάμνοι ύψους έως δύο μέτρα με πολύ αρωματικά, ζουμερά επιμήκη μούρα βάρους έως 4 g.

ποικιλία βατόμουρου

 • Zorenka Altai – ισχυροί θάμνοι μεσαίας σεζόν με ανοιχτό κόκκινο, ελαφρώς επιμήκεις, μούρα που ζυγίζουν όχι περισσότερο από 3 g.

ποικιλία βατόμουρου Zorenka Altai

 • Aquarelle – μια μεσαία ποικιλία χαμηλής ανάπτυξης, ένας θάμνος ύψους όχι μεγαλύτερου από 1,5 m με κωνικά γλυκόξινα μούρα βάρους έως 3 g.

ακουαρέλα ποικιλίας βατόμουρου

 • Η γοητεία είναι οι θάμνοι μεσαίας ωρίμανσης έως 1,8 μ. Ύψος, οι βλαστοί είναι ελαφρώς καρφωμένοι, τα μούρα έχουν κωνικό σχήμα με ξινίλα, ζυγίζουν περίπου τρία γραμμάρια.

ποικιλία βατόμουρου υπέροχη

 • Sibiryanochka – ελαφρώς εξαπλωμένοι θάμνοι που έχουν ωριμάσει αργά έως 2 μέτρα ύψος, τα μούρα είναι στρογγυλά, γλυκόξινα, με βάρος έως 4 g.

βατόμουρο ποικιλία sibiryanochka

 • Το πορτοκαλί θαύμα είναι μια μεγάλη καρποφόρα ποικιλία με κίτρινα μακριά μούρα βάρους έως 10 g.

ποικιλία βατόμουρου πορτοκαλί θαύμα

 • Δώρο της Σιβηρίας – θάμνοι όψιμης περιόδου ωρίμανσης, ύψους έως και τρία μέτρα με μαύρα μικρά μούρα που μοιάζουν με βατόμουρα.

ποικιλία βατόμουρου δώρο της Σιβηρίας

Επισκευή χειμωνιάτικου ανθεκτικού βατόμουρου

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα βατόμουρα, τα βατόμουρα που φτιάχνονται είναι ευκολότερα να αναπτυχθούν σε σκληρά κλίματα. Μόνο για τον λόγο που δεν είναι απαραίτητο να το καλύψουμε. Το πλήρες κλάδεμα των σμέουρων το φθινόπωρο βοηθά στην αποφυγή αυτής της χρονοβόρας διαδικασίας. Και επίσης – για την πρόληψη της ανάπτυξης και της εξάπλωσης ασθενειών, επειδή όλοι οι βλαστοί αφαιρούνται. Επιπλέον, η καρποφορία σε τέτοια είδη επεκτείνεται. Και συχνά τελειώνει με την άφιξη του παγετού.

Από τις χειμερινές ανθεκτικές ποικιλίες remontant, συχνά φυτεύονται:

 • Το Little Humpbacked Horse είναι ένα από τα πιο συμπαγή είδη με ύψος μόλις 1 m, αλλά με πολύ μεγάλο, βάρος έως 12 g, μούρα μήκους έως 3 cm.

ποικιλία βατόμουρου το σκυμμένο άλογο

 • Τόξο στον Καζάκοφ – μια νεαρή ποικιλία με άφθονη συγκομιδή μεγάλων μούρων βάρους έως 6 g.

ποικιλία βατόμουρου τόξο στον καζάκοφ

 • Ινδικό καλοκαίρι – μια παλιά ποικιλία με ευαίσθητα γλυκά μούρα μήκους έως 2,5 εκατοστών, καρποφορούν μέχρι τον παγετό.

ποικιλία βατόμουρου ινδικό καλοκαίρι

Τα καλύτερα σμέουρα της Σιβηρίας

Previous Post
A sárgarépalé jót tesz az egészségének, de káros lehet
Next Post
Μαύρη σταφίδα – ποικιλίες για δόσιμο