15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Szenzációs epret növesztünk a magvakból

eperfajták Szenzáció Az eperfajta leírása A Sensation kedvezően különbözteti meg a többi hibrid fajtától. A bogyó a holland tenyésztők munkájának eredménye, és mérete (körülbelül 150 gramm), kiváló íze, aromája, fagyállósága és szállítása miatt gyorsan elnyerte a kertészek szeretetét..

A fajta leírása

finom aromás bogyó Ennek a fajnak a tulajdonsága lehetővé teszi, hogy versenyezzen más eperfajtákkal, és bogyókat termesszen saját parcelláján magvakból:

 • a bokrok jól alkalmazhatók a beporzáshoz:
 • a növény gyorsan növekszik, és nagyszámú bajuszt ad;
 • mivel a kocsányok a levelekkel egy szinten helyezkednek el, a gyümölcsök megbízhatóan védettek a széltől és a fagytól;
 • közepes méretű, gazdag zöld színű levelek, szaggatott szélekkel;
 • mélyvörös gyümölcsök kúp alakúak és sűrű pépűek, vékony héjjal borítva;
 • magas hozamszint:
 • közepesen korai érésű fajta, ellenáll a betegségeknek.

A szenzációs eperfajta nagyon kedvelt a gazdák körében magas íze, növekedési üteme és gyönyörű megjelenése miatt..

Ültetés magvakból

Természetes körülmények között a szamóca közvetlenül a hó elolvadása és a hő kezdete után jelenik meg. A tapasztalt kertészek, kihasználva ezt a funkciót, technológiát használnak a palánták stimulálására. Ehhez az alábbi módszerek egyikét használhatja:

 1. Öntsön talajt a talajba, alaposan öntözze meg, adjon hozzá magokat, és fedje le fedővel vagy műanyaggal. Tegye a tartályt három napra a hűtőszekrénybe..
 2. Öntsön földet egy edénybe, tegyen rá 10 mm -es hóréteget, öntse magvakba, fedje le és tegye hűtőbe.
 3. Helyezze a magokat olvadt vízbe néhány napra, cserélje ki a folyadékot naponta kétszer. Miután a magok megduzzadtak, tegye őket egy vattára és fedje le fóliával, így üvegházhatású környezetet teremtve. A magokkal ellátott szövetet világos helyre kell helyezni, és meg kell várni az első hajtások megjelenését..

A Sensation eper előkészített magjait tavasszal ültetik, de nem a talajba temetik. A palánták eléréséhez homokkal kell összekeverni, majd a kapott keveréket el kell osztani a helyszínen, távolságot tartva.

Termesztési és gondozási technológia

szamóca termesztése az országbanA jó termés eléréséhez be kell tartania a gondozás és a bogyós gyümölcsök termesztésének szabályait. Az eperfajta leírása A Sensation nem teszi lehetővé a gyomok jelenlétét a növekedés helyén. Ellenkező esetben a bokrok fejlődése és a gyümölcs érésének folyamata megszakad. Ennek megakadályozása érdekében óvatosan gyomlálni kell a talajt, megszabadulni a kártevőktől és havonta kétszer meglazítani a talajt..

A tapasztalt kertészek ültetéskor fekete lepedőt használnak. Ez megvédi a növényeket a gyomoktól, a kiszáradástól és a gyümölcsöket a szennyeződéstől. A bokrokat tőzeggel, náddal vagy fűrészporral is kibélelheti..

Öntözési szabályok

locsolásAz öntözés gyakorisága függ a csapadéktól és a tereptől. Esős ​​nyáron a bogyónak nincs szüksége további nedvességre. Ha a szezon száraz, akkor a növényt hetente egyszer kell öntözni, és a gyümölcsök kialakulása során tíz naponta kétszer. Célszerű a vizet mágnesen átengedni, és figyelni annak hőmérsékletét (több mint 20 fok). Ez lehetővé teszi nagy termés elérését..

Ne hagyja figyelmen kívül az öntözési eljárást aszályban, nedvesség hiányában a bogyók savanyú ízűek lesznek.

Felső öltözködés

A növény egészsége és a termés mérete nagymértékben függ az etetéstől. A Sensation szamócafajta leírásában szezonban két öntet ajánlott:

 1. Az első alkalom, hogy a növénynek további táplálkozásra van szüksége a tavasz kezdetével. Erre komposzt oldat alkalmas. Egy fiatal bokor alatt 1-2 liter műtrágyát kell önteni, felnőtt növény alatt – legfeljebb 5 liter.
 2. A második öntetet a virágzás kezdetével hajtjuk végre a következő összetétellel: adjunk hozzá 500 g -ot egy 10 literes vödör vízhez. csirkeürüléket, és hagyjuk a napon egy hétig, majd adjunk hozzá 200 gr. fahamut és öntözze meg a növényeket ugyanúgy, mint az első etetéskor.

Átruházás

átruházásNéhány év elteltével a növényt át kell ültetni. Ezt az ősz első hónapjában kell elvégezni. Ehhez lyukakat kell ásni, eperbokrot kell elhelyezni és talajjal kell lefedni, a szíveket kívül kell hagyni. Az első hideg idő kezdetével a bokrokat le kell takarni, hogy ne szenvedjenek fagytól, és új helyen gyökerezzenek.

Metszés

metszésAz eper metszése a teljes termés betakarítása után történik. Ebben az esetben a bokornak elegendő ideje lesz az új levelek megjelenésére a fagy előtt. Annak érdekében, hogy megvédje a növényt a betegségektől és kártevőktől, le kell vágnia a leveleket és a bajuszt egészen a bázisig. Ha nyomai vannak a betegségnek, a vágott részeket el kell égetni..

A Sensation eper fiatal bokrait nem kell metszeni, mivel a további lombozat biztosítja a növény ellenállását a hidegnek.

Reprodukció

antenna tenyésztésAz eper bokrok szaporításához gyakran használnak bajuszt, bizonyos esetekben a bokrot vagy a magokat. Ez egy egyszerű folyamat: az első antennák megjelenésekor a talajba kell nyomni őket, várni kell a gyökerek megjelenését, és el kell válniuk a felnőtt növénytől..

Osztással való szorzáskor a bokrot ki kell ásni és a gyökérrendszerre kell osztani. Csak azokat a növényeket kell felosztani, amelyek gyökereinek hossza elérte az 5 cm -t, és legalább 4 levél van. Az elválasztott részt külön lyukba kell ültetni és alaposan öntözni.

Eper termesztése A Sensation fáradságos folyamat, de az eredmény minden költséget igazol. A szükséges erőfeszítésekkel és az ápolási szabályok betartásával nagy, illatos és szenzációs bogyók termését kaphatja asztalára.

Ismerkedés szenzációs eperrel – videó

Previous Post
Otthon kevés karbantartást igénylő virágokat termesztünk
Next Post
Σπιτική φροντίδα για ένα μοναδικό πεπόνι