15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan kell kezelni a szilva levéltetvek veszélyes kártevőjét

A kártevők első tömeges megjelenése a kertben késő tavasszal és a nyár első felében figyelhető meg. Mi veszélyes a szilván levéltetvekre, hogyan kell kezelni ezeket a rovarokat anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő termését?

Szilvából beporzott levéltetvek és más fajták

A természetben sok levéltetűfaj létezik, amelyek így vagy úgy károsítják a kert és a kerti ültetvényeket. A szilva, cseresznye, cseresznye szilva, cseresznye, sárgabarack, őszibarack és más csonthéjas növények esetében az egyik legveszélyesebb kártevő a szilva beporzású levéltetű..

cseresznye levéltetű szilván Kis szürkés-zöld rovarok telepednek a levél- és virágrügyekre, a fiatal hajtásokra és a már kinyílt levelek hátára. Tömeges fertőzés esetén a növény ezen részei teljesen el vannak rejtve a kártevők és az elhalt fehéres pikkelyek alatt. A legfinomabb zöldségek, levéltetvek levének fogyasztása:

 • a hajtások gyengülése, amelyek más kártevők áhított zsákmányává válnak, és súlyosabban, mint mások, akik táplálkozási hiányban szenvednek, hideg kiszáradás;
 • a fiatal levelek deformációja, kanál vagy csónak alakját öltve;
 • egy gyümölcsnövény tömeges megsemmisítése kormos gomba és kórokozók által;
 • a lombozat kora ősze és a fák rossz felkészülése a telelésre;
 • terméscsökkenés ebben és a következő szezonban.

Amíg a meleg időszak tart, a beporzott szilva -levéltetű tucatnyi generációt adhat. Ugyanakkor a rovartojások nemcsak a kéreg repedéseiben várják a telet, hanem a közeli füveken is, előnyben részesítve a gabonaféléket és a nádat..

A szilva zöld levéltetve akkor válik észrevehetővé, ha a rovarok száma kritikus. De sokkal könnyebb olyan fekete, cseresznyefajtát találni, amely nem kerül ki más típusú csonthéjas terményeket. Ez a kártevő, amely akár 14 generációt is ad, nem kevésbé veszélyes. A károsodás a fiatal hajtások tetejének teljes összeomlásához vezet, növekedésük és lombozatuk fejlődésének leállításához..

Mindenféle levéltetű veszélyes, mivel gyorsan elterjedhet. A szárnyas egyedek önállóan vándorolnak, a szárny nélküli egyedeket pedig a hangyák szállítják növényről növényre, szó szerint levéltetveket legeltetve a rovarok édes titka után vadászva.

A lágy testűnek tűnő kártevővel a kertben okozott károk a fák gyengüléséhez és a termésvesztéshez vezethetnek. Hogyan kell kezelni a levéltetveket a lefolyóban? Mikor és milyen intézkedéseket kell tenni a hatás maximalizálása érdekében?

A legjobb és stabil eredményeket csak integrált megközelítéssel lehet elérni, beleértve a kert védelmét szolgáló megelőző munkát, a mezőgazdasági gyakorlatok betartását és nemcsak a szilva, hanem a termesztő növények közelében lévő növények rendszeres feldolgozását is.

Levéltetű vegyszerek a szilván

a növény segítségre szorulA szappanos levéltetvek könnyen elpusztulnak a modern rovarirtó szerekkel. A levéltetű -védő szerek kategóriáját levéltetveknek nevezik, és a következő gyógyszereket tartalmazza:

 • a kártevők károsodása a kezelt felülettel érintkezve;
 • sejtnedvvel behatolnak belsejébe;
 • szisztematikusan hat és hosszú távú hatást fejt ki.

ideje feldolgozniKereskedelmi forgalomban kapható készítmények állnak rendelkezésre, más szilvaellenességek megölésére használhatók, és vízben jól oldódnak, megkönnyítve és olcsóbbá téve a feldolgozást.

Nem meglepő, hogy válaszolva a kérdésre: “Mi a teendő a levéltetvekkel a szilván?”, Sok tapasztalt kertész minden kétséget kizáróan beszél a sürgős permetezés szükségességéről. Tényleg nem szabad haboznia.

Emberi beavatkozás nélkül a levéltetvek néhány nap alatt elfogják a korona fiatal részét. A biztonsági szabályok figyelmen kívül hagyása és a feldolgozási idő be nem tartása azonban nemcsak a növényeket veszélyezteti, hanem az emberi egészséget is..

A kémiai rovarölő szerek az egyetlen helyes megoldás a növények hatalmas károsodása esetén, valamint tavasszal és ősszel, amikor a rovarok még nem fajok. Egy adott gyógyszer kiválasztása a kert károsodásának mértékétől, más rovarok jelenlététől az ágakon, a levéltetvek észlelésének idejétől és maga a kertész preferenciáitól függ. Mielőtt a levéltetvekkel foglalkozna a lefolyóban, emlékeznie kell arra, hogy a rovarölő szerek helytelen használata fenyeget:

 • a növények zöld részének égési sérülései;
 • lehulló virágok és petefészek;
 • vegyszerek felhalmozódása a gyümölcsökben;
 • a bőr, a rénium szervei és az emberi légzés károsodása.

Ezért függetlenül attól, hogy milyen orvosságot használ a lefolyó levéltetvei ellen, szigorúan be kell tartania az utasításokat, nem feledkezve meg a személyes biztonságról.

A zöld levéltetvekből származó szilva feldolgozásának jellemzői

A levéltetvek elleni küzdelem több szakaszban történik. Ha nincsenek rovarok a fákon, vagy egyes egyedeket találnak, nem érdemes vegyszerekkel permetezni. A levéltetvek, különösen a kis palántáknál, kézzel vagy népi gyógymódokkal könnyen elpusztíthatók gyógynövény -infúziók, szappan vagy hamuoldatok használatával.

zöld levéltetűEgy kertésznek, aki tudja, hogyan kell kezelni a levéltetveket a lefolyóban, el kell képzelnie, hogy mennyi ideig jobb tervezni az ilyen kezelést:

 1. Az eljárást először kora tavasszal hajtják végre, mielőtt a vesék kinyílnak. Ebben az időben lehetetlen látni rovarokat. De ha az előző szezonban bőségesen borították a hajtásokat, nagy a valószínűsége annak, hogy a rügyek közelében és a korona alatt levéltetű -tojás található..
 2. A gyümölcsfákat a zöld kúp stádiumában újra termesztik. Ebben a pillanatban nagy a valószínűsége a már kikelt lárvák megsemmisülésének, amelyek gyorsan több millió dolláros kolóniákat alkotnak..
 3. Ha tavasszal nem hajtottak végre intézkedéseket a szilva levéltetvek elleni küzdelemben, vagy nem adták meg a kívánt eredményt, akkor lehetséges a virágzó kert permetezése, amikor a virágok éppen nyílnak, és majdnem teljesen leestek..

Annak érdekében, hogy ne kockáztassák saját egészségüket, szintetikus drogokat használnak legalább 30 nappal a betakarítás előtt. Amikor a gyümölcsöket már öntik, és a sérülés mértéke kicsi, akkor jobb, ha biztonságos népi módszereket alkalmaznak a kártevővel szemben..

Ősszel, a gyümölcsök eltávolítása után az év utolsó kezelését kész rovarirtó szerekkel vagy 5% -os karbamid oldattal végezzük, amely nemcsak a szilva fekete és zöld levéltetvei ellen hatékony, hanem a fákat is megvédi a varasodástól.

Szükséges a fák permetezése száraz, nyugodt időben, lehetőleg reggel vagy este, amikor a nedves lombozaton a leégés veszélye minimális. Öntözéskor különös figyelmet fordítanak a fiatal hajtásokra és a levelek hátsó részére, valamint a szárközeli körökre..

Hogyan lehet megszabadulni a levéltetvektől szilván népi gyógymódokkal

levéltetvek tenyésztéseA petefészek kialakulása előtt sem a népi jogorvoslatok, sem a kémiai rovarirtók nem károsak. És hogyan kell kezelni a levéltetű szilvát virágzás után? Kiváló alternatíva a gyógynövény-infúziókra, szappanhamura és más megoldásokra alapozott bevált népi jogorvoslatok.

Szappanhamu folyadék elkészítéséhez szüksége lesz:

 • 400 gramm szitált fahamu:
 • 50 gramm folyékony vagy mosószappan;
 • 10 liter víz.

Használat előtt a közepes kártevőfertőzésben hatékony oldatot alaposan leszűrjük. A szappanos vízzel kevert dohány infúzió nem kevésbé előnyös. A hamu helyett 10 ml nyírkátrányt vehet be. Ez az olajos szagú anyag taszítja a rovarokat, és kifejezett antibakteriális hatása is van. Az ültetvények dohányfüsttel történő füstölése jó eredményeket ad..

Sok növény olyan anyagokat tartalmaz, amelyek az ipari rovarölő szerekhez hasonlóan hatnak a kerti kártevőkre. Ezenkívül biztonságosak az emberekre és a környezetre. Hogyan lehet megszabadulni a levéltetvektől növényekkel?

Az ilyen népi gyógymódok elkészítéséhez 10 liter vízhez a kertész választása szerint szüksége lesz:

 • 200 gramm gerezd fokhagyma;
 • 300 gramm hagyma;
 • 1 kg gyógyszertári kamilla vagy maró boglárka alapú növényi alapanyag;
 • 4 kg friss paradicsom vagy burgonya teteje;
 • 100 gramm csípős paprika;
 • 1 kg cickafark gyógynövény, cserszem vagy üröm.

Egy felnőtt gyümölcsfa esetében körülbelül 10 liter infúziót fogyasztanak. A súlyosan érintett hajtásokat nem csak permetezni kell, hanem lehetőleg folyadékba meríteni, hogy az behatoljon a beporzott szilva -levéltetű alakzataiba..

Megelőző intézkedések a szilva levéltetvek ellen

a hangyák levéltetveket hordoznakMivel a kártevő könnyen vándorol és gyorsan szaporodik, mielőtt a levéltetveket szilván népi jogorvoslatokkal vagy rovarölő szerekkel kezelné, figyeljen a következőkre:

 • harci hangyák;
 • a korona helyes és rendszeres metszése;
 • a fatörzs egészségének megőrzése;
 • törzskörök ásása és talajtakarása;
 • a gyomok és a gyökérzet megszüntetése.

Vannak más módok is, amelyek kellemetlenné teszik a rovarok élőhelyét a helyszínen..

A beporzott szilva levéltetvek nemcsak a csonthéjas terményeken, hanem a nádasokon, a vadon élő füveken és más növényeken is kártevők. A rovarot különösen vonzzák a borsó és a bab, a fiatal bab- és nasturtiumpalánták, a petúnia, a kislevelű és a termesztett nagylevelű hárs. Ezeket a növényeket szilvától és más gyümölcsöktől távol ültetik. Ha ez nem lehetséges, akkor csonthéjas terményekkel együtt permetezik őket..

levéltetvek tömeges telepítéseA kert lakói között vannak zöld riasztószerek is, amelyek taszítják a levéltetveket. Ezek többnyire illóolajos növények, amelyek közé tartozik a menta és a bazsalikom, a levendula és a citromfű, a koriander és az igénytelen körömvirág. Az esernyős kerti növények, például a sárgarépa, az édeskömény, a kapor és más fűszeres ízű fűszernövények tökéletesen csábítják a ragadozó rovarokat, amelyek számára a szilva zöld levéltetűi üdvözlendő csemege.

A levéltetvek inváziója nagy számban megrémíti a kezdő kertészeket. A mezőgazdasági technológia betartásával, a fák alatti tisztaság megőrzésével és azok időben történő feldolgozásával azonban a rovarok, amelyek számát könnyű ellenőrizni, már nem jelentenek komoly veszélyt..

Levéltetvek elleni küzdelem növényeken – videó

Previous Post
Citromvíz – egészségmegelőzés
Next Post
Κλάδεμα σύμφωνα με τον Kurdyumov – η ικανότητα διαχείρισης του κήπου χωρίς μεγάλη προσπάθεια
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org