15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mi a teendő, ha Hermész tűlevelűeken tűnt fel?

hermék a lucfenyőn

A Hermes (tudományos nevén Adelgidae) mikroszkopikus levéltetvek. A fák tűlevelűjein telepedik le, ezért növekedések (epek) képződnek rajtuk. Ezen kártevők miatt a tűk sárgulnak, deformálódnak és leállnak..

Hermész: mi az?

Hermész fenyőtű kártevők

A Hermész a kártevők egész csoportja, a homoptera csoportba tartoznak. Kicsi rovarok, amelyek tűkön élnek, legfeljebb 2 mm hosszúak. A levéltetvek feketék vagy barnák lesznek, a test megnyúlt, antennák vannak a fejen.

Annak érdekében, hogy megvédje a lucfenyőt a kártevők terjedésétől, jobb, ha más tűlevelű növényektől (fenyő, vörösfenyő) elülteti. Az optimális távolság 600 m.

A kártevő tűkből és hajtásokból nyert gyümölcslevekből táplálkozik. Leginkább a lucfenyőt kedveli, valamint a fenyőt. Ennek a parazitának a jelenlétét a tavasz legvégén észreveheti a tűk módosításával: sárgulnak, hajlanak, fehéres virágzással borítják. Ez a könnyű bolyhok a rügyeket és a fiatal hajtásokat is beborítják. A rajtaütés menedék, a hermes lárvák védelme. Ha a növény fertőzött, akkor nyáron a gallyakat epével – kúpokkal benőtték.

Hermész: a károsodás tünetei és a kártevők fő típusai

a tűk legyőzése Hermész által

Ezt a szívó parazitát meglehetősen nehéz kifejleszteni. Két különböző fa kell neki: vörösfenyő és luc. Gyakran ezek a tűlevelűek egymáshoz közel nőnek, ami biztosítja a hermák teljes fejlődését. A rovarlárvák vörösfenyőn élnek, testüket viasz borítja és pehely. Az összes gyümölcslevet a tűkből isszák, emiatt sárgul, kiszárad és leesik. Galliák képződnek a fákon. Először bézs színűek, amelyek először zöldre, majd barnára színeződnek..

Az epehullás által érintett hajtásokat nem lehet helyreállítani.

galla hermes lárvák települése

Hermész típusai:

 1. Sárga hermes. A paraziták egy generációja egy szezonban fejlődik ki. A nőstény a tűk nedvével táplálkozik, majd hosszúkás epét képez, eléri a 20 cm -es hosszt. Középen a nőstény tojásokat rejt, amelyekből lárvák jelennek meg.
 2. Késő lucfenyő hermák. Ennek a kártevőnek a nősténye világos zöldes epéket képez. Inkább az ágak végén található rügyeket részesíti előnyben. A rovar nedvekkel táplálkozik, nyálat termel, amely részt vesz a pecsét kialakításában. Lucfenyő Hermész ősszel tojik. Tavasszal lárvák jelennek meg belőlük, amelyek nyáron elhagyják az epét, és elterjednek a tűlevelű fán. A parazita fejlődése és szaporodása ugyanazon a fán történik, az oldalsó hajtásokat gyakrabban érinti.
 3. Fenyő alatti lucfenyő hermes. Ennek a lucfenyő parazitának a megkülönböztető jellemzője az epe hiánya. A rovarok szárnyatlanok, csak lucfenyőkön élnek, az ágak kéregén vagy a fa törzsén. Itt alakul ki a fehér virágzás..

A lucfenyő parazita másik jól ismert faja a zöld hermes. A nőstény egy epét helyez el, amely úgy néz ki, mint egy labda, 2 vagy 3 cm nagyságú, és ott tojik. A nyári hónapokban szárnyas rovarok repülnek ki belőle, amelyek a vörösfenyőhöz rohannak szaporodni.

https://www.youtube.com/watch?v=BtXBYzNxVxE

Hermes ellenőrzési módszerek

tűlevelűek kémiai feldolgozása

Fontos megérteni, hogy a hermes nem fertőzés, hanem rovar, parazita. Ezért a megfelelő harci módszereket kell kiválasztani. Az első lépés az, hogy megvizsgálja a fát, eltávolítja az összes hajtást, amelyen epe található, és elégeti. Az eljárást tavasz elején vagy közepén hajtják végre, amíg a lárvák meg nem nőnek. A következő lépés a fa mosása. Szükséges a rovarok eltávolítására a víz nyomásával. Csak ezt követően végezzük a gyógyszeres kezelést. A lucfenyőt ásványolaj -oldattal permetezheti 150 ml -enként 5 liter víz után. Ha ez nem segít, akkor az ételt rovarölő szerekkel kezelik. Confidor Maxi, Balazo megfelelő, Caesar, Mospilan használható. Jó hatást ad Aktara, Prestige, parancsnok.

Amikor a lárvák elhagyják az epét, sokáig az ágakon marad, fokozatosan kiszárad.

Az inszekticid oldatot szigorúan a gyógyszer csomagolásán feltüntetett utasítások szerint állítják elő. A térfogatot a tűlevelű ültetvények száma alapján számítják ki, és a permetezés gyakoriságát a kártevők fertőzésének mértékétől függően választják ki. A rovarölő szerek erősebben hatnak a vándorló felnőttekre, valamint a “csavargókra”.

Ezeknek a parazitáknak a biztos kiküszöbölése érdekében a kezelést a szezon során többször elvégzik:

 1. Kora tavasszal és késő ősszel, hogy kiirtsuk a telelő Hermészt.
 2. Április harmadik évtizedében vagy május első hetében, amikor a fa hajtások és ennek megfelelően lárvák aktívan fejlődnek.
 3. Július első évtizede. Ebben az időben epe érik, szárny nélküli rovarok jelennek meg.
 4. Augusztus elején. Ez a kezelés célja, hogy megszabaduljon a gallokból kilépő nimfáktól..

A legjobb, ha különböző rovarölő szereket használunk felváltva az alkalmazások között. A feldolgozás nem áll le, amíg a tűlevelűek fehéres “szöszje” el nem tűnik.

Intézkedések a fák rovarokkal szembeni ellenállásának megelőzésére és növelésére

Annak érdekében, hogy a nyaralójukban lévő tűlevelűek ne sérüljenek, bizonyos intézkedéseket meg kell tenni.

A fa stabilitásának növelésének módjai:

a talaj savasodása lehullott levelekkel

 1. Ne ültessen fát nyílt területre és huzatos helyre. Nem ajánlott fákat termeszteni olyan területeken, ahol árvízveszély áll fenn..
 2. Növeljen fát laza talajban, a talajnak termékenynek és szükségszerűen enyhén savasnak kell lennie. Ha szükséges, savanyítsa meg a talajt tőzeggel vagy leesett tűvel.
 3. A lucfenyő ültetését követő egy éven belül nemcsak a gyökérben öntözik, hanem az egész koronát is permetezik.
 4. A gyökeresedés javítása érdekében az ültetés során a palántákat Kornevin vagy Radifarm kezeléssel kell kezelni.
 5. Szezonban háromszor, legfeljebb 20 napos megszakításokkal a tűlevelű növényeket az immunitás növelésére szolgáló eszközökkel kezelik. Alkalmas Epin, nátrium -humát, valamint Megafol.
 6. A törzs körül a talajt zúzott fenyőkéreg borítja.
 7. A koronát tűlevelűek műtrágyáival permetezik (Iovofert, Reakom-tűk).

A palánták megszerzése során meg kell vizsgálni őket. Ha rovarokat találnak, akkor azokat el kell pusztítani a fa ültetése előtt, és le kell vágni az epés ágakat..

Ha tudja, hogy mi a kártevő herme és milyen módszereket kell kezelni, akkor biztonságosan termeszthet tűlevelűeket a területen.

Hatékony küzdelem a hermék és más kártevők ellen – videó

https://www.youtube.com/watch?v=4f7UqTnIMMs

Previous Post
Homoktövis olaj: gyógyító tulajdonságok és használati szabályok az egészségre
Next Post
Το πεπόνι Bukharka είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org