15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τι ανοσία απέναντι στις ασθένειες έχει η ντομάτα King of London και είναι νόστιμα τα φρούτα της;

Ρωτάς: «Είναι η ντομάτα του βασιλιά του Λονδίνου ανθεκτική στην όψιμη φλεγμονή και ποια είναι η απόδοσή της; Πήρα μια ντομάτα για σπόρους από έναν γείτονα, μου άρεσε η γεύση και τα μεγέθη είναι αξιοπρεπή. Λατρεύω τέτοιες σαρκώδεις ντομάτες στις σαλάτες και τις τρώμε συχνά έτσι ακριβώς. Σκοπεύω να το φυτέψω σε ένα θερμοκήπιο το επόμενο έτος, οπότε το θέμα της ασυλίας στις ασθένειες είναι πολύ σημαντικό για μένα. Πριν από αρκετά χρόνια, έχασα σχεδόν ολόκληρη τη σοδειά εξαιτίας μιας επιδημίας όψιμης φλεγμονής. Φυσικά, καλλιεργήσαμε το θερμοκήπιο και αντικαταστήσαμε ακόμη και εν μέρει το χώμα στα κρεβάτια, αλλά εξακολουθώ να ανησυχώ ».

βασιλιάς ντομάτας του Λονδίνου

Απαντάμε: Οι καρποφόρες και μεγάλες καρποφόρες ντομάτες σαλάτας είναι πολύ δημοφιλείς στους κηπουρούς. Ειδικά αν είναι επίσης ανθεκτικά σε ασθένειες και δυσμενείς συνθήκες ανάπτυξης. Ο Tomato King of London είναι ένας από τους πιο λαμπρούς εκπροσώπους αυτών των ειδών. Παρά το ενδιαφέρον όνομα, η ποικιλία εκτράφηκε από κτηνοτρόφους της Σιβηρίας. Αυτό εξηγεί την υψηλή ανθεκτικότητα και την ικανότητά του να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες. Και ο “βασιλικός τίτλος” μπορεί εύκολα να εξηγηθεί από την υψηλή βαθμολογία γεύσης των μεγάλων, ζουμερών και γλυκών φρούτων.

Tomato King of London – ποια είναι η ιδιαιτερότητα της ποικιλίας

θάμνος τομάτα βασιλιάς του Λονδίνου

Προς το παρόν, η ποικιλία δεν έχει ακόμη συμπεριληφθεί στο ρωσικό κρατικό μητρώο, αλλά έχει γίνει ευρέως γνωστή. Το μαρούλι ντομάτα King of London συνιστάται για καλλιέργεια σε εξωτερικούς χώρους σε ζεστά κλίματα. Σε ψυχρότερες περιοχές, φυτεύεται με επιτυχία σε θερμοκήπια ή κάτω από μεμβράνη. Οι θάμνοι είναι απροσδιόριστοι, μεγαλώνουν σε ύψος μεγαλύτερο από 1,5 m, οπότε σίγουρα χρειάζονται καλτσοδέτα. Απελευθερώνονται πολλά θετά παιδιά, πρέπει επίσης να καρφωθούν. Αλλά τα φύλλα δεν είναι πολύ πυκνά, γεγονός που δεν εμποδίζει την ομοιόμορφη ωρίμανση των καρπών. Η πρώτη ταξιανθία εμφανίζεται μετά το ένατο φύλλο, η επόμενη – κάθε δύο. Το ριζικό σύστημα είναι πολύ ανεπτυγμένο, ισχυρό, αναπτύσσεται έντονα σε πλάτος.

Όσον αφορά την ωρίμανση, η ποικιλία είναι μέτρια. Η πρώτη συγκομιδή συγκομίζεται γύρω στα μέσα του καλοκαιριού, 110 ημέρες μετά τη φύτευση. Τα φυτά έχουν υψηλή ανοσία σε όψιμο μούχλα, ωίδιο και μωσαϊκό. Το μόνο πράγμα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους είναι τα παράσιτα. Επομένως, οι φυτεύσεις πρέπει να ελέγχονται και να επεξεργάζονται εγκαίρως..

Παραγωγικότητα και γεύση

βασιλιάς φρούτων ντομάτας του Λονδίνου

Σε εσωτερικούς χώρους, ο βασιλιάς του Λονδίνου έχει εκπληκτικές αποδόσεις (σχεδόν όπως η ποικιλία ντομάτας Clush) και μεγέθη φρούτων. Μέχρι 10 κιλά μεγάλες ντομάτες βάρους περίπου 1 κιλού μπορούν να αφαιρεθούν από τον θάμνο. Στα κρεβάτια, η απόδοση είναι ελαφρώς χαμηλότερη, στο επίπεδο της ντομάτας Honey Heart, αλλά και καλή, από 5 έως 8 κιλά. Το μέσο βάρος των φρούτων είναι 500-600 γρ. Τα φρούτα είναι της αρχικής μορφής σε σχήμα καρδιάς, στο στάδιο της πλήρους ωρίμανσης είναι βαμμένα σε βατόμουρο-ροζ χρώμα. Το δέρμα είναι λεπτό αλλά αρκετά σφιχτό για να προστατεύσει τις ντομάτες από ζημιές κατά τη μεταφορά. Ο πολτός είναι πολύ ζουμερός, γλυκός, αρωματικός, με λίγους σπόρους. Οι ντομάτες προορίζονται κυρίως για σαλάτα, καθώς, λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, δεν είναι κατάλληλες για κονσερβοποίηση ολόκληρων φρούτων. Κάνουν όμως πολύ νόστιμες πάστες, χυμούς, σάλτσες.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ποικιλίας είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής της. Οι ντομάτες μπορούν να λένε ψέματα μέχρι το τέλος του φθινοπώρου..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

τα υπέρ και τα κατά του τομάτας βασιλιά του Λονδίνου

Η σιβηρική ντομάτα King of London έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα σχετικά είδη:

  • απόδοση παραγωγής;
  • μεγάλης καρποφορίας?
  • υψηλά χαρακτηριστικά γεύσης.
  • ασυλία, ανοσία;
  • δυνατότητα αποθήκευσης?
  • μετακομιστό.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, υπάρχει μόνο ένα σημαντικό μειονέκτημα – με υψηλή υγρασία, οι ντομάτες είναι επιρρεπείς σε ρωγμές. Επιπλέον, τα φυτά πρέπει να δένονται και να καρφώνονται, αλλά αυτές οι διαδικασίες απαιτούνται για τα περισσότερα Indets..

Γεύση ντομάτας Βασιλιάς του Λονδίνου

Previous Post
Kacsatojást tojunk otthon egy inkubátorba
Next Post
Πώς να ποτίσετε σωστά ανθούριο στο σπίτι;