15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ανθρακνόζη αγγουριού – πώς να αναγνωρίσετε και πώς να αντιμετωπίσετε

Βοηθήστε να σώσετε τη μελλοντική συγκομιδή: πείτε μου πώς να αντιμετωπίσω την ανθρακνόζη αγγουριού. Πέρυσι, αυτή η μόλυνση με παρέκαμψε, αν και σχεδόν όλες οι φυτεύσεις χάθηκαν από τους γείτονες. Αλλά αυτή τη σεζόν, μάλλον, ο μύκητας τους έφτασε στον κήπο μας. Ενώ αρκετοί θάμνοι εξακολουθούν να επηρεάζονται, ίσως υπάρχει πιθανότητα να αποτραπεί η μόλυνση των υπολοίπων; Έχω φυτέψει πολλά, τα καλλιεργώ προς πώληση, οπότε η απώλεια θα είναι σημαντική. Το καλύτερο για επεξεργασία?

αγγούρι ανθρακνόζη Έχετε παρατηρήσει ότι σε ένα βροχερό ζεστό καλοκαίρι, τα φύλλα και οι καρποί των αγγουριών καλύπτονται με περίεργα σημεία ακριβώς μπροστά στα μάτια σας; Έτσι εκδηλώνεται η ανθρακνόζη των αγγουριών, μια ύπουλη μυκητιακή ασθένεια. Γιατί ύπουλος; Έτσι, σε χαμηλή υγρασία (λιγότερο από 60%), τίποτα δεν δείχνει ότι το φυτό έχει ήδη επηρεαστεί. Αλλά όταν η θερμοκρασία και η υγρασία αυξάνονται, η ανθρακνόζη εξαπλώνεται στον χώρο μέσα σε λίγες μέρες. Η ήττα του έχει τόσο μεγάλη έκταση που δεν μπορεί να γίνει λόγος για καμία συγκομιδή. Τα αγγούρια που καλύπτονται από έλκη είναι ακόμη τρομακτικά να τα κοιτάζουμε, πόσο μάλλον να τα τρώμε. Η ασθένεια πρέπει να καταπολεμηθεί άμεσα και ακόμη καλύτερα – πρέπει να ληφθούν έγκαιρα προληπτικά μέτρα..

Συμπτώματα της εκδήλωσης ανθρακνόζης στα αγγούρια

φύλλο αγγουριού με ανθρακνόζη Ούτε τα ενήλικα φυτά ούτε τα δενδρύλλια αγγουριού δεν είναι ασφαλισμένα από μια επικίνδυνη ασθένεια.. Η νόσος μπορεί να αναγνωριστεί με τα ακόλουθα σημεία:

  1. Τα φύλλα, κυρίως τα χαμηλότερα, επηρεάζονται πρώτα. Υγρές κηλίδες εμφανίζονται κατά μήκος των άκρων και μεταξύ των φλεβών. Γίνονται γρήγορα κίτρινα, αρχίζουν να μεγαλώνουν σε μέγεθος και στεγνώνουν. Ο άνεμος συχνά σχίζει το φύλλωμα.
  2. Στη συνέχεια, η μόλυνση εξαπλώνεται στους βλαστούς: καλύπτονται με καφετιές οβάλ πληγές. Εάν βρέχει, οι πληγές σαπίζουν, σχηματίζοντας ένα ροζ καλούπι. Σε ξηρό καιρό, στεγνώνουν επίσης.
  3. Η προτελευταία ωοθήκη υποφέρει. Στους καρπούς εμφανίζονται επίσης κλαψιές που μετατρέπονται σε καταθλιπτικά έλκη. Τα αγγούρια χάνουν την παρουσίασή τους, αρχίζουν να συρρικνώνονται και να σαπίζουν. Ακόμα κι αν κόψετε μια τέτοια περιοχή, το ίδιο το φρούτο είναι αδύνατο να το φάτε λόγω της πικρίας που εμφανίζεται..
  4. Η «τελευταία χορδή» που προκαλεί η ασθένεια στις ρίζες, οδηγώντας στην πλήρη εξαφάνιση του φυτού.

Τις περισσότερες φορές, η ανθρακνόζη “περπατά” σε θερμοκήπια, ειδικά σε θερμοκήπια φιλμ, όπου υπάρχει υψηλή υγρασία. Εκεί μπορεί να βρεθεί ήδη στις αρχές της άνοιξης. Σε ανοιχτό έδαφος, φαίνεται πιο κοντά στα μέσα του καλοκαιριού..

Ανθρακνόζη αγγουριού – μέτρα για την καταπολέμηση μυκητιασικών ασθενειών

ψεκασμός από ανθρακνόζηΌταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια, λάβετε επειγόντως μέτρα, διαφορετικά ο μύκητας θα πολλαπλασιαστεί γρήγορα. Ένα καλό αποτέλεσμα θα δώσει την επεξεργασία των θάμνων με μίγμα Μπορντό. Τα μυκητοκτόνα θα βοηθήσουν επίσης να απαλλαγούμε από την ασθένεια: Fitosporin, Topaz, Abiga – Peak. Ωστόσο, σημειώστε ότι τα χημικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λιγότερο από 10 ημέρες πριν από τη συγκομιδή..

Για να αποφύγετε τον κίνδυνο βλάβης της ανθρακνόζης, προτιμήστε τις ποικιλίες που είναι ανθεκτικές σε αυτόν τον μύκητα. Για παράδειγμα, υβρίδια Vector, Cupid, Rita, Swallow.

Για να αποφύγετε την ανθρακνόζη το φθινόπωρο, φροντίστε να κάψετε υπολείμματα φυτών – το μυκήλιο ξεχειμωνιάζει πάνω τους. Θυμηθείτε να ντύσετε τους σπόρους με μυκητοκτόνα πριν από τη σπορά. Μην καλλιεργείτε αγγούρια σε ένα μέρος ακόμα – επιστρέψτε τα στον κήπο το νωρίτερο μετά από 3 χρόνια.

Πώς να αναγνωρίσετε ασθένειες αγγουριών – βίντεο

Previous Post
Kacsatojást tojunk otthon egy inkubátorba
Next Post
Πώς να ποτίσετε σωστά ανθούριο στο σπίτι;