15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Βασιλικός: πώς να φυτέψετε σπόρους

Ο ίδιος δεν μου αρέσει πολύ ο βασιλικός, αλλά ο σύζυγός μου τον λατρεύει. Ως εκ τούτου, έπρεπε να αγοράσω μια σακούλα με σπόρους και να αφήσω ένα κρεβάτι στον κήπο ανάμεσα στο μαϊντανό για το βότανο του. Πείτε μου πώς καλύτερα να φυτέψετε σπόρους βασιλικού?

βασιλικός Ο Βασιλικός κατέχει υπερηφάνεια ανάμεσα στα πικάντικα φυτά, επειδή η πλούσια μυρωδιά του δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Τα κλαδιά πικάντικου γρασιδιού είναι μια αναντικατάστατη προσθήκη σε σαλάτες και άλλα πιάτα. Πολλοί κηπουροί χρησιμοποιούν επίσης βασιλικό ως διακοσμητική διακόσμηση λουλουδιών. Συμπαγείς, χαμηλοί θάμνοι με ποικίλο σχήμα και χρώμα φύλλων φαίνονται καλά ως περίγραμμα. Επιπλέον, κατά την ανθοφορία, τα έντομα συρρέουν στη μυρωδιά των μικρών λευκών λουλουδιών, τα οποία είναι επικονιαστές για τον κήπο, αλλά τα παράσιτα από αυτό, αντίθετα, διασκορπίζονται.

Η καλλιέργεια ενός τόσο χρήσιμου βοτάνου από όλες τις πλευρές δεν είναι πολύ ενοχλητική. Ο βασιλικός είναι ένα ετήσιο φυτό και αναπαράγεται καλά με σπόρους. Ανάλογα με το πότε πρέπει να πάρετε την πρώτη συγκομιδή αρωματικών φύλλων, μπορείτε να φυτέψετε βασιλικό με σπόρους:

  • για σπορόφυτα?
  • σε ανοιχτό έδαφος.

Καλλιέργεια δενδρυλλίων βασιλικού

σπορόφυτα βασιλικού

Η σπορά σπόρων για σπορόφυτα πρέπει να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου. Για να βλαστήσουν γρηγορότερα οι σπόροι, πρέπει πρώτα να εμποτιστούν για 3 ώρες. Βάλτε την αποστράγγιση σε γλάστρες ή χαμηλά δοχεία και γεμίστε με ένα μίγμα χώματος αναμεμειγμένο σε ίσα μέρη από:

  • τύρφη;
  • μαυρόχωμα;
  • γη κήπου.

Πριν από τη σπορά, υγράνετε το υπόστρωμα με διάλυμα θειικού καλίου, υπερφωσφορικού, ουρίας και χλωριούχου καλίου. Για 5 λίτρα νερού, πρέπει να πάρετε 0,5 κουταλάκι του γλυκού. κάθε φάρμακο.

Σχηματίστε ρηχά αυλάκια και βάλτε σπόρους σε αυτά, παρατηρώντας μια απόσταση γραμμών περίπου 4 εκ. Για να δημιουργήσετε ένα υγρό μικροκλίμα, καλύψτε τις γλάστρες από πάνω με μια μεμβράνη και τοποθετήστε τις σε ζεστό μέρος με θερμοκρασία τουλάχιστον 25 βαθμών Κελσίου. Μέχρι να εκκολαφθούν οι σπόροι, η μεμβράνη πρέπει να ανασηκώνεται περιοδικά για αερισμό και όταν τα σπορόφυτα ανυψωθούν (μετά από 5-7 ημέρες), το κάλυμμα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς.

Μια βουτιά σε ξεχωριστά κύπελλα μπορεί να γίνει όταν σχηματιστούν 1-2 αληθινά φύλλα στους θάμνους και όταν τουλάχιστον πέντε από αυτά μεγαλώσουν, τσιμπήστε τις κορυφές για θάμνους.

Δεδομένου ότι ο βασιλικός είναι πολύ θερμόφιλος, είναι απαραίτητο να φυτέψετε σπορόφυτα σε ανοιχτό έδαφος στα τέλη Μαΐου. Έτσι ώστε οι πλούσιοι θάμνοι να έχουν αρκετό χώρο για ανάπτυξη, αφήστε μια απόσταση μεταξύ τους έως 40 cm.

Σπορά σπόρων σε ανοιχτό έδαφος

βασιλικός στον κήπο

Εάν το καθήκον δεν είναι να πάρετε μια πρώιμη συγκομιδή, στις αρχές Ιουνίου, μπορείτε να σπείρετε σπόρους απευθείας στον κήπο. Τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στους σπόρους εμποδίζουν τη βλάστησή τους, επομένως συνιστάται η απόρριψη των φρεατίων με διεγερτικό ανάπτυξης (για παράδειγμα, 1 αμπούλα Ζιργκόν ανά 5 λίτρα νερού) προκειμένου να επιταχυνθεί η βλάστηση. Μετά τη σπορά, καλύψτε το ίδιο το κρεβάτι με αλουμινόχαρτο και μην το αφαιρέσετε μέχρι να εμφανιστούν βλαστοί.

Φροντίδα φύτευσης βασιλικού

Το πικάντικο γρασίδι αγαπά πολύ όχι μόνο τη ζεστασιά, αλλά και το νερό και τη σίτιση. Είναι απαραίτητο να ποτίζετε τακτικά τον βασιλικό, ενώ βεβαιώνεστε ότι η υγρασία δεν λιμνάζει στα κρεβάτια, διαφορετικά οι ρίζες του φυτού μπορεί να σαπίσουν.

Όσον αφορά τη λίπανση, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί αζωτούχος λίπανση του βασιλικού μία φορά το μήνα για να τονωθεί η ενεργός ανάπτυξη της πράσινης μάζας. Εάν η συλλογή σπόρων δεν έχει προγραμματιστεί, οι μίσχοι πρέπει να αφαιρεθούν. Έτσι, νέοι και νόστιμοι πλευρικοί βλαστοί θα σχηματιστούν στους θάμνους και μπορούν να αφαιρεθούν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν..

Βασιλικός: σπορά και μάζεμα, βίντεο

Previous Post
A világ legszebb és szokatlan virágai
Next Post
Τέσσερα κοινά λάθη που κάνουν οι αρχάριοι κηπουροί