15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να καλλιεργήσετε χρένο από σπόρους ή ένα επάγγελμα για επίπονους κηπουρούς

Πείτε μας πώς να καλλιεργήσουμε χρένο από σπόρους; Θυμάμαι ότι πριν οι γονείς μου είχαν πάντα έναν μεγάλο θάμνο στον κήπο τους. Κατά τη διάρκεια της περιόδου συντήρησης, ολόκληρος ο δρόμος ήρθε σε εμάς για φύλλα και ο πατέρας μου αγαπούσε πολύ το σπιτικό μπαχαρικό ρίζας. Στον ιστότοπό μου, είχα ήδη δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες να φυτέψω αυτό το φυτό σε κουκέτες. Αλλά είτε οι ρίζες ήταν κακές, είτε ο χώρος δεν ήταν κατάλληλος – τίποτα δεν κολλούσε. Αποφάσισα να δοκιμάσω σπορά. Πότε είναι καλύτερο να το κάνουμε και πώς?

πώς να καλλιεργήσετε χρένο από σπόρους Για πολλούς κηπουρούς, η μνήμη του χρένου προκαλεί ακούσιο ρίγος, ειδικά αν ήδη αναπτύσσεται στην περιοχή. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να “διώξει” αυτό το φυτό έξω από τον κήπο. Τρυπώντας στο έδαφος με τις ρίζες του, από κάθε κομμάτι κομμένο με φτυάρι, δίνει έναν νέο θάμνο. Μερικές φορές όμως όσοι αποφάσισαν να έχουν μια επίμονη, αλλά πολύ χρήσιμη, κουλτούρα, αντιμετωπίζουν το αντίθετο. Εάν τα φυτεμένα μοσχεύματα σας δεν ριζώνουν ή δεν πεθαίνουν, προτείνουμε να μάθετε πώς να καλλιεργείτε χρένο από σπόρους. Αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο ο φυτικός πολλαπλασιασμός. Οι σπόροι ωριμάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν βλασταίνουν πολύ καλά. Επιπλέον, θα χρειαστούν έως και 3 χρόνια για να αποκτήσετε έναν πλήρη θάμνο. Ωστόσο, μην αφήσετε αυτό να σας σταματήσει, γιατί η φύτευση με σπόρους θα σας ευχαριστήσει τελικά με ένα ολόκληρο κρεβάτι πικάντικων ριζών..

Προετοιμασία σπόρων

σπόροι χρένου Για να αυξηθεί η βλάστηση των σπόρων, συνιστάται η διαστρωμάτωση. Για να το κάνετε αυτό, συλλέξτε άμμο σε ένα δίσκο, υγράνετε και σπείρετε σπόρους, καλύπτοντάς το με ένα στρώμα άμμου από πάνω. Στη συνέχεια, καλύψτε με ένα καπάκι και βάλτε το δοχείο με σπόρους στο ψυγείο ή στο κελάρι για 2-3 μήνες. Εάν σχεδιάζεται φύτευση τον Μάρτιο, τότε η προετοιμασία των σπόρων πρέπει να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο..

Είναι περιοδικά απαραίτητο να ελέγχετε την περιεκτικότητα σε υγρασία και να ψεκάζετε την άμμο έτσι ώστε να μην στεγνώσει..

Πώς να καλλιεργήσετε χρένο από σπόρους: μέθοδοι φύτευσης

βλαστοί χρένουΤο χρένο χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή στον παγετό, γεγονός που καθιστά δυνατή τη φύτευση με διάφορους τρόπους για να επιλέξετε:

  1. Στο ανοιχτό έδαφος πριν από το χειμώνα. Στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου, σπέρνετε σπόρους σε ένα σκαμμένο κρεβάτι στον κήπο. Εάν υπάρχουν πολλά από αυτά, η απόσταση των σειρών πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 εκ. Μεταξύ των ίδιων των σπόρων, πρέπει να υποχωρήσετε 8-10 εκ. Την άνοιξη, τα πυκνά σπορόφυτα μπορούν να αραιωθούν με φύτευση θάμνων.
  2. Την άνοιξη σε ανοιχτό έδαφος. Είναι καλύτερα να αρχίσετε να σπέρνετε σπόρους απευθείας στο κρεβάτι του κήπου αφού περάσουν οι παγετοί. Ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας, αυτό μπορεί να είναι τέλος Μαρτίου – Απριλίου. Όταν τα σπορόφυτα μεγαλώσουν, πρέπει να αραιωθούν.
  3. Για σπορόφυτα. Οι προετοιμασμένοι σπόροι μπορούν να σπαρθούν στα τέλη Φεβρουαρίου ή τον Μάρτιο σε ένα κοινό δοχείο κάτω από μια μεμβράνη. Μετά τη βλάστηση, το καταφύγιο αφαιρείται. Όταν σχηματιστεί ένα ζευγάρι πραγματικών φύλλων, το χρένο πρέπει να βυθιστεί σε ξεχωριστά κύπελλα. Τα σπορόφυτα φυτεύονται σε μόνιμο μέρος μετά την έναρξη σταθερής θερμότητας.

Η διαστρωμάτωση δεν απαιτείται για τη φύτευση σπόρων πριν από το χειμώνα.

σπορόφυτα χρένουΤο χρένο, που φυτεύεται από σπόρους, έχει αργή ανάπτυξη. Τον πρώτο χρόνο της ζωής του, θα μεγαλώσει μόνο μία έξοδο φύλλων. Οι θάμνοι θα αρχίσουν να αναπτύσσονται με πολύτιμες ρίζες μόνο από το δεύτερο έτος. Θα είναι δυνατή η εκσκαφή τους στο τέλος των 3 ετών της ζωής του φυτού..

Πώς να καλλιεργήσετε χρένο έτσι ώστε να μην γίνει ζιζάνιο – βίντεο

Previous Post
Kacsatojást tojunk otthon egy inkubátorba
Next Post
Πώς να ποτίσετε σωστά ανθούριο στο σπίτι;