15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A gyümölcsfák tavaszi permetezését időben kell elvégezni

A kert tavaszi permetezése Ha a fákra nem fordítanak kellő figyelmet, még a gyümölcsös kiváló palántáival és fajtáival sem, alig várhatja a jó termést. Az egyik legfontosabb gondozási intézkedés a gyümölcsfák tavaszi permetezése..

Időben és szakszerűen végrehajtott eljárás:

 • segít megbízható védelem kialakításában a veszélyes növénybetegségek tömege ellen;
 • megakadályozzák a rovar kártevők támadásait;
 • tartalékot hoz létre a későbbi virágzáshoz és betakarításhoz.

Az egyik legfontosabb esemény, az új nyaralószezon megnyitása, célja a kártevők kiküszöbölése, amelyek még mindig el vannak rejtve a kertész szeme elől. A gyümölcsfák legrosszabb ellenségei közül sokan hibernálnak és fejlődnek a kéreg belsejében, a fák alatti talaj felszíni rétegében, sőt a rügyekben is..

A fák tavaszi feldolgozása segít megőrizni a termést Milyen időszakban lesz a gyümölcsfák kártevőirtása a legelőnyösebb tavasszal? Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a rovarok seregének hatalmas megjelenését, az első csatát akkor kell elvégezni, amikor a napi átlagos hőmérséklet eléri a +5 ° C -os gátat, és a fő hótakaró eltűnik. Lehetetlen megnevezni a pontos dátumokat, mert sok függ a régió éghajlati jellemzőitől és egy adott év körülményeitől..

A gyümölcsfák tavaszi feldolgozása a rügyek kinyitása előtt

A középső sáv legtöbb területén március közepén kell elkezdeni a permetezésre való felkészülést..

A permetezés előtt meg kell tisztítani a fatörzsetMi ez a készítmény? Mielőtt folytatná a gyümölcsfák tavaszi feldolgozását a kártevőktől:

 • a növényeket megvizsgálják a sérült és elhalt hajtások, a kéreg repedései és sebei, az ágak zúzódása és egyéb problémák szempontjából;
 • végezze el a felfedezett száraz hajtások metszését;
 • tisztítsa meg a törzseket és a csontváz ágait a zuzmóktól és a télen sérült, hámló kéregtől;
 • fák és cserjék alatt megtisztítják a tavalyi lombozatot és egyéb törmeléket annak érdekében, hogy kizárják a talaj kártevőinek szaporodását, és ne csak a tavaszi gyümölcsfák kártevőinek kezelését végezzék el, hanem az ültetvények alatti törzseket is.

A vágási helyeket kerti szurokkal kezelikMindezek az intézkedések célja, hogy csökkentsék a fertőzések terjedésének kockázatát az elhalt növényi részekről az egészségesekre. Ezért a fűrészpor és a tisztítás után a cserjék és gyümölcsfák összes sebfelületét és vágását tavasszal réz-szulfáttal kezelik, az anyag 1-3% -os vízoldatát használva. És csak ezután végezzük a beágyazást kerti szurokkal..

Hogyan permetezzünk gyümölcsfákat tavasszal?

A kártevők és a betegségek elleni küzdelemre szánt gyógyszerek választéka ma olyan széles, hogy az üzlet látogatásakor nehéz színes csomagokban navigálni. Milyen termékek alkalmasak a gyümölcsfák tavaszi permetezésére?

Réz -szulfát oldatA réz -szulfát az orosz kertészek körében a legnépszerűbb gyógymódnak tekinthető. A réz -szulfát gombaölő szer, amely sikeresen ellenáll a gyümölcsfák és bogyós bokrok olyan gyakori betegségeinek, mint a lisztharmat és a varasodás. Egész évben bármilyen időjárási körülmények között használható..

A gyümölcsfák tavaszi réz -szulfáttal történő feldolgozásának hatékonyabbá tétele érdekében Bordeaux folyadékot készítenek. Ehhez a vitriolt egyenlő arányban el kell keverni oltott mésszel..

Az így kapott kék folyadék nemcsak fungicid tulajdonságokkal rendelkezik, hanem:

 • harcol a bakteriális fertőzések ellen;
 • segít megbirkózni bizonyos típusú rovarokkal.

A gyümölcsfák vas -vitriollal történő, tavasszal végzett permetezése szintén a növényi megbetegedések elleni küzdelmet célozza, ugyanakkor lombos kötszerként használják vaskészítménnyel. A réz -szulfáthoz hasonlóan a tartós hatás eléréséhez a kert két vas -szulfátos kezelésre lesz szükség..

Kora tavasszal a dízelüzemanyagot hatékonyan használják a kéreg alatt hibernáló kártevők fáinak kezelésére. Vékony fóliát képezve, amely nem engedi át a levegőt, lerakódik a kéreg felületére, és megakadályozza a rovarok lélegzését. A hatás általában néhány órán belül jelentkezik. A vesékben és a kéreg alatt lerakódott lárvák és tojások elpusztulnak anélkül, hogy kifejlett rovarrá fejlődnének..

Hatékony fafeldolgozásEzeket a kezeléseket a bimbótörés előtt kell elvégezni. Mit kell még permetezni gyümölcsfákkal áprilisban? A gombaölő szerek fontos kiegészítői lesznek a szisztémás rovarirtó szerek, például az almalevél bogárral, amely számos kerti ültetésen élősködik..

A gyümölcsfák permetezése tavasszal a virágzás előtt és után

A fa bőséges virágzásaA betegségek és kártevők elleni támadás második szakaszát akkor hajtják végre, amikor a növények virágzásra készülnek, már megnyitották a rügyeket, és a petefészek megjelenésének szakaszában is. Ebben az időben a fő hangsúlyt a kártevők irtására, valamint a betegségek és fertőzések elleni küzdelem eredményeinek megszilárdítására helyezik..

Hogyan permetezzünk gyümölcsfákat tavasszal, hogy nyáron teljes értékű egészséges termést szüreteljünk? A kerti feldolgozás két lépésben történik:

 • amikor színes rügyek csak kezdenek megjelenni a fákon;
 • amikor a szirmok nagy része körberepül, és az ágakon észrevehetővé válnak a petefészek első jelei.

A kerti feldolgozást több szakaszban végzik.Ebben a szakaszban komplex rovarirtókat használnak fungicid szerekkel kombinálva. Ezenkívül figyelni kell a fák lombos kezelésére karbamiddal vagy karbamiddal. Egy vegyi készítmény tökéletesen megbirkózik több feladattal egyszerre:

 • harcol a legtöbb alma-, körte- és csonthéjas betegség ellen, beleértve mindenféle rothadást;
 • elpusztítja a kártevőket a tojások és a bábok szakaszában;
 • egy nitrogén -kiegészítő, amely szimulálja a zöld tömeg növekedését.

A nagy kertekben, amelyek messze túl vannak a lakótelepek határain, a gyümölcsfák tavaszi kezelését a kártevőktől a DNOC gyógyszerrel végzik, amely egyszerre hat a kullancsok, rovarok és kórokozók ellen.

A gyógyszer mérgező, ezért használatakor komoly biztonsági intézkedésekre van szükség. A kezelést nagyon kora tavasszal vagy ősszel végzik, amikor a növények nem mutatják az aktív növekedés jeleit..

A közelmúltban népszerű biológiai eredetű gyógyszerek jóak a betegségek megelőzésére. Ha a fa már beteg, vagy kártevők érintik, az ilyen jogorvoslatok, bár biztonságosabbak maguknak a növényeknek és az embereknek, nem sokat segítenek, és lehet, hogy nem is fogok megbirkózni a problémával..

Hogyan történik a gyümölcsfák permetezése tavasszal?

Hogyan kell permetezni a kerti ültetvényeket? Mennyi megoldás szükséges egy adott fa öntözéséhez?

Amikor fákat permetez vegyszerekkel, szigorúan be kell tartania az utasításokatHa a kémiai növényvédő szerekhez mellékelt utasításokra hivatkozik, mindig ott vannak a gyógyszer hígításának arányai, valamint a folyadék négyzetméterenkénti hozzávetőleges fogyasztása. De hogyan kell ezekre a számokra összpontosítani, amikor a gyümölcsfák tavaszi permetezését nemcsak a talajon, hanem mindenekelőtt a koronán végzik?

Ezért rendkívül fontos, hogy a tavasz kezdete előtt kiváló minőségű permetezőgépet készítsen, amely lehetővé teszi, hogy a fa legnehezebben hozzáférhető területeit nedvesítse meg egy irányított sugár segítségével. Általában egy jó készülék takarít meg vegyi anyagokat, elkerülheti a pazarlást, és erőteljes, finoman diszpergált fúvókát biztosít. A gyümölcsfák tavaszi permetezéséről szóló videó segít elsajátítani a gyógyszerek megfelelő kiválasztásának és a növények öntözésének technikáját. A kezelés akkor tekinthető befejezettnek, ha egy fa vagy cserje koronáját minden oldalról áztatják, a talaj törzsét és gyökérterületét feldolgozzák, ahol a rovarok elrejtőzhetnek, és a gomba spórái telelhetnek.

Gyümölcsfák permetezése kora tavasszal – videó

Previous Post
A legjobb rágcsálóirtó szerek kiválasztása a rágcsálóirtáshoz
Next Post
Φύτευση και φροντίδα για μια στήλη μηλιάς