15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να αποθηκεύσετε τα σπορόφυτα βατόμουρου το χειμώνα για να τα διατηρήσετε ζεστά

Ρωτάς: «Πείτε μου πώς να οργανώσετε καλύτερα την αποθήκευση σπορόφυτων βατόμουρου το χειμώνα, ώστε να μην παγώσουν; Αργήσαμε πολύ με την προσγείωση και το φθινόπωρο φέτος αποδείχθηκε νωρίς και κρύο. Δεν μπορώ να αποφασίσω τι θα κάνω με τα φυτά που αγοράσατε, έχω πενήντα ποικιλιακά φρουτώδη βατόμουρα σε αξιοπρεπή τιμή. Το να φυτεύεις τώρα σημαίνει να χάσεις τα φυτά και να σπαταλήσεις χρήματα. Πώς και πού είναι καλύτερα να τα σώσουμε μέχρι την άνοιξη; ».

αποθήκευση σπορόφυτων βατόμουρου το χειμώνα

Απαντάμε: Η φθινοπωρινή φύτευση σμέουρων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Αλλά μην ξεχνάτε ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να ριζώσει πριν από την εμφάνιση σοβαρών παγετών. Εάν ο καιρός έχει αποτύχει και δεν καταφέρατε να τηρήσετε αυτές τις προθεσμίες, είναι καλύτερο να οργανώσετε την αποθήκευση σπορόφυτων βατόμουρου το χειμώνα. Τις περισσότερες φορές, τα βατόμουρα πολλαπλασιάζονται με ετήσιους βλαστούς. Είναι αυτονόητο ότι είναι έτοιμοι για σκάψιμο και μεταφύτευση μόνο το φθινόπωρο. Ωστόσο, οι μέγιστες ημερομηνίες για φθινοπωρινή φύτευση είναι η δεύτερη δεκαετία του Οκτωβρίου. Δεν έχει νόημα η φύτευση αργότερα – οι νεαροί θάμνοι απλά δεν θα έχουν χρόνο να ριζώσουν και θα πεθάνουν. Επομένως, η καλύτερη λύση στο πρόβλημα με τα καθυστερημένα σπορόφυτα είναι να τα στείλετε για αποθήκευση..

Αποθήκευση σπορόφυτων βατόμουρου το χειμώνα – δημοφιλείς και αξιόπιστοι τρόποι

πώς να αποθηκεύσετε σπορόφυτα

Από τα μέσα φθινοπώρου έως την ανοιξιάτικη φύτευση, τα σμέουρα μπορούν να αποθηκευτούν σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Για αυτό, είναι κατάλληλα τα ακόλουθα:

  1. Υπόγειο. Τα σπορόφυτα σε γλάστρες μπορούν απλά να χαμηλώσουν και να μείνουν μέχρι την άνοιξη. Θυμηθείτε να τα ποτίσετε λίγο το χειμώνα μερικές φορές για να μην στεγνώσει το χώμα σε γλάστρες. Εάν έχετε φυτά με ανοιχτές ρίζες, σκάψτε τα σε ένα δοχείο με άμμο ή τύρφη..
  2. Ψυγείο. Τυλίξτε τα φυτά σε ένα υγρό πανί, βάλτε τα σε μια σακούλα και στείλτε τα στο κάτω ράφι.
  3. Μπαλκόνι. Είναι κατάλληλη μόνο μια επένδυση με τζάμια, στην οποία η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από το μηδέν το χειμώνα. Σκάψτε τα σπορόφυτα σε μια κατσαρόλα και τυλίξτε το καλά με υλικό κάλυψης. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε το πιο σκοτεινό σημείο για να μην μεγαλώνουν τα φυτά..
  4. Κήπος. Ναι, μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε δενδρύλλιο στο δρόμο, αλλά για αυτό πρέπει να τα σκάψετε στο έδαφος. Φτιάξτε μια τάφρο, τοποθετήστε τα φυτά υπό γωνία και καλύψτε μέχρι τη μέση με τη γη. Καλύψτε την κορυφή με spunbond και όταν χιονίσει, κανονίστε επίσης μια “κάλυψη χιονιού”. Μόνο φυτά με ανοιχτό ριζικό σύστημα αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο..
  5. Θερμοκήπιο. Επίσης κατάλληλο για στάξιμο σμέουρα.

Στο δρόμο, μπορείτε ακόμα να διατηρήσετε τα δενδρύλλια ακριβώς κάτω από το χιόνι, αν οι χειμώνες είναι χιονισμένοι. Σκάψτε μια ρηχή τρύπα, τυλίξτε τα σμέουρα σε μια σακούλα και χαμηλώστε τα στην εσοχή. Καλύψτε με ένα στρώμα χιονιού πάχους έως 60 cm και από πάνω – με ένα μικρό στρώμα (20 cm) πριονίδι.

Πώς να προετοιμάσετε σπορόφυτα για χειμερινή αποθήκευση

αποθήκευση δενδρυλλίων με πτώση

Πριν από την αποστολή για αποθήκευση, μην ξεχάσετε να πραγματοποιήσετε μια ενδελεχή επιθεώρηση του υλικού φύτευσης. Τα σπορόφυτα πρέπει να είναι υγιή, με λείο φλοιό, ανεπτυγμένα ριζικά συστήματα και αδρανή μπουμπούκια. Απορρίψτε τα δείγματα στα οποία άνθησαν ξαφνικά τα φύλλα. Είναι άσκοπο να τα αποθηκεύσετε, τέτοια φυτά, αφού έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται πρόωρα, εξασθενούν και είναι απίθανο να επιβιώσουν το χειμώνα..

Είναι ευκολότερο να αποθηκεύσετε σμέουρα με κλειστό ριζικό σύστημα. Τέτοια σπορόφυτα δεν χρειάζονται απολύτως προετοιμασία για το χειμώνα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τυλίξετε καλά την κατσαρόλα αν στέκεται στο μπαλκόνι..

Όσον αφορά τα σπορόφυτα με ανοιχτή ρίζα, είναι σκόπιμο να τα απολυμάνετε σε διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου πριν τα αποθηκεύσετε. Μουλιάστε σε νερό για μερικές ώρες και κόψτε τα φύλλα. Η περαιτέρω συσκευασία των δενδρυλλίων εξαρτάται από τη συγκεκριμένη μέθοδο αποθήκευσης και περιγράφεται στην παραπάνω ενότητα. Αυτά είναι όλα τα μυστικά για το πώς να διατηρήσετε με επιτυχία τα σπορόφυτα βατόμουρου πριν από την ανοιξιάτικη φύτευση..

Ένας εγγυημένος τρόπος διατήρησης τυχόν δενδρυλλίων το χειμώνα

Previous Post
Függöny a hálószobához: 265+ (Fotó) Újdonságok a modern dizájnhoz
Next Post
Θα μάθουμε από έμπειρους κηπουρούς 12 μυστικά της καλλιέργειας σπορόφυτων λάχανου
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org