15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A retek termesztése üvegházban – a tapasztalt nyári lakosok titkai

Retek személyes fogyasztásra és eladásra A friss fűszernövények szezonális használata régóta egész évben. Ehhez még a leghidegebb régiókban is építenek üvegházakat. Az üvegházhatású gazdaság speciális mezőgazdasági technikákat igényel a növények termesztéséhez. Ez magas költségekhez kapcsolódik a téli időszakban a nagy területek fűtésére és megvilágítására. A retek üvegházban való termesztése, a hagyma és a saláta erőltetése kevesebb nehézséget okoz. Ezek a növények gyorsan nőnek, a tél folyamán több forgatás is elvégezhető..

Talaj előkészítése

Ágyak előkészítése a retek vetéséhez A retek gyökerei a talajba kerülnek 25 cm mélységig, ezért a talajba vetéshez laza termékeny aljzatra van szükség, amelyet száz négyzetméterenként töltenek meg:

  • humusz – 500 kg;
  • szuperfoszfát – 3,0-4,5 kg;
  • kálium -magnézium – 3,0 vagy szulfát -szulfát – 1,8 kg;
  • ammónium -nitrát – 2,5 kg.

A talaj gondos ásása ezekkel az összetevőkkel biztosítja a retek gyors fejlődését. Nem használhat friss trágyát, a retek íztelen és kemény lesz.

A retek téli vetése a talajra felmelegítéssel jár. Melegvizet vagy elektromos áramkört kell lefektetni. Egy másik fűtési módszer a gerincek bázisának építése bioüzemanyag felhasználásával. A lerakott növényi maradványok és trágya égnek és hőt termelnek, a tél közepén a föld optimálisan felmelegszik. Egy ilyen ágy működhet a retek őszi termesztésében üvegházban..

Az állványok elhelyezése lehetővé teszi a vetésterület növelésétA talaj felmelegítése nélkül a téli termesztés konténeres módon állványokon végezhető. Ez lehetővé teszi a meleg kör használatának többszörösét. A retek kis tartályokban nő, és ebben az esetben a kazetta módszer alkalmazható.

Gazdaságilag nem kivitelezhető zöldségtermesztés kis vidéki üvegházakban a leghidegebb hónapokban, decemberben és januárban. Kis mennyiségben nehéz melegen tartani a hidegben. Gyártás A nagy fűtött üvegházak a körön kívüli hőmérséklettől függetlenül működnek.

Hőmérséklet és fényviszonyok

Fényviszonyok biztosítása az üvegházbanAnnak érdekében, hogy a magok gyorsan kihajthassanak, körülbelül 18 fokos talajhőmérsékletre van szükség. A magok 3 fokon is kihajthatnak, csak a fejlődés lesz lassú. A retek vetési ideje az üvegház készen állása után válik világossá. Csak a megvilágítás, a hőmérsékleti rendszer és az öntözés megfigyelésével lehet teljes termést elérni.

A csírázás felgyorsítása és a sziklevélű növények megszerzése érdekében megvastagított vetést végezhet egy tálban, és a kész palántákat állandó helyre merítheti. Ugyanakkor a retek túlélési aránya kiváló, és a növekedési időszak csökken..

Üvegházi fűtésA gyökérnövények csírázás utáni fejlődéséhez a talaj hőmérséklete 10 fok, 15-18 töltéssel. Ha egyidejűleg betartják az 1300-1500 lux megvilágítási szabványokat, a gyökérnövény normálra nő. Az üvegház hőmérsékletét szabályozzák. Éjszaka nem haladhatja meg a 10 fokot, felhős napon elegendő 12. Világítás hiányában vagy megnövekedett nappali órákban lövés történik. Ezért fontos optimális kiegészítő világítási módot kialakítani egy téli üvegházban..

Az üvegház fűtését télen fahulladék -kályhával, kerületi mentén kipufogócsövekkel vagy propán- vagy elektromos fűtőberendezésekkel lehet elvégezni. Ebben az esetben gondoskodni kell az öntözéshez szükséges fűtővízről és a páratartalom 70% -os tartásáról..

Hogyan ültessük a retket

Talajkazetták retek ültetéséhez az üvegházbanA retek magját üvegházban termesztettnek és frissnek kell lennie. A vetés előkészítése abból áll, hogy kálium -permanganát -oldatban pácolják és csíráztatják. A retek vetése többféleképpen történhet:

  • magán;
  • a jelölő alatt;
  • kazetta.

Kazettákban termesztett retekA magokat sorban és jelölő alatt 2 cm -rel eltemetik, a talaj mélyén, más körülmények függvényében, nagyobb gyökérnövény alakul ki. A sortávolságnak körülbelül 10 cm -nek kell lennie, folyamatos vetés esetén 5×5 cm -nek, a karbantartáshoz elegendő átjáró van az övek között. A kazettákat tömbökbe állítják össze, és 5×5 cm-es gyökérnövény-fejlesztési területtel rendelkeznek. A blokkokat padlóhátakra és többszintű állványokra helyezik.

Érett retek kazettákbanEz a kazetta módszer, amely lehetővé teszi a retek termesztését az üvegházban az állványokon, és a fűtött térfogat teljes kihasználását. Ebben az esetben a kazettákban lévő retket öntözni kell vízzel vagy műtrágyakeverékkel, alulról, a vízelvezető lyukon keresztül.

Hogyan kell termeszteni a retek

Hígító retekFűtetlen üvegházban a bioüzemanyagok a meleg föld forrása. Ebben az esetben a retek gyökerei nem érinthetik a friss trágyát. A magvak csírázásakor a hőmérsékletnek 18 fokosnak kell lennie, a rozetta 10 kifejlődésével, a töltelékkel 18-20. A palánták által termesztett retek magjai lehetővé teszik a hőmérséklet -emelkedés első szakaszának megkerülését és a gyökérnövény üvegházban való tartózkodásának idejének csökkentését.

Az első retek érettA 900 lux alatti megvilágítás késlelteti a gyökérnövény fejlődését, és a fényképezés egyik tényezőjévé válik. A vontatót a 24 fok feletti nappali hőmérséklet és a több mint 12 órás nappali órák húzzák ki. Minél nagyobb a megvilágítás és alacsonyabb a hőmérséklet, annál nagyobbak a gyökérnövények. Hogyan kell termeszteni a retek, ha az üvegház nincs felszerelve világítással? Gyenge fényben, megvastagodott ültetvényekben és magas hőmérsékleten gyökérnövények nem képződnek.

Amikor a talajt túlszárítják, a retek íze romlik. Az öntözést hetente kétszer kell elvégezni, 15 liter víz fogyasztásával négyzetméterenként. A permetezés kívánatos, különösen magas hőmérsékleten. Az öntöző növények kombinálhatók etetéssel. Elismerjük a csepegtető öntözést és a raklapok elárasztását kazettás módszerrel.

A keresztesvirágú bolhabogarak fajtái és lárváikA retek veszélyes kártevői az üvegházban a keresztesvirágú bolhák. Hamuval és dohányporral megszabadulhat tőlük. De néha a mezei egerek inváziója romboló hatású. Megszabadulhat tőlük, ha egy macskát üvegházba helyez, vagy növényi csalikkal elkapja a kártevőket..

Bakteriális betegségek A peronoszpóra és a bakteriózis lehetséges, ha nem figyelik meg a szellőzést és az ültetéseket megvastagítják. A vetéshez rezisztens retekfajtákat kell választania..

Az üvegházban a gyökérnövény termesztési szezonja körülbelül 45 napig tart. Optimális, ha a szezonon kívül két termést gyűjtenek össze a retekből, majd beindítják az üvegházat a hőkedvelő növények termesztéséhez.

Retek növekvő videó

Previous Post
Milyen műtrágyákat lehet használni az orchideákhoz?
Next Post
Πολλαπλασιασμός φραγκοστάφυλου στη χώρα
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org