15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Επιλέγοντας μια γωνιακή ντουλάπα για το υπνοδωμάτιο

γωνιακή ντουλάπα Όταν αγοράζετε έπιπλα για το εσωτερικό ενός διαμερίσματος, ο κύριος στόχος είναι να δημιουργήσετε έναν ορθολογικό χώρο διαβίωσης. Γωνιακή συρόμενη ντουλάπα εξοικονομεί χώρο, λύνει το πρόβλημα της αποθήκευσης πολλών πραγμάτων. Ωστόσο, πώς επιλέγετε την επιλογή που θέλετε; Ποιες είναι οι παγίδες στην αγορά ενός εσωτερικού χώρου για ένα διαμέρισμα;?

Επιλέγοντας μια γωνιακή ντουλάπα

μοντέλο γωνιακής θήκης ντουλάπας για υπνοδωμάτιο

Η αγορά γωνιακών ντουλαπών για τη διακόσμηση του εσωτερικού των μικρών δωματίων έχει μια σειρά από θετικά στοιχεία:

 1. Εξοικονομεί χώρο στο δωμάτιο, μεγάλο όγκο μέσα στο αντικείμενο.
 2. Ευελιξία – λόγω του μεγάλου αριθμού ενδιαφέρων λύσεων σχεδιασμού και κατασκευής, μπορείτε να αγοράσετε ένα κομψό προϊόν.
 3. Μικρό μέγεθος, ευρυχωρία.
 4. Ενσωματωμένα δείγματα επίπλων, που χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση μικρών δωματίων.
 5. Εξαλείφει τις ατέλειες στο εσωτερικό (ανώμαλοι τοίχοι και οροφές, καμπυλότητα των γωνιών). Απομονώνει περιττά στοιχεία σύνδεσης στο δωμάτιο (σωλήνες, μόνωση, μπαταρίες).

Τροποποιήσεις

Όταν αγοράζετε μια γωνιακή ντουλάπα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε, πρώτα απ ‘όλα, από τις διαστάσεις του δωματίου. Υπάρχουν αυτοί οι τύποι γωνιακών ντουλαπιών:

 • ενσωματωμένο?
 • υπόθεση;
 • γωνιακή ενσωματωμένη?
 • γωνιακό ντουλάπι.

Ας αναλύσουμε λεπτομερέστερα τις ιδιαιτερότητες του καθενός από τους τύπους.

Ενσωματωμένο

Ιδιαιτερότητα των ενσωματωμένων δειγμάτων – τοποθετούνται στο χώρο μεταξύ του δαπέδου, της οροφής και των τοίχων. Ο σχεδιασμός εξοικονομεί χώρο, ένα τέτοιο μοντέλο εγκαθίσταται συνήθως σε μικρά δωμάτια. Λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης υλικών για κατασκευή, η τιμή του τελικού προϊόντος μειώνεται. Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες στην παραγωγή τέτοιων επίπλων, το σχήμα και το μέγεθος του τελικού προϊόντος εξαρτάται από τον αγοραστή. Τα έπιπλα κρύβουν τα ελαττώματα του δωματίου, δίνουν ένα ευρύ πεδίο για τη φαντασία του πελάτη. Το ντουλάπι μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί ως διαχωριστικό μεταξύ των δωματίων. Η ενσωματωμένη γωνιακή ντουλάπα έχει μεγάλο όγκο, πολλές λειτουργίες και ευκολία στη χρήση..

Τα μειονεκτήματα των ενσωματωμένων επίπλων περιλαμβάνουν την αδυναμία μετακίνησης σε άλλο μέρος ή μετακίνησης μέσα στο δωμάτιο. Κατά τη μετακίνηση, τέτοια μοντέλα γωνιακών ντουλαπιών δεν χρειάζονται καν μεταφορά, δεν είναι επίσης κατάλληλα για τους λάτρεις των συχνών ανακατατάξεων..

Υπόθεση

ντουλάπα ντουλάπιΚάθε έπιπλο, το κύριο δομικό στοιχείο του οποίου είναι μια συμπαγής βάση, ονομάζεται ντουλάπι. Το μοντέλο είναι μια ανεξάρτητη δομή, μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο δωμάτιο.

Τα δείγματα της γάστρας δεν έχουν σαφή διαίρεση σε τμήματα, γεγονός που επιτρέπει την αποτελεσματική χρήση του ελεύθερου χώρου στο εσωτερικό.

Αποσυναρμολογούνται εύκολα και τοποθετούνται σε νέο μέρος και λόγω του μικρού μεγέθους του γωνιακού ντουλαπιού τύπου ντουλαπιού, των ιδιαιτεροτήτων της τοποθέτησής τους, εξοικονομούν χώρο στο δωμάτιο. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν υψηλό κόστος. Κρύβουν ελάχιστα τα ελαττώματα του δωματίου (ανώμαλοι τοίχοι, στραβές οροφές).

Τα μοντέλα γωνιών κατασκευάζονται από τους ακόλουθους τύπους:

 1. Ντουλάπες σε σχήμα L, που διακρίνονται για πρακτικότητα στη λειτουργία και υψηλή χωρητικότητα.ντουλάπα σε σχήμα l
 2. Τριγωνική κατασκευή, με τη μορφή συμπαγούς βάσης με πρόσοψη που καταλαμβάνει πλήρως μία από τις γωνίες του υπνοδωματίου. Οι πόρτες βρίσκονται υπό γωνία με τους τοίχους. Τα εσωτερικά ράφια είναι άβολα, μικρή χωρητικότητα.τριγωνική ντουλάπα
 3. Τραπεζοειδές, σχέδιο παρόμοιο με ένα τριγωνικό γωνιακό ντουλάπι. Σε αυτήν την έκδοση, προστίθενται δύο πλευρές. Αυτός ο τύπος είναι πιο ευρύχωρος, αλλά έχει δυσκολίες στην εγκατάσταση με μια μικρή περιοχή του δωματίου.τραπεζοειδή ντουλάπα
 4. Οι ακτινικές συρόμενες ντουλάπες είναι και κυρτές και κοίλες. Διακρίνονται από αυξημένη πολυπλοκότητα στην παραγωγή, υψηλότερο τελικό κόστος. Τα μοντέλα κυρτής ακτίνας είναι πιο ευρύχωρα, αλλά δεν είναι κατάλληλα για μικρούς χώρους. κυρτή ακτινική ντουλάπαΤα μοντέλα με κοίλη ακτίνα διαφόρων σχεδίων είναι μια καλή προσθήκη στο εσωτερικό.κοίλη ακτινική ντουλάπα
 5. Το διαγώνιο μοντέλο διακρίνεται από την πρακτικότητα στη λειτουργία, τον μεγάλο εσωτερικό όγκο. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται συχνά ως ντουλάπα. Ωστόσο, οι διαστάσεις του το καθιστούν ακατάλληλο για εγκατάσταση σε μικρά δωμάτια..διαγώνιο μοντέλο γωνιακής ντουλάπας
 6. Με συνδυασμένο μπροστινό μέρος – το μπροστινό μέρος είναι ένας συνδυασμός διαφόρων σχεδιαστικών λύσεων. Η διακοσμητική εμφάνιση του ντουλαπιού ταιριάζει στις περισσότερες μοντέρνες σχεδιαστικές λύσεις, ιδιαίτερα στυλ υψηλής τεχνολογίας.γωνιακή ντουλάπα με συνδυασμένο μπροστινό μέρος
 7. Με ανοιχτά ράφια. Οι τελικές επιφάνειες του προϊόντος παρέχουν χώρο για ράφια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για σχεδιαστικούς σκοπούς όσο και για τον επιδιωκόμενο σκοπό τους – για την τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων και αντικειμένων..γωνιακή ντουλάπα με ανοιχτά ράφια
 8. Με αρθρωτό ημιώροφο και ράφι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο σχεδιασμό όσο και για την αποθήκευση αντικειμένων – μια εξαιρετική λύση, εάν είναι απαραίτητο, για να απομονώσετε τα παιδιά από πράγματα που είναι επικίνδυνα για αυτά.γωνιακή γκαρνταρόμπα με αρθρωτό ημιώροφο

Τύποι θυρών

Μαζί με άλλους δείκτες του σχεδιασμού του γωνιακού ντουλαπιού, είναι σημαντικό σε ποια κατεύθυνση και με ποια αρχή ανοίγουν οι πόρτες. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι θυρών: συρόμενες και περιστρεφόμενες πόρτες..

γωνιακή ντουλάπα με πόρτα κούνιαςΑρθρωτή έκδοση ενός απλού σχεδιασμού, που σημαίνει ανθεκτικό, εύκολο στη λειτουργία και συντήρηση. Αυτός ο σχεδιασμός έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα – απαιτεί επιπλέον ελεύθερο χώρο..

γωνιακή ντουλάπα με συρόμενη πόρταΗ συρόμενη έκδοση εξοικονομεί σημαντικά χώρο διαβίωσης και είναι κατάλληλη για μικρούς χώρους. Ωστόσο, ο σχεδιασμός έχει μειονεκτήματα: αναξιοπιστία – δεν συνιστάται η εξοικονόμηση σε συνδετήρες. Υπάρχουν περιορισμοί στο σχέδιο σχεδιασμού – η εκτέλεση δεν είναι συμβατή με το κλασικό στυλ.

Επιλογές

διαστάσεις της γωνιακής ντουλάπαςΟι διαστάσεις της γωνιακής ντουλάπας δεν είναι τυποποιημένες, κάθε κατασκευαστής ορίζει τα δικά του τυπικά μεγέθη.

Διαστάσεις και παραδείγματα σχεδίων επίπλων για ένα δωμάτιο μεσαίου μεγέθους:

 • ύψος από 2000 έως 2500 mm.
 • βάθος από 500 έως 700 mm.
 • πλάτος σε κάθε πλευρά από 700 έως 2400 mm.

Ένα παράδειγμα μιας μεγάλης, ευρείας ντουλάπας φαίνεται στο σχέδιο:διαστάσεις μιας μεγάλης γωνιακής ντουλάπας

Μερικές φορές μια αποδεκτή επιλογή είναι η παραγωγή του επιθυμητού γωνιακού ντουλαπιού σύμφωνα με ειδικές παραμέτρους, η οποία δίνει χώρο για την υλοποίηση οποιωνδήποτε ιδεών, απελευθερώνοντας περισσότερο χρήσιμο χώρο.

Χρώμα μοντέλου

σχεδιασμός ντουλάπαςΈνα σημαντικό στοιχείο κατά την επιλογή είναι το χρώμα του προϊόντος, ειδικά όταν πρόκειται για γωνιακή ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο. Σύμφωνα με στατιστικά, οι καταναλωτές προτιμούν το μαύρο. Οι σκούροι τόνοι δημιουργούν το αποτέλεσμα μιας οπτικής μείωσης στο δωμάτιο, επομένως είναι αποδεκτά μόνο για δωμάτια με μεγάλες διαστάσεις. Το χρώμα του ξύλου της ντουλάπας είναι το βέλτιστο. Εάν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο σε οποιοδήποτε στυλ σχεδιασμού, πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν του ίδιου στυλ..

Για το οπτικό αποτέλεσμα της διεύρυνσης του δωματίου, πρέπει να δώσετε προσοχή στην μπροστινή πλευρά του ντουλαπιού, καθιστώντας το μονόχρωμο. Γυαλιστερό ή καθρέφτης θα κάνει · το αποτέλεσμα μπορεί να αυξηθεί τοποθετώντας έπιπλα στην αντίθετη πλευρά του παραθύρου. Μια καθρέφτη πρόσοψη σε αυτό το σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό της – ως καθρέφτης, αυτό αυξάνει τη λειτουργικότητα του ντουλαπιού. Ένας ρυθμιζόμενος καθρέφτης είναι κατάλληλος για ένα υπνοδωμάτιο και θα δώσει στο σκηνικό πρωτοτυπία, μια πινελιά μυστηρίου.

Ο σχεδιασμός ενός γωνιακού ντουλαπιού με έντονα χρώματα είναι μια καλή λύση για το εσωτερικό του παιδικού δωματίου. Ωστόσο, δεν συνιστάται η χρήση κόκκινου χρώματος, καθώς οδηγεί σε αυξημένη διέγερση και νευρικότητα και μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση τοποθέτησης ενός ντουλαπιού αυτού του χρώματος κοντά στο κρεβάτι. Είναι καλό να τοποθετείτε λευκά έπιπλα κοντά στο κρεβάτι, όπου θα συμπληρώσει καλά το σχέδιο του υπνοδωματίου, γεγονός που επηρεάζει ευνοϊκά τη συνολική ατμόσφαιρα.

Εσωτερικός χώρος

Ένα γωνιακό διαμέρισμα ντουλάπας χρησιμοποιείται για τη μεγιστοποίηση της απελευθέρωσης ελεύθερου χώρου, αυτό είναι δυνατό μόνο εάν η χρήση στοιχείων πλήρωσης είναι καλά μελετημένη και προγραμματισμένη εκ των προτέρων:

 1. Η μπάρα είναι ένα σημαντικό μέρος του προϊόντος. Με τη βοήθεια κρεμάστρες πάνω του, βρίσκεται ένα σημαντικό μέρος των πραγμάτων. Η συσκευή βρίσκεται στο επάνω μέρος του ντουλαπιού, το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύετε μεγάλα αντικείμενα σε αυτό. Το ύψος της τοποθέτησης της ράβδου μπορεί να είναι διαφορετικό, ανάλογα με τις απαιτήσεις του καταναλωτή.
 2. Ένα συρτάρι χρησιμοποιείται για να συγκρατεί μικρά πράγματα και αντικείμενα. Για ευκολία στη χρήση και βελτίωση της διαδικασίας κλεισίματος, το κουτί είναι εξοπλισμένο με ειδική συσκευή – μια πόρτα πιο κοντά.
 3. Το ράφι παράγεται μαζί με το πλαίσιο ή το κύριο μέρος. Το υλικό για το ράφι είναι πλαστικό, γυαλί ή μέταλλο κατόπιν αιτήματος του πελάτη..
 4. Για τη διατήρηση της τάξης σε ένα μεγάλο γωνιακό ντουλάπι για την αποθήκευση αντικειμένων που δεν υπόκεινται σε σύνθλιψη, χρησιμοποιούνται καλάθια και κουτιά από πλαστικό ή πλέγμα. Αυτά τα αξεσουάρ μπορούν να εξοπλιστούν με ειδικά στοιχεία, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, δεν διαφέρουν από τα συρτάρια.
 5. Γάντζοι, τρίποδα, περιστρεφόμενα και αναδιπλούμενα ράφια είναι μια χρήσιμη προσθήκη σε κάθε ντουλάπι. Σας επιτρέπουν να τοποθετείτε βολικά γραβάτες, ζώνες, τσάντες.

Υλικά (επεξεργασία)

Γωνιακές ντουλάπες διαφόρων σχεδίων παράγονται από τις ακόλουθες πρώτες ύλες:

 • Μοριοσανίδες?
 • MFD;
 • πλαστικά είδη;
 • μασιφ ξυλο;
 • φύλλα κλειδιών?
 • ακρυλικό γυαλί.

Εξετάστε τις ιδιαιτερότητες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κύριων υλικών:

 1. Μοριοσανίδες. Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού περιλαμβάνουν χαμηλό κόστος, καλές ιδιότητες αντοχής και χαμηλό βάρος. Αλλά η μοριοσανίδα έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα – το υλικό είναι ευαίσθητο σε υψηλή υγρασία..γωνιακή συρόμενη ντουλάπα από μοριοσανίδες
 2. MDF, η βάση του υλικού είναι το ξύλο. Στην περίπτωση του MDF, υποβάλλεται σε επεξεργασία ατμού υπό υψηλή πίεση, στη συνέχεια στεγνώνει και συνδέεται με διάφορα συγκολλητικά. Το πλεονέκτημα του MDF σε σύγκριση με τις μοριοσανίδες είναι ότι το υλικό είναι πιο ανθεκτικό και ανέχεται καλύτερα την υψηλή υγρασία και τις επιθετικές εξωτερικές συνθήκες. Τα έπιπλα από MDF θα διαρκέσουν πολύ, αλλά είναι πιο ακριβά.συρόμενη ντουλάπα από MDF
 3. Το πλεονέκτημα των επίπλων από μασίφ ξύλο είναι οι ιδιότητες αντοχής του. Κατάλληλο για αυτό: πεύκο, βελανιδιά, οξιά. Τα προϊόντα από βελανιδιά ανέχονται εύκολα παραμορφώσεις, ενώ τα προϊόντα από οξιά έχουν περιθώριο ασφάλειας όσον αφορά την έκθεση στην υγρασία. Μείον – υψηλή τιμή.γωνιακή συρόμενη πόρτα ντουλάπας από φυσικό ξύλο
 4. Τα πλαστικά προϊόντα διακρίνονται από χαμηλό κόστος, μεγάλη διάρκεια ζωής. Μπορούν να παραχθούν σε διάφορα χρώματα, γεγονός που επιτρέπει στο προϊόν να ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχέδιο. Ωστόσο, το υλικό είναι ευαίσθητο τόσο σε χαμηλές όσο και σε υψηλές θερμοκρασίες (ηλιακό φως), παραμόρφωση.πλαστική γωνιακή ντουλάπα
 5. Τα φύλλα κλειδιών είναι λιγότερο συνηθισμένα, αλλά το υλικό είναι εύκολο να βαφτεί και να βερνικωθεί, αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε έπιπλα από τέτοιες πρώτες ύλες σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.γωνιακή ντουλάπα καπλαμά
 6. Το ακρυλικό γυαλί είναι ένα πολύ εύθραυστο υλικό, χρησιμοποιείται συχνότερα ως διακόσμηση.γωνιακή ντουλάπα από ακρυλικό γυαλί

Συναρμολόγηση γωνιακού χώρου ντουλάπας – βίντεο

Previous Post
Megismerkedünk a csodálatos rudbeckia aranylabda ültetésének és gondozásának szabályaival
Next Post
Τι κρεατοελιές τρώνε στον κήπο και μπορούν να καταστρέψουν την καλλιέργεια
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org