15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μονωμένος τυφλός χώρος και υπόγειο γύρω από το σπίτι

τυφλή περιοχή και υπόγειο γύρω από το σπίτι Τα επιμέρους δομικά στοιχεία του κτιρίου έχουν διακοσμητική και λειτουργική σημασία. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι η τυφλή περιοχή και το υπόγειο γύρω από το σπίτι. Μια προστατευτική αδιάβροχη επίστρωση περιμετρικά της δομής επηρεάζει σημαντικά τη διατήρηση των ιδιοτήτων αντοχής του θεμελίου. Με τη βοήθεια σύγχρονων υλικών, δημιουργείται ένα ομοιόμορφο στυλ στο εξωτερικό του σπιτιού, τονίζεται η πληρότητα των εργασιών φινιρίσματος.

Σκοπός σχεδιασμού

ψυχρή προστασία του κτιρίου Η κατασκευή εξοχικών σπιτιών με υπόγειο σημαίνει αύξηση της χρήσιμης επιφάνειας λόγω της εμβάθυνσης του σπιτιού. Το πάνω μέρος του ιδρύματος χρησιμεύει ως βάση για την ανακατανομή του βάρους των τοίχων που ανεγείρονται. Το προεξέχον υπόγειο για αποτελεσματική προστασία της δομής πρέπει να έχει ύψος περίπου 40-50 εκατοστά. Στην πράξη, το υπόγειο θεμέλιο ανεγείρεται στην περιοχή από 20 εκατοστά έως 2 μέτρα από το έδαφος, με βάση αισθητικές, οικονομικές, λειτουργικές εκτιμήσεις.

Το δάπεδο του υπογείου είναι σε επαφή με το έδαφος, επομένως απαιτούνται υλικά φινιρίσματος αυξημένης αντοχής και αντοχής στη φθορά. Ο σκοπός του πλίνθου είναι πολυλειτουργικός, η λειτουργία του παρέχει προστασία από υψηλή υγρασία, έκθεση στο κρύο.

Μια τυφλή περιοχή ή μια προστατευτική λωρίδα γύρω από το κτίριο περιμετρικά είναι ανεγερμένη με πλάτος τουλάχιστον 60 cm με μικρή κλίση έως 10 ° για να αποστραγγίσει τη βροχή, να λιώσει το νερό που πέφτει από την οροφή. Σε πτυσσόμενα εδάφη, το πλάτος της λωρίδας αυξάνεται σε 1 m.

Χάρη στην επίστρωση στους τοίχους του κτιρίου, ο δείκτης θερμομόνωσης του δωματίου του υπογείου βελτιώνεται, δεν επιτρέπεται η καθίζηση στο έδαφος.

Η τυφλή περιοχή γίνεται μέρος της αρχιτεκτονικής εμφάνισης και του τοπίου. Οι σύγχρονες επιστρώσεις καθιστούν δυνατή τη χρήση του ως πεζόδρομο, το οποίο έχει θετική επίδραση στη συνολική βελτίωση της τοπικής περιοχής. Δεδομένης της γνώσης ορισμένων κανόνων, κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού θα μπορεί να κάνει σωστά μια μονωμένη τυφλή περιοχή γύρω από το σπίτι. Δεν υπάρχουν ξεχωριστά πρότυπα SNiP για την κατασκευή προστατευτικής ταινίας, εκτός από τις απαιτήσεις για αδιάβροχα μέτρα κατά του εμποτισμού, της διάβρωσης του εδάφους στη βάση του σπιτιού.

Τυφλή περιοχή και υπόγειο γύρω από το σπίτι

Η εγκατάσταση της τυφλής περιοχής και η επένδυση του υπογείου είναι αλληλένδετα έργα, η σειρά των οποίων πρέπει να ακολουθείται για να επιτευχθεί η μέγιστη ποιότητα της διακόσμησης του σπιτιού.

Παραγγελία εργασίας

ξεκινούν οι εργασίες για την εγκατάσταση της τυφλής περιοχήςΑφού τελειώσουν τη διακόσμηση του εξωτερικού τοίχου, αρχίζουν να κατασκευάζουν την τυφλή περιοχή. Η επένδυση πλίνθου στο τέλος της εργασίας θα μπλοκάρει την κοινή γραμμή με μια μικρή προεξοχή πάνω από την πίστα.

Η αλληλουχία παραβιάζεται μερικές φορές λόγω των ιδιαιτεροτήτων των διαδικασιών κατασκευής, των υλικών. Το κύριο πράγμα είναι να διατηρηθούν οι λειτουργίες της τυφλής περιοχής, που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το έδαφος, το θεμέλιο από δυσμενείς παράγοντες:

 • εμποτίζοντας το χώμα στη βάση του σπιτιού.
 • εφελκυστικά αποτελέσματα?
 • η επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών.
 • απώλεια θερμότητας στο υπόγειο.

Επένδυση από πλίνθο

περικοπή πλίνθου

Όσον αφορά τους τοίχους, υπάρχουν τύποι πλίνθων:

 • μονής στάθμης – στο ίδιο επίπεδο με τους τοίχους.
 • προεξέχει – η βάση είναι ευρύτερη από τους τοίχους, σχηματίζει προεξοχή.
 • βυθίζεται – το υπόγειο είναι στενότερο από τον τοίχο, σχηματίζει μια εμφάνιση κόγχης.

Η επένδυση προστατεύει την πλίνθο από τις δυσμενείς κλιματικές αλλαγές. Η πρόσθετη προστασία από τη συσσώρευση υγρασίας με τη μορφή εκροών απαιτεί μια προεξέχουσα βάση.

Η εργασία λαμβάνει υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • τα υλικά του τμήματος εδάφους του ιδρύματος είναι ίδια με αυτά του πυθμένα.
 • το υπόγειο όσον αφορά τη συσκευή δεν διαφέρει από την κατασκευή της βάσης.
 • το τμήμα του εδάφους έχει διακοσμητικές ιδιότητες.

χρήση τεχνητής πέτρας

Υπάρχουν πολλές επιλογές επένδυσης:

 • φυσική, τεχνητή πέτρα.
 • πάνελ?
 • πλακάκι;
 • παρακαμπτήριος;
 • ζωγραφική κ.λπ..

Η προετοιμασία τοίχου πραγματοποιείται με δύο τρόπους:

 1. Γύψος σε μεταλλικό πλέγμα, στερεωμένο με υλικό. Εάν είναι απαραίτητο να μονώσετε, χρησιμοποιήστε ένα πλέγμα υαλοβάμβακα, μετά το οποίο μια πέτρα φινιρίσματος είναι προσαρτημένη σε μια ελαστική κόλλα.
 2. Στρώματα για πλακάκια, πλακάκια. Τόσο τα μεταλλικά όσο και τα ξύλινα συστήματα που έχουν υποστεί επεξεργασία με αντισηπτικό είναι κατάλληλα. Οι οδηγοί προσανατολίζονται στο υλικό φινιρίσματος – τοποθετούνται κάθετα κάτω από τα οριζόντια πλαίσια, οριζόντια κάτω από τα κάθετα..

Η πρόσθετη θερμομόνωση του δαπέδου του υπογείου πραγματοποιείται με χρήση μαστίχας πίσσας, διογκωμένου πολυστυρολίου. Το μονωτικό στρώμα δεν έχει καμία σχέση με την επιλογή του υλικού φινιρίσματος, επηρεάζει μόνο τη διαδικασία προετοιμασίας της βάσης.

Το φινίρισμα θα διαρκέσει πολύ εάν η προετοιμασία της βάσης πραγματοποιείται σύμφωνα με την τεχνολογία και η επίστρωση φινιρίσματος επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική ζώνη.

Ποικιλίες τυφλής περιοχής

σκυροδέτηση της τυφλής περιοχήςΣτη σύγχρονη κατασκευή, η τυφλή περιοχή και το υπόγειο γύρω από το σπίτι είναι κατασκευασμένα από νέα υλικά που είναι πρακτικά ως προς τις ιδιότητες. Πιο πρόσφατα, η τυφλή περιοχή ήταν ένα απλό τσιμεντένιο μονοπάτι. Η έλευση των γεωυφασμάτων, αδιαπέρατων μεμβρανών πρόσθεσε μια νέα τεχνολογία στη συσκευή.διαδικασία στοίβαξης

Σήμερα υπάρχουν τύποι τυφλής περιοχής:

 • μονολιθικό – καλυμμένο με ένα στρώμα φινιρίσματος για έλαση νερού στο έδαφος ή στην αποστράγγιση.
 • μαλακό – με μια σφραγισμένη βάση μέσω της οποίας το νερό ρέει στην αποστράγγιση, το μαλακό στρώμα στην κορυφή είναι διαπερατό.

Η συσκευή ενός μαλακού τυφλού χώρου γύρω από το σπίτι περιλαμβάνει επαναπλήρωση με διάφορα υλικά πλήρωσης: ψιλό χαλίκι, χαλαζιακή άμμος. Μερικές φορές το μονοπάτι σπέρνεται με γρασίδι.

Ένα σχετικά νέο στοιχείο της σύγχρονης τυφλής περιοχής είναι η τοποθέτηση ενός στρώματος μόνωσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται εξωθημένος αφρός πολυστυρολίου, ο οποίος είναι ανθεκτικός σε υγρό περιβάλλον, σωματική άσκηση και καταστροφή. Το υλικό είναι πρακτικά ασυναγώνιστο σε συνεργασία με όλους τους τύπους θεμελίων. Η συσκευή μιας μονωμένης τυφλής περιοχής γύρω από το σπίτι προστατεύει το θεμέλιο από το πάγωμα, μειώνει την απώλεια θερμότητας μέσω πολυστρωματικών δομών.

Η επιλογή οποιουδήποτε τύπου κυκλικής διαδρομής, με ή χωρίς πληρωτικό, σχετίζεται με την τήρηση μιας σημαντικής αρχής στην κατασκευή της δομής – μην κάνετε άκαμπτη σύζευξη του υπογείου και της τυφλής περιοχής.

Σχεδιασμός προστατευτικής επίστρωσης

επιλογές τυφλής περιοχής

Μια ποιοτική τυφλή περιοχή αποτελείται από τα ακόλουθα στρώματα:

 • υποκείμενο – από χαλίκι, μείγμα θρυμματισμένης πέτρας και άμμου.
 • μονωτικό – από διογκωμένο πολυστυρόλιο.
 • αδιάβροχο, συχνά φινίρισμα.

Ένα πρόσθετο στρώμα στεγανοποίησης από τα υπόγεια ύδατα είναι το γεωύφασμα, το οποίο εμποδίζει την πιθανή ανάπτυξη ζιζανίων.

Το μονολιθικό ανώτερο στρώμα συναρμολογείται από διαφορετικά υλικά:

 • πηλός – μια οικονομική επιλογή, τυπική για αγροτικές περιοχές.
 • σκυρόδεμα – η ανθεκτικότητα της επίστρωσης επιτρέπει το επακόλουθο φινίρισμα με πλάκες επίστρωσης.
 • οι πέτρες είναι μια δαπανηρή επιλογή, δύσκολη στην εγκατάσταση, καθώς η στεγανοποίηση των ραφών είναι σημαντική.
 • φυσική πέτρα – το υψηλό κόστος περιορίζει τη χρήση.
 • άσφαλτο – σπιτικό χαμηλής ποιότητας, το εργοστάσιο έχει υψηλό κόστος.

Η εργασία ξεκινά με τη σήμανση της περιοχής γύρω από την περίμετρο του σπιτιού. Στη συνέχεια, το χώμα αφαιρείται με βάθος 25-30 cm, ο πυθμένας συσφίγγεται. Ένα ύφασμα από γεωυφάσματα απλώνεται από κάτω ή τοποθετείται πηλός, χύνεται ένα κάλυμμα άμμου από πάνω.

Ο αφαιρούμενος ξυλότυπος είναι εγκατεστημένος -6 cm πάνω από το επίπεδο της παρακείμενης περιοχής. Γεμάτο με μείγμα χαλικιού, θρυμματισμένη πέτρα, πασπαλισμένο με άμμο.

Το υλικό στέγης ή μια πορώδης δέσμη είναι κολλημένη κατά μήκος των τοίχων και οι σανίδες στερεώνονται σε όλη την τυφλή περιοχή προκειμένου να αντισταθμιστεί η θερμική διαστολή του σκυροδέματος.

Η ενίσχυση της αξιοπιστίας του στρώματος σκυροδέματος επιτυγχάνεται με την ενίσχυση ενός πλέγματος από μεταλλικό προφίλ. Το χυμένο σκυρόδεμα συμπιέζεται με δονητή ή ξιφολόγχη για να απομακρύνει τον αέρα. Η ισοπέδωση της επιφάνειας πραγματοποιείται με σπάτουλα, σοβάτισμα σπάτουλα. Είναι σημαντικό να ελέγξετε την απαιτούμενη κλίση χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο κτιρίου. Χρόνος ρύθμισης σκυροδέματος 72-96 ώρες.

Μονωμένο σύστημα

Μια τυφλή περιοχή με μόνωση γίνεται με βάση τις ίδιες αρχές τοποθέτησης, αλλά θα υπάρχουν περισσότερα στρώματα της “πίτας”. Η διαδικασία περιλαμβάνει τους απαραίτητους τύπους εργασίας:

 1. Η τυφλή περιοχή και το υπόγειο γύρω από το σπίτι προστατεύονται από στεγανοποιητικό υλικό στρωμένο σε στρώμα πηλού. Το υλικό (υλικό στέγης, υλικό στεγανοποίησης) μεταφέρεται μερικώς στα πλευρικά τοιχώματα.
 2. Η κάθετη πλευρά του υπογείου και η οριζόντια επιφάνεια της τυφλής περιοχής καλύπτονται με φύλλα μόνωσης, διασυνδεδεμένα.

Οι ραφές των κάθετων και οριζόντιων σειρών δεν πρέπει να ταιριάζουν. Η μονωμένη τυφλή περιοχή γύρω από το σπίτι μόνοι σας στο μέλλον δεν διαφέρει από τη δηλωμένη σειρά κατασκευής.

Μαλακό σύστημα

μαλακή τυφλή περιοχήΣε μαλακές επιφάνειες, η κλίση του στρώματος στεγανοποίησης είναι πολύ σημαντική, αφού το νερό αφαιρείται στο επίπεδό του και όχι στο επιφανειακό στρώμα. Η διάταξη της επιφάνειας στην οικονομική έκδοση των εξοχικών σπιτιών επιτρέπει τη χρήση πηλού, χρωματιστού χαλικιού. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι η διακοσμητική λειτουργία της προστατευτικής ταινίας παίζει δευτερεύοντα ρόλο..

Μια μαλακή τυφλή περιοχή γύρω από το σπίτι με τα χέρια τους ανεγείρεται χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη με προφίλ, ένα νέο είδος υδατοστεγούς υλικού. Ο καμβάς είναι στρωμένος στο κάτω μέρος της εσοχής, ένα στρώμα γεωυφάσματος εφαρμόζεται στην κορυφή, αποστράγγιση από μπάζα με άμμο.

κάλυψη μαλακής τυφλής περιοχήςΜια όμορφη επιλογή είναι μια μαλακή τυφλή περιοχή με κορυφαίο χώμα και γρασίδι. Αλλά δεν πρέπει να περπατάτε σε μια μαλακή επιφάνεια για να διατηρήσετε τη στεγανότητα των υλικών. Η εξαίρεση είναι η οργάνωση του “μονοπατιού”.

Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς να φτιάξετε μια ζεστή τυφλή περιοχή με διακοσμητικό αποτέλεσμα και να στεγανοποιήσετε το θεμέλιο χωρίς να εγκαταλείψετε καμία από τις εργασίες..

Μόνωση θεμελίου, υπογείου και τυφλού χώρου – βίντεο

Previous Post
Megismerkedünk a csodálatos rudbeckia aranylabda ültetésének és gondozásának szabályaival
Next Post
Τι κρεατοελιές τρώνε στον κήπο και μπορούν να καταστρέψουν την καλλιέργεια
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org