15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γιατί η λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας αναβοσβήνει όταν το φως είναι σβηστό και πώς να λύσετε το πρόβλημα

γιατί αναβοσβήνει η λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας; Όλο και περισσότερες νοικοκυρές προτιμούν διάφορες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας αντί για κλασικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως. Εξαιτίας αυτού, συχνά τίθεται το ερώτημα γιατί η λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας αναβοσβήνει όταν το φως είναι σβηστό.

Ένα φως που αναβοσβήνει δεν αποσπά μόνο την προσοχή, αλλά και πολύ λιγότερο χρήσιμο, επομένως συνιστάται να επιλύσετε αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατό. Συχνά είναι αρκετά εύκολο να διορθωθεί το πρόβλημα, γι ‘αυτό πρέπει απλώς να γνωρίζετε τι το προκάλεσε..

Είναι πιθανό ότι ο λόγος βρίσκεται στην ίδια τη λάμπα. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, μπορεί να αναβοσβήνει, ωστόσο, τις περισσότερες φορές οι λόγοι για ένα τέτοιο πρόβλημα είναι κάπως διαφορετικοί. Θα μιλήσουμε για αυτά παρακάτω..

Ο οπίσθιος φωτισμός στο διακόπτη είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας αναβοσβήνει όταν το φως είναι σβηστό

οπίσθιος φωτισμός στο διακόπτη Ο πιο συνηθισμένος και συνηθισμένος λόγος για τον οποίο μια λυχνία εξοικονόμησης ενέργειας αναβοσβήνει όταν το φως είναι σβηστό είναι η ένδειξη LED στο διακόπτη. Αυτή η έκδοση του σχεδιασμού της συσκευής είναι πολύ βολική, ωστόσο, συχνά λόγω αυτής αναβοσβήνει η λάμπα. Ο λόγος για αυτό είναι το φορτίο που συσσωρεύεται στον πυκνωτή, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται στην ίδια τη συσκευή φωτισμού..

Μοιάζει με αυτό. Με κλειστό κύκλωμα, το ρεύμα ρέει στη λάμπα, λόγω του οποίου λάμπει. Μετά την αποσύνδεση του κυκλώματος, η ηλεκτρική ενέργεια κατευθύνεται στο LED στο διακόπτη και ο πυκνωτής συσσωρεύει σταδιακά μια φόρτιση. Όταν το φορτίο υπερβάλλει, κατευθύνεται στη λάμπα. Ανάβει και μόλις αποφορτιστεί ο πυκνωτής, σβήνει και ο κύκλος επαναλαμβάνεται ξανά.

Σε αυτή την περίπτωση, πολλοί απλώς αρνούνται λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας υπέρ των λαμπτήρων πυρακτώσεως. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί πλήρης λύση στο πρόβλημα.. Εκτός από αυτήν την επιλογή, μπορείτε επίσης να κάνετε τα εξής:

  • αντικαταστήστε όλους τους φωτισμένους διακόπτες με συμβατικούς.
  • εάν δεν είναι δυνατό, τότε απλώς σπάστε τον στόχο που είναι υπεύθυνος για τον φωτισμό.
  • εγκαταστήστε δύο λαμπτήρες, ένας από τους οποίους θα είναι πυρακτωμένος.

Η τελευταία επιλογή είναι η πιο βέλτιστη, αφού δεν σας στερεί την ένδειξη και ταυτόχρονα λύνει το ζήτημα του αναβοσβήματος. Για να εξοικονομήσετε ενέργεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια λάμπα πυρακτώσεως ελάχιστης ισχύος και να αφήσετε το κύριο φορτίο φωτός σε μια εξοικονόμηση ενέργειας.

Αναβοσβήνει λόγω σφαλμάτων καλωδίωσης

σφάλμα καλωδίωσηςΕπίσης, ο λόγος για τον οποίο η λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας αναβοσβήνει όταν το φως είναι σβηστό μπορεί να είναι ένα ασήμαντο λάθος κατά την εγκατάσταση φωτισμού. Αυτό συμβαίνει εάν, κατά την απενεργοποίηση, υπάρχει κενό όχι στη φάση, αλλά στο μηδέν. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας κατάλληλα ηλεκτρικά όργανα μέτρησης..

Εάν έχετε ελάχιστες δεξιότητες καλωδίωσης, μπορείτε εύκολα να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Αρκεί να αλλάξετε τα καλώδια σε έναν συγκεκριμένο διακόπτη (εάν το πρόβλημα είναι μόνο σε ένα δωμάτιο) ή στο ταμπλό (εάν οι λάμπες αναβοσβήνουν σε όλο το σπίτι). Σε αυτή την περίπτωση, είναι επιτακτική η τήρηση των προφυλάξεων ασφαλείας..

Εάν δεν έχετε επαρκείς δεξιότητες, θα είναι ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο να καλέσετε τον πλοίαρχο. Θα κάνει τη δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά και σίγουρα δεν θα πάθετε ηλεκτροπληξία.

Για να εργαστείτε με ηλεκτρικές καλωδιώσεις, πρέπει να έχετε ολόκληρο το σύνολο των απαραίτητων εργαλείων και να τηρείτε τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαφορετικά, ενδέχεται να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία ή θάνατος..

Αναβοσβήνουν οι λαμπτήρες LED

Λάμπα LEDΣτην περίπτωση του φωτισμού LED, ο λόγος που αναβοσβήνουν οι λαμπτήρες LED είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοιος, αλλά υπάρχουν και ιδιαιτερότητες. Έτσι, τέτοιοι λαμπτήρες είναι σε θέση να αναβοσβήνουν όχι μόνο όταν ο φωτισμός είναι σβηστός, αλλά και αναμμένος. Κάθε περίπτωση έχει τους δικούς της λόγους και, κατά συνέπεια, τη δική της απόφαση..

Η λυχνία LED αναβοσβήνει όταν είναι σβηστή αρκετά συχνά λόγω του ίδιου πράγματος με τα συμβατικά φθορισμού. Για παράδειγμα, η θήκη μπορεί να είναι όλες στους ίδιους διακόπτες με ένδειξη. Επιπλέον, αυτού του είδους ο διακόπτης μπορεί να προκαλέσει μια σταθερή αμυδρή λάμψη της λάμπας..

Στην περίπτωση των λαμπτήρων LED, αυτό το ζήτημα επιλύεται μια τάξη μεγέθους ευκολότερα, αφού δεν αντιδρούν όλα τα μοντέλα στην παρουσία οπίσθιου φωτισμού. Αντικαθιστώντας τη λάμπα με μια πιο ακριβή, μπορείτε να γλιτώσετε από δυσάρεστα προβλήματα, καθώς σε μοντέλα υψηλής ποιότητας η χωρητικότητα του πυκνωτή είναι υψηλότερη και το πρόβλημα του αναβοσβήματος δεν προκύπτει.

Ωστόσο, εάν δεν είναι δυνατή η αγορά ενός ακριβότερου λαμπτήρα, οι μέθοδοι επίλυσης του προβλήματος που χρησιμοποιούνται για τους συμβατικούς λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είναι τέλειες..

Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στην ακεραιότητα της συσκευασίας και στην ίδια τη λάμπα. Συχνά, η αιτία που αναβοσβήνει μπορεί να είναι μια ασήμαντη δυσλειτουργία της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, αρκεί να απαιτείται αντικατάσταση του λαμπτήρα υπό εγγύηση..

Επίσης, με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο η λυχνία εξοικονόμησης ενέργειας αναβοσβήνει όταν το φως είναι σβηστό, η λυχνία LED μπορεί να αναβοσβήνει λόγω προβλημάτων καλωδίωσης. Εδώ, πώς οι μέθοδοι επίλυσης του προβλήματος είναι απολύτως παρόμοιες και απαιτούν μόνο έναν αριθμό σχετικών εργασιών.

Ένας ενδιαφέρων λόγος για την αναλαμπή των λαμπτήρων LED είναι η επαγόμενη τάση. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν πολλά καλώδια τροφοδοσίας είναι πολύ κοντά. Ακόμα κι αν όλα είναι σωστά τοποθετημένα και υπάρχει ένας συμβατικός διακόπτης, ενδέχεται να υπάρχει μια μικρή τάση στο δίκτυο, η οποία θα προκαλέσει το λαμπτήρα να αναβοσβήνει..

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με την αντικατάσταση της ηλεκτρικής καλωδίωσης με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκύπτει επαγόμενη τάση..

Αναβοσβήνουν τα φώτα LED

Αναβοσβήνουν λυχνίες LED αναμμένεςΜια άλλη ερώτηση είναι τι πρέπει να κάνετε εάν η λυχνία LED αναβοσβήνει μετά την ενεργοποίηση. Εδώ η ουσία του προβλήματος είναι κάπως διαφορετική και τις περισσότερες φορές ο λόγος είναι πολύ χαμηλή τάση. Αυτό μπορεί να είναι τόσο ένα προσωρινό πρόβλημα του γενικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και οι συνέπειες της καλωδίωσης κακής ποιότητας..

Στην πρώτη περίπτωση, αρκεί να εγκαταστήσετε έναν σταθεροποιητή στο σπίτι και στη δεύτερη, η αντικατάσταση μέρους ή όλων των καλωδίων θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Μια άλλη λύση στο πρόβλημα είναι η αντικατάσταση του παλιού μετασχηματιστή για λαμπτήρες αλογόνου με εξειδικευμένο τροφοδοτικό σχεδιασμένο για τη σύνδεση λωρίδων LED.

Μπορεί επίσης να πρόκειται για ανισορροπία φάσης, η οποία προκαλεί τάση στο ουδέτερο καλώδιο, όπου δεν θα έπρεπε αρχικά. Σε αυτή την περίπτωση, για να λύσετε το πρόβλημα, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό..

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να εξαλειφθεί το πρόβλημα του αναβοσβήματος, είτε πρόκειται για λαμπτήρα φθορισμού είτε για λυχνία LED. Επομένως, αξίζει να λάβετε μέτρα μόλις παρατηρήσετε ένα πρόβλημα – με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα εξοικονομήσετε τη λάμπα, αλλά θα ελέγξετε και την καλωδίωση του σπιτιού σας.

Βίντεο σχετικά με την εξάλειψη των αιτίων που αναβοσβήνουν το φως εξοικονόμησης ενέργειας

Previous Post
Megismerkedünk a csodálatos rudbeckia aranylabda ültetésének és gondozásának szabályaival
Next Post
Τι κρεατοελιές τρώνε στον κήπο και μπορούν να καταστρέψουν την καλλιέργεια
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org