15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να επιλέξετε θερμαντήρα λαδιού

Πώς να επιλέξετε θερμαντήρα λαδιού

Εάν δεν ζείτε συνεχώς στη χώρα, δεν έχει νόημα να εγκαταστήσετε ένα σταθερό σύστημα θέρμανσης. Για να θερμάνετε το σπίτι κατά την άφιξη, αρκεί να αγοράσετε έναν καλής ποιότητας θερμαντήρα λαδιού. Πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο της συσκευής έτσι ώστε το δωμάτιο να ζεσταθεί γρήγορα με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας; Σχετικά με αυτό σήμερα στο άρθρο μας.

Περιεχόμενο:

  1. Συσκευή θερμαντήρα λαδιού
  2. Κριτήρια επιλογής
  3. Επισκόπηση μοντέλου

Συσκευή θερμαντήρα λαδιού

Φωτογραφία συσκευής θερμαντήρα λαδιού

Για την κατασκευή συσκευών τύπου ελαίου, χρησιμοποιείται σιδηρούχο μέταλλο. Τα εξαρτήματα κόβονται με λέιζερ και σφραγίζονται μικρά στοιχεία. Τα τμήματα του θερμαντήρα αποτελούνται από μεμονωμένα στοιχεία που συνδέονται με πρέσα και συγκόλληση ακριβείας. Η τελική δομή βάφεται με βαφή σε σκόνη και αποστέλλεται στο φούρνο για πολυμερισμό.

Στο επόμενο στάδιο παραγωγής, χύνεται λάδι στη συσκευή και τοποθετείται σωληνωτός θερμαντήρας, τοποθετείται ηλεκτρικό καλώδιο, τοποθετούνται πλαστικά ή μεταλλικά πάνελ. Ένα από τα πάνελ είναι εξοπλισμένο με θερμοστάτη ελέγχου ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, ρυθμιστή βαθμού θέρμανσης.

Οι ψύκτες λαδιού των σύγχρονων μοντέλων δεν χρειάζεται να ξαναγεμίζουν με λάδι, επομένως δεν έχουν βαλβίδα.

Θερμοσίφωνας λαδιού με ανεμιστήρα

Όταν το δωμάτιο θερμαίνεται με μια συσκευή λαδιού, παρατηρείται ξήρανση στον αέρα. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, οι κατασκευαστές εγκαθιστούν ένα δοχείο νερού στη συσκευή. Για εύκολη μετακίνηση του θερμαντήρα στην επιθυμητή θέση, υπάρχουν μικροί ισχυροί τροχοί. Λαμβάνοντας υπόψη τη συσκευή ενός θερμαντήρα λαδιού, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην αρχή της λειτουργίας.

Αποτελείται από τα ακόλουθα: όταν είναι ενεργοποιημένο, το θερμαντικό στοιχείο θερμαίνεται πρώτα, στη δεύτερη φάση το λάδι θερμαίνεται και το σώμα του θερμαντήρα θερμαίνεται από αυτό. Η θερμότητα πηγαίνει από το σώμα στο δωμάτιο. Για ταχύτερη θέρμανση του αέρα, οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα θερμαντήρα λαδιού με ανεμιστήρες..

Κριτήρια επιλογής θερμαντήρα λαδιού

Ποια θερμαντική εταιρεία είναι καλύτερη θερμάστρα λαδιού

Επισκεφθείτε το κατάστημα και ρίξτε μια ματιά στις θερμάστρες που πωλούνται. Θα εκπλαγείτε από τον μεγάλο αριθμό συσκευών. Πριν προτιμήσετε ένα από αυτά, δώστε προσοχή στις παραμέτρους τους:

  1. Ισχύς θερμαντήρα λαδιού. Για τη θέρμανση ενός δωματίου 10 m2, αρκεί μια συσκευή 1 kW. Για ακριβέστερο υπολογισμό της απαιτούμενης ισχύος, προσθέστε άλλα 0,2 kW για απώλεια θερμότητας μέσω εξωτερικών τοίχων, θυρών και παραθύρων. Οι πιο ισχυροί οικιακοί θερμοσίφωνες έχουν ισχύ 3 kW. Για δωμάτια με επιφάνεια 30 m2 ή περισσότερο, πρέπει να εγκαταστήσετε δύο ή περισσότερες συσκευές.
  2. Εξωτερικές διαστάσεις θερμαντήρων πετρελαίου. Οι διαστάσεις των θερμαντήρων μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Για βολική κίνηση μεγάλων θερμαντικών σωμάτων, προσαρτώνται ειδικές λαβές και τροχοί.
  3. Ιδιαιτερότητα του σχεδίου. Εκτός από τη βασική δομή, που αποτελείται από τμήματα, θερμαντικό στοιχείο, λάδι, καλώδιο, η συσκευή μπορεί να εφοδιαστεί με: προστασία από υπερθέρμανση, ένδειξη φωτός, θερμοστάτες, διακόπτες λειτουργίας. Αυτή είναι μια πολύ βολική προσθήκη στη συσκευή και με τη βοήθειά της ο καταναλωτής μπορεί να εξοικονομήσει κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας..
  4. Ένας υγραντήρας πρέπει να είναι υποχρεωτικός. Με τη βοήθειά του, ο αέρας στο δωμάτιο θα παραμείνει υγρός..
  5. Ο ημερήσιος χρονοδιακόπτης σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ωριαία λειτουργία στη συσκευή. Ο θερμαντήρας ανάβει μια συγκεκριμένη ώρα και σβήνει τελείως σε μια καθορισμένη ώρα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
  6. Ο θερμαντήρας ανεμιστήρα θα επιταχύνει τη διαδικασία θέρμανσης.

Οι θερμαντήρες με στενά τμήματα καταναλώνουν πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και θερμαίνουν το δωμάτιο πολύ πιο αργά. Οι συσκευές με μεγάλα τμήματα καταναλώνουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και θερμαίνουν το χώρο πιο γρήγορα.

Επειδή πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει ένας θερμαντήρας πετρελαίου εξαρτάται από τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας σας.

Θερμοσίφωνες πετρελαίου για το σπίτι

Αν σας αρέσει μια συσκευή που είναι μεγάλη αλλά ελαφριά σε βάρος, παραλείψτε την αγορά. Χαμηλό βάρος με μεγάλες διαστάσεις σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε λεπτό μέταλλο για την κατασκευή του ή τα τμήματα δεν είναι πλήρως γεμισμένα με λάδι. Τέτοιες συσκευές δεν λειτουργούν για πολύ.

Για μικρούς χώρους, δεν έχει νόημα να αγοράσετε μια θερμάστρα με υψηλή ισχύ. Ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι συνεχώς ξηρός, κάτι που είναι ανεπιθύμητο για την ανθρώπινη υγεία..

Εάν θέλετε να αγοράσετε μια συσκευή με μέγιστη απόδοση, δώστε προσοχή στα μαύρα μοντέλα.

Δεν θα μπορείτε να βρείτε θερμαντήρα τοίχου λαδιού στα καταστήματα. Δεν υπάρχουν τέτοια μοντέλα.

Επισκόπηση μοντέλων θερμαντήρων πετρελαίου

Για να καταλάβετε ποια θερμάστρα σας ταιριάζει καλύτερα, σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με ορισμένα μοντέλα διαφορετικών κατασκευαστών. Πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας ποια εταιρεία θερμαντήρα λαδιού είναι καλύτερη για τον εαυτό σας.

Θερμοσίφωνας λαδιού Scarlett SC1154

Θερμοσίφωνας Scarlett-SC1154

Το μοντέλο αποτελείται από 11 ενότητες. Η ισχύς της συσκευής είναι 2,5 kW. Τρεις τρόποι λειτουργίας είναι δυνατοί. Ένας θερμαντήρας λαδιού με ανεμιστήρα από κεραμικά θα ζεστάνει το δωμάτιο σε κοντό χυμό διατηρώντας τη φυσική υγρασία σε αυτό. Αρκεί να ρυθμίσετε τον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας και η συσκευή θα θερμάνει το δωμάτιο στην απαιτούμενη θερμοκρασία αέρα. Η αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση παρέχεται από τον θερμοστάτη. Εύκολη κίνηση της συσκευής μέσω τροχών.

Θερμοσίφωνας λαδιού DELONGHI TRD4 0820E

Βίντεο αναθεώρηση του θερμαντήρα λαδιού Delonghi:

Θερμοσίφωνας Delongey TRD4-0820e

Το μοντέλο έχει ελκυστικό σχεδιασμό, δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας, προστασία από την κατάψυξη και υπερθέρμανση, εγκατάσταση ηλεκτρονικού θερμοστάτη. Λειτουργεί σε λειτουργίες ισχύος από 0,9 έως 2,0 kW. Ο θερμαντήρας λαδιού Delonqhi EKB4 0820E αποτελείται από 8 τμήματα.

Θερμοσίφωνας λαδιού Tesy LB 2509 E04 TRV

Το σπειροειδές θερμαντικό στοιχείο θερμαίνει 9 τμήματα γεμάτα με ορυκτέλαιο. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα 500 W, χρονοδιακόπτη, θερμοστάτη, ελεγκτή θερμοκρασίας και προστασία από υπερθέρμανση. Εύκολη μετακίνηση στους τροχούς. Λειτουργεί με μέγιστη ισχύ 2,5 kW.

Λάδι καλοριφέρ Luch ERMPT-0,5 / 220 (P)

Δέσμη καλοριφέρ λαδιού

Ο επίπεδος θερμαντήρας πετρελαίου ρωσικής κατασκευής διακρίνεται από την ταχεία θέρμανση του πίνακα. Χρησιμοποιείται κυρίως για την ξήρανση ξυλείας και τοίχων κατά την ανακαίνιση κτιρίου. Υπάρχει ένας φωτιζόμενος διακόπτης στον πίνακα. Η συσκευή στέκεται στα πόδια και έχει προστατευτική λειτουργία σε περίπτωση υπερθέρμανσης. Κατανάλωση ισχύος μόνο 0,5 kW.

Οι καταναλωτές στις πολυάριθμες κριτικές τους για θερμαντήρες πετρελαίου σημειώνουν την αξιοπιστία, την αποδοτικότητα, την ευκολία χρήσης μοντέλων με ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Σας συνιστούμε να αγοράζετε θερμάστρες πριν από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, προκειμένου να τις παραδώσετε εγκαίρως στο σπίτι σας. Εάν πέσετε ξαφνικά κάτω από τη βροχή στο καλοκαιρινό σας εξοχικό σπίτι, θα έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να ζεσταθείτε και να στεγνώσετε τα ρούχα σας εγκαίρως για να μην αρρωστήσετε.

Βίντεο: πώς να επιλέξετε το σωστό θερμαντήρα (λάδι, θερμοσίφωνας κ.λπ.)

Previous Post
Zöld oázisok megmentése: hogyan és mit válasszunk virágot az irodába
Next Post
Απριλιακές δουλειές στα κρεβάτια του κήπου