15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Egyedülálló paradicsomos bors a kertész ágyában

paprika paradicsom Újfajta, közepes érésű élénk színű paradicsom A Pepper Tomato kiemelkedik szokatlan gyümölcsformájával. Külsőleg nem lehet megkülönböztetni az édes paprikától. A különböző fajtákat jó termés és íz jellemzi..

A paradicsompaprikát üvegházban és nyílt terepen termesztik. A meleg, enyhe éghajlatú régiókban a kultúra október közepéig terem..

Egy bokor körülbelül 30 kg gyümölcsöt ad szezononként. Ízük édeskés, húsos, sűrű héj borítja. Kevés mag van a gyümölcs belsejében. Ez a szolgáltatás népszerű a kulináris szakemberek körében, és elkeseríti a termelőket, akiknek keményen kell dolgozniuk ahhoz, hogy magokat gyűjtsenek a jövő évi ültetéshez..

A paradicsom termesztésének folyamata jellemzőitől függ. Megkülönböztetni a paradicsomot: Bors alakú alulméretezett és magas. Egyesek csípést és harisnyakötőt igényelnek, míg mások egyáltalán nem igényelnek támogatást..

A határozatlan és meghatározó fajokat a bogyó alakja és színe különbözteti meg:

 • fekete;
 • piros;
 • narancssárga;
 • sárga;
 • rózsaszín.

Nézzük részletesebben a paprika alakú paradicsom legjobb fajtáit és termesztésük jellemzőit.

Krepysh fokozat

paradicsompaprika alakú erős Korai fajta, amely jól alkalmas Nyugat -Szibéria zord éghajlatán való termesztésre. Szibériai tudósok alkották nyílt terepen történő termesztésre. Jól alkalmazkodik a hideg időjáráshoz.

A fajta jellemzői

A paradicsompaprika erődnek a következő előnyei vannak:

 • korán, körülbelül 105 nappal az ültetés után kezd gyümölcsöt teremni;
 • nem fogékony számos betegségre;
 • kompakt, lekerekített alakú;
 • nincs szüksége harisnyakötőre (a bokor magassága nem haladja meg a 35 cm -t);
 • nagy málna színű gyümölcsök alkalmasak konzervre és friss fogyasztásra.

Mezőgazdasági technológia

A magokat legalább 50 nappal a kertbe való átültetés előtt tápanyag -hordozóba ültetik. A palánták megszerzéséhez 22–25 ° C -os hőmérsékletet kell biztosítani. A talajba ültetés előtt a fiatal növekedést meg kell keményíteni. 1 négyzetméterre m. legfeljebb 3-4 növényt helyezzen el. A szezonban a palántákat ásványi műtrágyákkal trágyázzák. A bőséges öntözést a szárított termőtalaj lazításával kombinálják a gyökerek jó szellőzése érdekében.

Fajtás csíkos

csíkos paradicsomCsíkos bors Smuglyastik – tarka színű paradicsom. A sárga, narancssárga és piros csíkokat kombinálva a bogyó gyönyörűen néz ki friss zöldségfélékben, de különösen jó konzervként.

A fajta jellemzői

A csíkos paradicsom meghatározó növényfajnak minősül. A következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • a bokor szabványos alakú, 70 cm -re nő (az üvegházban elnyúlik és magasabb, a talajon eléri a 60 cm magasságot);
 • a gyümölcsök korán érnek – a vetés pillanatától számított 105. napon;
 • jellegzetes alakúak, élénk színűek, súlyuk legfeljebb 120 g;
 • a gyümölcsök bokrokon képződnek, legfeljebb 7 darabos fürtökben;
 • mindegyik mérete eléri a 15 cm -t.

Mezőgazdasági technológia

A magokat márciusban csírázzák kész tőzeg alapú talaj felhasználásával. A palánták először merülnek, amikor két igazi levél jelenik meg. A talajba ültetés előtt a palántákat legalább kétszer megtermékenyítik komplex vegyületekkel. Az állandó növekedési helyre való ültetés előtt a palántákat a hét folyamán néhány órára friss levegőre kell vinni. Amikor stabil meleg idő van, a paradicsomot egy gerincre ültetik, és meleg vízzel öntözik. A további gondozás ötvözi az öntözést, etetést és lazítást.

Vörös fajta

pirospaprika paradicsomA Pepper Red paradicsomfajta sokoldalú fajta, amely jól működik a középső sávban és a déli régiókban. Különlegessége az ősz közepéig tartó bőséges termés. Külsőleg a gyümölcsök nagyon hasonlítanak az élénkvörös színű, hegyes hegyű paprikához..

Sajátosságok

A növény megkülönböztető jellemzői a következők:

 • a gyümölcsök korai érése – 105 nappal az ültetés után;
 • a szárak nagy növekedése (közel 2 m -ig);
 • jó termés az üvegházhatású körülmények között és a gerincen;
 • akár 120 g mélyvörös színű gyümölcsök, sűrű héjjal.

A bőséges termés és az élénk szín miatt a nyári lakosok ezt a típust részesítik előnyben a paradicsom, a tészta és általában a sózás során. Frissen fogyasztják, de íze a leggyakoribb..

Mezőgazdasági technológia

A paradicsomos bors piros termékeny talajokban jól nő. Kívánatos, hogy hüvelyesek, uborka vagy káposzta nőjön előtte ezen a helyen. Nem szabad növényt ültetni a burgonya termőhelyére. Az ültetés előtt a magokat gyenge kálium -permanganát -oldatban tartják, majd 1,5 cm -rel a palánták számára előkészített tartályba mélyítik. A palánták a növekedés során merülnek és megkeményednek, mielőtt a kertbe ültetik őket. A kultúra kötelező csípést és megkötést igényel.

Rózsaszín fajta

paradicsom rózsaszín paprikaA Pink Pepper Tomato egy korai fajta, amelyet kizárólag üveg- vagy műanyag üvegházakban termesztenek. Jól nő, több mint másfél méter magasságot ér el. Az öntözésnek és a műtrágyázásnak megfelelően 2 m -re nő.

Ezt a fajt szabadban is termesztik, de erre csak a déli régiók adottságai alkalmasak..

A kilátás jellemzői

A rózsaszín paradicsom előnyei közé tartozik a jó termés és a magas íz. Ezenkívül a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • magas immunitás, nem hajlamos számos vírusos és gombás betegségre;
 • hosszú termés (üvegházakban és meleg éghajlatú régiókban júliustól szeptemberig);
 • a gyümölcsök jó szállító tulajdonságai (a rugalmas pépnek és a sűrű héjnak köszönhetően, amely nem reped és nem veszíti el esztétikai megjelenését).

A 80-120 g súlyú gyümölcsöket egészben kell konzerválni, nem változtatják meg színüket és rugalmasak maradnak hőkezelés után.

Fajtája narancs

narancsos paprika paradicsomA paradicsomos narancspaprikát üvegházhatású körülmények között termesztik. Elég korán, már a magok csírázását követő 85. napon kezd gyümölcsöt teremni. A fajt magasnak minősítik. A növény 1,6 – 1,8 méter magasra nő, csípést és harisnyakötőt igényel.

Előnyök

Az értékes tulajdonságok közé tartozik:

 • gyönyörű megjelenés;
 • korai termés;
 • magas termelékenység;
 • az árnyékban való növekedés lehetősége;
 • betegségekkel szembeni rezisztencia.

Paradicsom Borsfajták A narancs nagyon nagy gyümölcsökben is különbözik, 4 db -os fürtökbe kötve. Súlyuk üvegházhatású körülmények között eléri a 170 g-ot. A rekordtartók akár 300 g-ra is nőnek. A kis bogyók alkalmasak a teljes gyümölcsös pácoláshoz, nem veszítik el színüket, sűrűek maradnak.

A narancsborsos paradicsom különböző kategóriái magas C -vitaminban és karotinban gazdagok.

Mezőgazdasági technológia

Magas növényt nevelnek a palántákból, amelyeket 50 napig fólia alá ültetnek. A fiatal növekedés meleg párás levegőben nő, nyílt terepen rosszul fejlődik és nem hoz gyümölcsöt. Bokor kialakításakor csípje meg a tetejét, amíg két szárot nem kap.

Sárga fajta

sárga paprika paradicsomA Tomato Pepper Yellow egy hazai közepes fajta. A szüret a 115. napon kezdődik. A gyönyörű sárga gyümölcsök hengeresek és közepes méretűek. Különösen jók sózásra..

Előnyök

A növény ellenáll a gombás betegségek megjelenésének, jó immunitással rendelkezik. A nyári lakosok örömmel ültetik a bogyó íze miatt: minden paradicsom azonos méretűre nő, arany lédús péppel vonzza. A saláták és a konzervek (narancssárga, piros és sárga gyümölcsökkel) különösen étvágygerjesztőek a sárga paradicsommal.

Növekvő funkciók

A növény univerzális: a talajra és az üvegházba is ültethető. Jól reagál az ásványi műtrágyák kijuttatására. Egy szárban nőtt. Az üvegházban eléri a 180 cm magasságot.

Kubai fekete fajta

paradicsom kubai feketeA kubai fekete bors paradicsomot nagyon magas bokor alakja különbözteti meg, gyakran meghaladja a 2 m -t. Megjelenését a lógó szárak jellemzik, sötét gyümölcsök lelógó fürtjeivel. Egy virágzat 8 darabra nő. A termés későn, 120 nap után érik.

Sajátosságok

A gyümölcs egyedi színe mellett a kubai fekete borsos paradicsom a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • barnás fekete bogyók akár 180 g -ra is nőnek;
 • a pépben gyakorlatilag nincs mag;
 • íze édes és lédús.

Hugo fajta

hugo fokozatA cseh paradicsom késői magas fajta. A termés a 120. napon érik. A bogyók magas termékenysége és mérete miatt a bokroknak jó támaszra van szükségük, ami nem teszi lehetővé, hogy a szárak 6-8 paradicsom súlya alatt eltörjenek.

A Hugo paradicsomot az ízletes gyümölcsök jellemzik:

 • súlyuk meghaladja a 200 g -ot;
 • szakadt formában hosszú ideig tárolják;
 • sérülésmentesen szállítják;
 • finom pép, kellemes ízűek;
 • alkalmas paradicsompüré és burgonyapüré készítésére.

A paprikás paradicsomfajták alkalmasak üvegházi és talajművelésre. A gyümölcsök élénk színűek, jól tárolhatók, kiváló ízűek. A bőséges termésnek köszönhetően az ilyen típusú paradicsom termesztése jövedelmező és hatékony..

Tomato Pepper Giant – videó

Previous Post
תמיכה אמינה בגפנים – עשה זאת בעצמך סורג גינה
Next Post
Πώς να ταΐσετε τον άνηθο εάν αναπτύσσεται άσχημα