15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A fénykép szerint választjuk a legjobb paprikafajták leírását

Különféle édes paprikák Sokféle kaliforniai paprika létezik. Mindegyik nem csak színben, alakban, a gyümölcs falainak vastagságában és méretében különbözik egymástól. Az édes paprika, amelynek fajtái céljukban és ízükben is különböznek, a Solanaceae család termofil kultúrája. Hazánk körülményei között palántákban termesztik. Sok kezdő kertész azon gondolkodik, hogyan termeszthet paprikát az országban.?

Ennek a zöldségnek a termesztésében a siker alapja a fajták helyes kiválasztása és a mezőgazdasági technológia követelményeinek való megfelelés. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb paprikafajtákat fotókkal és leírásokkal.

Édes paprika fajták fotókkal

A tenyésztők számos fajtát tenyésztettek ebből a növényből. Gyümölcsei, amelyek többmagos hamis bogyók, változatos formájúak: a bimbótól a paradicsomig (lekerekítve). A gyümölcs színe lehet: sárga, narancs, zöld, piros, lila és akár majdnem fehér.

Az édes paprikában a következő fajtákat különböztetjük meg:

 1. Korai, amely lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt jó termést kapjon. Ezek a fajták alkalmasak az északi szélességek termesztésére. Ezek közül a legnépszerűbbek:
  • A fecske közepesen korai fajta üvegházakhoz és fóliákhoz. A gyümölcsök 80 g-ig kúposak, a falvastagság 5-6 mm. Biológiai érettségükben a gyümölcsök vörösek.
  • A Hófehérke egy korai érett fajta, amelyet film menedékhelyeknek szánnak. A gyümölcsök kúp alakúak, súlyuk akár 90 g, falvastagságuk-6-7 mm. Technikai érettségben a gyümölcsök jellegzetes fehéres színűek, biológiai érettségükben vörösek..
  • Édes paprika Madonna F1 A Madonna F1 korai hibrid, kocka alakú gyümölcsökkel. Tömegük eléri a 200 g-ot, a falak vastagsága 6-7 mm. Biológiai éréskor a gyümölcsök sárgák..
  • A törpe korai fajta, rövid szárával (akár 40 cm-ig) és kúp alakú vastag falú gyümölcsökkel (akár 80 g-ig). Technikai érettségben sárgás színű.
  • Korai fajta MicimackóA Micimackó egy korai fajta, kicsi, 30 cm -es szárral. Nyílt talajra és film menedékre tervezték. Közepes termését (50 g-ig) barátságos érés jellemzi.
  1. Középszezon, amelyeket Oroszország középső részén, védett talajon, délen pedig szabadban kell termeszteni. A nyaralókban a következő fajtákat használják:
   • A Maria F1 egy magas hozamú hibrid, amelynek szára eléri a 85 cm-t. A gyümölcsök laposak, kerekek, bordázottak. Az érett paprika piros színű. A gyümölcs tömege körülbelül 100 g, falvastagsága 6-7 mm.
   • Othello bors

    • Othello F1, akár 80 cm magas hibrid, kúp alakú gyümölcsökkel, amelyek súlya legfeljebb 110 g, falvastagsága 7 mm. Gyönyörű lila színe van, amely a biológiai érettség szakaszában barnul..
    • A Tenderness egy produktív fajta film menedékhelyek számára. Szára 120-140 cm-re nő, a csonka-kúpos vörös gyümölcsök tömege eléri a 70-80 g-ot. Falaik vastagsága 4-6 mm.
    • Borsfajták NovogogosharyA Novogogoshary közepesen korai fajta. Szabványos növényei 50-60 cm-re nőnek. A vörös színű gyümölcsök jellegzetes lekerekített-lapított alakúak. A lédús, vastag falú gyümölcsök (8-11 mm) tömege megfelelő mezőgazdasági technológiával eléri a 120-140 g-ot. Novogogosharov termési ideje 1,5 hónap.

   Az édes paprika leggyakoribb és legnépszerűbb fajtái közül ki kell emelni a Victoria, Gift of Moldova, Crystal, Ruby, Novocherkassky 35, Kolobok, Gogoshary, Yubileyny 307, Meaty 7, Fecske, Donyeck korai, Nagy sárga, bolgár 79 fajtákat is. , Rotunda.

   Édes paprika termesztése

   A déli régiókban nyílt terepen jól nő, de az északi szélességi fokokon a legnagyobb termést a paprikából üvegházhatású körülmények között nyerik. Az édes paprika lágyszárú szárú, amely idővel merevvé válik a tövénél. A növények elágazó helyein egyetlen virág jelenik meg.

   A paprika önbeporzó növény, de néha rovarok beporozzák. A kaliforniai paprikát ültetni kell az ágyaktól távol, csípős paprikával, mivel előfordulhat kölcsönös keresztporzás, ami keserű íz megjelenéséhez vezet a gyümölcsben.

   A paprika meglehetősen hosszú tenyészideje különbözik a többi növénytől. Az édes paprika legjobb fajtái (a nyári lakosok szerint) a korai érésű fajták, amelyekben a zárt talajban a technikai érettség körülbelül 100 nappal a csírázás után következik be. Ezért termesztik ezt a kultúrát, mind a középső szélességi, mind a déli részen, palántákon keresztül. Ugyanakkor a korai vastag falú édes paprika magjait február elején termékeny talajszubsztrátummal ellátott dobozokba vetik..

   kültéri fehérbors

   A paprika meglehetősen igényes és termofil kultúra. Magjai leggyorsabban csíráznak 25–27 ° C hőmérsékleten. Ezek a növények 20-23 ° C -on virágoznak a legjobban. Figyelemre méltó, hogy amikor a környezeti hőmérséklet 13 ° C -ra csökken, az édes paprika és még a kifejlett növények palántái is leállnak..

   Amikor az első levelek megjelennek, a palánták 6×6 vagy 7×7 cm -es séma szerint merülnek dobozokba, vagy egyenként 1 növényt tőzegcserepekbe vagy műanyag csészékbe. A nyílt terepen történő ültetés előtt a paprika palántákat 7-10 napig keményítik. A legjobb, ha 7-9 formázott levelű növényeket ültetünk állandó helyre. A palántákat nyílt talajra csak akkor ültetik, amikor a tavaszi fagyok veszélye elmúlt, mivel már 0 ° C -on elpusztul. A növényeket sorokba ültetik, amelyek közötti távolság 40-45 cm. A paprika közötti intervallumnak 30-40 cm-nek kell lennie. Csökkenthető kompakt, alulméretezett fajták ültetésekor.

   Az édespaprika ágyait ősszel megtermékenyítik. Ehhez adjunk hozzá 4-5 kg ​​rothadt humuszt vagy zöldségkomposztot 1 négyzetméterenként. telek vagy üvegház. A talajba 20-30 g komplex ásványi műtrágyát juttatunk 1 négyzetméterenként. Az ilyen talajtrágyázást néhány nappal a palánták tavaszi ültetése előtt lehet elvégezni..

   Borságyak csepegtető öntözéssel

   A lehető legnagyobb hozam eléréséhez a növények időben történő gondozása és a számukra legkedvezőbb feltételek megteremtése szükséges. Az édes paprikát jól megvilágított területekre ültetik, a széltől védve. A fény hiányában a növények kinyúlnak, és virágokat és petefészkeket hullatnak. Az ilyen típusú paprika talajának termékenynek, könnyűnek és semlegesnek kell lennie. Folyamatosan hidratálni kell. A nedvesség hiánya nagymértékben gátolja a növények növekedését, ezért rendszeres öntözés nélkül törpékké válnak, a gyümölcsök pedig kicsik és csúnyák.

   A paprika érzékeny a nitrogén feleslegére. Ugyanakkor a növények gyorsan zöldtömeget fejlesztenek, ugyanakkor csökken a virágok és a petefészkek száma..

   Augusztus elején a szárak tetejét megcsípik, és eltávolítják az összes bimbót és virágot, amelyeknek nincs idejük érni az ősz kezdete előtt. 10-15 nap elteltével a műveletet megismételjük. A tenyészidőszak során a magas paprikákat 2-3 alkalommal kötözik karókhoz vagy rácsokhoz.

   Az édespaprika etetéséhez használjon hígított madárürüléket vagy az enyém szuperfoszfát keverékét. Foszfor-kálium műtrágyákkal is etetheti..

   A tenyészidőszak alatt rendszeresen el kell távolítani a gyomokat és fellazítani a talajt. Az édes paprikát éretlenül (a technikai érettség szakaszában) lehet betakarítani. A biológiai érettség fázisában több cukrot tartalmaznak, de ha megvárja a gyümölcsök teljes érését a bokron, akkor a teljes hozam sokkal alacsonyabb lesz.

   Édes paprika fajták a moszkvai régióban

   Agapovsky fajtaSok nyári lakos szeretne paprikát termeszteni nyaralójában, de nem tudja, hogy melyik fajtát válasszon egy adott régióhoz.

   Ennek a kultúrának számos fajtája létezik, amelyeket sikeresen termesztenek a moszkvai régióban. Ezenkívül egyes korai érésű hibrideknek és hagyományos fajtáknak még nyílt talajon történő termesztésüknél is van idejük érni..

   Sok nyári lakos szerint a következő paprikafajták a legalkalmasabbak erre a régióra:

   • Vörösek: Rapszódia, Micimackó, Agapovsky, Bogatyr, Viking, Kereskedő, Fecske, Kakadu F1, Kolobok, Atlant, Vörös lapát, Kaliforniai csoda, Claudio F1, Chardash, Funtik, Pinocchio F1.
   • Sárga: Sárgabarack kedvenc, Bugai, Sárga harang, Gemini F1, Gold Reserve.
   • Lila: Nagypapa, Bagheera.
   • Narancs: Orange Wonder, szibériai bónusz, tehénfül.

   Bors Tusk

   Mindezek a fajták különböznek a gyümölcs színében és alakjában, a bokor méretében, de mindegyiket a gyors érés jellemzi..

   Variety Orange csoda

   Édes paprika fajták Szibériába

   Mivel az édes paprika termofil növény, a szibériai éghajlaton hibrid fajtákat termesztenek, amelyek maximálisan alkalmazkodnak az ottani körülményekhez. A legjobb eredményeket akkor érjük el, ha üvegházakban és üvegházakban termesztjük. A jó termés elérése érdekében Szibériában csak korai fajtákat használnak:

   • Vörösök: Szibéria elsőszülöttje, Micimackó, Korai csoda, Agapovszkij, Alyosha Popovich, Viking, Kereskedő, Fecske, Korenovszkij, Kolobok, Atlant, Novoszibirszk, Vörös lapát, Chardash, Belozerka, Funtik, Topolin, Vörös óriás.
   • Narancs: szibériai bónusz, Orange Wonder.

   A fenti fajták mindegyike alkalmas filmborítás alatt történő termesztésre. Csak 70-80 nap alatt érnek..

   Videó áttekintés az édes paprikafajtákról

   Previous Post
   תמיכה אמינה בגפנים – עשה זאת בעצמך סורג גינה
   Next Post
   Πώς να ταΐσετε τον άνηθο εάν αναπτύσσεται άσχημα