15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να φτιάξετε και να εγκαταστήσετε μια συρόμενη πύλη με τα χέρια σας

DIY συρόμενες πύλες Οι συρόμενες πύλες είναι άνετα και αξιόπιστα προϊόντα που θεωρούνταν αντικείμενο πολυτελείας πριν από μερικά χρόνια και κοστίζουν πολλά χρήματα. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα – αξιοπιστία, εύκολος χειρισμός, μεγάλη αντοχή, εξοικονόμηση χώρου, λειτουργικότητα. όλα αυτά δικαιολογούν πλήρως την επένδυση. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές επιλογές και μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την περίφραξη αυλών διαφορετικών μεγεθών. Αλλά ακόμα αξίζει να σκεφτείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια συρόμενη πύλη με τα χέρια σας. Φυσικά, αυτή η διαδικασία απαιτεί κάποια γνώση, η κατασκευή δεν είναι τόσο εύκολο πράγμα, αλλά αν τηρούνται όλα τα στάδια και οι αρχές, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ένας αξιόπιστος και ανθεκτικός σχεδιασμός..

Μάθετε: 100 τετραγωνικά μέτρα – πόσα μέτρα!

Χαρακτηριστικά συρόμενων θυρών με τα χέρια σας

χαρακτηριστικά συρόμενων θυρών Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε μια συρόμενη πύλη με τα χέρια σας, τότε πρώτα θα πρέπει να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων. Τα σχέδια άρχισαν να χρησιμοποιούνται πριν από περίπου 50 χρόνια. Αρχικά, εγκαταστάθηκαν στην είσοδο στο έδαφος μεγάλων επιχειρήσεων και αποθηκών. Με την πάροδο του χρόνου, τα προϊόντα βελτιώθηκαν, συμπληρώθηκαν, ενημερώθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει τα φθηνότερα και πιο προσιτά.

Εάν για περίπου 15-20 χρόνια, οι συρόμενες πύλες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των πλούσιων αυλών και η περίφραξη μεγάλων περιοχών βιομηχανικών συγκροτημάτων, τώρα βρίσκονται συχνά στον ιδιωτικό τομέα. Χρησιμοποιούνται για περιφράξεις, γκαράζ, ακόμη και για εξοχικές κατοικίες..

Μεταξύ των θετικών χαρακτηριστικών των συρόμενων θυρών είναι:

 1. Συμπαγείς διαστάσεις. Αυτό το ακίνητο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις περιπτώσεις που η αυλή είναι αρκετά μικρή ή η περιοχή μετακίνησης μεταξύ γειτονικών περιοχών είναι περιορισμένη. Οι δομές δεν μπορούν ποτέ να βλάψουν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο με πλάκες και άλλα μέρη.
 2. Υψηλή αντοχή στη φθορά. Οι αρθρωτές πύλες έχουν μεντεσέδες που κρεμούν με την πάροδο του χρόνου κάτω από το βάρος των φύλλων, αυτό έχει επιζήμια επίδραση στην ποιότητα των προϊόντων. Όσο για τις συρόμενες κατασκευές, δεν έχουν τέτοια προβλήματα, έχουν ομοιόμορφη κατανομή βάρους πάνω από στηρίγματα κυλίνδρων..
 3. Εξαιρετική προστασία και ασφάλεια. Τα προϊόντα έχουν μια στιβαρή κατασκευή που δεν προσφέρεται για σπάσιμο. Ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα είναι σε θέση να αντέξει τη σύγκρουση ακόμη και των πιο βαρέων οχημάτων.
 4. Ανθεκτική κατασκευή αντέχει σε δυνατές ριπές ανέμου, χιονοθύελλες, τυφώνες.
 5. Απλός και βολικός έλεγχος.

Αυτό είναι μόνο ένα μέρος των θετικών ιδιοτήτων που έχουν οι συρόμενες πύλες. Αλλά ακόμα, ακόμη και αυτοί καθιστούν δυνατή την κατανόηση ότι αυτές οι συσκευές είναι πραγματικά αξιόπιστες και λειτουργικές..

Τύποι δομών

Όλοι οι τύποι δομών είναι παρόμοιοι στην εμφάνιση, διαφέρουν στον τρόπο που κινούνται οι κύλινδροι κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο των δομών. Σε κάθε σύστημα, χρησιμοποιούνται μηχανισμοί με συσκευή κυλίνδρου, αλλά η εγκατάστασή τους πραγματοποιείται με διαφορετικούς τρόπους.

Κρεμώντας συρόμενες πύλες

αναρτημένες συρόμενες πύλες μόνοι σαςΗ συσκευή των δομών τους επιτρέπει την εγκατάσταση σε ανασταλτική κατάσταση. Καλάθια με μηχανισμό κυλίνδρου εγκαθίστανται στη δοκό στήριξης · το φύλλο πύλης κινείται κατά μήκος τους, το οποίο είναι στερεωμένο στους στύλους στην επάνω περιοχή του οδοστρώματος. Λειτουργούν με την ίδια αρχή με τις συμβατικές συρόμενες πύλες..

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε αυτές τις συγκεκριμένες πύλες, τότε για τη στερέωση της δομής, φροντίστε να αγοράσετε στοιχεία υψηλής ποιότητας. Πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό, είναι καλύτερο να τα αγοράσετε σε εξειδικευμένα καταστήματα υλικού..

Το χαλύβδινο υλικό είναι κατάλληλο για αναρτημένες πύλες. Πρέπει να έχει επιπλέον γαλβανισμένη ή PVC επίστρωση. Αυτό θα αυξήσει την αντίσταση της δομής σε διάφορα αρνητικά καιρικά φαινόμενα..

Τα προϊόντα περίφραξης ανοίγουν κατά μήκος του τοίχου, επομένως δεν απαιτούν επιπλέον χώρο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να συμπληρωθούν με ηλεκτρική κίνηση, αυτό θα εξασφαλίσει βολική χρήση και έλεγχο.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των δομών είναι:

 1. Οι κρεμαστές πύλες είναι συμπαγή προϊόντα, εξοικονομούν σημαντικά χώρο, δεν καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια.
 2. Υψηλή αντοχή. Χάρη σε αυτό, η δομή είναι σε θέση να αντέξει αρνητικές καιρικές συνθήκες, ισχυρό άνεμο.
 3. Δεν απαιτείται πρόσθετος καθαρισμός του εδάφους της εισόδου μπροστά από το σπίτι από το χιόνι.

Συρόμενες πύλες με πρόβολο μόνοι σας

προβόλες συρόμενες πύλεςΑυτός ο τύπος σχεδίου είναι ο πιο συνηθισμένος. Διαθέτει φύλλο αντίβαρου τοποθετημένο σε μπλοκ προβόλου. Το κύριο πλεονέκτημα του προϊόντος είναι ότι δεν υπάρχει επαφή της χαμηλότερης φέρουσας δοκού με το οδόστρωμα.

Παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα είναι σε ζήτηση, είναι πολύ δύσκολο να τα φτιάξετε με τα χέρια σας. Ως βάση χρησιμοποιείται μια κονσόλα ή ένα κανάλι. Αυτό το στοιχείο συγκρατεί το φτερό της δομής κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο της πύλης..

Τα σύγχρονα μοντέλα δεν διαθέτουν οδηγούς πάνω και κάτω. Χάρη σε αυτό, το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια στην αυλή. Ο καμβάς είναι κρεμασμένος σε μια ειδική δοκό, η οποία είναι εγκατεστημένη σε κυλίνδρους, είναι η επιφάνεια του προϊόντος που μετακινείται.

Τα πλεονεκτήματα των συρόμενων θυρών με πρόβολο περιλαμβάνουν:

 1. Το ευρύ άνοιγμα παρέχει άνετη κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο ξαφνικής βλάβης στα στοιχεία της προστατευτικής δομής.
 2. Υψηλή ασφάλεια και προστασία από διάρρηξη.
 3. Για ευκολία στη λειτουργία, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ειδική αυτόματη μονάδα δίσκου.
 4. Ο καμβάς βρίσκεται σε ύψος 10 cm από την επιφάνεια της γης, επομένως η χιονόπτωση, η βρωμιά δεν έχουν αρνητική επίδραση στην κατάσταση του προϊόντος.
 5. Ισχυρό υλικό, ισχυρή βάση της κονσόλας επιτρέπει στη δομή να αντέχει σε μεγάλα φορτία, ισχυρό άνεμο.
 6. Η πύλη δεν έχει στοιχεία φύλλου, οπότε οι κατασκευές καταλαμβάνουν λίγο χώρο στην αυλή.

DIY συρόμενες πύλες σιδηροτροχιών

DIY συρόμενες πύλες σιδηροτροχιώνΟι πύλες με συσκευή σιδηροδρόμου θεωρούνται δημοφιλής επιλογή · συχνά εγκαθίστανται στην είσοδο της αυλής. Μια ράγα χρησιμοποιείται ως στήριγμα, ο καμβάς μετακινείται κατά μήκος του με τη βοήθεια ενός κυλίνδρου.

Η ράγα είναι εγκατεστημένη κατά μήκος της γραμμής κίνησης της πύλης, σε ευθεία με το δρόμο. Χάρη σε αυτό, διατηρείται υψηλή ασφάλεια κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου. Το μέγιστο διάστημα μεταξύ των στύλων πρέπει να είναι 6 μέτρα.

Μην εγκαταστήσετε μια πύλη με μηχανισμό σιδηροδρόμου σε περιοχές με συχνές μετακινήσεις χιονιού. Το χιόνι μπορεί να φράξει στη συσκευή ράγας, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται πάγος, ο οποίος θα επηρεάσει την κανονική λειτουργία της πύλης..

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 1. Το φύλλο έχει ένα στοιχείο στήριξης, οπότε δεν θα χαλαρώσει κατά τη λειτουργία.
 2. Η πύλη έχει μια αρκετά απλή συσκευή, ώστε να μπορείτε εύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας..
 3. Το φύλλο έχει συμπαγές μέγεθος, δεν απαιτεί πολύ χώρο και είναι ίσο με το πλάτος του ανοίγματος εισόδου.

DIY ρολό συρόμενες πύλες

συρόμενες πύλες κυλίνδρωνΟι πύλες κυλίνδρων συνήθως εγκαθίστανται στην περιοχή της εισόδου στην αυλή. Αλλά δεν είναι κατάλληλα για γκαράζ. Το γεγονός είναι ότι τα προϊόντα έχουν σταθερή δομή και οι τοίχοι της δομής του γκαράζ δεν επιτρέπουν πάντα την τοποθέτηση του καμβά. Επιπλέον, ο μηχανισμός δεν μπορεί να τοποθετηθεί εντελώς στο πλάι όταν ανοίγει η πύλη..

Η συσκευή προϊόντος έχει ένα προφίλ οδηγού που είναι προσαρτημένο στην κάτω περιοχή του προϊόντος. Επιπλέον, υπάρχει ένας μηχανισμός κυλίνδρου με ρουλεμάν, ένα πλαίσιο και άλλα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη στερέωση και τη συγκράτηση της πύλης..

Συσκευή και αρχή λειτουργίας

συρόμενη συσκευή πύληςΠριν φτιάξετε μια συρόμενη πύλη με τα χέρια σας, θα πρέπει να μελετήσετε τη δομή και την αρχή λειτουργίας τους. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ο σχεδιασμός του πρόβολου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το φτιάξετε μόνοι σας. Αλλά αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά για περιοχές με συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες..

Η κατασκευή και η εγκατάσταση πύλων τύπου προβόλου δεν απαιτούν μεγάλες οικονομικές επενδύσεις. Αλλά πρώτα αξίζει να εξεταστεί η αρχή της λειτουργίας του προϊόντος..

Η βάση των συρόμενων θυρών του προβόλου περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Καμβάς. Κύριο πλαίσιο στο οποίο συγκολλούνται το εσωτερικό πλαίσιο και το αντίβαρο. Αυτά τα μέρη στερεώνονται στη δοκό στήριξης. Η επένδυση μπορεί να στερεωθεί σε μία ή δύο πλευρές.
 2. Υποθήκη. Αυτό είναι ένα κανάλι που συγκολλάται σταθερά στο κλουβί ενίσχυσης και χύνεται με μια βάση βάσης σε ευθεία με την επιφάνεια του εδάφους. Αυτό είναι το κύριο στοιχείο, τα μπλοκ κονσόλας είναι στερεωμένα σε αυτό, αυτόματη κίνηση.
 3. Μπλοκ κονσόλας. Μηχανισμοί στήριξης με συσκευή κυλίνδρου, συνδέονται στο κανάλι με συγκόλληση. Η εγκατάστασή τους πραγματοποιείται σε χώρο με φέροντα δοκό πυθμένα. Αυτή είναι η βάση του προϊόντος · τοποθετούνται αυξημένα φορτία σε αυτό. Με τη βοήθειά του, πραγματοποιείται η ελεύθερη κίνηση του καμβά, οπότε αξίζει να προσεγγίσουμε τη ρύθμιση των μπλοκ κονσόλας με κάθε ευθύνη..
 4. Catchers. Οι παγίδες (κάτω και πάνω) είναι προσαρτημένες στην περιοχή με τον πυλώνα στήριξης, αυτή η περιοχή βρίσκεται απέναντι από το θεμέλιο κάτω από τα στηρίγματα κυλίνδρων. Κατά το κλείσιμο, ο τελικός κύλινδρος περνά στην περιοχή της κάτω παγίδας. Ο ιστός ανεβαίνει κατά 5 mm, εξαλείφοντας έτσι το βάρος που ασκείται στην περιοχή των μπλοκ προβόλου. Η επάνω παγίδα εξασφαλίζει σφιχτό κλείσιμο, εμποδίζει την περιέλιξη (χαλάρωση των φύλλων κατά τη διάρκεια του ανέμου).
 5. Πάνω στήριγμα με ρολά. Το στοιχείο τοποθετείται στην περιοχή της κονσόλας πάνω από τα μπλοκ. Απαιτείται προστασία κατά της χαλάρωσης και παραμόρφωσης του φύλλου κατά τη μετακίνηση..
 6. Αυτόματη κίνηση. Η επιλογή αυτού του στοιχείου εξαρτάται από το βάρος του προϊόντος και τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Χαρακτηριστικά της επιλογής ενός αυτόματου δίσκου

αυτόματη κίνηση πύληςΌταν εξετάζετε επιλογές για συρόμενες πύλες, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μοντέλα με αυτόματη κίνηση, αυτό το στοιχείο δεν απαιτείται, αλλά η παρουσία του απλοποιεί σημαντικά τη λειτουργία, εξαλείφει την ανάγκη να καταβληθούν μεγάλες προσπάθειες κατά το άνοιγμα των θυρών. Αφού το εγκαταστήσετε, δεν θα χρειαστεί να αφήνετε συνεχώς το αυτοκίνητο για να γυρίσετε πίσω την πύλη.

Για τις πύλες, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ειδικές ηλεκτρικές μονάδες, αλλά μπορείτε να φτιάξετε αυτό το στοιχείο μόνοι σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων με την κατάλληλη ισχύ. Για μικρές και όχι πολύ βαριές κατασκευές, είναι κατάλληλος ένας φθηνός χειριστής πόρτας γκαράζ.

Οι μονάδες δίσκου πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με το βάρος της δομής:

 • για προϊόντα που ζυγίζουν 250-300 κιλά, χρησιμοποιείται με ισχύ 200-250 W.
 • για φύλλα βάρους 500-600 κιλών, θα είναι κατάλληλη ισχύ 350-400 W.
 • προϊόντα βάρους από 800 κιλά έως 1 τόνο – 500-600 W.

Κατά την επιλογή αυτόματης κίνησης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ένδειξη ισχύος. Για περιοχές με σοβαρούς χειμώνες, είναι προτιμότερο να αγοράζετε επιλογές με περιθώριο 20-30%, έτσι ώστε ο κινητήρας να λειτουργεί χωρίς διακοπή σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό το στοιχείο εγκαθίσταται μόνο αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες για την κατασκευή και την εγκατάσταση της πύλης..

Πώς να φτιάξετε μια συρόμενη πύλη με τα χέρια σας

πώς να φτιάξετε μια συρόμενη πύλη με τα χέρια σαςΠριν από την κατασκευή, αξίζει να σκεφτείτε πώς είναι τοποθετημένες οι πύλες, ποια συσκευή διαθέτουν, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο με δημοφιλή μοντέλα προϊόντων, βήμα προς βήμα κατασκευή. Όλα αυτά τα υλικά θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο σχέδιο. Εάν αμφιβάλλετε για τις ικανότητές σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια επαγγελματιών, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η προσαρμογή θα είναι αρκετά δαπανηρή.

Είναι καλύτερα να κάνετε απλές πύλες χωρίς αυτοματοποίηση και άλλα κουδούνια και σφυρίχτρες με τα χέρια σας. Κατά τη διαδικασία, δεν θα αντιμετωπίσετε απρόβλεπτα προβλήματα, λόγω των οποίων ίσως χρειαστεί να σταματήσετε να εργάζεστε. Εάν τηρούνται όλα τα βήματα και οι κανόνες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ένας αξιόπιστος και ανθεκτικός σχεδιασμός..

Προετοιμασία οργάνων

Πριν προχωρήσετε στην κατασκευή συρόμενης κατασκευής, αξίζει να προετοιμάσετε το απαιτούμενο απόθεμα.

Θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας τα εργαλεία από τη λίστα:

 • Βούλγαρος;
 • μηχανή συγκόλλησης;
 • σφυρί;
 • κατσαβίδι;
 • επίπεδο;
 • ρουλέτα για σημαντικούς υπολογισμούς.
 • φτυάρια.

Σχεδόν όλοι έχουν εργαλεία από την παραπάνω λίστα στο σπίτι, η μόνη εξαίρεση είναι η μηχανή συγκόλλησης. Εάν τα οικονομικά επιτρέπουν, τότε μπορείτε να το αγοράσετε. Εάν τα χρήματα είναι σφιχτά, τότε μπορείτε να δανειστείτε αυτήν τη συσκευή από φίλους ή συγγενείς..

Δημιουργία σχεδίων και διαγραμμάτων

DIY συρόμενη πύλη σχεδίασηςΓια την κατασκευή συρόμενων θυρών, θα απαιτηθούν σχέδια και διαγράμματα, τα οποία πρέπει να γίνουν πριν από την έναρξη της εργασίας. Μια λεπτομερής οδηγία βίντεο στο Διαδίκτυο θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα σχέδιο που να δείχνει τις ακριβείς μετρήσεις και υπολογισμούς. Με αυτό, θα είναι δυνατό να υπολογιστεί η ποσότητα των απαιτούμενων υλικών, λαμβάνοντας υπόψη το απόθεμα.

Το τμήμα πλαισίου κατασκευάζεται με συγκόλληση σωλήνα διαστάσεων 60×40 mm. Στη συνέχεια συνδέονται δύο κάθετοι σωλήνες με παραμέτρους 60×40 mm, καθένας μήκους 2 μέτρων. Το πρώτο είναι προσαρτημένο στην άκρη, το δεύτερο πηγαίνει 4,4 μέτρα από την άκρη του οριζόντιου σωλήνα.

Περαιτέρω, στην περιοχή των άνω άκρων αυτών των σωλήνων, συγκολλάται μια οριζόντια με μήκος 4,4 μέτρα. Το ελεύθερο άκρο του κάτω οριζόντιου στοιχείου και το άκρο του άνω στερεώνονται με ένα σωλήνα, παρατηρώντας μια γωνία 256 cm.

συρόμενο πλαίσιο πύληςΗ περιοχή του πλαισίου γεμίζει με κάθετους σωλήνες 40×20 mm. Μετά από αυτό, μπορείτε να επισημάνετε το πλαίσιο ισχύος..

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε ένα προϊόν χωρίς θεμέλιο, τότε δεν χρειάζεται να το επισημάνετε στο διάγραμμα, αλλά παρ ‘όλα αυτά, χωρίς αυτό, το προϊόν θα αποδειχθεί τόσο ισχυρό και σταθερό. Το θεμέλιο γίνεται με σκάψιμο, είναι καλύτερο να κάνετε ένα λάκκο σχήματος U με βάθος τουλάχιστον 1,5 μέτρα.

Με μήκος ανοίγματος 4 μέτρα, το τμήμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 μέτρα. Το διάκενο στο διάγραμμα πρέπει να σημειώνεται με μήκος τουλάχιστον 75 mm.

Το πλαίσιο ισχύος είναι κατασκευασμένο από κανάλι (το μήκος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,2 μέτρα και πλάτος 20 cm). Χρησιμοποιείται επίσης ενίσχυση με ύψος 150 cm. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να βρίσκονται σε κάθετη σχέση μεταξύ τους..

Ολόκληρη η δομή πρέπει να σκυροδετηθεί, στη συνέχεια προσαρμόζονται μια πλατφόρμα για τη μονάδα δίσκου και μια βάση. Στη συνέχεια, οι κύλινδροι είναι προσαρτημένοι: οι χαμηλότεροι στη βάση και οι ανώτεροι στη στήλη. Οι πάνω και κάτω παγίδες είναι στερεωμένες στον απέναντι πίνακα..

Συρόμενες πύλες μόνοι σας και επιλογή υλικού

Αφού προετοιμάσετε τα σχέδια, μπορείτε να προχωρήσετε στην επιλογή υλικού για το τμήμα πλαισίου της πύλης..

Το εσωτερικό μπορεί να κατασκευαστεί από:

 1. Καταστρώματα. Έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά αισθητικής και αντοχής..κυματοειδές χαρτόνι για πύλες
 2. Υλικό φύλλου. Έχει υψηλή αντοχή και αντοχή. Τα φύλλα είναι βαριά και δύσκολα στοιβάζονται.
 3. Πλαστά αντικείμενα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να φτιάξετε ένα πραγματικό έργο τέχνης από την πύλη, να τους δώσετε ατομικότητα. Ωστόσο, είναι ακριβά..πλαστές συρόμενες πύλες
 4. Ξύλο. Το φυσικό ξύλο έχει ένα όμορφο μοτίβο που θα τονίσει την ατομικότητα της πύλης, θα την κάνει πιο εκλεπτυσμένη και πλούσια. Αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι αυτό το υλικό έχει χαμηλή απόδοση, πρέπει να αντιμετωπίζεται τακτικά με προστατευτικούς παράγοντες..συρόμενες πύλες από ξύλο

Όταν επιλέγετε πλαστά στοιχεία ή προϊόντα ξύλου, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ενισχυμένα μέρη αξεσουάρ είναι κατάλληλα για την πύλη. Για να βελτιώσετε τη δύναμη, αξίζει να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα εξαρτήματα..

Για την κατασκευή ενός συρόμενου συστήματος, συχνά χρησιμοποιούνται βίδες με βίδες. Γίνονται μέσα σε 3-4 ημέρες. Εάν χρησιμοποιείται βάση από σκυρόδεμα, η εργασία πρέπει να πραγματοποιείται σε ζεστό και ξηρό καιρό. Χρειάζεται ένας μήνας για να στεγνώσει το υλικό και αυτό αυξάνει τη διάρκεια της εργασίας. Για το λόγο αυτό, η χρήση πασσάλων θεωρείται η πιο βολική επιλογή..

Εγκατάσταση βιδωτών πασσάλων

Όταν κατασκευάζετε συρόμενες πύλες με τα χέρια σας, αξίζει να εγκαταστήσετε πασσάλους με βίδες στο αρχικό στάδιο. Η κύρια προϋπόθεση που πρέπει να πληρείται κατά την κατασκευή αυτών των στοιχείων είναι η διατήρηση της ακαμψίας. Το γεγονός είναι ότι υπάρχει αυξημένο φορτίο στα στοιχεία του σωρού. Δεν πρέπει να βυθίζονται στο έδαφος ακόμη και κάτω από το βάρος τους..

Κατά την κατασκευή πασσάλων, απαιτείται σωλήνας προφίλ με τις απαιτούμενες παραμέτρους και επένδυση σωλήνων. Το πλαίσιο πρέπει να υποβληθεί σε προεπεξεργασία με διάλυμα εδάφους. Τα εξαρτήματα επιλέγονται σύμφωνα με το βάρος και το ύψος του προϊόντος.θεμέλιο για συρόμενες πύλες

Η εγκατάσταση πασσάλων πρέπει να πραγματοποιείται βήμα προς βήμα:

 1. Στο πρώτο στάδιο, τίθενται τα θεμέλια. Πραγματοποιείται σήμανση εδάφους και σκάψιμο οπών.
 2. Στη συνέχεια, εγκαθίστανται ενσωματωμένα υλικά, εάν είναι επιθυμητό, ​​γίνεται έκχυση από ένα διάλυμα σκυροδέματος.
 3. Εάν η δομή θα είναι εξοπλισμένη με αυτόματη κίνηση, τότε πρέπει να γίνει η ηλεκτρική καλωδίωση.
 4. Διαδοχική εγκατάσταση αναρτήσεων και ολόκληρου του συστήματος πύλης.

Συναρμολόγηση του πλαισίου

συναρμολόγηση πλαισίου πόρταςΤο τμήμα πλαισίου είναι κατασκευασμένο από σωλήνες διαστάσεων 60×60 mm. Η περιοχή των πλευρών της δομής και των υπέρθυρων πρέπει να είναι με τμήμα 20×40 mm.

Η δομή του πλαισίου συναρμολογείται σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα:

 1. Οι σωλήνες μετρούνται και κόβονται σύμφωνα με τα προετοιμασμένα σχέδια.
 2. Τα τελικά στοιχεία πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με απολιπαντικά, επικαλυμμένα με χρώμα και διαλύτη.
 3. Όλα τα εξαρτήματα τοποθετούνται σε επίπεδη επιφάνεια.
 4. Τα εξαρτήματα του πλαισίου πλέγματος διπλώνονται και δεσμεύονται από τη μηχανή συγκόλλησης.
 5. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις γωνίες των προϊόντων, εάν όλα ταιριάζουν, τότε πραγματοποιείται η τελική συγκόλληση.
 6. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται η εγκατάσταση ενισχυτικών και εσωτερικών υπέρθυρων..
 7. Η κάτω περιοχή του συστήματος στερεώνεται στη δοκό στήριξης.
 8. Η επιφάνεια στα σημεία όπου πραγματοποιήθηκε συγκόλληση επεξεργάζεται με αντιδιαβρωτικά μέσα.συρόμενο πλαίσιο πύλης

Εγκατάσταση κυματοειδούς χαρτονιού

στερέωση κυματοειδούς χαρτονιούΗ επένδυση της πόρτας πρέπει να πραγματοποιηθεί, για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυματοειδές χαρτόνι. Για τη στερέωση, θα χρησιμοποιηθούν βίδες μήκους 19 mm και κατσαβίδι.

επένδυση πλαισίου πόρταςΤο υλικό στη συνέχεια κόβεται και προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει στο πλαίσιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να στερεώνετε το κυματοειδές χαρτόνι στη θέση του. Επιπλέον, μπορείτε να διακοσμήσετε τους πυλώνες με τούβλα, αυτό θα δώσει στην πύλη μια πιο πολυτελή και κομψή εμφάνιση.

Απαραίτητα εξαρτήματα

συρόμενα εξαρτήματα πύληςΤα εξαρτήματα πρέπει να αγοράζονται σε εξειδικευμένα καταστήματα. Αυτά τα στοιχεία επιλέγονται σύμφωνα με το βάρος ολόκληρης της δομής. Ορισμένα προϊόντα μπορούν να αντέξουν βάρος έως 400 κιλά. Μερικές φορές στην πώληση υπάρχουν εξαρτήματα για σφυρηλατημένες πύλες που μπορούν να αντέξουν βάρος σχεδόν 800 κιλά..

Εάν τα απλά περιλαίμια είναι κατασκευασμένα με κυματοειδή επένδυση, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε προϊόντα με φορτίο έως 400 κιλά. Κατά την επιλογή των φορείων με μηχανισμό κυλίνδρου, αξίζει να δοθεί προσοχή στον τύπο της επικάλυψης, θα πρέπει να προτιμηθούν στοιχεία από πολυμερές υλικό.

Για την κανονική λειτουργία των συρόμενων θυρών, απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία υλικού:

 • κυλίνδρους άμαξες?
 • πλάκες κάλυψης?
 • οδηγός σιδηρόδρομος?
 • συλλέκτες και βύσματα.

Πώς πραγματοποιείται η εγκατάσταση του πλαισίου και της πύλης

εγκατάσταση συρόμενων θυρώνΛοιπόν, πώς να φτιάξετε μια συρόμενη πύλη με τα χέρια σας; Η εργασία πραγματοποιείται σταδιακά και σύμφωνα με τις απαραίτητες αρχές. Αφού προετοιμαστούν και συναρμολογηθούν όλα τα εξαρτήματα, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του πλαισίου και της πύλης..

Το πλαίσιο είναι προσαρτημένο στις άμαξες, είναι εγκατεστημένο σύμφωνα με το επίπεδο. Στη συνέχεια, οι πλατφόρμες μεταφοράς συνδέονται ελαφρά με το σύστημα καναλιών. Γίνονται μετρήσεις ελέγχου και τελική συγκόλληση της πλατφόρμας μεταφοράς.

Κατά την εκτέλεση εργασιών, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους δείκτες επιπέδου, θα υποδεικνύουν την παρουσία στρεβλώσεων, παραβιάσεων.

Περαιτέρω, πραγματοποιείται συγκόλληση, σταθεροποιούνται παγίδες (άνω και κάτω), εγκαθίστανται τελικοί κύλινδροι. Πρέπει να πέσουν στην περιοχή του κατώτερου συστήματος αλίευσης, ώστε να μπορούν να το ξεφορτώσουν εντελώς κατά το κλείσιμο..

Εάν είναι επιθυμητό, ​​η πύλη μπορεί να εξοπλιστεί με αυτόματη κίνηση, θα απλοποιήσει σημαντικά το έργο του συρόμενου συστήματος. Συνιστάται να αγοράσετε μια έτοιμη συσκευή και να την προσαρτήσετε στη δομή. Ο έλεγχος της εργασίας θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας έναν πίνακα τηλεχειριστηρίου. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αυτήν τη συσκευή, αλλά αυτό μπορεί να απαιτεί τις δεξιότητες ενός ηλεκτρολόγου. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αναθέσετε αυτό το έργο σε έναν ειδικό..

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε μια συρόμενη πύλη με τα χέρια σας, μελετήστε όλες τις σημαντικές αποχρώσεις, αρχές και χαρακτηριστικά. Προηγουμένως, αξίζει να εξεταστούν οι επιλογές σχεδίασης, η συσκευή τους. Ολόκληρη η διαδικασία παραγωγής πρέπει να πραγματοποιείται βήμα προς βήμα σύμφωνα με τους κανόνες. Μην ξεχάσετε να προετοιμάσετε εκ των προτέρων σχέδια και διαγράμματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα πάντα με ακρίβεια χωρίς αποκλίσεις και παραβιάσεις..

Βίντεο εγκατάστασης συρόμενων θυρών

Previous Post
Otthon kevés karbantartást igénylő virágokat termesztünk
Next Post
Σπιτική φροντίδα για ένα μοναδικό πεπόνι