15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κάνουμε τη σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι από τον πόλο

σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι από τον πόλο Η ηλεκτρική ενέργεια σε κατοικημένες περιοχές πόλεων και χωριών πραγματοποιείται με σύρματα τεντωμένα σε πόλους, αλλά η παλιά καλωδίωση αποτυγχάνει και πρέπει να αντικατασταθεί. Παρόμοιες λειτουργίες εκτελούνται κατά την κατασκευή ενός νέου σπιτιού ή ενός εξοχικού σπιτιού και, εάν είναι απαραίτητο, συνδέστε ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι από τον πόλο. Το διάγραμμα καλωδίωσης πρέπει να υποδεικνύει τον τύπο του καλωδίου και τον τρόπο τοποθέτησης του.

Μέθοδοι δρομολόγησης καλωδίων

τρόποι τοποθέτησης σύρματος

Σύμφωνα με τους παλιούς κανόνες της PUE, η είσοδος ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι πραγματοποιήθηκε από ξεχωριστά καλώδια που τραβήχτηκαν μέσω του αέρα στο σπίτι. Τώρα οι κανόνες έχουν αλλάξει:

 • όταν τοποθετείτε καλώδια από πάνω, το καλώδιο SIP εγκαθίσταται από τον πόλο στο σπίτι.
 • κατά την τοποθέτηση υπόγεια, χρησιμοποιείται θωρακισμένο καλώδιο για τη σύνδεση του σπιτιού από το τραπέζι – καλώδιο VBbShv.

Για να συνδεθείτε, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε την κύρια γραμμή που τρέχει κατά μήκος των πόλων. Σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν στη Ρωσία, μια τέτοια εργασία πραγματοποιείται από εξειδικευμένους οργανισμούς..

Πώς να εγκαταστήσετε ένα καλώδιο στον αέρα

είσοδος καλωδίου αέραΗ εισαγωγή μέσω του αέρα είναι γρήγορη, χωρίς επιπλέον κόστος, αλλά αυτό το καλώδιο μπορεί να κοπεί από κλαδιά ή πτώση δέντρων και αυτοκίνητα. Επιπλέον, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες απαιτήσεις:

 1. Το ύψος της εισόδου καλωδίου στο κτίριο είναι περισσότερο από 2,75 μ.
 2. Η απόσταση μεταξύ του σύρματος και του οδοστρώματος πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 6 m στο χαμηλότερο σημείο της πτώσης.
 3. Χωρίς ενδιάμεσο στύλο, το καλώδιο τεντώνεται σε μήκος έως και 10 μέτρα. Η απόσταση από τον πρόσθετο στύλο στον αυτοκινητόδρομο δεν είναι μεγαλύτερη από 15 μέτρα.

Το σχήμα δείχνει ένα διάγραμμα σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα σπίτι από έναν πόλο μέσω του αέρα και την απόσταση μεταξύ των στηριγμάτων. Εάν το μήκος της εισόδου ηλεκτρικής ενέργειας σε μια ιδιωτική κατοικία υπερβαίνει τα 25 m, τότε αυτό δεν είναι πλέον τροφοδοσία καλωδίου, αλλά η τοποθέτηση γραμμών κορμού σε πόλους για ηλεκτρικά καλώδια, η οποία πραγματοποιείται από τους σχετικούς οργανισμούς.

Η είσοδος καλωδίου στο σπίτι μέσω του τοίχου σε ένα ξύλινο σπίτι πραγματοποιείται σε χαλύβδινο σωλήνα. Κατά την είσοδο σε ένα κτίριο από τούβλα, ο σωλήνας μπορεί να είναι πλαστικός. Το καλώδιο τοποθετείται στην ασπίδα με κρυφό ή ανοιχτό τρόπο και σε ύψος μικρότερο από 2 m κλείνεται με πλαστικό ή χαλύβδινο σωλήνα.

Εάν το ύψος της δομής είναι ανεπαρκές, η είσοδος καλωδίου για την εναέρια γραμμή σε εξοχική κατοικία ή ιδιωτική κατοικία πραγματοποιείται μέσω ευθείας ή καμπύλης σχάρας. Διαφέρουν ως προς το σχήμα και την τοποθέτηση στον τοίχο:

 1. Η άμεση είσοδος είναι στερεωμένη στον τοίχο του σπιτιού και το καλώδιο περνάει από την οροφή. Αργότερα, ενώνεται με ένα καλώδιο που εισέρχεται στο κτίριο. Σε αυτή την περίπτωση, η είσοδος υγρασίας στον σωλήνα δεν είναι επικίνδυνη..
 2. Ο σωλήνας εισόδου είναι λυγισμένος και περνά μέσα από τον τοίχο του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, το καλώδιο πηγαίνει σε ένα κομμάτι από τον στύλο μέσω της γάντζας για ηλεκτρική ενέργεια στο μηχάνημα εισόδου ή στον ηλεκτρικό μετρητή.

gander εγκατάσταση και rackΗ διατομή και το υλικό του καλωδίου εξαρτώνται από το μήκος του:

 • έως 10 m – καλώδιο χαλκού 4 mm².
 • από 10 έως 15 m – σύρματα χαλκού 6 mm².
 • διατομή καλωδίου αλουμινίου τουλάχιστον 16 mm².

Συχνότερα χρησιμοποιείται καλώδιο με αγωγούς αλουμινίου λόγω της χαμηλότερης τιμής.

Τοποθέτηση του ηλεκτρικού καλωδίου

επιλογές δρομολόγησης καλωδίωνΥπάρχουν δύο επιλογές για τη δρομολόγηση καλωδίων:

 1. Απαρχαιωμένος. Ένα χαλύβδινο καλώδιο ή σύρμα τραβιέται κατά μήκος της τροχιάς. Ένα μονωμένο καλώδιο συνδέεται με αυτά με τη βοήθεια ειδικών συνδετήρων..
 2. Μοντέρνο. Χρησιμοποιήστε αυτόνομο μονωμένο σύρμα SIP. Τεντώνεται χωρίς επιπλέον σχοινιά και συγκρατείται στη θέση του με ισχυρή μόνωση ή εσωτερικό χαλύβδινο σύρμα.

Ένα τέτοιο καλώδιο είναι το πιο συνηθισμένο κατά την είσοδο στο σπίτι. Η σύνδεσή του γίνεται με ειδικά εξαρτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν συσκευές τάνυσης, συνδετήρες και μονωτές πορσελάνης ή πλαστικού. Αυτές οι συσκευές είναι λιγότερο ανθεκτικές από το ίδιο το καλώδιο και όταν πέφτουν χιόνι ή δέντρα, ο οπλισμός καταστρέφεται και οι αγώγιμοι αγωγοί πέφτουν στο έδαφος. Το ίδιο το καλώδιο και η μόνωση του παραμένουν άθικτα. Κατά την εξάλειψη του ατυχήματος, αρκεί να αλλάξετε τους συνδετήρες και τους μονωτές..

Η εικόνα δείχνει μια ξεπερασμένη μέθοδο εισόδου με τέσσερα καλώδια απλού πυρήνα τεντωμένα σε πορσελάνινα κύπελλα και πώς να στερεώσετε το αυτο-υποστηριζόμενο μονωμένο σύρμα στον τοίχο του σπιτιού.

Πώς να κάνετε μια υπόγεια (τάφρο) σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα σπίτι από έναν πόλο

υπόγεια (τάφρος) σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτιΕκτός από τον αέρα, υπάρχει ένα άλλο σχέδιο για τη σύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι από τον πόλο – υπόγεια. Με την υπόγεια μέθοδο τοποθέτησης, ένα τμήμα του καλωδίου που βρίσκεται στον αέρα σε ύψος 2 m από το έδαφος προστατεύεται από έναν χαλύβδινο σωλήνα που κατεβαίνει στο κάτω μέρος της τάφρου. Το βάθος εγκατάστασης είναι:

 • εάν ένας σωλήνας έχει τοποθετηθεί σε τάφρο ή καλώδιο καλύπτεται με πλάκα από σκυρόδεμα ή αμιαντοτσιμέντο – 0,7 m.
 • καλώδιο, απλώς καλυμμένο με γη, τοποθετείται βαθύτερα από 1 m.

Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι υπόγεια πραγματοποιείται μέσω του ιδρύματος ή μέσω του εξωτερικού, μέσω του αέρα. Η τοποθεσία που βρίσκεται στον τοίχο μέχρι ύψους 2 μέτρων είναι κλειστή με σωλήνα ή κουτί.

Με ρεύμα έως 25Α και τριφασική είσοδο ισχύος έως 15 kW, η διατομή ενός τέτοιου σύρματος επιλέγεται σύμφωνα με την επιτρεπόμενη θέρμανση, αλλά για αξιοπιστία, ένα θωρακισμένο καλώδιο χαλκού VBbShv με σταυρό συνήθως εγκαθίσταται τμήμα 10 mm².

Η θεμελίωση ενός ξύλινου κτιρίου θεωρείται μη καύσιμη, επομένως επιτρέπονται πλαστικοί σωλήνες. Εγκαθίστανται κατά την κατασκευή ενός σπιτιού..

Εάν το κτίριο καταρρεύσει, το καλώδιο μπορεί να υποστεί ζημιά. Επομένως, η είσοδος κάτω από το ίδρυμα απαγορεύεται. Απαγορεύεται επίσης η τοποθέτηση καλωδίων κάτω από το δρόμο..

Εισαγωγή μέσω του τοίχου

Το καλώδιο που οδηγεί στο σπίτι πρέπει να φέρεται μέσα. Τοποθετείται μέσα από τον τοίχο σε σωλήνα γεμάτο με εύκολα καταστρέψιμο μίγμα τσιμέντου-άμμου ή παρόμοιο υλικό..

Εισαγωγή του ηλεκτρικού καλωδίου μέσω του τοίχου σε ξύλινη κατασκευή

Είσοδος ηλεκτρικού καλωδίου μέσω του τοίχουΤις περισσότερες φορές, το σύρμα εισέρχεται στο σπίτι μέσω της σοφίτας. Όταν τοποθετείτε ένα σύρμα αλουμινίου κοντά σε ένα ξύλινο σπίτι, πρέπει να αντικατασταθεί με ένα χάλκινο. Κατά κανόνα, για αυτό, χρησιμοποιείται καλώδιο VVGng με μη εύφλεκτη μόνωση. Αυτό γίνεται σύμφωνα με τη ρήτρα 2.1.70 της PUE, η οποία απαγορεύει την τοποθέτηση συρμάτων αλουμινίου στη σοφίτα..

σωστή και λανθασμένη σύνδεση καλωδίουΟι αγώγιμοι αγωγοί στο δρόμο συνδέονται με ακροδέκτες σε σφραγισμένα κουτιά. Ελλείψει τερματικού μπλοκ, η σύνδεση πραγματοποιείται με ένα μπουλόνι και μια τρίτη ροδέλα τοποθετείται μεταξύ του χαλκού και του αλουμινίου. Το σχήμα δείχνει πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μονωμένο καλώδιο αυτο-στήριξης και ένα καλώδιο χαλκού.

Μην στρίβετε τη σύνδεση.

Η είσοδος ενός ηλεκτρικού καλωδίου σε ένα ξύλινο σπίτι πραγματοποιείται σε χαλύβδινο σωλήνα με διάμετρο 4 φορές την εξωτερική μόνωση. Το ελάχιστο πάχος τοιχώματος είναι τυποποιημένο με SP 31-110-2003 και εξαρτάται από τη διατομή του καλωδίου:

 • τοίχος έως 4 mm² τουλάχιστον 2,8 mm.
 • έως 10 mm² – 3,2 mm.

Ένας σωλήνας εγκαθίσταται με κλίση προς το δρόμο. Αυτό αποτρέπει τη διαρροή νερού στο εσωτερικό. Επιπλέον, ο σωλήνας σφραγίζεται με λαστιχένια βύσματα.

Για να αποφευχθεί ζημιά στη μόνωση, τα άκρα του σωλήνα καθαρίζονται από το εσωτερικό από παρατυπίες με ένα αρχείο.

Εκτέλεση εισόδου σε ξηρά και υγρά δωμάτια

είσοδος καλωδίου σε υγρά και στεγνά δωμάτιαΗ είσοδος σε στεγνά και υγρά δωμάτια γίνεται διαφορετικά. Αυτό σχετίζεται με την ανάγκη προστασίας του σωλήνα και του καλωδίου σε αυτό από την υγρασία..

Παρά το γεγονός ότι η σύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας από τον στύλο στο σπίτι πραγματοποιείται από εξειδικευμένους οργανισμούς, πρέπει να ξέρετε πώς να κάνετε αυτήν την εργασία. Αυτό σας επιτρέπει να λάβετε μέρος στην ανάπτυξη του έργου και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για την τοποθέτηση του καλωδίου και την παρακολούθηση της σύνδεσης.

Previous Post
Citromvíz – egészségmegelőzés
Next Post
Κλάδεμα σύμφωνα με τον Kurdyumov – η ικανότητα διαχείρισης του κήπου χωρίς μεγάλη προσπάθεια