15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πλαγιές γυψοσανίδας: δυνατότητα εγκατάστασης

πλαγιές από γυψοσανίδες Η διακόσμηση παραθύρων είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε ανακαίνισης. Οι πλαγιές από γυψοσανίδες είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το άνοιγμα. Αυτό το δομικό υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του επίσης για φινίρισμα επιφανειών, τεχνικών κουτιών, τοίχων, δημιουργώντας καμπύλες γραμμές. Από την έναρξή του, το γυψοσανίδα έχει αλλάξει και βελτιωθεί επανειλημμένα, αλλά τώρα είναι απλά αναντικατάστατο σε ξηρή κατασκευή.

Τι είναι γυψοσανίδα και ποιοι είναι οι τύποι του?

γυψοσανίδα Η γυψοσανίδα αποτελείται από έναν επίπεδο πυρήνα γύψου, ο οποίος είναι επενδεδυμένος με χαρτόνι και στις δύο πλευρές. Η κατασκευή είναι ανθεκτική και αξιόπιστη και διάφορες παραλλαγές πλήρωσης θα επηρεάσουν άμεσα την προβλεπόμενη χρήση του υλικού..

Ανάλογα με τους σκοπούς για τους οποίους απαιτείται γυψοσανίδα, χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

  1. Η επιλογή προϋπολογισμού είναι ένα ανοιχτό γκρι φύλλο, που χρησιμοποιείται για την κάλυψη ξύλινων και χαλύβδινων κατασκευών οροφών και τοίχων, για επένδυση ογκομετρικών στοιχείων. Κατάλληλο μόνο για δωμάτια με χαμηλή υγρασία.απλό γυψοσανίδα
  2. Η αδιάβροχη γυψοσανίδα είναι ένα ανθεκτικό και ευπροσάρμοστο υλικό, συνήθως πράσινο. Χάρη σε ένα ειδικό πληρωτικό, ο καμβάς είναι ανθεκτικός σε μύκητες και μούχλα. Χρησιμοποιείται για εγκατάσταση σε μπάνια, κουζίνες, τουαλέτες, λότζες και μπαλκόνια, είναι υλικό για διάφορες πλαγιές.αδιάβροχο γυψοσανίδα
  3. Τα ανθεκτικά στη φωτιά φύλλα γυψοσανίδας είναι γκρι υλικό με κόκκινες ενδείξεις. Ο πυρήνας του προϊόντος μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες αρκετές φορές υψηλότερες από αυτές των άλλων τύπων. Χρησιμοποιείται για επένδυση δωματίων που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, για δομές πυροπροστασίας και ως προστασία τοίχων με επικοινωνίες.πυρίμαχο γυψοσανίδα
  4. Γυψοσανίδες υγρασίας και πυρκαγιάς – χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση γραφείων, βιομηχανικών και δημόσιων χώρων.ανθεκτικό στην υγρασία γυψοσανίδα

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς να τελειώσουμε μόνοι μας τις πλαγιές των παραθύρων και των θυρών, χωρίς να καλέσουμε τους πλοιάρχους.

Πλαγιές παραθύρων γυψοσανίδας: προετοιμασία

κλίση παραθύρου γυψοσανίδαςΟι κλίσεις παραθύρων και θυρών δημιουργούνται με την ίδια τεχνολογία. Η διαδικασία ξεκινά πάντα με προπαρασκευαστικές δραστηριότητες. Συχνά, τα πλαστικά παράθυρα εγκαθίστανται στα περισσότερα σύγχρονα σπίτια και διαμερίσματα. Για τη στερέωσή τους, χρησιμοποιείται αφρός πολυουρεθάνης, γεμίζοντας τους κενούς χώρους μεταξύ του ανοίγματος του παραθύρου και του τοίχου, καθιστώντας τη δομή ισχυρή και αεροστεγή.

Αφού στερεώσετε το μεταλλικό πλαστικό περιμετρικά, εμφανίζεται αφρός, επομένως, πριν εγκαταστήσετε τις πλαγιές από το γυψοσανίδα με τα χέρια σας, πρέπει να το αφαιρέσετε. Αυτό γίνεται εύκολα με ένα κατασκευαστικό μαχαίρι. Όλες οι ενέργειες πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικά..αφαιρέστε την περίσσεια αφρού πολυουρεθάνης Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε την προστατευτική μεμβράνη από τα κουφώματα, για την οποία θα χρειαστείτε επίσης ένα μαχαίρι κατασκευής. Στη συνέχεια, οπλισμένοι με μια γωνία και ένα επίπεδο, πρέπει να σημειώσετε τα σημάδια κατά μήκος των οποίων θα εγκατασταθεί το γυψοσανίδα. Το επίπεδο των πλαγιών πρέπει να είναι κάθετο στο πλαίσιο του παραθύρου.

Πριν κάνετε κλίσεις στα παράθυρα γυψοσανίδας, θα πρέπει να κάνετε τις σωστές μετρήσεις..

Προκειμένου το γυψοσανίδα να κολλήσει σταθερά στον τοίχο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα στόκο. Αρχικά, αξίζει να καθαρίσετε την επιφάνεια όλων των περιττών: βρωμιά, τούβλα, υπολείμματα οικοδομικών υλικών. αλφαβητάριΣτη συνέχεια, εφαρμόστε ένα αστάρι στον τοίχο για να αυξήσετε την πρόσφυση των υλικών. Είναι επίσης απαραίτητο να επεξεργαστείτε την επιφάνεια του γυψοσανίδας με υγρό. Αυτό μπορεί να γίνει πριν κόψετε τις λεπτομέρειες. Αλλά, σε αυτή την περίπτωση, το υλικό θα πρέπει πρώτα να στεγνώσει καλά και μόνο στη συνέχεια να κοπεί.

εφαρμόστε ένα αστάριΧρησιμοποιώντας μια μεζούρα, κάντε μετρήσεις γύρω από το παράθυρο για να καθορίσετε μελλοντικές κλίσεις. Στη συνέχεια, μεταφέρετε αυτές τις μετρήσεις σε γυψοσανίδα και κόψτε ορθογώνια του απαιτούμενου μεγέθους με ένα μαχαίρι κατασκευής. Όλες αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι πολύ περίπλοκες, επομένως μπορείτε να εγκαταστήσετε τις πλαγιές παραθύρων γυψοσανίδας με τα χέρια σας χωρίς να καλέσετε τον κύριο.

Οι μετρήσεις των παραθύρων πριν από την παραγωγή και την τοποθέτησή τους δεν γίνονται πάντα από επαγγελματίες. Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα είναι μικρά και ο υπόλοιπος χώρος γεμίζει απλά με αφρό πολυουρεθάνης. Οι πλαγιές, επομένως, θα πρέπει να μπουν σε αυτό το επίπεδο και όχι μόνο να βρίσκονται γύρω από το παράθυρο. Η λύση θα είναι η τοποθέτηση λωρίδων γυψοσανίδας: ούτε η εμφάνιση ούτε η λειτουργικότητα θα χαθούν. Από περίσσεια γυψοσανίδας, απλά πρέπει να κόψετε τις λωρίδες στο μέγεθος με ένα μαχαίρι κατασκευής.

Εργασίες εγκατάστασης

εφαρμογή μείγματος κόλλας γύψουΌταν όλες οι λεπτομέρειες είναι έτοιμες, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα μείγμα κόλλας γύψου. Αγοράζεται σε μορφή σκόνης και αναμειγνύεται ακολουθώντας τις οδηγίες. Για μια πιο ενδελεχή ανάμιξη, απαιτείται ένας αναμικτήρας κατασκευής ή ένα ειδικό εξάρτημα τρυπανιού. Θα πρέπει να πάρετε ένα μείγμα παχιάς κρέμας. Περαιτέρω, εάν είναι απαραίτητο, προχωρήστε στην εγκατάσταση στενών λωρίδων γύρω από το πλαίσιο. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, το μείγμα κόλλας εφαρμόζεται στην προεγκατεστημένη πλευρά της λωρίδας γυψοσανίδας. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε κόλλα στο άνοιγμα του παραθύρου. Το επόμενο βήμα είναι να κολλήσετε τη λωρίδα στον τοίχο..

Για να κάνετε τις πλαγιές, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο γυψοσανίδα ανθεκτικό στην υγρασία..

κορυφαία εγκατάστασηΤώρα ξεκινήστε να σχηματίζετε τις πλαγιές. Το πρώτο βήμα είναι να επισυνάψετε το επάνω πλαίσιο. Είναι κομμένο και ασταρωμένο. Η κόλλα εφαρμόζεται στον τοίχο κοντά στο πλαίσιο, τραβώντας μια λωρίδα κατά μήκος του παραθύρου. Τοποθετήστε την ίδια ποσότητα από το μείγμα στην γυψοσανίδα.

Προκειμένου ένα κομμάτι γυψοσανίδας να βρίσκεται καθαρά οριζόντια, η θέση του μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας δύο κατευθύνσεις του επιπέδου.

Εάν κάποια από τις πλευρές ή οποιοδήποτε σημείο στην επιφάνεια πρέπει να φέρεται πιο κοντά στον τοίχο, θα πρέπει να το χτυπήσετε ελαφρά. Αλλά δεν μπορείτε να τραβήξετε τον πίνακα μακριά από τον τοίχο, επειδή θα παραμείνει τόσο ανομοιόμορφος. Οι επόμενες εργασίες πραγματοποιούνται αφού έχει στερεωθεί η κόλλα του επάνω πλαισίου..

Εγκατάσταση πλαϊνών πλαισίων

εγκατάσταση πλαϊνών πλαισίωνΤα πλευρικά μέρη του γυψοσανίδας είναι προσαρτημένα με τον ίδιο τρόπο όπως το επάνω μέρος. Πρέπει να προετοιμάσετε τα κομμένα πάνελ, κόλλα κόλλας και εργαλεία. Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο, ο τοίχος και η γυψοσανίδα είναι επικαλυμμένα με κόλλα και ταιριάζουν αυστηρά σύμφωνα με τα σημάδια. Ο έλεγχος επιπεδότητας καθορίζεται χρησιμοποιώντας ένα κατακόρυφο επίπεδο προς μία κατεύθυνση. Όταν όλα τα πάνελ είναι στη θέση τους και η κόλλα τους σκληραίνει, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την κάλυψη των ρωγμών με το ίδιο μείγμα.

Για να φτιάξετε όμορφες πλαγιές από γυψοσανίδες με τα χέρια σας, συνιστάται να χρησιμοποιείτε υλικό ίδιου πάχους.

Το επόμενο και τελευταίο στάδιο θα είναι η ολοκλήρωση των εργασιών. Για να διατηρήσετε τις πλευρές τέλεια ευθείες, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές γωνίες. Αυτά τα προϊόντα προστατεύουν την επιφάνεια από διάφορες ζημιές.

εγκατάσταση μεταλλικών γωνιώνΜετρήστε τις γωνίες του απαιτούμενου μεγέθους και κόψτε τις με μεταλλικό ψαλίδι. Ανακατέψτε το στόκο φινιρίσματος και εφαρμόστε το στη γωνία της κλίσης και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε το μεταλλικό μέρος. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το μείγμα γύψου στην προηγουμένως ασταρωμένη επιφάνεια των πλαγιών. Οι κινήσεις της σπάτουλας πρέπει να είναι κάθετες προς την κλίση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα φαρδύ εργαλείο, τραβήξτε το στόκο κατά μήκος του γυψοσανίδας. Όταν η επιφάνεια γίνει όμορφη, περιμένετε να στεγνώσει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τυχόν παρατυπίες με ένα λειαντικό πλέγμα..

Εγκατάσταση πλαγιών πόρτας

εγκατάσταση πλαγιών πόρταςΗ διαδικασία δεν διαφέρει ουσιαστικά από την εγκατάσταση πλαγιών παραθύρων:

  1. Η επιφάνεια πρέπει επίσης να ασταρωθεί, να κόψει τα απαραίτητα μεγέθη ορθογώνια γυψοσανίδας. Τα πλαϊνά πάνελ πρέπει να είναι 10 cm ευρύτερα από το επιθυμητό μέγεθος. Δεδομένου ότι θα τοποθετηθούν σε μια αυλάκωση που έχει προηγουμένως γίνει στον αφρό γύρω από την πόρτα.
  2. Ξεκινήστε την εγκατάσταση από τα πλευρικά μέρη. Το γυψοσανίδα πρέπει να εισαχθεί στο αυλάκι και να μετρηθεί η γωνία. Περαιτέρω, χωρίς να αφαιρέσετε το φύλλο, λυγίστε το λίγο και γεμίστε την εσοχή με αφρό πολυουρεθάνης. Ασφαλίστε τη δεύτερη άκρη του πίνακα με ταινία κάλυψης. Γεμίστε επίσης τα κενά με αφρό. Τοποθετήστε τη δεύτερη πλαγιά με τον ίδιο τρόπο.
  3. Κόψτε το επάνω πλαίσιο 1 εκατοστό ευρύτερο γιατί θα χωρέσει επίσης στην εσοχή αφρού. Κατά μήκος, η άνω κλίση πρέπει να βρίσκεται στις πλευρικές άκρες. Προεπικαλύψτε το πάνελ και τον τοίχο με ένα αστάρι και αφήστε το να στεγνώσει. Με τον ίδιο τρόπο, εισάγετε το στοιχείο στην αυλάκωση, ελέγξτε τη γωνία, γεμίστε τα κενά με αφρό πολυουρεθάνης. Πιέστε τη δομή προς τα κάτω και αφήστε να στεγνώσει για μια ημέρα..τοποθέτηση στο πάνω πάνελ
  4. Στη συνέχεια, εκτελέστε τις εργασίες φινιρίσματος. Αρχικά στόκος σε γωνίες και πλαγιές. Περαιτέρω, εάν το επιθυμείτε, κανονίστε τοιχοποιία ή βαφή με βαφή με βάση το νερό.στόκος πλαγιές από γυψοσανίδες

Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδικασία εγκατάστασης πλαγιών πόρτας και παραθύρου από γυψοσανίδα με τα χέρια σας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Για να πραγματοποιήσετε αυτήν την εργασία, αρκεί να έχετε μαζί σας ένα τυπικό σύνολο εργαλείων. Είναι σημαντικό να αγοράσετε υψηλής ποιότητας μείγμα γυψοσανίδας και κόλλας, έτσι ώστε η δομή σας να διαρκεί πολύ και να φαίνεται αισθητικά όμορφη. Επιπλέον, οι σωστοί υπολογισμοί και η ακρίβεια της εργασίας θα είναι επίσης το κλειδί για την ομορφιά..

Ζεστή κλίση από γυψοσανίδες – βίντεο

Previous Post
Citromvíz – egészségmegelőzés
Next Post
Κλάδεμα σύμφωνα με τον Kurdyumov – η ικανότητα διαχείρισης του κήπου χωρίς μεγάλη προσπάθεια