15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Αυτόνομη αποχέτευση σε ιδιωτική κατοικία: κανόνες επιλογής και χαρακτηριστικά οργάνωσης

αυτόνομη αποχέτευση σε ιδιωτική κατοικία Τα προαστιακά χαμηλά κτίρια πρέπει να οργανώσουν την επεξεργασία των λυμάτων. Η αυτόνομη αποχέτευση σε ιδιωτική κατοικία είναι ένας σύγχρονος τρόπος επίλυσης του προβλήματος ελλείψει κεντρικού συστήματος.

Τύποι αποχετευτικών συστημάτων

Η προσεκτική επιλογή ειδών υγιεινής για το σπίτι και η κομψή ενσωμάτωσή του στο εσωτερικό των μπάνιων, των τουαλετών και των κουζινών πρέπει να συμπληρωθούν με προσεκτική διάθεση λυμάτων. Ελλείψει κεντρικού συστήματος αποχέτευσης, αυτό το πρόβλημα απαιτεί την επιλογή μιας επιλογής, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση..

Πριν επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή για την οργάνωση των λυμάτων σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλες τις πιθανές μεθόδους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απόρριψης λυμάτων (κοπράνων και βιομηχανικών υδάτων).

Καταβόθρα

συσκευή βόθρου Αυτό το σύστημα συσσώρευσης θεωρείται το απλούστερο για μια ιδιωτική κατοικία. Το απαιτούμενο μέγεθος του καθορίζεται από τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν. Τις περισσότερες φορές, αυτή η επιλογή επιλέγεται για ένα εξοχικό σπίτι που δεν χρησιμοποιείται για μόνιμη κατοικία..

Ως δεξαμενή αποθήκευσης χρησιμοποιείται μια ειδική δεξαμενή, η οποία αντλείται από την υπηρεσία αποχέτευσης. Ένα δοχείο είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, χάλυβα ή αγοράζεται ένα έτοιμο από πλαστικό. Σε περίπτωση κακής ποιότητας εγκατάστασης, εκτός από τα λύματα, επιφανειακά νερά μπορούν να εισέλθουν στη δεξαμενή, καθώς και αποσυμπίεση..

Το μέγεθος καθορίζεται με βάση την κατανάλωση νερού των κατοίκων του κτιρίου. Για παράδειγμα, για μια οικογένεια 3 ατόμων, ένας βόθρος με όγκο 10 m³ θα πρέπει να καθαρίζεται περίπου μία φορά κάθε μισό μήνα..

Για να αφαιρέσετε τις αποχετεύσεις και να καθαρίσετε τη δεξαμενή, πρέπει να καλέσετε ειδικά οχήματα. Ανάλογα με τον όγκο της δεξαμενής λυμάτων και την ένταση της χρήσης του, η συχνότητα άντλησης μπορεί να φτάσει 2-4 φορές το μήνα. Η οργάνωση του συστήματος συσσώρευσης θεωρείται η φθηνότερη, αλλά η συντήρησή του με τη χρήση εξοπλισμού λυμάτων είναι δαπανηρή.

Πλεονεκτήματα του συσσωρευτικού οικιακού αυτόνομου συστήματος αποχέτευσης:

 • γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση.
 • δημοκρατικό κόστος υλικών.
 • πρωτόγονη κατασκευή?
 • καμία εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια.

Μειονεκτήματα του συστήματος:

 • είναι πιθανή μια δυσάρεστη οσμή.
 • η ανάγκη να στραφούμε στις υπηρεσίες αποχέτευσης, η οποία δεν είναι φθηνή.
 • όταν το έδαφος είναι φραγμένο, καθίσταται απαραίτητη η οργάνωση ενός νέου συστήματος αποθήκευσης.

Κατά την οργάνωση ενός βόθρου, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί εκ των προτέρων η δυνατότητα πρόσβασης στη δεξαμενή ενός αποχετευτικού φορτηγού.

Σηπτική δεξαμενή με μηχανικό καθαρισμό

σηπτική δεξαμενή με μηχανικό καθαρισμό

Αυτή η μέθοδος είναι μία από τις πιο δημοφιλείς. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι:

 • σπάνιος καθαρισμός – περίπου μία φορά το χρόνο.
 • δεν απαιτείται παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
 • απλό σύστημα οργάνωσης.
 • σχετική ευκολία εγκατάστασης.

Η αρχή της συσκευής που χρησιμοποιεί πολλαπλές κάμερες:

  1. Μέσω του συστήματος σωλήνων αποχέτευσης, τα λύματα εισέρχονται στη δεξαμενή και εγκαθίστανται.
  2. Μετά από μερική καθίζηση, τα λύματα ρέουν σε μια παρακείμενη δεξαμενή και πάλι κατακάθονται.
  3. Μεταφορά υγρού στη δεξαμενή για πρόσθετη επεξεργασία. Σε αυτό το στάδιο, πραγματοποιείται ο έλεγχος εκείνων των ρύπων που δεν εγκαταστάθηκαν στα προηγούμενα δοχεία..

  Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη χαμηλή ποιότητα καθαρισμού (περίπου 60%) και την ανάγκη για μετέπειτα μετα-θεραπεία. Για υψηλής ποιότητας επεξεργασία λυμάτων, θα χρειαστούν φρεάτια αποστράγγισης, μπλοκ αποστράγγισης ή πεδία διήθησης.

  Η επιλογή επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη:

  • σύνθεση εδάφους ·
  • τη διέλευση των υπόγειων υδάτων ·
  • έδαφος.

  Τα μειονεκτήματα του συστήματος περιλαμβάνουν:

  • όχι επαρκώς υψηλό βαθμό καθαρισμού ·
  • πιθανή δυσάρεστη οσμή

  Σηπτικές δεξαμενές με βιολογική επεξεργασία

  σηπτική δεξαμενή με βιολογική επεξεργασίαΕίναι μια σύγχρονη μέθοδος καθαρισμού με υψηλή απόδοση και αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές σήμερα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για αυτόνομα συστήματα αποχέτευσης σε μια ιδιωτική κατοικία, οι οποίες βασίζονται στην αρχή της βιολογικής επεξεργασίας..

  Τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα συστήματα περιλαμβάνουν: Topas, Tank και άλλα, τα οποία παρέχουν υψηλό επίπεδο διήθησης λυμάτων. Η δουλειά τους διακρίνεται από την αθόρυβη και οι ίδιες οι μονάδες συνδυάζουν εργονομία και αξιοπιστία με σεβασμό στο περιβάλλον..

  Χαρακτηριστικά του οργανισμού:

  1. Υποχρεωτική παρουσία συμπιεστή και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς στην απουσία του το σύστημα δεν λειτουργεί.
  2. Η αποτελεσματικότητα είναι το κύριο πλεονέκτημα.
  3. Μεγάλη διάρκεια ζωής – δεκάδες χρόνια.
  4. Καμία ρύπανση στο περιβάλλον.
  5. Χωρίς δυσάρεστη οσμή.
  6. Υψηλός βαθμός επεξεργασίας λυμάτων.
  7. Η σκοπιμότητα εγκατάστασης ενός τέτοιου συστήματος εξαρτάται από την ένταση χρήσης του συστήματος. Με μια σπάνια επίσκεψη σε εξοχική κατοικία, το κόστος μπορεί να είναι αδικαιολόγητα μεγάλο.

  Οι σταθμοί βαθιάς βιολογικής επεξεργασίας είναι αρκετά σφραγισμένα δοχεία. Ο καθαρισμός πολλαπλών επιπέδων επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μια σειρά θαλάμων και αερισμού. Κάθε κάμερα στο σύστημα έχει τη δική της λειτουργία.

  Η αρχή της λειτουργίας ενός αυτόνομου συστήματος αποχέτευσης ενός ιδιωτικού σπιτιού με τη μέθοδο της βαθιάς βιολογικής επεξεργασίας:

  Αριθμός κάμερας

  Αρχή λειτουργίας

  Σημείωση

  1. Εισροή λυμάτων, κλασματικός διαχωρισμός τους (καθιζάνουν βαριά σωματίδια) Αυτό είναι το μεγαλύτερο δοχείο σε μέγεθος
  2. Με ειδική αντλία εκτόξευσης ή χρήση άλλης συσκευής, τα λύματα τροφοδοτούνται στο θάλαμο, όπου αναερόβιοι μικροοργανισμοί δρουν σε οργανικές ενώσεις Σε αυτό το δοχείο, πραγματοποιείται μια ενεργή φάση αποσύνθεσης, κατά την οποία συμβαίνουν εντατικές βιολογικές διαδικασίες οξείδωσης οργανικών ρύπων..
  3. Δευτερεύουσα επεξεργασία (αερισμός) Ο θάλαμος είναι ένα φρεάτιο στο οποίο λαμβάνει χώρα το επόμενο στάδιο της μετεπεξεργασίας
  4. Αφαίρεση καθαρισμένου νερού Τελική απομάκρυνση υγρού από το σύμπλοκο καθαρισμού

  Με σωστή εγκατάσταση, η επεξεργασία λυμάτων με αυτόν τον τρόπο φτάνει σχεδόν το 100%.

  Αυτόνομη αποχέτευση σε ιδιωτικό σπίτι: συστάσεις για επιλογή

  Κατά την επιλογή ενός αυτόνομου συστήματος αποχέτευσης, είναι σκόπιμο να καθοριστούν οι ακόλουθες απαιτήσεις:

  • αυτονομία εργασίας (χωρίς ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση).
  • αποτελεσματικότητα της λειτουργίας ·
  • υπολογισμός του μέγιστου φορτίου του συστήματος επεξεργασίας (μέγιστη δυνατή εκφόρτιση) για την αποφυγή υπερχείλισης ·
  • Πρότυπα SNiP.
  • η εγκατάσταση του συστήματος πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο σπίτι, γεγονός που επηρεάζει τη συχνότητα χρήσης υδραυλικών εγκαταστάσεων.

  Εκτός από τα αναφερόμενα σημεία, απαραίτητες πρόσθετες φυσικές και γεωγραφικές παράμετροι λαμβάνονται υπόψη. Μια σημαντική διαφορά στο πώς λειτουργεί το αυτόνομο σύστημα αποχέτευσης μιας ιδιωτικής κατοικίας είναι στον πραγματικό καθαρισμό του απορροή και όχι στη συσσώρευσή τους.

  Βάθος αποχέτευσης

  θέση σηπτικής δεξαμενήςΣε περιπτώσεις όπου η αποχέτευση στο σπίτι εγκαταστάθηκε πριν από την εγκατάσταση επεξεργασίας, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το βάθος της εξόδου του σωλήνα αποχέτευσης από το θεμέλιο. Αυτός ο περιορισμός επηρεάζει την περαιτέρω οργάνωση της μονάδας επεξεργασίας και επηρεάζει το κόστος.

  Εκτέλεση

  αυτόνομη αποχέτευσηΑυτή η παράμετρος πρέπει να αντιστοιχεί στο φορτίο της πρόσληψης λυμάτων, δηλαδή στον υπολογισμό του όγκου του υγρού που περνάει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της δεξαμενής. Η πραγματική απόδοση πρέπει να ταιριάζει με τις προδιαγραφές.

  Υλικό κατασκευής

  πλαστική σηπτική δεξαμενήΟι ιδιότητες του υλικού για την κατασκευή του συστήματος επεξεργασίας επιβάλλουν απαιτήσεις στη διαδικασία λειτουργίας, την εγκατάσταση και την επακόλουθη συντήρηση..

  Στη διαδικασία οργάνωσης μιας μονάδας επεξεργασίας (ανάλογα με το σύστημα), μπορούν να εμπλακούν τα ακόλουθα υλικά:

  • μέταλλο;
  • σκυρόδεμα;
  • υαλοβάμβακα.

  Η τροφοδοσία και η ύψιστη σημασία της

  σύνδεση σηπτικής δεξαμενήςΓια μια τοπική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων που απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση, η αδιάλειπτη τροφοδοσία είναι πολύ σημαντική. Τα συστήματα τελευταίας γενιάς περιέχουν αισθητήρες, συμπιεστές, αντλίες και άλλα στοιχεία που εξαρτώνται από το τροφοδοτικό..

  Γεωγραφικές συνθήκες: τι να αναζητήσετε

  λαμβάνουμε υπόψη το έδαφοςΚατά την εγκατάσταση του συστήματος, πρέπει να ληφθούν υπόψη το έδαφος (φυσικές πλαγιές), η παρουσία δεξαμενών, ο τύπος του εδάφους, η διέλευση των υπόγειων υδάτων. Ανάλογα με τον τύπο του εδάφους, η εγκατάσταση του συστήματος μπορεί να είναι περίπλοκη, πράγμα που τελικά θα επηρεάσει το κόστος της εργασίας. Τα υπόγεια ύδατα, το βάθος τους, επηρεάζουν την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης του συστήματος επεξεργασίας και την πιθανότητα πλημμύρας του χώρου.

  Εάν δεν υπάρχει εμπειρία στην οργάνωση τέτοιων δομών, το έργο πρέπει να ανατεθεί σε επαγγελματίες τεχνίτες..

  Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα αυτόνομο σύστημα αποχέτευσης λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • όχι πιο κοντά στα 5 μέτρα από το κτίριο.
  • τουλάχιστον 30 μέτρα από την πηγή πόσιμου νερού.

  Αρχές κοστολόγησης

  ποιότητα επεξεργασίας λυμάτων

  Το κόστος εγκατάστασης συστήματος επεξεργασίας λυμάτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

  • τύπος μονάδας επεξεργασίας ·
  • σηπτικές δεξαμενές?
  • χαρακτηριστικά του τόπου (μέγεθος, σύνθεση εδάφους).
  • πολυπλοκότητα και έκταση της εργασίας ·
  • υλική κατανάλωση.

  Για να υπολογίσετε με ακρίβεια την εκτίμηση, πρέπει να καλέσετε έναν ειδικό στο σημείο.

  Στάδια κατασκευής

  στάδια εγκατάστασης αποχέτευσης

  Η συσκευή ενός αυτόνομου συστήματος αποχέτευσης πραγματοποιείται σύμφωνα με ορισμένα στάδια:

  1. Σχεδιασμός, επιλογή της καλύτερης επιλογής.
  2. Σκάψιμο λάκκου.
  3. Εγκατάσταση του συστήματος στο λάκκο.
  4. Συνοψίζοντας και ενώνοντας.
  5. Γεμίζοντας το λάκκο.
  6. Σύνθετες δοκιμές.
  7. Εκτόξευση.

  Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του χώρου, το αναμενόμενο φορτίο του συστήματος και της περιοχής, μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλληλο σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει άνεση για τους κατοίκους του σπιτιού. Μια καλή οργάνωση της αποχέτευσης για ένα εξοχικό σπίτι είναι ένα αυτόνομο σύστημα αποχέτευσης σε μια ιδιωτική κατοικία χρησιμοποιώντας μεθόδους βιολογικού καθαρισμού. Αυτά τα συστήματα είναι αξιόπιστα, φιλικά προς το περιβάλλον και εξαιρετικά αποδοτικά..

  Εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος αποχέτευσης σε ιδιωτικό σπίτι – βίντεο

  Previous Post
  Hogyan lehet a japán birs hasznos és káros az emberi egészségre
  Next Post
  Μια στενή γνωριμία με τα κράνμπερι – πού μεγαλώνει και πώς να τα συλλέξετε