15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Az alacsony termesztésű paradicsom legjobb fajtái fotókkal és leírásokkal

Az alacsony termesztésű paradicsom a nyaralók és a zöldségeskertek élén áll. Mi ennek a sikernek az oka? Miért engedtek utat észrevétlen rokonaiknak a magas gyümölcsök, nagy gyümölcsökkel?

 • Az alacsonyan növekvő paradicsomfajták nem igényelnek ültetési felszerelést, sok figyelmet és magas hozammal rendelkeznek.
 • A legtöbb alulméretezett fajtát nem kell tűzni, szárral nőnek.
 • Gyorsan gyümölcsöt hoznak, és gazdag terméssel gyönyörködnek.
 • Különböznek a barátságos termésben, ami fontos a háziasszonyok számára.
 • Ennek a fajnak a paradicsomának sikerül feladnia a termés fő részét a késői foltosodás aktív fázisa előtt..

Minden kertész egyénileg választja ki a legjobban növekvő paradicsomfajtákat, a lakóhely régiójától és a termesztési körülményektől függően.

Annak érdekében, hogy webhelyéhez megfelelő paradicsomot válasszon, tudnia kell, hogy az összes alacsonyan növekvő paradicsomfajta a meghatározó csoportba tartozik, amely három alcsoportra oszlik:

 1. döntő;
 2. félig determináns;
 3. szupermeghatározott.
 • A paradicsom meghatározó alcsoportját nyílt terepen és beltérben történő ültetésre szánják. A bokrok oldalsó hajtásai nagyon sűrűn helyezkednek el, emiatt szár alakul ki, amely nem igényel megkötést és csípést.
 • Félmeghatározó paradicsomfajtákat ajánlunk kültéri termesztéshez. Ha nem csípte le a tetejét 80-90 cm magasságban, akkor elérheti a 120 cm-t is. Az ebbe a csoportba tartozó paradicsomot nem ajánlott csípni, hogy nagyobb termést szüreteljen, de a tapasztalt kertészek ezt a technikát használják felgyorsítani a bokor termése.
 • A szuperhatározott paradicsomot korai és közepes érettség, barátságos gyümölcs -visszahozatal, jó termelékenység jellemzi. Ezeket a fajtákat rövid növekedési időszak jellemzi. A gyümölcsök békés visszatérése után nem képeznek új petefészket. A szuperdetermináns csoport összes paradicsomfajtája csípést és növekedési pont kialakítását igényli.

Jobb, ha az alacsony növésű paradicsomfajták hibrid magjait üvegházakba és nyílt talajra vásárolja mindhárom alcsoportban a szaküzletekben, mivel a saját kezűleg gyűjtött anyák elveszítik anyai tulajdonságaikat, és egy kis bokor helyett egy hosszú liana nő a kertben.

Az alacsony termesztésű paradicsom legjobb fajtáinak kiválasztása üvegházakhoz

Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy az üvegházban hosszú rácson nőnek a magas paradicsomfajták. De nem mindig van idő és lehetőség, hogy részt vegyen egy bokor kialakításában, az ecsetek elosztásában, a csípésben. Ezután az alacsony termesztésű paradicsomfajták jönnek segítségre, amelyek egyszerűek és könnyen kezelhetők..

A sokféle paradicsom közül szeretném kiemelni az üvegházak alacsony termesztésű paradicsomának legjobb fajtáit:

 • A “Magus H” a korai termés hibridje, megkülönbözteti a betegségekkel szembeni ellenálló képességét és a termelékenységet. A tenyészidő 65 nap, a gyümölcsök vörösek, kerekek, súlyuk legfeljebb 180 g. Egy méter 3-4 növény befogadására alkalmas, ami nagyon fontos beltéri termesztéskor, mivel a megvastagodott ültetvények többször is növelik a termést. Ennek a fajtának az ültetésének fő feltétele az üvegház gyakori szellőztetése és a páralecsapódás hiánya..
 • Az elmúlt szezon “Orange Princess” újdonsága jól bevált üvegházhatású körülmények között. Közepesen késői érésű, alacsony növekedésű, nagyon magas hozamú fajta, üvegházakban és üvegházakban történő termesztésre szánták. Megfelelő gondossággal és mezőgazdasági technológiával egy bokorból szezononként akár 40 kg édes narancs gyümölcs is nyerhető..
 • Cseresznye Az utóbbi időben a cseresznyeparadicsom egyre népszerűbb. Ebből a csoportból érdemes kiemelni az olyan alulméretezett fajtákat, mint “azték”, “Piroska”, “Kacsa”, “Banáncomb”. Ezeknek a paradicsomoknak a gyümölcse tömege nem haladja meg a 15-20 g -ot, és az édes aromás íze senkit sem hagy közömbösen. A pácolt kis borsó gyümölcsei különösen szépek, saláták és sült húsételek díszeként..
 • AmpelnyAz alulméretezett paradicsom között népszerű törpe és ampullás fajták találhatók. A Talisman fajta paradicsoma remekül érzi magát kosarakban és függő edényekben. Kiváló dekorációként szolgálnak a téli kertekhez és az üvegházakhoz, gyönyörűen néznek ki a kertben, a faágakra függesztve.
 • üresAz azték fajta ideális beltéri és erkélyes termesztéshez. Ezeknek a paradicsomoknak a növényeit gyakran ültetik kádakba és virágcserepekbe. Ezután a paradicsom bokrok díszítik, nem csak az ételt. A törpeparadicsom és a cseresznyefajták gyógyhatásúak: rendszeres fogyasztásuk csökkenti a rák kockázatát.

A legjobb alulméretezett paradicsom nyílt terepen

Az alacsony termesztésű paradicsom minden fajtája alkalmas nyílt talajra. A paradicsom hatalmas választéka ebben a csoportban lehetővé teszi bármilyen színű, ízű és méretű paradicsom kiválasztását.

 • Paradicsomfajta Szibéria nehézsúlyú - alulméretezettSokan kedvelik az alulméretezett paradicsomot a szibériai nyílt terepen: “Szibériai kert”, “Sibiriada”, “Szibéria nehézsúlya”, “Abakan rózsaszín”, “Ballerina”, “szibériai trojka”, “moszkvai körte”. Ennek a sorozatnak a fajtái megkülönböztethetők a magas hozamtól és a vírusos betegségekkel szembeni rezisztenciától..
 • A kezdő kertészeknek figyelniük kell az ilyen nyílt terepi paradicsomra, mint az “Alaszka”, “Parodist”, “Boni-M”, “Bobkat”. Egyenletes és ízletes gyümölcsök jellemzik őket, buja bokrot alkotnak önmagukban, és nem igényelnek csípést.
 • A különösen gyümölcsöző fajták rajongói a következő fajtákat kedvelik: “Rocker”, “Tourmaline”, “Russian delicious”, “Sunny Bunny”, “Buyan”. Megfelelő gondossággal akár 5 kg egyenletes, 150-200 g súlyú gyümölcs is eltávolítható egy ilyen bokor paradicsomból..
 • Az ultra-korai hibrid paradicsom “Bringing luck” és “Gayas Bekseev” külön dicséretet érdemel. Nemcsak a magas hozamok, hanem a hővel és a száraz talajjal, betegségekkel szembeni ellenállás jellemzi őket, és kertészetre és mezőgazdaságra alkalmatlan területeken való termesztésre ajánlott..

Az alacsony termesztésű paradicsomok nagy választékát ma nemcsak a szaküzletekben mutatják be, hanem az ország piacain is, ahol nem mindig lehet biztosak lenni a termékek minőségében és a fajtának való megfelelésben. Jobb, ha biztonságosan játszik, és magokat vásárol egy boltban, ahol tapasztalt szakemberek megosztják az üvegházakban és a kertben sikeresen növekvő alulméretezett paradicsom titkait..

Alacsony növekedésű, nagy termésű paradicsomfajták-videó

Previous Post
Orchidea betegségek és növénymentési technikák feltárása
Next Post
איך לגדל תפוחי אדמה לפי מיטלידר בקוטג ‘קיץ קטן