15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Χτίζουμε ένα γκαράζ από πάνελ σάντουιτς με τα χέρια μας

γκαράζ πάνελ σάντουιτς Ένα αξιόπιστο καταφύγιο για το αυτοκίνητό σας μπορεί να γίνει γρήγορα και, το σημαντικότερο, φθηνά, εκτός αυτού, η δομή θα φαίνεται πολύ ελκυστική και αισθητικά ευχάριστη. Σας προσκαλούμε να εξετάσετε την επιλογή κατασκευής γκαράζ από πάνελ σάντουιτς μόνοι σας.

Τι είναι ένα πάνελ σάντουιτς

τύπους πάνελ σάντουιτς Ένα πάνελ σάντουιτς είναι ένα δομικό υλικό με δομή δύο τριών στρωμάτων (πίτα): ένα ή δύο φύλλα και μόνωση. Σε μια «πίτα» τριών στρωμάτων, τα φύλλα κολλούνται μεταξύ τους με ζεστό ή κρύο πάτημα μαζί με μονωτικό υλικό. Δομή δύο στρωμάτων – φύλλο συν μόνωση.

Τα φύλλα μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο ή ινοσανίδες, μοριοσανίδες, πλαστικό. Χρησιμοποιούν ως μόνωση:

 • ορυκτο μαλλι?
 • αφρό πολυουρεθάνης;
 • διογκωμένο πολυστυρόλιο?
 • υαλοβάμβακα.

Δεν είναι όλα τα υλικά που παρουσιάζονται κατάλληλα για την κατασκευή γκαράζ. Τα μεταλλικά πάνελ σάντουιτς χρησιμοποιούνται συχνότερα σε οποιαδήποτε κατασκευή και για την κατασκευή γκαράζ – αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Επιπλέον, το υλικό παράγεται τόσο για στέγες όσο και για τοίχους, δηλαδή μπορείτε να φτιάξετε: τοίχους, πύλες και οροφή χρησιμοποιώντας μόνο πάνελ σάντουιτς.

δομή πάνελ σάντουιτςΓια γρήγορη κατασκευή, αυτό είναι ίσως το καλύτερο υλικό. Όταν χτίζεται ένα κτίριο με πολύπλοκες αρχιτεκτονικές μορφές, κατασκευάζονται πάνελ σάντουιτς απευθείας στο χώρο. Τα χειροποίητα πάνελ σάντουιτς από κυματοειδές χαρτόνι μειώνουν σημαντικά το κόστος του έργου – αυτό είναι γνωστό σε κάθε κατασκευαστική εταιρεία..

Έναρξη ανεξάρτητης κατασκευής

εγκατάσταση θεμελίωσης λωρίδαςΑνεξάρτητα από το πόσο εύκολο είναι το μελλοντικό αντικείμενο, πρέπει να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο θεμέλιο για αυτό. Το θεμέλιο για πάνελ σάντουιτς κατά την κατασκευή ενός γκαράζ είναι συνήθως κατασκευασμένο από ρηχή ταινία. Τα τσιμεντένια μπλοκ τοποθετημένα σε χαρακώματα μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως βάση. Το δύσκολο, ασταθές έδαφος απαιτεί ισχυρότερη βάση. Όταν το χώμα είναι αναξιόπιστο, τότε προκατασκευασμένα γκαράζ από πάνελ σάντουιτς εγκαθίστανται σε μονολιθική πλάκα.

Κατασκευή θεμελίωσης λωρίδας – οδηγίες βήμα προς βήμα:

 1. Σήμανση του χώρου με κορδόνι και σφυρηλατημένο σε μανταλάκια.
 2. Σκάψτε μια τάφρο, μέγεθος: βάθος – 30 cm, πλάτος – 30 cm.
 3. Συμπλήρωση μαξιλαριού άμμου – 10 cm, συμπίεση.
 4. Τοποθέτηση χαλικιού – 10 cm, συμπίεση.
 5. Κατασκευή ξύλινων πάνελ για ξυλότυπους.
 6. Εγκατάσταση ασπίδων μέσω αντηρίδων και πλαγιών, δίνουμε μια ομοιόμορφη διάταξη του ξυλότυπου στην τάφρο.
 7. Κάνουμε μια ενισχυτική δομή μίας σειράς (κατάλληλες ράβδοι μεγέθους 10-12 mm).
 8. Αφού κατεβάσετε και στερεώσετε τον συγκολλημένο οπλισμό, ρίξτε σκυρόδεμα.

ξυλότυπος λωρίδαςΤο σκυρόδεμα θα σκληρύνει πλήρως μετά από τρεις εβδομάδες. Για να δώσει τη μέγιστη δύναμη, το θεμέλιο ποτίζεται κάθε μέρα (σίδερο).

Συνιστάται το πλαίσιο ενίσχυσης να μην αγγίζει το κάτω μέρος της τάφρου, γι ‘αυτό μπορείτε να βάλετε τούβλα κάτω από αυτό, έχοντας επιτύχει το ίδιο ύψος σε όλη την περίμετρο.

Πριν εγκαταστήσετε τα πάνελ ξυλότυπου, ισιώστε τις άκρες στην τάφρο κόβοντας με ένα φτυάρι. Βρέξτε την άμμο και το χαλίκι με νερό πριν από τη συμπύκνωση.

Κατασκευή μονολιθικής βάσης για γκαράζ από πάνελ σάντουιτς

μονολιθική συσκευή θεμελίωσης

Οδηγίες βήμα προς βήμα:

 1. Σκάψτε λάκκο, βάθος έως 35 εκατοστά.
 2. Γεμίστε ένα στρώμα άμμου έως 10 cm.
 3. Γεμίστε ένα στρώμα χαλικιού έως 10 cm.
 4. Εγκαθιστούμε ασπίδες περιμετρικά του λάκκου.
 5. Συνδέουμε τον οπλισμό με σύρμα με κελί 30×30 cm, κάνουμε 2 πλέγματα ανάλογα με το μέγεθος του ξυλότυπου.
 6. Τοποθετήστε και τα δύο σχάρες στο λάκκο, τοποθετήστε τούβλα μεταξύ του πυθμένα και των σχάρων.
 7. Ρίχνουμε σκυρόδεμα, το ισιώνουμε, ποτίζουμε το θεμέλιο κάθε μέρα.

Πλαίσιο για πάνελ σάντουιτς

πλαίσιο γκαράζΤο πλαίσιο γκαράζ μπορεί να κατασκευαστεί με δύο τρόπους: να φτιάξετε ένα ξύλινο κιβώτιο με δέσμη μεγέθους 100×100 mm. ή χρησιμοποιώντας προφίλ γαλβανισμένου χάλυβα, με τη μορφή γωνίας ή σχήματος U.

Όταν χρησιμοποιείτε ξύλο, πρέπει να υποστεί επεξεργασία με αντισηπτικούς παράγοντες. Οι ράβδοι συνδέονται μεταξύ τους με χαλύβδινες πλάκες, οι οποίες βιδώνονται με βίδες.

Το προφίλ σχήματος U πωλείται σε καταστήματα υλικού σε κιτ γκαράζ.

Πριν από την εγκατάσταση του πλαισίου, το θεμέλιο πρέπει να καλύπτεται με στεγανοποίηση. Ως υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί υλικό στέγης, το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί σε δύο στρώματα..

Μέσω αγκύρων και ειδικών πείρων, μια περίμετρος πλίνθου συνδέεται περιμετρικά του ιδρύματος. Αυτό το στάδιο πρέπει να επαληθευτεί επακριβώς, η σωστή γεωμετρία της δομής θα εξαρτηθεί από την οριζόντια ισορροπία..

Στο επόμενο στάδιο, εγκαθίστανται κάθετα ενισχυμένα ράφια, πρέπει να ξεκινήσετε από τις γωνίες. Ενισχυμένα ράφια είναι επίσης στερεωμένα στο άνοιγμα της πύλης. Τα ενδιάμεσα ράφια τοποθετούνται μεταξύ τους με ένα βήμα 50 έως 80 cm. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι σε χαλύβδινες κατασκευές, το βήμα μεταξύ των ραφιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα.

Κάθε τοίχος πλαισίου συναρμολογείται στο έδαφος σε οριζόντια θέση. Στη συνέχεια, τα συναρμολογημένα στοιχεία στερεώνονται στους γωνιακούς στύλους, στη δοκό και μεταξύ τους.

Το πλαίσιο συναρμολογείται στην οροφή σύμφωνα με την ίδια αρχή. Αφού ελέγξετε το πλαίσιο για αντοχή, προχωρήστε στη συναρμολόγηση των πάνελ σάντουιτς γκαράζ.

Εγκατάσταση πάνελ σάντουιτς τοίχου και οροφής

τύποι κλειδαριών στερέωσης πάνελΤα πάνελ σάντουιτς τοποθετούνται κάθετα. Το πάνελ είναι προσαρτημένο στο επάνω και κάτω προφίλ με βίδες αυτοεπιπεδώματος σε βήματα τουλάχιστον 50 εκ. Ξεκινούν από κάποια γωνία, ισοπεδώνοντας το πάνελ σάντουιτς κατά μήκος μιας γραμμής. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε το πρώτο πάνελ σε αυστηρά κάθετη θέση, επειδή η θέση και των τεσσάρων τοίχων θα εξαρτηθεί από αυτό. Συνδετικά στοιχεία – οι κλειδαριές σε πάνελ σάντουιτς είναι διαφορετικών τύπων, οι αρμοί είναι επικαλυμμένοι με στεγανωτικό σιλικόνης.

Το στοιχείο FE-1 θα προστατεύσει τις γωνίες από εξωτερικούς παράγοντεςΟι αρμοί μεταξύ των πάνελ, εάν είναι απαραίτητο, στερεώνονται με μεταλλικές πλάκες. Οι γωνιακοί σύνδεσμοι κλείνουν με ένα τμήμα που ονομάζεται στοιχείο σχήματος.

Μετά την εγκατάσταση όλων των πάνελ σάντουιτς, εκτελούνται εργασίες μόνωσης. Περίμετρος εγκαθίσταται μια άμπωτη και λωρίδα, τα κενά γεμίζουν με αφρό πολυουρεθάνης ή στεγανωτικό.

Αφού εγκαταστήσετε τα πάνελ σάντουιτς στους τοίχους, αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ από αυτά. Δεν συνιστάται η αφαίρεση της μεμβράνης πριν από την εγκατάσταση. Η επιφάνεια των τμημάτων μπορεί να υποστεί ζημιά, γεγονός που στη συνέχεια οδηγεί σε διάβρωση..

Η εγκατάσταση πάνελ σάντουιτς στην οροφή πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως στους τοίχους και ξεκινά από το κάτω άκρο. Και δεν έχει μεγάλη σημασία αν η αέτωστη στέγη ή η οροφή είναι μια περιοχή με κλίση. Τμήματα είναι προσαρτημένα στα δοκάρια στην άνω κορυφή του κύματος. Κάθε ένωση είναι επικαλυμμένο με στεγανωτικό, επειδή πρόκειται για στέγη, επομένως, επιπλέον, όλοι οι σύνδεσμοι καλύπτονται με προστατευτικές διακοσμητικές επικαλύψεις.

Για να μην θρυμματιστούν τα πάνελ, κατά την εγκατάσταση, η οροφή καλύπτεται με ξύλινο δάπεδο. Εάν ο ορυκτοβάμβακας είναι ενσωματωμένος στα πάνελ σάντουιτς ως θερμάστρα, τότε απαιτείται η εγκατάσταση αποχέτευσης. Η οροφή στο γκαράζ μπορεί επίσης να είναι κατασκευασμένη από πάνελ σάντουιτς. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμότητα θα παραμείνει σε εσωτερικό χώρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αφού φτιάξετε το περίβλημα στην οροφή, συνδέστε τα πάνελ σάντουιτς σε αυτό και σφραγίστε τις αρθρώσεις μεταξύ της οροφής και του τοίχου με αφρό πολυουρεθάνης.

Δεν συνιστάται η χρήση μύλου κατά την κοπή. Η αντιδιαβρωτική επίστρωση των πάνελ σάντουιτς καταστρέφεται από τη θέρμανση.

Για το κλάδεμα, χρησιμοποιείται ένα παζλ, το οποίο έχει μικρότερη ταχύτητα από το “μύλο”. Εάν, παρ ‘όλα αυτά, η επίστρωση είναι σπασμένη, τότε βάψτε πάνω στις κατεστραμμένες περιοχές με λαδομπογιά..

Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο στη δημιουργία ενός γκαράζ από πάνελ σάντουιτς με τα χέρια σας, απλά πρέπει να ξεκινήσετε και να προχωρήσετε όπως περιγράφεται σε αυτό το άρθρο.

Βίντεο σχετικά με την αυτοκατασκευή ενός γκαράζ

Previous Post
Beltéri növényi euphorbia – látványos és szerény ablakpárkány dekoráció
Next Post
Ασθένειες φραγκοστάφυλου και θεραπεία τους