15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ταπετσαρία καναπέ μόνοι σας: στάδια εργασίας στο σπίτι

μεταφορά μόνος του καναπέ

Όταν τα επικαλυμμένα έπιπλα υποβαθμίζονται, ο ιδιοκτήτης έχει μόνο δύο επιλογές: να αγοράσει ένα νέο σε έναν εκθεσιακό χώρο επίπλων ή να αποκαταστήσει το παλιό σε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο. Η ταπετσαρία του καναπέ μόνοι σας θα εξοικονομήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό και τον χρόνο που αφιερώσατε στην εύρεση πλοίαρχου και τη μεταφορά του προϊόντος.

Τι είναι το πανό του καναπέ

ανακαίνιση ενός παλιού καναπέ

Η επισκευή ταπετσαρισμένων επίπλων είναι μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία που απαιτεί γνώση της τεχνολογίας και των ιδιοτήτων των υλικών, ορισμένες δεξιότητες στην εργασία με το εργαλείο. Στη βιομηχανία επίπλων, υπάρχουν αρκετές έννοιες που, για τον απλό, δεν έχουν πρακτικά καμία διαφορά..

Παρ ‘όλα αυτά, αρχικά αξίζει να προσδιοριστεί ποια εργασία μπορεί να γίνει στο σπίτι χωρίς να καταφύγετε στις υπηρεσίες επαγγελματιών:

 1. Το Padding εργάζεται για την αντικατάσταση της ταπετσαρίας και της εσωτερικής πλήρωσης του καναπέ. Μπορεί να περιλαμβάνει μικρό επανασχεδιασμό του προϊόντος. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν στο σπίτι χωρίς τη χρήση εξειδικευμένου εργαλείου.
 2. Η επισκευή ταπετσαρισμένων επίπλων είναι μια διαδικασία που σχετίζεται με την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του προϊόντος. Μπορεί να περιλαμβάνει την αντικατάσταση στοιχείων πλαισίου, επισκευή ή αντικατάσταση του μηχανισμού μετασχηματισμού και μεταφορά. Η επισκευή καναπέδων μόνος σας απαιτεί γνώσεις στον τομέα της ξυλουργικής και των υδραυλικών εγκαταστάσεων, κατοχή μιας ποικιλίας εργαλείων. Τέτοιες εργασίες γίνονται καλύτερα σε εξειδικευμένο εργαστήριο..
 3. Αποκατάσταση – περιλαμβάνει την επισκευή του πλαισίου σε πλήρη ή μερική αντικατάσταση στοιχείων, μεταφορά, αποκατάσταση λειτουργικότητας, σχεδιασμό, βαφή, στοιχεία διακόσμησης και αξεσουάρ. Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται με τη διατήρηση του αρχικού στιλιστικού διαλύματος του προϊόντος. Η αποκατάσταση επίπλων συνεπάγεται έναν αρκετά εκτεταμένο κατάλογο έργων, η εκτέλεση των οποίων πρέπει να ανατεθεί σε έναν επαγγελματία..

Εάν δεν είστε επαγγελματίας ξυλουργός επίπλων με συνεργείο εξοπλισμένο σύμφωνα με όλους τους κανόνες, τότε μπορείτε να κάνετε μόνο σχετικά απλή εργασία με τα χέρια σας – μικρές επισκευές και μεταφορά ταπετσαρισμένων επίπλων.

Πώς να τραβήξετε έναν καναπέ με τα χέρια σας

χρειάζομαι έναν καναπέ ταπετσαρίας με πανό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε το εύρος των εργασιών που πρέπει να γίνουν εντός του περιορισμού.

Κατά κανόνα, κατά τη λειτουργία του καναπέ, τα ακόλουθα υποβαθμίζονται:

 • ταπετσαρία;
 • αφρώδες ελαστικό (λατέξ)?
 • κτύπημα (συνθετικό χειμωνιάτικο)

Ένας πολύ συνηθισμένος λόγος για εργασίες αποκατάστασης είναι η παραμόρφωση και η βλάβη των ελατηρίων και η εμπλοκή των μηχανισμών μετασχηματισμού..

γεμιστικό περιόττεκ

Στα μοντέλα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα, ένα κομμάτι (φύκια), πριονίδι και τρίχα αλόγου χρησιμοποιήθηκαν ως πληρωτικό. Στους καναπέδες, ένα δείγμα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, το κτύπημα και ένα εξισωτικό στρώμα από καουτσούκ αφρού χρησιμοποιήθηκαν συνήθως ως πληρωτικά. Για μοντέρνα οικονομικά μοντέλα, τα ελατήρια αντικαθίστανται με πολλά στρώματα αφρού πολυουρεθάνης, λατέξ, πολυεστέρα με επένδυση, πιεσμένη τσόχα. Σε καναπέδες μεσαίας και premium κατηγορίας τιμών, το struttofiber ή το periotek χρησιμοποιούνται ως πληρωτικά – μη υφασμένα υλικά με υψηλή αντοχή και ελαστικότητα.

γεμιστικό struttofiber

Οι ανοιξιάτικοι καναπέδες μπορούν να εφοδιαστούν με εξαρτημένο (ανεξάρτητο) τύπο μπλοκ ελατηρίου ή “φίδια” που υποστηρίζουν το πληρωτικό.

μπλοκ ελατηρίου

Οι καναπέδες εξοπλισμένοι με ελατήρια φιδιού έχουν διακοπεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι πρακτικά εκτός χρήσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα εξετάσουμε τα στάδια εργασίας για έναν κλασικό καναπέ-βιβλίο με ελατήριο μπλοκ.

Η επένδυση του εαρινού καναπέ με ελατήριο περιλαμβάνει:

 1. Αποσυναρμολόγηση του καναπέ σε ξεχωριστά στοιχεία.
 2. Αφαίρεση της ταπετσαρίας, γέμισης, μπλοκ ελατηρίου.
 3. Εξάλειψη των μειονεκτημάτων του πλαισίου στήριξης.
 4. Τοποθέτηση νέου υλικού πλήρωσης.
 5. Αντικατάσταση ταπετσαρίας.
 6. Συναρμολόγηση του καναπέ.

Ανεξάρτητα από την κατάσταση, το γέμισμα με μαλλιά, φύκια, πριονίδι, κτυπήματα, τσόχα πρέπει να αντικατασταθούν. Το αφρώδες ελαστικό και το λάτεξ αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες.

Τι χρειάζεστε για να τεντώσετε τον καναπέ

αυτο-μεταφορά ενός παλιού καναπέ

Για να τραβήξετε τον καναπέ, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε μερικά υλικά και ένα τυπικό εργαλείο που έχει σχεδόν κάθε άνδρας στους κάδους. Το μόνο που ξεχωρίζει από το τυπικό σετ είναι ένα συρραπτικό επίπλων, το οποίο μπορεί να είναι πνευματικό, μηχανικό ή ηλεκτρικό. Το πρώτο απαιτεί συμπιεστή με δέκτη, το οποίο δεν αξίζει να αγοράσετε για χάρη ενός περιορισμού. Τα μηχανικά δείγματα είναι αυτόνομα και σχετικά φθηνά. Το ηλεκτρικό συρραπτικό είναι πολύ βολικό στη χρήση, αλλά απαιτεί τροφοδοσία.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε:

 1. Κατσαβίδια, ίσια και σγουρά. Επιταχύνετε σημαντικά την απόδοση εργασίας με ένα κατσαβίδι με ένα σύνολο ακροφυσίων και κομματιών.
 2. Κλειδιά ανοικτού τύπου για 12, 14, 17, 19.
 3. Σφυρί.
 4. Πένσες και πλευρικοί κόφτες.
 5. “Τσιγγάνικη” βελόνα και νάιλον κορδόνι.

Η επιλογή των υλικών για τη στένωση θα πρέπει να συζητηθεί λεπτομερέστερα..

Επιλογή υφάσματος ταπετσαρίας

ταπετσαρίες για καναπέ

Τα υλικά πρέπει να αγοράζονται όπως απαιτείται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκεί απλά να ράψετε την ταπετσαρία, να την πλύνετε (αν υπάρχει μικρή ζημιά) και να την τεντώσετε ξανά στο μαλακό μέρος του προϊόντος. Πώς να ράψετε έναν καναπέ με τα χέρια σας; Είναι πολύ απλό: πρέπει να αφαιρέσετε την ταπετσαρία, να βάλετε ένα έμπλαστρο στο εσωτερικό της ζημιάς, μετά το οποίο η κοπή μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Εάν η ταπετσαρία έχει καταστεί άχρηστη, τότε θα χρειαστεί ύφασμα για να ράψετε το κάλυμμα. Η επιλογή υλικού για ταπετσαρία είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, επειδή κάθε ύφασμα έχει ορισμένες ιδιότητες και χαρακτηριστικά..

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών ταπετσαρίας είναι:

 1. Το Velor είναι ένα φυσικό υλικό που περιλαμβάνει μαλλί και βαμβάκι. Διαφέρει σε υψηλή διακοσμητικότητα, υψηλό περιθώριο ασφαλείας, πρακτικά δεν παραμορφώνεται. Μειονεκτήματα: μικρή διάρκεια ζωής, τάση για τριβή και εξουθένωση.
 2. Το Flock είναι εξαιρετικό για καθαρισμό, επομένως είναι ιδανικό σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια ζώα. Ανθεκτικό και υποαλλεργικό υλικό με χαμηλή αντοχή στη φθορά.
 3. Το Shinil είναι ένα πολύ διακοσμητικό, ανθεκτικό και ανθεκτικό υλικό που δεν παραμορφώνεται κατά τη λειτουργία. Μειονέκτημα – χαμηλή αντοχή στο νερό.
 4. Το ταπισερί είναι ένα εξαιρετικό υλικό με υψηλή αντοχή και αντοχή στην τριβή. Το μειονέκτημα είναι ο υψηλός συντελεστής τεντώματος, ο οποίος δημιουργεί ορισμένες δυσκολίες όταν επενδύετε έναν καναπέ με τα χέρια σας..
 5. Το Jacquard χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή και διακοσμητικές ιδιότητες. Μειονέκτημα: χαμηλή αντοχή στο νερό.

Μεταξύ του μεγάλου αριθμού υφασμάτων ταπετσαρίας στην εγχώρια αγορά, δεν μπορεί κανείς να μην αναφέρει τις διάφορες επιλογές για δερματίνη. Αυτά τα υλικά έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής, αντοχή στην υγρασία και την τριβή και ευκολία στη χρήση. Το μειονέκτημα όλων των δερματίνων είναι η ευφλεκτότητα και η παραμόρφωση όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Επιλογή πλήρωσης

επιλογή πληρωτικού

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, τα ακόλουθα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πληρωτικά καναπέδων:

 1. Το PPU είναι ένα συνθετικό πορώδες υλικό με διαφορετικούς δείκτες πυκνότητας. Κατά τη λειτουργία, χάνει την ελαστικότητα και την ελαστικότητά του. Για την πλήρωση επίπλων, θα πρέπει να επιλέξετε ένα υλικό με πυκνότητα τουλάχιστον 30 kg / m2.
 2. Το Sintepon είναι ένα φθηνό συνθετικό μη υφασμένο ύφασμα με καλή ελαστικότητα. Διαφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας.
 3. Το Periotek είναι ένα μοντέρνο μη υφασμένο ύφασμα με υψηλή αντοχή και ελαστικότητα. Επαναφέρει τέλεια το σχήμα του ακόμη και μετά από παρατεταμένη παραμόρφωση.
 4. Το Structofiber είναι ένα υλικό υψηλής αντοχής και ανθεκτικό που δεν σαπίζει και δεν απορροφά υγρασία, αντέχει σε μεγάλα φορτία.
 5. Το κτύπημα είναι ένας καμβάς από τεχνικό βαμβάκι. Λόγω της υψηλής πυκνότητάς του, αυτό το υλικό χρησιμοποιείται για την προστασία από τις επιπτώσεις των ελατηρίων.
 6. Η πιεσμένη τσόχα είναι ένα φυσικό ύφασμα που χρησιμοποιείται ως προστασία για μπλοκ ελατηρίου. Χρησιμοποιείται με υλικά πληρώσεως χαμηλότερης πυκνότητας (αφρώδες ελαστικό, αφρός πολυουρεθάνης κλπ.).

Εκτός από τα παραπάνω υλικά, το holofiber με τη μορφή στρώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σύγχρονους καναπέδες, το οποίο διατηρεί τέλεια τη δομή του κατά τη διάρκεια της παραμόρφωσης. Το πιο συνηθισμένο υλικό που χρησιμοποιείται σε κλασικούς καναπέδες στο τμήμα τιμών προϋπολογισμού είναι το αφρώδες ελαστικό. Από όλα τα υλικά πλήρωσης, το ελαστικό αφρού είναι το πιο εύθραυστο και φθηνότερο υλικό..

Δεδομένου ότι οι καναπέδες υποβάλλονται σε εντατική χρήση, οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση ελαστικού αφρού ως το μόνο πληρωτικό..

Ταπετσαρίες καναπέδων μόνος: διαδικασία αποσυναρμολόγησης

ερειπωμένος καναπές

Για να αποσυναρμολογήσετε τον καναπέ, πρέπει να εκτελέσετε διάφορες λειτουργίες:

 • αποσυνδέστε τα μπράτσα ·
 • ξεβιδώστε τους μηχανισμούς μετασχηματισμού από το πλαίσιο που συγκρατούν το κρεβάτι στην παλέτα του καναπέ.

Κατ ‘αρχήν, η διαδικασία αποσυναρμολόγησης μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη σε αυτό το σημείο. Τώρα που όλα τα στοιχεία είναι ορατά, μπορείτε να εκτιμήσετε τη ζημιά και να καθορίσετε το εύρος της εργασίας.

Αφαίρεση του υφάσματος ταπετσαρίας

αφαιρώντας την παλιά ταπετσαρία

Αυτό είναι αρκετά απλό να γίνει. Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να εξαφανίσετε και να τραβήξετε όλα τα στηρίγματα συγκράτησης. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφεί το ύφασμα ταπετσαρίας, το οποίο, ακόμη και με έντονη φθορά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για το ράψιμο ενός νέου καλύμματος. Το προϊόν αφαίρεσης συνδετήρων θα αυξήσει σημαντικά την ποιότητα και θα επιταχύνει τον χρόνο εκτέλεσης αυτής της εργασίας – ένα απλό αλλά αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να αγοραστεί πολύ φθηνά σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα.

Αφαίρεση του υλικού πλήρωσης

αφαίρεση παλαιού υλικού πλήρωσης

Τα στρώματα πλήρωσης είναι κρυμμένα κάτω από το ύφασμα ταπετσαρίας. Κατά κανόνα, σε ανοιξιάτικους καναπέδες, αυτό είναι αφρώδες ελαστικό, κάτω από το οποίο υπάρχει κτύπημα, λατέξ ή άλλο πιο σύγχρονο μη υφασμένο υλικό. Περαιτέρω, μπορεί να υπάρχει ένα στρώμα από τσόχα ή λινάτσα, τα οποία παίζουν το ρόλο ενός ενδιάμεσου στρώματος μεταξύ του πληρωτικού και των ελατηρίων. Εάν υπάρχει ζημιά, τότε πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρο το υλικό πλήρωσης ή το ξεχωριστό στρώμα του..

Είναι πολύ εύκολο να αλλάξετε το αφρώδες ελαστικό στον καναπέ με τα χέρια σας, επειδή αυτό το υλικό συγκρατείται στο υλικό πλήρωσης ή στο πλαίσιο με τη βοήθεια κόλλας. Σκίζουμε το παλιό και κολλάμε το νέο υλικό Για αυτές τις εργασίες, κάθε κόλλα με βάση ακετόνη, διχλωροαιθάνιο είναι κατάλληλη. Μπορείτε απλά να αγοράσετε φθηνή και προσιτή κόλλα Νο. 88.

Εξετάζοντας το μπλοκ ελατηρίου

έλεγχος μπλοκ ελατηρίου

Τα ελατήρια σε έναν καναπέ είναι πιο πιθανό να υποστούν ζημιά από υψηλά φορτία. Εάν δεν υπάρχουν σπασμένα και σπασμένα ελατήρια στο μπλοκ, το πλαίσιο μπλοκ είναι άθικτο και δεν υπάρχει αντίδραση μεταξύ των στοιχείων, τότε δεν έχει νόημα να το αντικαταστήσετε. Εάν υπάρχει τουλάχιστον ένα σπασμένο ελατήριο, τότε είναι καλύτερο να αλλάξετε ολόκληρο το μπλοκ ταυτόχρονα. Το θέμα είναι ότι η αντικατάσταση των ελατηρίων στον καναπέ με τα χέρια σας είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία που απαιτεί ορισμένες δεξιότητες, εμπειρία και διαθεσιμότητα εργαλείων. Για να αλλάξετε το μπλοκ, είναι κουραστικό να αφαιρέσετε τα στηρίγματα που το κρατούν στο πλαίσιο, να εγκαταστήσετε ένα νέο στην αρχική του θέση, να στερεώσετε το πλαίσιο στο πλαίσιο με συνδετήρες ή καρφιά.

Κατά την αντικατάσταση, δώστε προσοχή στο υπόστρωμα, το οποίο προστατεύει το πλαίσιο από την τριβή και βοηθά στη μείωση των τριγμών. Για το υπόστρωμα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα φύλλο πιεσμένης τσόχας, πάχους 3-5 mm.

Διαδικασία κατασκευής

διαδικασία συναρμολόγησης καναπέ

Τώρα όλα είναι απλά: μετά την εγκατάσταση του μπλοκ ελατηρίου, (εάν είναι απαραίτητο) αντικαταστήστε τα στρώματα πλήρωσης, τραβήξτε το νέο κάλυμμα και πυροβολήστε το στο πλαίσιο με συρραπτικά χρησιμοποιώντας συρραπτικό κατασκευής. Το τελευταίο στάδιο τεντώματος του καναπέ με τα χέρια σας είναι η συναρμολόγηση, η οποία πραγματοποιείται με την αντίστροφη σειρά: εγκατάσταση του μαλακού τμήματος στο πλαίσιο, στερέωση του μηχανισμού μετασχηματισμού, στερέωση των υποβραχιόνων.

τραβώντας νέα ταπετσαρία

Σε αυτή τη δημοσίευση, εξετάσαμε λεπτομερώς πώς να τραβάμε τον καναπέ με τα χέρια μας βήμα προς βήμα. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία σύσφιξης των επικαλυμμένων επίπλων είναι πολύ απλή. Η δυσκολία συνήθως προκύπτει κατά τη δημιουργία και το τέντωμα ενός νέου καλύμματος. Είναι καλύτερα να αναθέσετε την κοπή και το ράψιμο σε ειδικούς.

Για να αποφύγετε τη χαλάρωση του υφάσματος, κάντε την ταπετσαρία του καναπέ σταυρωτά: ξεκινήστε από μπροστά, στη συνέχεια τεντώστε το ύφασμα και πυροβολήστε από την αντίθετη πλευρά. Αφού στερεώσετε σε τέσσερις πλευρές, πρέπει να τραβήξετε το ύφασμα μεταξύ της πλάτης και του καθίσματος και να “πυροβολήσετε” με συνδετήρες στο πλαίσιο.

Αντικατάσταση ταπετσαρίας καναπέ μόνοι σας-βίντεο

Previous Post
Nyírlé – a természetes ital előnyei és ártalmai
Next Post
Η ντομάτα Pink Flamingo ανήκει στις ποικιλίες υψηλής απόδοσης, κάτι που ερωτεύτηκαν οι κάτοικοι του καλοκαιριού.
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org