15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ξύλινα σκαλοπάτια για σκάλες – αξιοπιστία και εκλεπτυσμένη κομψότητα για αιώνες

σκαλοπάτια για σκάλες από ξύλο Τα πατήματα για σκάλες από ξύλο είναι μια λειτουργική και κομψή λύση που σας επιτρέπει να μετατρέψετε οποιαδήποτε σκάλα στην υπερηφάνεια του εσωτερικού σας. Το ξύλο είναι ένα υλικό που διακρίνεται όχι μόνο από την υψηλή εξωτερική αισθητική του, αλλά και από την εξαιρετική λειτουργικότητά του. Και αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα του ξύλου. Ένα υψηλό επίπεδο ηχομόνωσης, πλαστικότητας και ευκαμψίας στην επεξεργασία, πρακτικότητα, αντοχή στη φθορά και ανθεκτικότητα, σε συνδυασμό με μια εμφανή εμφάνιση, το καθιστούν κατάλληλο για την ενσωμάτωση οποιωνδήποτε αποφάσεων σχεδιασμού.

Λόγω της χαμηλής θερμικής αγωγιμότητάς τους, τα ξύλινα σκαλοπάτια είναι πάντα ζεστά στην αφή. Είναι ευχάριστο να περπατάς ξυπόλυτοι πάνω τους οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου..

Ξύλινα σκαλοπάτια για σκάλες – ποιότητα δοκιμασμένη στο χρόνο

σκαλοπάτια από μασίφ ξύλο Συχνά, μια σκάλα σε ένα σπίτι δεν είναι μόνο μια κατασκευή απαραίτητη για την άνετη χρήση του χώρου διαβίωσης, αλλά και μια πραγματική εσωτερική διακόσμηση. Ένα αποκορύφωμα που μπορεί και να εκνευρίσει, να του δώσει ελαφρότητα και εκφραστικότητα, και να το κάνει «βαρύ» και ανόργανο. Επομένως, η επιλογή υλικών για την κατασκευή εσωτερικών σκαλοπατιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία..

Το πιο συνηθισμένο και ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό για την κατασκευή αυτού του τύπου δομής είναι το ξύλο. Ακόμα κι αν το πλαίσιο είναι από μέταλλο ή σκυρόδεμα, για να ισορροπήσετε και να κάνετε τη βάση εκλεπτυσμένη και ευπαρουσίαστη, είναι προτιμότερο να κάνετε βήματα για σκάλες από ξύλο.

Βήματα για σκάλες από ξύλο – ποια υλικά χρησιμοποιούνται

ποιοτικό ξύλο για σκαλοπάτια

Η αναλογία των ξύλινων στοιχείων στην κατασκευή μιας σκάλας μπορεί να είναι πολύ διαφορετική:

 1. Το προϊόν μπορεί να κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από ξύλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα σκαλοπάτια είναι συνήθως του ίδιου τύπου ξύλου με αυτά των κορδονιών..
 2. Έχετε την εμφάνιση συνδυασμένης δομής – όταν η μεταλλική βάση συμπληρώνεται με ξύλινα σκαλοπάτια και ανυψωτικά ή το σκυρόδεμα είναι επενδεδυμένο με πάνελ και τοποθετούνται ξύλινες επικαλύψεις στα σκαλοπάτια των σκαλοπατιών.

Δεδομένου ότι η επιφάνεια των βημάτων υπόκειται σε σημαντικά φορτία σε καθημερινή βάση, πρέπει να έχει υψηλή μηχανική αντοχή. Έχουν χαμηλή τριβή και τάση παραμόρφωσης.

Επομένως, στην κατασκευή βημάτων για σκάλες από ξύλο, προτιμάται το πιο σκληρό είδος:

 • πεύκο;
 • σφεντάμι;
 • δρυς;
 • τριανταφυλλιου?
 • κεράσι;
 • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ;
 • φλαμουριά

Όλα διακρίνονται από αυξημένη αντοχή, διάφορες όμορφες υφές και ανθεκτικότητα. Αντέχουν απόλυτα την επεξεργασία και, με σωστή φροντίδα, διατηρούν εξαιρετικές ιδιότητες εργασίας για περισσότερα από δώδεκα χρόνια.

Κατά την επιλογή ενός υλικού, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στη μέθοδο παραγωγής του. Τα βήματα από μασίφ ξύλο θα φαίνονται κατάλληλα σε ένα ακριβό εσωτερικό.

Επιπλέον, ένα τέτοιο υλικό απαιτεί στενή και συνεχή φροντίδα. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από σανίδες WPC, καθώς και οι πρώτες ύλες που παράγονται με τη μέθοδο της σκακιέρας ή της κόλλησης ολόκληρης της πλάκας, διακρίνονται από υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα. Είναι ανθεκτικά στη φθορά, δεν φοβούνται την υγρασία και τις ακραίες θερμοκρασίες και ταυτόχρονα έχουν μια όμορφη δομή εγγενή στο ξύλο..

Ξύλινα σκαλοπάτια για σκάλες – μια ποικιλία τύπων και σχημάτων

σκάλα με ξύλινα σκαλοπάτια

Όσον αφορά το σχήμα των σκαλοπατιών για σκάλες από ξύλο, όλα εξαρτώνται από τον τύπο κατασκευής που επιλέχθηκε για την κατασκευή. Για:

 • πορεία με ευθείες αναβάσεις και boltsevy – χρησιμοποιήστε ίσια βήματα.
 • περιστροφικές σκάλες πορείας – χρησιμοποιήστε ευθεία και γωνιακά στοιχεία.
 • βίδα – εξοπλισμένο με σκαλοπάτια τύπου τύλιξης.

Αυτό καθιστά τη δομή όχι μόνο πιο άνετη για καθημερινή χρήση, αλλά επίσης αποτρέπει την απώλεια χρήσιμου χώρου..

Τα πιο συνηθισμένα είναι οι ευθείες πορείες και οι στροφές. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η απλότητα και η ταχύτητα συναρμολόγησης, η ευκολία χρήσης, η ασφάλεια και η πρακτικότητα. Επιπλέον, απαιτούν μια αρκετά μεγάλη ελεύθερη περιοχή..σπειροειδής ξύλινη σκάλα

Μια σπειροειδής σκάλα με σκαλοπάτια θα φαίνεται κατάλληλη ακόμη και σε μικρό χώρο και, λόγω των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών της, δεν θα δημιουργήσει ενόχληση κατά την ανάβαση και την κάθοδο.

Οι διαστάσεις των σκαλοπατιών των σκαλοπατιών – πώς να εξασφαλιστεί η μέγιστη άνεση

διαστάσεις σκαλοπατιών από ξύλοΌταν οργανώνετε μια ανυψωτική δομή σε ένα σπίτι, δεν υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες.

Είναι σημαντικό να υπολογίσετε τα βήματα των σκαλοπατιών όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Υπολογίζω:

 • τον αριθμό των βημάτων που απαιτούνται για ευκολία στη χρήση ·
 • το πλάτος του βήματος, του πέλματος και του ανυψωτήρα.
 • το βάθος των στοιχείων ·
 • πλάτος βήματος?
 • βέλτιστη γωνία κλίσης

Αλλά δεν πρέπει να καθοδηγείτε μόνο από GOST. Δεδομένου ότι η σκάλα πρέπει να είναι βολική πρώτα απ ‘όλα για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, το βάθος, το βήμα και το ύψος των σκαλοπατιών της σκάλας, το επίπεδο κλίσης και άλλα χαρακτηριστικά σχεδιασμού που συνιστώνται από τους κανόνες, πρέπει να επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το άτομο ανάγκες των κατοίκων..

Βασικές απαιτήσεις για ξύλινα σκαλοπάτια

επικαλύψεις για ξύλινα σκαλοπάτια

Προκειμένου η σκάλα να είναι άνετη και ασφαλής, να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και να διατηρεί μια ελκυστική εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ξύλινα σκαλοπάτια πρέπει να πληρούν τα κύρια κριτήρια:

 • έχουν αντιολισθητικές και απορροφητικές ιδιότητες.
 • δεν έχουν ελαττώματα – τσιπς, ρωγμές ή κόμπους στην επιφάνεια του ξύλου.
 • το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βημάτων πρέπει να έχει ένα βέλτιστο επίπεδο υγρασίας όχι μεγαλύτερο από 10-12%·
 • όλο το υλικό πρέπει να υποστεί επεξεργασία με ειδικές αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές ενώσεις

Με εξαιρετική προσοχή, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε βερνίκια για να διακοσμήσετε την επιφάνεια των βημάτων. Διεισδύοντας βαθιά στη βάση του ξύλου, δημιουργούν ένα πυκνό φιλμ στην επιφάνεια, στερώντας το ξύλο από τις φυσικές αντιολισθητικές του ιδιότητες..

Για να προστατεύσετε την επιφάνεια του εργαλείου κίνησης των σκαλοπατιών από πρόωρη φθορά, συνιστάται η χρήση ειδικών μαξιλαριών στα σκαλοπάτια.

Δεν θα προστατεύσουν μόνο την επιφάνεια από το σχηματισμό εκδορών, αλλά θα δημιουργήσουν επιπλέον άνεση κατά το περπάτημα..

Πώς να κάνετε βήματα για σκάλες από ξύλο – βίντεο

Previous Post
Nyírlé – a természetes ital előnyei és ártalmai
Next Post
Η ντομάτα Pink Flamingo ανήκει στις ποικιλίες υψηλής απόδοσης, κάτι που ερωτεύτηκαν οι κάτοικοι του καλοκαιριού.