15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τσιμεντένιες σκάλες σε ιδιωτικό σπίτι – αξιοπιστία, πρακτικότητα και ομορφιά

τσιμεντένιες σκάλες Οι σκάλες από σκυρόδεμα είναι μια φιλική προς το περιβάλλον, ασφαλής και ανθεκτική επιλογή για ενδοδαπέδια επικοινωνία. Τα προϊόντα από οπλισμένο σκυρόδεμα διαρκούν αρκετές δεκαετίες και διακρίνονται από την υψηλή ικανότητα μεταφοράς. Λόγω της απλότητας της κατασκευής και της αντοχής, τέτοιες σκάλες είναι σε ζήτηση τόσο σε δημόσια ιδρύματα όσο και σε ιδιωτικά σπίτια..

Οφέλη από σκάλες από σκυρόδεμα

οι σκάλες από σκυρόδεμα είναι πρακτικές και όμορφες Σκάλες από οπλισμένο σκυρόδεμα έχουν αποδείξει την υψηλή αποδοτικότητά τους κατά τη διάρκεια των ετών επιτυχούς λειτουργίας.

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού:

 1. Ασφάλεια φωτιάς. Οι σκάλες από σκυρόδεμα δεν καίγονται και δεν εκπέμπουν επιβλαβείς ατμούς. Μπορούν να αντέξουν σημαντική θέρμανση, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκκένωση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 2. Αδιάβροχο. Το ημιτελές σκυρόδεμα δεν φοβάται το νερό και ο οπλισμός που χρησιμοποιείται σε αυτό προστατεύεται από ένα παχύ στρώμα τσιμέντου από την είσοδο νερού. Ως αποτέλεσμα, η σκάλα δεν προσφέρεται για διάβρωση, σε αντίθεση με τις μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές.
 3. Υψηλή αντοχή. Οι σκάλες από οπλισμένο σκυρόδεμα κατασκευάζονται με ανθεκτικό χαλύβδινο οπλισμό. Λόγω της ενίσχυσης, το υλικό μπορεί να αντέξει στατικά και δυναμικά φορτία. Η συνολική ικανότητα μεταφοράς είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από αυτή των ξύλινων ανοιγμάτων.
 4. Ελευθερία μορφής. Η σκάλα μπορεί να γίνει σπειροειδής, σγουρή, απλή. Το σκυρόδεμα παίρνει εύκολα όποιο σχήμα θέλετε. Λόγω του γεγονότος ότι ο οπλισμός συγκρατεί σταθερά τη σκάλα, μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο με στήριξη στον τοίχο, αλλά και σε “αναρτημένη” κατάσταση στη μέση του δωματίου.
 5. Αντοχή. Τα τσιμεντένια ανοίγματα είναι εγκατεστημένα σε δημόσια ιδρύματα και θεμελιώδεις ιδιωτικές κατοικίες. Η περίοδος εγγύησης για εξωτερική χρήση υπερβαίνει τα 30 χρόνια και σε εσωτερικούς χώρους σχεδόν διπλασιάζεται. Και αυτή είναι μόνο η περίοδος που καλύπτεται από την εγγύηση του κατασκευαστή. Σε γενικές γραμμές, το σωστά χυμένο σκυρόδεμα διαρκεί 50-100 χρόνια..
 6. Καλή απόδοση θορύβου. Λόγω της πορώδους δομής του, το σκυρόδεμα απορροφά τον ήχο των βημάτων όταν κινείται. Το υλικό δεν τρίζει και δεν κάνει άλλους παράξενους ήχους.

Οι σκάλες από σκυρόδεμα δεν τρίζουν, αλλά μπορεί να εμφανιστούν θόρυβοι μετά την επένδυση ξύλου. Εάν ο κύριος στόχος είναι η δημιουργία ενός σιωπηλού διαδρόμου, θα πρέπει να επιλέξετε άλλες επιλογές επένδυσης..

βαριά κατασκευήΟι συγκεκριμένες σκάλες έχουν επίσης ένα μειονέκτημα: πολύ βάρος. Μια τέτοια δομή μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε ένα κτίριο με αρκετά στερεή βάση. Τα ξύλινα σπίτια με πλαίσιο και πίνακα, συνηθισμένα σε εξοχικές κατοικίες, μπορούν να χαλαρώσουν ή να παραμορφωθούν κατά την εγκατάσταση μιας πορείας από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Εφαρμογή σκαλοπατιών από σκυρόδεμα

κυρτή τσιμεντένια σκάλαΤο φάσμα εφαρμογών για σκάλες από σκυρόδεμα είναι τεράστιο. Χρησιμοποιούνται σε αστικές και βιομηχανικές κατασκευές, στην κατασκευή δημόσιων ιδρυμάτων και ιδιωτικών κατοικιών..

Κύριες περιπτώσεις χρήσης:

 1. Πολυώροφα κτίρια κατοικιών. Σε πολυώροφα σκαλοπάτια, οι σκάλες είναι πάντα κατασκευασμένες από οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο βελτιώνει την απόδοση πυρασφάλειας. Οι πορείες μπορούν να συνδεθούν από 5 έως 40 ορόφους. Έχουν ανεγερθεί ακόμη και σε μονολιθικά κτίρια με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής άνω των 100 ετών..τσιμεντένια σκάλα σε πολυώροφο κτίριο
 2. Ιατρικά ιδρύματα. Το σκυρόδεμα καθαρίζεται εύκολα, δεν είναι ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων.τσιμεντένιες σκάλες στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης
 3. Εκπαιδευτικά ιδρύματα. Λόγω της ευελιξίας του σκυροδέματος στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία, σχηματίζουν στρογγυλεμένα σκαλοπάτια που είναι ασφαλή για τους μαθητές.σχολική δομή σκυροδέματος
 4. Κτίρια γραφείων, εγκαταστάσεις αναψυχής (εμπορικά κέντρα, θέατρα, κινηματογράφοι). Σκυρόδεμα με σωστά επιλεγμένο οπλισμό, πλάτος και πάχος ανοίγματος μπορεί να αντέξει τεράστια φορτία. Το άνοιγμα μπορεί να υποστηρίξει πάνω από έναν τόνο.σκάλες σε κτίρια γραφείων
 5. Ιδιωτική κατασκευή. Κατά την κατασκευή εξοχικών σπιτιών, οι σκάλες από σκυρόδεμα εκτιμώνται για την ευκολία εγκατάστασης και την πληθώρα μορφών. Δείχνοντας φαντασία, ο ιδιοκτήτης μπορεί να δώσει στην πτήση μια μοναδική εμφάνιση.σκάλες σε ιδιωτικά σπίτια

Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες σκάλες σε μια ιδιωτική κατοικία είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στις ιδιαιτερότητες της κατασκευής και της επένδυσης τους..

DIY τσιμεντένιες σκάλες

κατασκευή σκάλας από σκυρόδεμαΕάν έχετε ελάχιστες δεξιότητες κατασκευής, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια σκάλα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Είναι καλύτερα να κάνουμε τη δουλειά μαζί.

Μετά την εγκατάσταση, η σκάλα θα πάρει περίπου 4 εβδομάδες για να αποκτήσει δύναμη..

Πώς να χτίσετε μια τσιμεντένια σκάλα με τα χέρια σας, τα κύρια βήματα:

 1. Υπολογισμοί. Επιλογή μήκους, κλίσης, πλάτους και ύψους σκαλοπατιών. Η βέλτιστη κλίση είναι 26-33 μοίρες, το ελάχιστο πλάτος είναι 800 mm, η απόσταση από οποιοδήποτε βήμα στο ανώτερο φράγμα είναι 2 ή περισσότερα μέτρα. Μπορείτε να υπολογίσετε το μήκος της οριζόντιας προβολής χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή, υποδεικνύοντας την απόσταση από το πάτωμα στον δεύτερο όροφο και την απότομη κλίμακα. Οι διαστάσεις των βημάτων επιλέγονται σύμφωνα με έτοιμους πίνακες ή χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική αριθμομηχανή.
 2. Προπαρασκευαστικές εργασίες. Διάταξη, ανέγερση ξυλότυπου. Οι διαμήκεις φέροντες δοκοί εγκαθίστανται πρώτα. Για τον ξυλότυπο, χρησιμοποιείται ένας ισχυρός πίνακας 50 x 150 mm. Εγκατάσταση ενός αριθμού ράφια, άλτες. Επένδυση φύλλων OSB.
 3. Ενίσχυση. Η συνολική διατομή των ράβδων για ενίσχυση είναι 0,25% της επιφάνειας της διατομής της σκάλας. Ελάχιστη διάμετρος – 100 mm.
 4. Εγκατάσταση διαχωριστικών-ανυψωτικών.
 5. Ρίχνοντας μια σκάλα με μίγμα τσιμέντου.

Αυτό ολοκληρώνει τη βασική εγκατάσταση της σκάλας. Το μόνο που απομένει είναι η απομάκρυνση των απορριμμάτων και των εργαλείων κατασκευής.

Οι εργασίες αντιμετώπισης πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη της πορείας σε λειτουργία, ένα μήνα μετά την κατασκευή.

Επιλογές επένδυσης

επένδυση από σκυρόδεμα σκάλαςΗ επένδυση από σκάλες από σκυρόδεμα είναι πολύ σημαντική για τη μεταφορά διακοσμητικών ιδιοτήτων στη δομή, επειδή αρχικά το άνοιγμα είναι γκρι και χαλάει το εσωτερικό.

Εκτός από την απλή βαφή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθοι τύποι επένδυσης:

 • δέντρο;
 • φυσική πέτρα;
 • τεχνητή πέτρα.

Η ξύλινη επένδυση είναι η πιο δημοφιλής. Πριν στερεώσετε τις σανίδες πάνω από τα σκαλιά, πρέπει να λειανθούν, να βαφτούν και να βερνικωθούν. Δοκοί και εγκάρσια δοκός προσαρτώνται στο πλάι του ανοίγματος, σχηματίζοντας κιγκλίδωμα για αυξημένη ασφάλεια.

Όταν τακτοποιείτε μικρές σκάλες, μπορείτε να το κάνετε χωρίς φράχτη.

Η διακόσμηση σκαλοπατιών από σκυρόδεμα με ξύλο πρέπει να γίνεται μόνο με υλικό υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε τα βήματα να μην τρίζουν.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι μια τσιμεντένια σκάλα στέκεται ταυτόχρονα ως δύο κατασκευές. Πρώτα, στήνεται μια βάση από σκυρόδεμα, στη συνέχεια τοποθετείται επένδυση από ξύλο ή πέτρα. Εάν ο συντελεστής προϋπολογισμού δεν απωθεί, τότε οι πορείες από οπλισμένο σκυρόδεμα είναι μια εξαιρετική απόκτηση.

Τσιμεντένιες σκάλες σε ιδιωτικό σπίτι – βίντεο

Previous Post
Nyírlé – a természetes ital előnyei és ártalmai
Next Post
Η ντομάτα Pink Flamingo ανήκει στις ποικιλίες υψηλής απόδοσης, κάτι που ερωτεύτηκαν οι κάτοικοι του καλοκαιριού.
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org