15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

A Nymph lonc ültetésének és gondozásának alapjai a gazdag termés érdekében

lonc ültetése és gondozása Nimfa A Nymph az édes és nagy gyümölcsű ehető lonc különféle fajtái, amelyek méltán népszerűek sok nyári lakos körében. A Nymph lonc ültetése és gondozása nem okoz nehézséget még a kezdő kertészek számára sem, akik nemcsak a finom és lédús bogyók megszerzésére használják a cserjét, hanem a pavilonok és pergolák eredeti függőleges kertészkedésének is. A nimfa az egyik legtélállóbb loncfaj, amely még a súlyos szibériai fagyokat is könnyen elviselheti. A gyümölcsök szerénysége, hidegállósága és kiváló íze kombinációja biztosította a nimfának az egyik legjobb loncfajtát.

A Nymph fajta leírása és jellemzői

nagy termésű lonc nimfa A Nymph a hazai szelekció fejlesztése, amelyet 1992 -ben Szentpéterváron tenyésztettek, az I. I. Vavilovról elnevezett Pavlovszki Kísérleti Állomáson, A. V. Kondrikova és M. N. Plekhanov vezető szakértők. Ez a leningrádi óriás lonc szabad beporzásának eredménye volt. 1997 -ben a Nymph fajtát felvették az Állami Nyilvántartás listájára, és lehetővé tették termesztését Oroszország minden régiójának területén, beleértve Szibériát, az Urált és az Altajat..

A lonc nimfa leírása:

 1. A bokrok magasak, 220-250 cm-ig terjednek, nem terjednek, egyenes, erőteljes ágakkal. Világoszöld színű hajtások, lágy bolyhokkal borítva.magas bokrok lonc
 2. Nagy levéllemezek, hosszúkás-ovális, sötétzöld, enyhe serdüléssel.
 3. A virágok nagyok, világos rózsaszínűek vagy fehérek, külsőleg nagy harangokra emlékeztetnek.
 4. A gyümölcsök hosszúkásak, fuziformák, göröngyös felülettel és sűrű kék-kék héjjal. A gyümölcs átlagos súlya – 1-1,3 g.
 5. A Nymph fajta kiváló ízéről ismert. A gyümölcsök édesek, alig észrevehető keserűséggel. A növekedési régiótól függően a gyümölcsök júniusban vagy júliusban érnek..kiváló ízű bogyók
 6. Átlagos hozam növényenként 1,4-1,9 kg. A bokrok csak az ültetés pillanatától számított 2,5-3 év után kezdenek gyümölcsöt teremni, és 35-40 évig megtartják a magas hozamot.

A Honeysuckle Nymph alkalmas bármilyen éghajlati viszonyok között történő termesztésre, olyan területeken, ahol zord a tél és a hűvös, rövid nyár.

A nimfa az öntermékeny fajták közé tartozik. A magas hozam elérése érdekében más fajta növényeket ültetnek a bokrok mellé, amelyek ezzel a fajtával egyidejűleg virágoznak. A lonc legjobb beporzói – Pavlovskaya, Chosen One, Amphora, Azure, Viola, Morena, Blue Spindle vagy In Gidzyuk.

A lonc ültetése és gondozása Nimfa – alapvető szabályok a termesztéshez

lonc ültetése és gondozása NimfaAhhoz, hogy nagy termést kapjon a Nymph lonc ültetésekor és gondozásakor, figyelembe kell vennie számos fontos árnyalatot – válassza ki a megfelelő helyet az ültetéshez, kövesse a növénytermesztés agrotechnikai szabályait.

A lonc legjobban jól megvilágított, hidegtől és huzattól védett területeken ültethető. A talajvizet nem szabad 1,3-1,5 m-nél kisebb mélységben elhelyezni. A bokrokat nem szabad árnyékba helyezni. Napfény hiányában a gyümölcs íze jelentősen romlik..

A legjobb az egészben, hogy a Nymph lonc termékeny, laza és könnyű talajokon terem, jó légáteresztő képességgel és semleges savassággal. Az agyagos talajokat a legjobb megoldásnak tekintik..

A helyszín előkészítése és palánták

lonc fajta csemete NymphFajtanövények vásárlásához a legjobb, ha kapcsolatba lép a speciális kertészeti óvodákkal..

A nimfa lonc palánta kiválasztásának szabályai:

 1. Célszerű 2-3 évnél idősebb palántákat választani, a régióhoz zónázva.
 2. A palántáknak zárt gyökérrendszerrel kell rendelkezniük – így gyorsan új helyre gyökereznek..
 3. Vásárlás előtt alaposan vizsgálja meg őket – a hajtásoknak rugalmasnak és rugalmasnak kell lenniük, a gyökerek jól fejlettek, penésznyomok, sötét foltok és sérülések nélkül.
 4. A palánta kérgén történő hámlás nem tekinthető betegségének jeleként; egészséges loncban a kéreg kissé leválhat.
 5. Az ültetés előtt áztassa be a csemete gyökérzetét Epin, Kornevin vagy más növekedést stimuláló oldatba, és hagyja egy órát..

Az ültetés helyének előkészítése és a nimfa lonc gondozása 5-6 hónappal az ültetés előtt kezdődik. A talajt legalább 35-40 cm mélyre kell ásni. Kiöntjük réz-szulfát oldattal (100 ml / 1 m²).

8-10 nap elteltével a területet újra ki kell ásni 15-20 cm mélységig. Ugyanakkor trágyát, tőzeget és homokot kell hozzáadni (20, 10 és 10 kg / 1 m²).

A lonc ültetési technikája

ehető lonc ültetési technikaA Nymph lonc ültetését ősszel, az első fagyok előtt és tavasszal is elkezdheti. Fagyálló fajta, amely gyorsan alkalmazkodik az alacsony levegő hőmérsékletéhez és könnyen tolerálja a fagyot. Tavasszal a növények ültetését közvetlenül a hótakaró olvadása után, március végéig végzik..

A lonc őszi ültetését szeptemberben vagy október első felében végezzük. Az ültetés pontos időpontja a régió éghajlati jellemzőitől függ. Annak érdekében, hogy az ehető lonc Nimfa gyökeret verjen és megerősödjön, célszerű 4-6 héttel a fagy előtt ültetni.lonc Nymph -t termeszt a nyaralójukban

Lépésről lépésre algoritmus a lonc ültetéséhez:

 • a kiásott területen 40-45 cm átmérőjű ültetési lyukakat készítünk;
 • a lyukak között 2-2,5 m távolságot kell hagyni;
 • töltse ki a vízelvezetést a lyuk alján – törött tégla, expandált agyag, kavics vagy törmelék;
 • öntsön kerti talaj és humusz keverékét a vízelvezető réteg tetejére (a talaj termékenységének javítása érdekében 2 pohár hamut és 50-60 g szuperfoszfátot adhat hozzá);
 • engedje le a palántát a lyukba, és óvatosan egyenesítse ki a gyökereit (ha zárt gyökérzete van, engedje le a földes csomóval együtt);
 • győződjön meg arról, hogy a gyökérnyak 4-5 cm mélyre mélyedik a talajba;
 • töltse fel a lyukat talajkeverékkel, és enyhén döntse meg, és egy kis dombot képezzen.

Az ültetés után bőségesen öntözzük meg a loncot, öntsünk egy vödör tiszta, ülepedett vizet minden csemete alá. Ezután talajtakaró törzskört apróra vágott fűvel, széna, humusz, tőzeg vagy más talajtakaró anyaggal..

Mézeskalács -ápoló nimfa

a lonc nimfa gondozásaAz ehető lonc nimfa azokhoz a fajtákhoz tartozik, amelyek igénytelenek az ellátásban, és nem sok időt vesznek igénybe a kertészektől.

A lonc gondozásának alapvető szabályai:

 1. A nimfa szereti a nedvességet, de nem tolerálja a túlzott nedvességet. Az ültetés után először a fiatal palántákat 6-7 naponta öntözik, minden bokor alá 10-20 liter vizet öntve. A felnőtt loncot csak tartós aszály esetén célszerű öntözni, szezononként legfeljebb 5-6 alkalommal.
 2. Öntözés és esőzések után a bokor körüli talajt legfeljebb 7-8 cm mélyre kell lazítani, mivel a lonc gyökerei közel vannak a föld felszínéhez. Lazítás után jobb talajtakarás – ez fenntartja az optimális nedvességszintet és megakadályozza a gyomnövények növekedését.öntöző lonc
 3. További etetés szükséges a lonc számára csak 3-4 évvel az ültetés után. Kora tavasszal megtermékenyítheti a növényt karbamiddal (1 evőkanál vödör vízben) vagy ammónium -nitráttal (15 g / 1 m²). A virágzási időszak alatt a loncot fahamu oldattal táplálják (500 g / 5 l víz).

lonc nimfa az év különböző időszakaibanA Nymph egy ehető loncfajta, amelyet jogosan tartanak az egyik legjobbnak. Népszerűsége szerény gondozásának, könnyű termesztésének, kiváló fagyállóságának és a gyümölcs kifogástalan ízének köszönhető. A kertészeket a Nymph lonc dekoratív tulajdonságai is vonzzák. A tájtervezés eredeti elemévé vagy a zöld sövény alapjává válhat..

Nymph ültetése és gondozása nyaralójukban – videó

Previous Post
Eredeti üzlet – fácán tenyésztés
Next Post
Ποιος χρειάζεται χειροκίνητα μηχανικά κοπτικά και γιατί