15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hogyan kell a csontlisztet műtrágyaként használni, és nem károsítani a növényeket

hogyan kell műtrágyaként használni a csontlisztet Hosszú évek óta az ökológiai takarmányozást tartják a legjobb módszernek a zöldség- és gyümölcsnövények terméshozamának növelésére. Azonban kevés a kalcium és a foszfor, ezért alaposan tanulmányozzuk, hogyan lehet a csontlisztet műtrágyaként használni a kertben és a kerti ágyakban. Az anyagot gyárakban állítják elő és speciális üzletekben értékesítik. Sokkal olcsóbb, mint a hagyományos ásványi műtrágyák, és környezetbarát termék. Ezenkívül a műtrágya hatalmas mennyiségű elemet tartalmaz a “Mendelejev időszakos táblázatából”. Ismerkedjünk meg a csontliszt egyedülálló összetételével, amelyet a modern tudósok fedeztek fel.

Por mikroszkóp alatt, növényi előnyök és előnyök

csontliszt műtrágyaként Az anyagot tehenek, bikák és halak szilárd hulladékából nyerik, amelyek rengeteg kalciumot és foszfort tartalmaznak. Az előállítási módtól függetlenül az ömlesztett öltözködés 15-33% -ban tartalmazza ezeket az értékes összetevőket.

Ezenkívül a termék megtalálta:

 • Vas;
 • magnézium;
 • kálium;
 • réz;
 • cink;
 • kobalt;
 • mangán;
 • jód.

csontliszt ipari előállításaA szerves anyagok fő előnye a teljes biztonság. Amikor a csontlisztet a kertészetben és a kertben használja, a nyári lakosok csak kesztyűt viselnek. Finom, specifikus illata nem bocsát ki káros gőzöket, és nem okoz allergiát. A felső öltözködés 8 hónapon belül lebomlik. Egy eljárás elegendő a szezonra, ennek köszönhetően a növények teljes mértékben ásványi anyagokat kapnak. Ezenkívül soha nincs sok anyag. A levelek nem égnek meg, és a gyökérzet nem rothad. És mire való a csontliszt a kertben és a kertben?

Az agronómusok több pontot emelnek ki:

 • serkenti a gyökérképződést;
 • fokozza az immunitást;
 • véd a kártevők ellen;
 • évelő növényeket, bogyós bokrokat, gyümölcsfákat készít elő telelésre;
 • befolyásolja a bimbók bőséges kialakulását;
 • jótékony hatással van a gyümölcsök ízére és az érési sebességre.

szerves trágya csontlisztbőlBár a szerves trágya koncentrált anyag, nem kell vízzel hígítani, megfelelő tárolóhelyet keresve. A port az év bármely szakában használják, függetlenül a növények tenyészidejétől. Ha szükséges, vigye fel a betakarítás előtt.

Hogyan kell használni a csontlisztet műtrágyaként zöldség-, gyümölcs- és bogyós növényekben

bio növényi táplálékFoszforban gazdag bioétel, amely szinte minden kerti növény számára ideális.

Mindegyikük nem fog fájni:

 • megbízható gyökérrendszer;
 • bőséges virágzás;
 • kiváló minőségű termés;
 • téli védelem.

Az anyagot ősszel, a terület ásása során vagy tavasszal vezetik be a talajba – közvetlenül az ültetés előtt közvetlenül a lyukba. Az agronómusok azt tanácsolják, hogy 100-200 g / m² mennyiségben szórjanak csontlisztet a helyszínre. Helyezzen 10-15 g port a növény alá. Fontolja meg részletesebben az etetési eljárást.

Ha a műtrágyát nyáron vagy a betakarítás előtt alkalmazzák, azt talajjal kell borítani..

Burgonya

hogyan kell a csontlisztet használni burgonya műtrágyakéntSok kertész számára a burgonya a fő zöldségnövény. Oroszország, Fehéroroszország és Ukrajna szinte minden régiójában termesztik. A bőséges termés elérése érdekében csontlisztet adnak a talajhoz. Ez általában ősszel történik szántás vagy zöldségkert ásása során..

Az anyag az agronómusok által elfogadott szabvány szerint (200 g / m²) szóródik a felületre. Kívánt esetben a foszfát műtrágyát közvetlenül a lyukba kell helyezni a burgonya ültetése során. Az opció hatékony a kezelt terület kis területén.

Paradicsom

csontliszt paradicsomhozSzinte mindenki szereti a piros, sárga és rózsaszín paradicsomot. Zöldségsalátákba, mártásokba kerülnek, és egyszerűen vacsorára vágják. Azonban sok erőfeszítést igényel a zöldség termesztése a kertben. Vessen magokat, szerezzen palántákat és vigye át őket nyílt talajra. Ekkor használták műtrágyaként a paradicsom csontlisztjét, amely rengeteg foszfort tartalmaz..

Ha az ágyat ősszel elkészítik, az anyagot vékony rétegben szórják szét a területen, majd a talajt felássák. A palánták ültetésekor a lisztet közvetlenül a lyukba adják, növényenként 3 evőkanál. Ezután alaposan keverje össze a földdel. Töltsük fel vízzel, fektessük le a palántát, és szórjuk meg száraz aljzattal. Gyors, egyszerű és hatékony.

Eleinte a paradicsomnak további adag nitrogénre van szüksége, amelyet az általánosan elfogadott rendszer szerint kell alkalmazni..

Sárgarépa

csontliszt sárgarépáhozA lédús és gyönyörű gyökérnövény megszerzéséhez keményen kell dolgoznia. Ősszel a kertet gondosan előkészítik. A talaj minőségének javítása érdekében műtrágyát (csontlisztet) használnak a talaj fellazítása közben. Néhány hónapon belül a foszformolekulák fokozatosan szétesnek, és csodálatos csalikká válnak a sárgarépánál. Tavasszal lyukakat készítenek a kertben, körülbelül 10 cm mélyen, a magokat elvetik és lezárják. Kívánt esetben a műtrágyát közvetlenül a lyukba kell vetni vetés előtt..

Hasonlóképpen megtermékenyítik a répa, a káposzta és a kukorica terményeit..

Gyümölcsfák és bogyóbokrok

csontliszt gyümölcscserjékhezA foszfort tartalmazó szerves műtrágyáknak köszönhetően a kertészek bőséges gyümölcs- és bogyótermést kapnak. Fontos előfeltétel annak megértése, hogyan kell a csontlisztet műtrágyaként használni a növények javára. Mit tanácsolnak a szakértők?

Az anyag adagját az átültetett gyümölcsfa vagy cserje magassága alapján számítják ki. A liszt mennyisége átlagosan 50-250 g lehet.csontliszt gyümölcsfákhoz

A porfelhordási eljárás egyszerű lépésekből áll:

 • műtrágyát öntenek a gödör aljára;
 • talajjal keverve;
 • vízzel öntözzük;
 • állítson csemetét;
 • elalszik a talajjal;
 • tömörítse a gyökér területét.

A gyümölcsfák és a termő cserjék gyökérzetének megerősítése érdekében 3 évente egyszer folyékony csontliszt -kiegészítőt alkalmaznak. Előre elkészítették, hogy megfelelően beadják.

trágyázás adagolásaEzután a növényeket rendszeresen öntözik a gyökérben. Az eljárásnak köszönhetően erősödik az immunrendszer és nő a hozam. Ezután fontolja meg, hogy a kert- és veteményeskert mellett hol használnak csontlisztet..

Szobanövények

csontliszt beltéri növényekhezAz ablakpárkányon egy “téli” kertet rendezve a flórarajongók beleadják a lelküket. Rendszeresen öntözik és permetezik a virágokat. Ha szükséges, transzplantálja és szervezze meg a bio etetést. A csontliszt sokoldalú gyógymódnak számít minden beltéri kultúra számára..

Az anyagot száraz és folyékony formában alkalmazzák. Az adagot a fazékba illeszkedő talaj súlya alapján számítják ki. 1 kg talajhoz 1 g foszforpor elegendő. Folyékony műtrágyát készítünk a számításból: 1 g anyagot 1 liter tiszta vízre öntünk. Ennek eredményeképpen a virágos növények több rügyet termelnek, míg mások buja növényzetet fejlesztenek ki..

Hagymás virágok

csontliszt hagymás növények számáraAmikor tulipánokat, nárciszokat és liliomokat ültet egy nyaralóba, ügyeljen a szerves foszfor -műtrágyára (csontliszt). Az anyagot közvetlenül az előkészített tölcsérbe öntik. Az adag 1: 1 a talajhoz viszonyítva. Alaposan összekeverjük csontliszttel, kissé tömörítjük, majd a tenyészetet elültetjük. Tavasszal a virágágyás sok élénk színnel ragyog.

A savas talaj bőséges csontlisztet igényel, hogy foszfort és kalciumot töltse fel..

DIY szerves por

csontliszt készítése saját kezűlegLeggyakrabban a műtrágyát speciális üzletekben vásárolják. Az elszánt gazdák azonban ilyen “remekművet” készítenek otthon. Követik a tapasztalt kertészek egyszerű utasításait. Részletesebben megtudjuk, hogyan készíthet csontlisztet növényi táplálkozáshoz.csont liszt készítéséhez

Az első lépés a szükséges alapanyagok és az őrlés mechanizmusának összegyűjtése vagy megvásárlása. Ezután a következő séma szerint járnak el:

 • összetörni a csontokat;csontliszt készítési folyamata
 • szárítsa meg a kapott port szárítóban vagy napon;
 • serpenyőben főzve, hogy csökkentse a zsírtartalmat;
 • ismét egységes állagúra zúzva;csontok zúzása
 • centrifugába küldik a nedvesség teljes eltávolítására;
 • vékony rétegben műanyag fóliára szórva.

A nyersanyagokat óvatosan szárítják a napon. Ehhez rendszeresen keverje kézzel vagy lapáttal (a por mennyiségétől függően). Az utolsó szakaszban a nyersanyagokat újra őrlik, hogy lisztet készítsenek. Tárolja száraz, hűvös helyen körülbelül 6 hónapig műanyag zacskók segítségével.

Tehát megtanultuk, hogyan kell a csontlisztet trágyaként használni burgonya, paradicsom és sárgarépa számára. A séma meglehetősen egyszerű. A felső öltözködést ősszel alkalmazzák a talaj fellazításakor vagy tavasszal a zöldségek ültetésekor. A gyümölcsfák és gyümölcscserjék foszforanyagokat is igényelnek. A csontlisztet növényi transzplantáció során alkalmazzák, vagy rendszeresen öntözik a gyökérterületet. Az anyag nem kevésbé hatékony beltéri növények esetében. A szakemberek által meghatározott adagolás szerint alkalmazzák. Kívánt esetben otthon is elkészítheti a port..

Hogyan kell használni a csontlisztet műtrágyaként nyaralókban – videó

Previous Post
Nő, karfiol, hatalmas, hatalmas
Next Post
Πυροβόλο κόλλα από την Κίνα – ένα γρύλο όλων των επαγγελμάτων