15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Használjon dohányport a kertben és a kertben a gazdag termés érdekében

dohánypor A dohánypor természetes gyógymód, amelyet széles körben használnak a kertészetben és a kertészetben, mint hatékony rovar kártevőirtást és szerves trágyát. Ez az anyag nem károsítja a kerti telek ökoszisztémáját, valamint a termékeny talajt, és segít a gazdag termés elérésében vegyszerek használata nélkül..

Mi a dohánypor

dohánypor mint műtrágya A dohánypor a cigaretta és más dohánytermékek gyártásából származó hulladékot jelenti. Dohányt maga is termeszthet. De ez elég hosszú és zavaró, ezért sok kertész inkább kész dohányport vásárol..

Az anyag szabadon folyó por formájában kapható, 260 g és 1 kg súlyú műanyag vagy papírzacskókba csomagolva. A dohányport külön füstbomba formájában állítják elő, amelyet istállók füstölésére szánnak termények, üvegházak és üvegházak tárolására.

Hogyan fogadják el a dohányport a kertészetben

dohánypor a kártevők elleni védekezésbenA dohánypor felhasználása a kertészetben eltérő lehet. Természetes, szerves trágyaként használják, amelyet az ásással egyidejűleg juttatnak a talajba. A por nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz, ami 35-40% -kal növelheti a termést.

A dohányport gyakran használják természetes és rendkívül hatékony rovarirtó szerként, amely megvédi a zöldségeket, gyümölcsöket, dísznövényeket, valamint a gyümölcscserjéket a tripszektől, bolhabogaraktól, levéltetvektől és más kártevőktől..

A dohánypor önmagában vagy más eszközökkel – leggyakrabban szóda, makhorka, hamu, mész – keverve is használható.

Használja műtrágyaként

táplálásA dohány mint műtrágya nemcsak a kertészeti növények terméshozamának növelésében, hanem a talaj biológiai aktivitásának növelésében is segít, miközben javítja az érett gyümölcsök minőségét.

Számos módja van a dohánypor növények megtermékenyítésére.:

 1. Öntsön dohányt közvetlenül a talajba ásás közben 3-4 g / 1 m² mennyiségben.
 2. Alkalmazza a tápanyagot a lyukak aljára, amikor gyümölcsfákat, cserjéket és virágokat ültet – körülbelül 500-600 g.
 3. Őszi alkalmazáskor a dohányport foszfor- vagy káliumkészítményekkel keverheti össze.
 4. Tavasszal a dohányt egyidejűleg alkalmazzák nitrogéntartalmú műtrágyákkal.
 5. A természetes gyógymód gyeptermesztéskor is alkalmazható – vetés előtt a dohányt a talaj felszínére kell kenni, fellazítani és öntözni.

A dohányt dísznövények tápláló szerves trágyájaként lehet használni. A virágok dohányhamu nemcsak biztosítja a teljes növekedést és az aktív virágzást, hanem megakadályozza a kártevők megjelenését.

Ehhez öntsön egy vödör földet egy vastag műanyag fóliára vagy olajszövetre, tegyen egy teáskanál dohányport a kezére, és használja ezt az aljzatot az ültetéshez.

Alkalmazás kártevők ellen

növények kezelése kártevők ellenA kártevő dohánypor természetes rovarirtó anyag. Különböző módon használják – a növények portalanítására, fertőtlenítésére és portalanítására, főzetek és infúziók készítésére.

A dohánypor termékek segítenek megszabadulni a különféle rovar kártevőktől, amelyek közé tartozik:

 • bolhák;
 • káposzta és hagyma légy;
 • levéltekercs;
 • mézharmat;
 • levéltetű;
 • pók atka;
 • tripszek.

Ezenkívül a dohánypor segít megtisztítani a hátsó udvart a hernyóktól, hangyáktól, nyálkától, molytól, levélrágótól és egres lepkétől.

Dohányporral való portalanítás

leporolja a palántákatA dohányport a kártevők ellen gyakran a növények portalanításával (porlasztásával) végzik. Ehhez használhatja a dohányt és annak keverékét mésszel vagy hamuval. Minden alkatrészt egyenlő részekben kell venni..

A portalanítás elvégezhető mind a nyílt talajban, mind az üvegházakban lévő növények esetében. Anyagfelhasználás – 15-20 g / 1 m². Az ilyen feldolgozást legfeljebb 1-2 alkalommal kell elvégezni a szezon során, 15 napos időközönként. Ha ekkor esni kezdett az eső, az újrakezelést függetlenül attól kell elvégezni, hogy mennyi idő telt el az első portalanítás után..

Száraz, nyugodt időben a növények minden földi részét és a körülöttük lévő talajt kézzel porolja be dohányporral. Az egyenletesebb porzás érdekében finom szitát használhat – ez vékony bevonatot biztosít.

A portalanítási módszer kiválóan alkalmas alacsony termésű növények, valamint fiatal hajtások és palánták kezelésére üvegházban és nyílt terepen egyaránt.

Dohánypor főzet

főzet elkészítéseA dohánypor főzet formájában történő használata egyszerű és egyszerű – ezért ez a kerti növények feldolgozási módja a legnépszerűbb.

A főzet elkészítése:

 1. Keverjen össze 500 g dohányport 10 liter vízzel, tegye alacsony hőre.
 2. Forraljuk fel a levest, és pároljuk 25-35 percig. Forrás közben a folyadék elpárolog – add hozzá az eredeti térfogathoz.
 3. Hagyja az infúziót infúzióban egy napig, majd szűrje le.
 4. Hígítsa a terméket tiszta vízzel 1: 3 arányban.
 5. A feldolgozás előtt adjon 2 evőkanál sampont, reszelt ruhaneműt vagy folyékony szappant egy vödörbe, dohánypor főzetével. Ennek köszönhetően a dohányleves jobban és gyorsabban tapad a növények leveleire és szárára..

dohánypor főzetének használataA dohánypor főzetével le lehet küzdeni a kertben lévő levélfaló hernyókat. Ehhez a leves forralásakor adjunk hozzá hagymahéjat..

A permetezést védőruházat és légzőkészülék kötelező használatával kell elvégezni, száraz és nyugodt időben, lehetőleg kora reggel vagy késő este. A dohányleves hatékonysága legfeljebb 2 hétig tart. Eső vagy erős szél esetén a növényeket főzéssel meg kell ismételni..

Dohány infúzió

dohány infúzió a helyszínenA spray dohány infúziót a növények káros rovaroktól való kezelésére használják. A permetezést szezononként kétszer végzik, az utolsó kezelést – legkésőbb 15 nappal a betakarítás előtt.

működő megoldásA dohányinfúzió elkészítéséhez öntsön 100 g dohányport 10 liter forró vízzel. Hagyja infúzióban 48 órán át. Ezt követően szűrje le az infúziót, és készítse el ugyanúgy, mint a húslevest. Hígítsa fel tiszta vízzel, és adjon hozzá szappant vagy sampont.

Amikor fákat dohányzással vagy húslevessel permetez, különösen óvatosan kezelje a kéreg minden törését, repedését és forgácsát. Itt találhatók leggyakrabban rovar tojások..

Fertőtlenítés

dohánypor az üvegházhatású füstöléshezA dohányport füstölni lehet a rovar kártevők elpusztítására. A növények feldolgozása nagyon egyszerű. Gyújtsa fel az összegyűjtött lombozatot, és ha a tűz kellően meggyullad, adjon hozzá dohányport.

Saját öngyújtót is készíthet. Ehhez tegyen egy konzervdobozt a téglákra az árnyékban egy fa alatt. Öntsön forró szenet a tartály aljára, és a tetején – dohányport kis adagokban.

Az 50 m² feldolgozásához legfeljebb 1-2 kg dohányra lesz szüksége. A füstölés időtartamának legalább 30-45 percnek kell lennie. Az eljárást legjobb száraz és nyugodt időben végezni. A dohányfüst egyenletesen és egyenletesen emelkedik, és beborítja az egész koronát és ágakat.

hernyóirtásEz a módszer a legjobb a gyümölcsfák és cserjék kezelésére, valamint az üvegházakban a kártevők elleni védekezésre. A füstölést csak 15 nappal a virágzás előtt szabad elvégezni. Ellenkező esetben a méhek nem porozzák be a fákat. A talajfeldolgozást az üvegházban 3-4 nappal az első vetés megkezdése előtt végezzük.

Használati óvintézkedések

elővigyázatossági intézkedésekA dohány használata nyaralóban különös gondosságot igényel, mivel a nikotin nemcsak a rovarokra, hanem az emberi szervezetre is negatív hatással van. Súlyos allergiás reakciót vagy súlyos mérgezést okozhat..

Ezért a dohányzással való munkavégzést az összes biztonsági intézkedés betartásával kell elvégezni:

 • a növények feldolgozását csak légzőkészülékben végezze, és ennek hiányában – pamut -géz kötéssel;
 • védje szemét szemüveggel és kezét vastag kesztyűvel;
 • ne felejtse el elrejteni a haját egy kalap alá;
 • próbálja a lehető legnagyobb mértékben elrejteni a test minden nyitott területét magas gallérral, hosszú ujjú;
 • az üvegházak és üvegházak füstölése során nem tartózkodhat bent.

virágok permetezéseA dohánypor multifunkcionális természetes termék, amelyet széles körben használnak a kertészetben és a kertészetben. Ez az anyag segít telíteni a termékeny talajt tápanyagokkal. Teljes értékű növekedést biztosít a kertészeti növények számára és növeli a termelékenységet. A dohány hatékonyan harcol a rovarok ellen üvegházakban és szabadban egyaránt.

Hogyan használják a dohányport nyaralójukban – videó

Previous Post
Nő, karfiol, hatalmas, hatalmas
Next Post
Πυροβόλο κόλλα από την Κίνα – ένα γρύλο όλων των επαγγελμάτων