15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mezőgazdasági technológia sárgarépa termesztésére

Mindezt a technológia alapján A sárgarépa egy rövid lágyszárú növény, kétévente. Az első évben a sárgarépa gyökérzete, annak vegetatív része fejlődik ki, sűrűsödést képezve, amelyben a legtöbb tápanyag tárolódik – a gyökérzöldséget, amelyet megeszünk. A második évben kialakul a generatív rész, amely felelős a szaporodásért, ezek a levelek és a szár, magok képződnek rajta.

A sárgarépa termesztésének helyes mezőgazdasági technikája magas hozamot biztosít. Mivel a sárgarépa magas jövedelmezőségű növény, a mezőgazdasági technológia szabályainak alkalmazása esetén a termés hektáronként akár 250 tonna is lehet..

Melyik talaj a legkedvezőbb a sárgarépa termesztéséhez?

Kert elrendezés Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan kell termeszteni a sárgarépát és kiváló minőségű termést kapni, azokat a megfelelő helyre kell ültetni, a megfelelő talajtípust és a vetés helyét választva. A sárgarépa magvak ültetésének helyének kiválasztásának alapelvei:

  • Ne ültessen sárgarépát 3 évig olyan helyeken, ahol korábban a zeller család növényei nőttek – zeller, kömény, petrezselyem.
  • Ne ültessen sárgarépát ugyanazon a helyen több éven keresztül egymás után. Legalább 4 évnek kell eltelnie, hogy a sárgarépa nőtt ezen a helyen..
  • Célszerű sárgarépát vetni a kerti telek azon részén, ahol az előző szezonban hüvelyesek és burgonya nőtt.

Alapelvek a sárgarépa termesztésének technológiájában

Sárgarépa mező A sárgarépa, mint zöldségnövény, nagyon gyakran megtalálható. Kertekben, magánházakban, dachákban, különböző gazdaságok és állami gazdaságok termesztik. Ha nem ismeri és nem érti a sárgarépa termesztésének alapelveit, javasoljuk, hogy nézze meg a cikk végén található videót. A sárgarépa termesztésének technológiája rendkívül fontos. Ennek ismeretében minimális talajkopással biztosíthatja ennek a zöldségnövénynek a magas hozamát..

A sárgarépa mezőgazdasági technológiája személyes parcellán eltér a nagygazdaságokétól. Különféle vetési és betakarítási technológiákat alkalmaznak. Például a vetés nagy területeken szélessávú módszerrel történik, és személyes parcellákon – egysoros vagy olyan ágyakban, ahol a sorok közötti távolság szűk. Olvassa el: A sárgarépa etetése a szabadban augusztusban!

Talajválasztás és ültetési hely

Sárgarépa személyes parcellán Először is ki kell választania a megfelelő talajtípust a sárgarépa termesztéséhez. Alkalmasak a homokos agyagos talajok, valamint az agyagosak, amelyekben magas a humusztartalom. A talajnak is lazanak kell lennie ahhoz, hogy oxigén áramoljon a gyökérnövényhez. Jobban illik egy olyan talaj, amelynek pH -értéke a savas oldal felé eltolódik, valahol 5,6 és 7 között. A tőzegtalajok táplálóbb sárgarépát nevelnek, magas A -vitamin prekurzor tartalommal – karotinoidokkal.

Napelemek A sárgarépa termesztésében a mezőgazdasági technológia alkalmazásának tapasztalatai azt mutatják, hogy ez a gyökérnövény szereti a napfényt és a meleget, ezért nyílt területen, jó megvilágítással kell termeszteni. A sárgarépát három időszakban vetik. A kifejezés kiválasztása attól függ, hogy milyen célra fogja használni a gyökérnövényt. Ha kis mennyiségű sárgarépát vetnek, hogy a betakarítás után azonnal elfogyaszthassák, akkor ősszel kell vetni. Ha tárolni vagy eladni fogja, felismerve, hogy tárolni kell, akkor a vetést vagy a hó tavaszi elolvadása után, vagy júniusban kell elvégezni, amikor a sárgarépa fő kártevője – a sárgarépalégy eltűnik..

A termés betakarítása után a földet felszántják, trágyázzák és gereblyével vagy boronával kiegyenlítik. Mielőtt a sárgarépát nyílt talajba vetné, meg kell trágyázni humusszal, nitrogén-műtrágyával, kálium-műtrágyákkal és szuperfoszfáttal, majd újra fel kell lazítani..

A vetőmag előkészítése és ültetése a talajba

Sárgarépa és hagyma vetése ugyanabban a kertben A vetés előkészítése a következőket tartalmazza:

  • Vetőmag válogatás.
  • Kártevők elleni gyógyszerekkel való kezelés (például tiram).
  • Mosás fertőtlenítőszerekkel.
  • Áztatás bórsav vagy kálium -permanganát oldatban. 3 napig a magokat szobahőmérsékleten hagyjuk, majd valójában a hűtőszekrénybe tesszük.
  • A magvak szárítása közvetlenül az ültetés előtt.

Sárgarépa vetés Maga a vetés egy sorban vagy kerti ágyban történik, úgy, hogy a sorok közötti távolság 30-40 centiméter legyen. Van egy technológia a szélessávú vetés használatára is. Ebben az esetben a csíkok középpontjai közötti távolságnak legalább 45 centiméternek, a csíkok szélességének pedig 10-12 centiméternek kell lennie. Ha a talaj könnyű, például homokos vályog, akkor a vetőmag mélysége 3-4 centiméter, ha nehezebb, mint az agyag, akkor 2-3 centiméter. A talaj lenyomása után.

Növényápolás és betakarítás

Megfelelés a termesztési technológiának Az első hajtások megjelenése előtt el kell pusztítania a kóbor föld kéregét, vagy fóliával le kell fednie az ágyat sárgarépával. A csírázás után gyomlálást végeznek. Annak érdekében, hogy jobban meg lehessen jelölni a vetés helyét, a saláta vagy a retek sárgarépa -maggal keveredik, korábban csíráznak, és megmutatják azt a helyet, ahol a sárgarépa hamarosan kihajt. Ha szükséges, öntözze a sárgarépát csírázás előtt. Általában a sárgarépát nem szereti a bőséges, de gyakori öntözés. Ha felesleges nedvesség van, akkor a gyökerek felszakadnak..

Amikor már lehetséges 2 levél azonosítása a fiatal sárgarépában, akkor ideje gyomlálni, valamint lazítani a talajt. Ezeket a sárgarépát a gyomok elleni védelemre, valamint a gyökerek levegőáramlásának biztosítására végzik..

A sárgarépa -termesztés technológiájának egyik szabálya, hogy 30 nappal a sárgarépa betakarítása előtt abba kell hagyni az öntözést.

Sárgarépa eladó Fontos nemcsak a sárgarépa termesztésének ismerete, hanem a betakarítás szabályai is. A sárgarépa mezőgazdasági technológiája személyes parcellán 2 betakarítási időszakot különböztet meg. Ezek attól függenek, hogy a sárgarépát ténylegesen hogyan takarítják be. Ha sárgarépára van szüksége a leggyorsabb élelmiszer -felhasználáshoz, akkor a betakarítás augusztusban kezdődhet. De ha gyökérnövény tárolását tervezi, akkor szeptemberben kell gyűjtenie. És ami a legfontosabb – ne rázza fel a földet a sárgarépáról, hanem óvatosan hámozza le, így a gyökérnövény sokkal hosszabb ideig tárolódik, mivel az elmúlt 2 hónapban a tápanyagok mennyisége növekszik, és a vízben lévő gyümölcs mennyisége csökken.

Hogyan termeszthetünk jó termést sárgarépából személyes parcellán – videó

Previous Post
A stromantális betegségek fő okai
Next Post
Πώς να καλλιεργήσετε λευκό λάχανο Megaton σε ένα εξοχικό σπίτι