15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nagy paradicsom Mishka lúdtalp nyaralókban

paradicsommedve lúdtalp A Tomato Mishka lúdtalp egy szezonközi fajta, nagy, lédús gyümölcsökkel, amelyet hazai tenyésztők tenyésztettek az északi és déli régiók termesztésére. Ennek a fajnak a népszerűsége a kertészek körében a magas terméseredményeknek, a lenyűgöző gyümölcsméreteknek és a termesztés szerénységének köszönhető..

Paradicsom Mishka lúdtalp – a fajta leírása

A jellemzők és a leírás szerint a Mishka Clubfoot paradicsomfajta szezonközi, magas hozamú és határozatlan (magas) paradicsomfajta. Ez a fajta szabadföldi és üvegházi termesztésre egyaránt alkalmas. A lúdtalp medve paradicsom, amely gyorsan alkalmazkodik az északi és a déli régió éghajlati viszonyaihoz.

A fajta fő jellemzői:

 • a zöld tömeg mérsékelt képződése, a lombozat sötétzöld;
 • paradicsom átlagos érési sebessége;
 • a gyümölcsök 4-6 db kis bojton érnek;
 • gyümölcsök kerek vagy szív alakúak;
 • a gyümölcs pép lédús, a héja vékony;
 • a paradicsom nagy és húsos, közepes sűrűségű-súlya eléri a 250-500 g-ot, a legalacsonyabb fürtökön akár 850-950 g;
 • a paradicsom íze édes, savanyúság nélkül;
 • A lúdtalpú medve rendkívül magas és bőséges hozamú – akár 5-8 kg -ot is elérhet minden bokrotól.

nagy gyümölcsű paradicsomos mackó Annak ellenére, hogy ez egy indoterm típusú paradicsom, bokrai nem különböznek erősségükben, és megkötni és rögzíteni kell őket. A maximális hozam egy vagy két szárban bokor kialakulása után érhető el. Az első lehetőségnél minden mostohafiát el kell távolítani, a másodikban – 1 mostohafia marad a virágok első petefészke alatt, amely a második szár lesz.

Fajták fajtái

A lúdtalp medve fajtákra oszlik, amelyek eltérnek a gyümölcs színétől, a bokor magasságától és az ellátás néhány jellemzőjétől:

 1. Sárga paradicsom Mishka lúdtalp-a bokor magassága 180-200 cm, a szív alakú gyümölcsök tömege 750-900 g. A paradicsom íze lágy, finom és cukros. A sárga fajta erősen immunis a legtöbb vírusos betegséggel és kártevővel szemben..sárga paradicsommedve lúdtalp
 2. Narancssárga mackó-a bokrok átlagos magassága 190-195 cm, a gazdag narancssárga gyümölcsök tömege 800-850 g.narancs paradicsom mackó
 3. A Málna mackó egy paradicsom, amely kiválóan alkalmas üvegházban való termesztésre. A bokrok magassága elérheti a 200 cm -t, az érett paradicsom legkisebb súlya 700 g.málnás paradicsom mackó
 4. A rózsaszín a legrövidebb fajta, magassága leggyakrabban eléri a 130-155 cm-t. Kis növekedése ellenére ez a fajta a legtermékenyebb.rózsaszín paradicsom

Megfelelő termesztés esetén a Medvelábú paradicsom bőséges termést ad édes és lédús paradicsomból – akár 7-12 kg -ot egy bokorból. Vannak esetek, amikor a kertészek akár 15-20 kg-ot gyűjtöttek egy bokorból.

paradicsom betakarítás Mackó

A palántanevelés jellemzői

Ezt a fajta paradicsomot palántákból termesztik. Paradicsommag A mackót elvetik palánták termesztésepalántanevelési talajban március utolsó évtizedében vagy április első hetében.

A magvak ültetéséhez használjon speciális talajt a palántákhoz vagy egy univerzális szubsztrátumot, amelyet saját maga készít. Keverje össze a kerti talajt tőzeggel és humussal 2: 1: 1 arányban. A talaj termékenységének növelése érdekében hozzáadhat ½ pohár fahamut vagy 200 g szuperfoszfátot.

Palánták termesztése:

 1. A palánták termesztéséhez készítsen elő kis dobozokat, műanyag edényeket vagy poharakat, fertőtlenítse a tartályokat.
 2. Készítse elő a magokat – töltse fel gyenge kálium -permanganát -oldattal 15 percig vagy növekedési biostimulátorral (5-7 csepp Epin 5 pohár vízhez).
 3. Az előkészített magokat talajba töltött edénybe kell vetni, és ujjaival kissé le kell nyomni. Megszórjuk a tetejét vékony talajréteggel, és felöntjük vagy permetezzük szórófejes palackkal.

Fedje le a tartályokat magvakkal műanyag fóliával, és tegye meleg helyre, napos ablakpárkányra vagy lámpa alá. Az első zöld hajtások megjelenésekor a fóliát el kell távolítani, majd rendszeresen öntözze meg a palántákat, és legalább kétszer táplálja.

A palántaszedést az első két zöld levél megjelenése után végezzük.

Palánták átültetése

üvegházi paradicsomA palántákat nyílt talajba ültetik legkorábban június első hetében. Az átültetéskor már legalább 7-8 valódi levéllel és virágzó ecsettel kell rendelkeznie.

A palánták átültetéséhez ásson lyukakat a kerti ágyon legalább 45-50 cm távolságban. Győződjön meg arról, hogy a sorok közötti rés is 40-60 cm. Ez a hely szükséges ahhoz, hogy a paradicsom bokrok aktívan növekedjenek és gyümölcsöt teremjenek..

Paradicsom gondozása Clubfoot Bear a nyílt terepen

A lúdtalp medve csak megfelelő növényápolással ad gazdag termést. A paradicsom termesztésének alapvető szabályai:

 1. A bokrok 1-2 szárból vannak kialakítva, a felesleges szárakat el kell távolítani. Ehhez távolítsa el a mostohafiakat a második ecsetről, vágja le a 6 cm -nél hosszabb hajtásokat.paradicsom kialakulása
 2. A lúdtalp medve rendszeres és bőséges öntözést igényel, legalább 3-4 naponta egyszer. A paradicsomot este kell öntözni, legalább 1 liter szobahőmérsékletű leülepedett vízzel minden paradicsombokorhoz.bőséges öntözés
 3. A mackó paradicsom gondozásának fontos része a rendszeres etetés. Ebből a célból ásványi és szerves műtrágyákat is használnak, amelyeket 15 naponként juttatnak a talajba..táplálás
 4. Célszerű talajtakaró paradicsom A lúdtalp medve forgács, fűrészpor, szalma vagy füves alom segítségével.talajtakarás
 5. A fehéres gömbök megjelenése a száron az alján azt jelzi, hogy a bokrokat meg kell dörzsölni a gyökérzet megerősítése érdekében.

cserje kialakulásaA Mishka Clubfoot fajtát olyan gyümölcsök nagy tömege különbözteti meg, amelyeket a növény nem tud megtartani további támogatás nélkül, termése csökken. Az ilyen magas bokrokhoz lineáris vagy rácsos módszert használnak a paradicsom megkötésére. A paradicsom harisnyakötőt közvetlenül a bokor gyökerezése után hajtják végre az új talajban..

A paradicsom betegségei

paradicsommedve lúdtalp betegségA lúdtalp medvét paradicsomfajtaként tenyésztik, erős immunrendszerrel, ellenáll a legtöbb gombás fertőzésnek és betegségnek. De a növény hajlamos az apikális vagy szürke rothadásra. Ezek a betegségek gyógyíthatatlanok, ezért különös figyelmet kell fordítani a megelőzésükre. Ehhez a bokrokat 15 naponta kell permetezni Bordeaux folyadék oldatával (150 g / 6 liter víz).

A betegségek és a kártevők megjelenésének megelőzése érdekében minden öntözés után a talajt meg kell bolyhosítani, az ágyásokban lévő gyomokat időben el kell távolítani, és rendszeresen ellenőrizni kell a paradicsomot. Ha kártevőket azonosítanak, azonnal rovarölő oldatokkal kell kezelni őket..

A fajta előnyei és hátrányai

magas paradicsom mackó

A lúdtalp medve számos előnnyel rendelkezik más paradicsomfajtákkal szemben. Ezek tartalmazzák:

 • magas hozamok;
 • nagy méretű gyümölcs;
 • kellemes, édes ízű paradicsom savanyúság nélkül;
 • alkalmas bármilyen éghajlati körülmények között, nyílt talajban vagy üvegházakban történő termesztésre;
 • a gyümölcsöket hosszú ideig tárolják, és nem veszítik el megjelenésüket a hosszú távú szállítás során.

A Bear Footed paradicsomfajtának számos hátránya is van, amelyeket figyelembe kell venni a palánták ültetése előtt. A bőséges termés csak akkor lehetséges, ha a bokrot megfelelően formálják és rendszeresen etetik. Ezenkívül a paradicsom bokroknak kötelező harisnyakötőre van szükségük.

A lúdtalp medve népszerű paradicsomfajta, magas hozammal és erős immunrendszerrel. Ezt a fajta paradicsomot egyformán sikeresen termesztik nyílt talajban és üvegházban is, bőséges, gazdag termést kapva nagy és lédús gyümölcsökből..

Nagy gyümölcsű paradicsom Mishka lúdtalp – videó áttekintés

Previous Post
A stromantális betegségek fő okai
Next Post
Πώς να καλλιεργήσετε λευκό λάχανο Megaton σε ένα εξοχικό σπίτι