15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sevruga paradicsom ültetése és gondozása nyílt terepen

Sevryuga paradicsom A Sevruga paradicsomfajta másik neve Pudovik, amely alatt a növény hivatalosan be van jegyezve az állami nyilvántartásba. A Sevryuga fajta termésparadicsomát orosz tenyésztők fejlesztették ki és tenyésztették 2005 -ben. A fajta nem hibrid, jól növekszik és gyümölcsöt hoz mind üvegházi körülmények között, mind nyílt terepen.

Botanikai leírás

magas hozamú Sevryuga paradicsom

Az egészséges és bőségesen gyümölcsöző termés termesztéséhez részletesen meg kell ismerkednie a növény leírásával:

  1. A Sevryuga paradicsom gyorsan növekszik és fejlődik. A bokroknak nincs végső növekedési pontjuk, ezért 2-2,5 méter magasságban nyúlnak.gyorsan növekvő paradicsomfajta
  2. Terjedő bokrok számos mostohagyermekkel, amelyek időben történő ellenőrzésre szorulnak.
  3. A levéllemezek alakja és színe a zöldségtermésre jellemző..
  4. A virágzási időszak alatt sárga virágok jelennek meg a növényen, amelyek helyére később gyümölcsöket kötnek.
  5. A növény önmagában beporzik.
  6. A fajta nagy gyümölcsű. Az érett paradicsom világos málna árnyalatot és szív alakú formát kap. Az egyes gyümölcsök tömege eléri az 500 g -ot.nagy paradicsom gyümölcs
  7. Az érett zöldségek pépje húsos, cukros, kifejezett édeskés ízű és kellemes aromájú.Sevruga paradicsom húsos pép

Az érés folyamán a bokor nagy terhelésnek van kitéve, ezért a növényeknek további támogatásra van szükségük rácsok vagy tartócsapok formájában..

A fajta jellemzői

szerény paradicsomfajtaA fajtaleírás szerint a Sevruga paradicsom szerény a termesztési körülményekhez, sikeresen termesztik különböző éghajlati övezetekben.

Szárazság és fagyálló fajták

Déli éghajlaton megengedett, hogy ezt a fajtát azonnal szabadföldön termesszék. A vetési munkákat tavasz közepén végzik..

A mérsékelt és hideg éghajlatú régiókban a Pudovik paradicsomot palántanevelési módszerrel termesztik..

Egy szerény növény könnyen tolerálja a rövid szárazságot, és a napi hőmérséklet -csökkenés nem befolyásolja hátrányosan a termés termését.

Termés- és termésmutatók

a Sevryuga paradicsom betakarításaA zöldségek érésének időpontja közvetlenül függ a termesztés módjától és régiójától. Déli éghajlaton az első termést 3-3,5 hónappal az ültetés után szüretelik. A mérsékelt égövi régiókban egy kicsit tovább tart a gyümölcs érése.

Egy paradicsom bokorból legfeljebb 5 kg nagy, ízletes gyümölcsöt takarítanak be. Egy négyzetméter ültetésből legfeljebb 20 kg érett zöldséget nyerhetünk..

Érett termés használata

A Sevruga paradicsom ízjellemzőit a szakértők méltán elismerik kiválónak. A zöldségeket ajánlott frissen fogyasztani, salátákhoz és különféle zöldségételekhez adni. A Pudovik paradicsomból finom gyümölcsleveket és téli készítményeket is kapnak..

A Sevruga paradicsomfajták előnyei és hátrányai a termesztésben

Sevruga paradicsommagA fajtát az éghajlati és időjárási változásokkal szembeni nagy ellenálló képesség jellemzi, a termesztési feltételek és a talajösszetétel szempontjából igénytelen. A fajta előnyei közé tartozik az érett gyümölcsök kiváló íze és a termés..

Hátrányok, amelyek kellemetlenségeket okozhatnak a termesztési folyamatban, ezt a paradicsomfajtát nem azonosították.

palánták termesztéseA palánták magjait kora tavasszal ültetik. Ebben az esetben júniusban a bokrokat állandó növekedési helyre lehet áthelyezni, augusztus elején pedig a zöldség első betakarítását lehet betakarítani..

palánták átültetése nyílt talajraA bokrokat legfeljebb 30 centiméter mély, előkészített lyukakba ültetik. Az ültetések közötti távolságot 50 centiméteren belül tartják. Az ültetés előtt az ágyakat óvatosan kiássák, humuszt és ásványi műtrágyákat adnak a talajhoz.

A zöldségfélék gondozásának szabályai

Sevryuga paradicsom gondozásaEzenkívül a növényeket időben kell öntözni és etetni. Öntözze a növényeket leülepedett vízzel, öntsön 5 liter folyadékot minden bokor alá. Az öntözés gyakorisága a paradicsom termesztési régiójától függ..

Forró éghajlaton az öntözési intézkedéseket a talaj kiszáradásakor végzik. A mérsékelt szélességi fokokon az öntözést a természetes csapadék bősége szabályozza.paradicsom bokrok kialakulása

A tenyésztési időszakban a tenyészetet 2-3 alkalommal etetik kálium- és foszfor alapú kiegyensúlyozott komplexszel.

A Sevruga paradicsomfajta ellenáll a betegségeknek és a káros rovaroknak. Szükség esetén rovarirtó és gombaölő szereken alapuló speciális készítményeket használnak a növények permetezésére..

Sevryuga paradicsomot termesztünk – videó

Previous Post
A paradicsomot Konigsbergben termesztjük a nyaralójukban
Next Post
Επιλέξτε μια παρθενοκαρπική ποικιλία αγγουριού για τα κρεβάτια του κήπου σας Real Colonel