15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Korai érésű és magas hozamú képviselője a holland Solerosso paradicsomnak

Solerosso paradicsom A Solerosso paradicsom a holland szelekció egyik legnépszerűbb hibridje, szerény gondozásával, magas betegségállóságával és jó termésével vonzza a zöldségtermesztők figyelmét. Kicsi és kompakt mérete miatt a Solerosso cserje kiválóan alkalmas kis udvarok termesztésére. A sima, ínycsiklandó és vonzó Solerosso paradicsom kellemes paradicsom ízű. A gyümölcsök kiválóak mind friss fogyasztásra, mind téli készítmények elkészítésére..

Paradicsom Solerosso – a hibrid leírása és jellemzői

hibrid paradicsom Solerosso A Tomato Solerosso a 2006 -ban tenyésztett holland “Nunems” cég tenyésztőinek munkájának eredménye. Egy ultra-korai és nagy hozamú hibridet bejegyeztek Oroszország állami nyilvántartásába, és nyílt talajban és üvegházhatású körülmények között egyaránt termesztésre szánják..

A Solerosso paradicsom leírása:

 1. A Solerosso az ultra-korai fajták közé tartozik-az első gyümölcsök a hajtások megjelenése után 85-90 napon belül betakaríthatók.
 2. A bokrok kompaktak és ügyesek, meghatározó típusúak, legfeljebb 50-65 cm magasak.
 3. Közepes lombú hajtások terjedése. Nem támogatják az érett gyümölcsök súlyát, ezért a termési időszakban a bokroknak harisnyakötőre van szükségük..
 4. Kis levelek, standard sötétzöld szín.
 5. A kocsányok egyszerűek, nagyok, bőségesen fedik a bokrot a virágzási időszakban.
 6. Gyümölcse közepes méretű, kerek-lapos alakú, 5-7 darabból álló fürtökbe gyűjtve. A paradicsom átlagos tömege 80-120 g.paradicsom gyümölcs
 7. A pép szilárd, lédús, közepes sűrűségű. A héja vörös, vékony, de szilárd, így a paradicsom nem reped meg a hosszú távú tárolás és szállítás során.
 8. Íze kellemes, édeskés, kifejezett savanyúság nélkül.

A Solerosso paradicsom megkülönböztető jellemzője a folyamatosan növekvő termés bármilyen termesztési körülmény között – akár 8-11 kg / 1 négyzetméter. m.

Termesztő paradicsom Solerosso

paradicsommag a boltbólA Solerosso paradicsom vetőmagjait palánták számára 60-65 nappal az ültetés előtt végzik el (a palántákat 13-15 nappal korábban ültetik át az üvegházba, mint a kerti ágyakon).

A Solerosso a hibrid növények közé tartozik, így magjait nem lehet önállóan betakarítani, a kertészeti üzletekben megvásárolhatók. A vetőmag anyaga nem igényel előkészítést, erről a gyártó már gondoskodott.

A magvak csírázásának növelése érdekében áztathatja őket bármilyen növekedést serkentő – Epin, Zircon, Heteroauxin – oldatban..

Magvak vetése palánták számára

paradicsom vetéseA Solerosso f1 paradicsom termesztését palántákban végezzük. A magvak vetéséhez készítsen talajkeveréket kerti talajból, tőzegből, humuszból és durva folyami homokból egyenlő arányban. Ezenkívül hozzáadhat egy marék fahamut.

Vetéstechnika palánták számára:

 1. Kalcinálja a talajkeveréket a sütőben, vagy öntse fel kálium -permanganát -oldattal, majd öntse egy palántaedénybe.
 2. Végezzen apró mélyedéseket 1-2 cm mélyen a talaj felszínén.
 3. Helyezze a magokat a mélyedésekbe, és szórja meg vékony tőzegréteggel.
 4. Permetezze a növényeket meleg, ülepített vízzel szórófejes palack segítségével.
 5. Fedje le a magtartályt üveggel vagy műanyaggal, hogy üvegházhatást okozzon.

paradicsom palánták szedés utánHelyezze a tartályt növényekkel jól megvilágított helyre, legalább + 26 ° C-os levegő hőmérsékletre. Az első hajtások megjelenése után távolítsa el az üveget vagy a műanyagot. A kifejlett palántákat közvetlenül az első 2-4 valódi levél kialakulása után külön edényekbe meríthetjük.

Transzfer állandó helyre

palánták ültetése nyílt talajra12-15 nappal a palánták állandó helyre történő átültetése előtt el kell kezdeni keményíteni. Ehhez a terményekkel ellátott tartályokat naponta 30 percre friss levegőre kell vinni, fokozatosan növelve a keményedési időt..

Kertágyba vagy üvegházba történő átültetéskor a palántáknak legalább 23-25 ​​cm magasnak kell lenniük, és 6-8 valódi levéllel kell rendelkezniük. A palánták ültetésekor 40-50 cm távolságot kell hagyni közöttük..

A Solerosso paradicsomápolási szabályok

a Solerosso paradicsom gondozásaA Solerosso paradicsom egyik előnye az egyszerűség és a könnyű gondozás, így ez a hibrid nagyon népszerű a kezdő zöldségtermesztők körében..

A gondozás alapvető szabályai:

 1. Öntözés – a palánták első nedvesítését közvetlenül az állandó helyre történő átültetés után végezzük, majd a bokrokat 6-7 naponként öntözzük. Egy növényhez 4-5 liter meleg, ülepített vízre lesz szüksége.
 2. Az utókezelést szerves és összetett ásványi műtrágyák segítségével végezzük. Célszerű szuperfoszfátot (20 g / 5 l víz) vagy bórsavat (0,5 g / 5 l) használni. Szerves anyagokból fahamu használható.
 3. Minden öntözés után meg kell lazítani a bokrok körüli földet, és ezzel egy időben el kell távolítani a gyomokat. Az optimális nedvességtartalom fenntartása érdekében a talajt szalmával, vágott fűvel vagy tőzeggel mulcsozhatják.

magas hozamú paradicsomfajtaA Tomato Solerosso a holland válogatás fényes “képviselője”. A fajta népszerűvé vált a nyári lakosok körében a könnyű termesztés és a minimális karbantartási követelmények miatt. A környezeti feltételekhez való gyors alkalmazkodás miatt a hibrid a folyamatosan magas terméshozamnak és a kiváló gyümölcsíznek örül.

Meghatározó paradicsomot termesztek Solerosso – videó

Previous Post
Kacsatojást tojunk otthon egy inkubátorba
Next Post
Πώς να ποτίσετε σωστά ανθούριο στο σπίτι;