15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να επιλέξετε ένα αβοκάντο και να μην κάνετε λάθος

πώς να επιλέξετε ένα αβοκάντο Τα αβοκάντο στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπτύσσονται μόνο στην Κριμαία, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, αλλά υπάρχουν φρούτα που πωλούνται σε κάθε γωνιά της χώρας. Τα φρούτα θα είναι υγιή και νόστιμα ταυτόχρονα, είναι σημαντικό μόνο να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε ένα αβοκάντο. Στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι προμήθειες από διαφορετικές χώρες αντικαθίστανται μεταξύ τους καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά τα καλύτερα φρούτα κυκλοφορούν από τον Αύγουστο έως τον Απρίλιο. Κύριος προμηθευτής – Ισραήλ.

Πώς να επιλέξετε ένα αβοκάντο

επιλέγοντας το σωστό αβοκάντο Κατά κανόνα, τα αβοκάντο μαζεύονται άγουρα, για το λόγο αυτό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απόκτησης άγουρων φρούτων..

Υπάρχουν πολλά σημάδια με τα οποία μπορείτε να καθορίσετε την ωριμότητα και την ποιότητα των φρούτων:

 1. Τα νόστιμα φρούτα έχουν ένα ομοιόμορφο χρώμα δέρματος, χωρίς κηλίδες. Το δέρμα είναι πυκνό, τραχύ στην αφή, καφέ ή πράσινο, λιγότερο συχνά μπορείτε να δείτε μια μαύρη ή μοβ απόχρωση. Για παράδειγμα, το σχεδόν μαύρο δέρμα της ποικιλίας Hass. Τα αβοκάντο με ανοιχτό πράσινο δέρμα είναι συχνά άγουρα, αλλά στην ποικιλία Fuerte, ακόμη και μετά την τελική ωρίμανση, το δέρμα δεν γίνεται σκούρο πράσινο. Όταν επιλέγετε ανάμεσα στους καρπούς της ίδιας ποικιλίας, θα πρέπει να προτιμάτε αυτούς που έχουν πιο σκούρο χρώμα.
 2. Σημαντικό ρόλο στην αναγνώριση της ωριμότητας παίζει ο τόπος με τον οποίο τα φρούτα συνδέονται με το κλαδί. Ιδανικά, είναι σκούρο κίτρινο ή ανοιχτό καφέ, με λίγες πιτσιλιές πορτοκαλί. Μια καφέ ουρά δείχνει επαρκή ωριμότητα. Αν είναι πράσινο, τότε το αβοκάντο είναι άγουρο. Μπορείτε να κόψετε το κοτσάνι εάν ο τόπος αφαίρεσης είναι ανοιχτό καφέ – ο καρπός είναι ώριμος, πράσινος ή κίτρινος – άγουρος. Η μούχλα κάτω από τη λαβή υποδεικνύει αλλοίωση, ένα τέτοιο φρούτο δεν μπορεί να αγοραστεί.
 3. Για να προσδιορίσετε την ωριμότητα ενός αβοκάντο, θα πρέπει να πιέσετε το δέρμα με το δάχτυλό σας. Εάν οι βαθουλώσεις που προκύπτουν εξομαλυνθούν, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι τα φρούτα είναι αρκετά ώριμα. Βαθιά, μη εξαφανιζόμενα βαθουλώματα που εμφανίζονται υποδηλώνουν έναν πολύ ώριμο καρπό. Ένα πολύ μαλακό φρούτο μπορεί να έχει σαπίσει στη μέση. Μπορείτε να βάλετε τα φρούτα στην παλάμη σας και να τα πιέσετε ελαφρά. Αυτό θα καθορίσει πόσο μαλακό είναι το αβοκάντο..
 4. Η επαρκής ωριμότητα υποδεικνύεται επίσης από ένα ελαφρύ χτύπημα της πέτρας, εάν ο καρπός τινάζεται.

Εάν η πέτρα δεν χτυπήσει κατά την ανακίνηση, δεν απαγορεύεται να αγοράσετε ένα αβοκάντο, αλλά θα πρέπει να περιμένετε περίπου 2-5 ημέρες πριν από την τελική του ωρίμανση.

Για αυτό, τα φρούτα πρέπει να τοποθετηθούν σε μια χάρτινη σακούλα και να αφεθούν σε θερμοκρασία + 22 … + 25 μοίρες σε σκοτεινό μέρος. Το αβοκάντο θα ωριμάσει πιο γρήγορα αν βάλετε μια ώριμη μπανάνα μαζί του. Στο ψυγείο, η διαδικασία ωρίμανσης επιβραδύνεται.

Η ωρίμανση μπορεί να επιταχυνθεί τοποθετώντας το άκοπο και τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο σε φούρνο προθερμασμένο στους 90 βαθμούς για 10 λεπτά..

Δείτε επίσης το άρθρο: πώς να καλλιεργήσετε ένα αβοκάντο από έναν σπόρο στο σπίτι σε μια κατσαρόλα?

Επιλέγοντας το σωστό αβοκάντο στο κατάστημα

ποικιλίες αβοκάντοΤα σούπερ μάρκετ πωλούν συχνά αβοκάντο με γυαλιστερό καφέ ή πράσινο δέρμα. Η επιλογή ενός νόστιμου φρούτου θα απαιτήσει λίγη γνώση των ποικιλιών, καθώς διαφορετικοί τύποι αβοκάντο πωλούνται σε διαφορετικές εποχές του έτους..

Τις περισσότερες φορές, υπάρχουν ποικιλίες προς πώληση:

 1. Αβοκάντο Καλιφόρνιας – το πιο διαδεδομένο, που πωλείται όλο το χρόνο, η φλούδα είναι χοντροκομμένη, σκούρο καφέ, η σάρκα είναι ελαφριά, πράσινη, μαλακή, χρησιμοποιείται ως συστατικό σε σαλάτες, ρολά, σνακ.αβοκάντο της Καλιφόρνια
 2. Φλόριντα – εμφανίζεται στην πώληση το φθινόπωρο, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αρχίζει να ωριμάζει γρήγορα, η φλούδα είναι γυαλιστερή, πράσινη, ο πολτός είναι ζουμερός, μέσα στα φρούτα υπάρχει ένας στρογγυλός σπόρος σχεδόν λευκού χρώματος.αβοκάντο florida
 3. Pinkerton – πωλείται στο κατάστημα όλο το χρόνο, διαφέρει από άλλες ποικιλίες στο μέγεθος του σπόρου (είναι μικρό), εκπρόσωποι της ποικιλίας με σκούρο πράσινο σπυρωτό δέρμα, τα ίδια τα φρούτα έχουν σχήμα αχλαδιού.αβοκάντο πινκέρτον
 4. Fuerte – έχει μακρόστενο σχήμα και σχεδόν λευκή σάρκα, που βρίσκεται στα ράφια το καλοκαίρι.πώς να επιλέξετε fuerte αβοκάντο
 5. Βασιλικό μαύρο – πωλείται συχνότερα το χειμώνα (Δεκέμβριος -Μάρτιος), ο πολτός είναι φωτεινός, κίτρινος, μικρός λίθος.βασιλικό μαύρο αβοκάντο
 6. Hass – έχει κιτρινωπή σάρκα, γεύση καρυδιού και λιπαρή υφή, οι καρποί είναι στρογγυλοί με μεσαίου μεγέθους πέτρα, οι άγουροι καρποί είναι ανοιχτό πράσινοι, μετά την τελική ωρίμανση η φλούδα γίνεται σκούρα μοβ, σχεδόν μαύρη.Hass ποικιλία

Κατά την επιλογή, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στην απουσία ιχνών ζημιάς – βαθουλώματα και μούχλα, καθώς τέτοια φρούτα δεν μπορούν να καταναλωθούν. Ένα άγουρο αβοκάντο μπορεί να ωριμάσει σε λίγες ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου..πώς να επιλέξετε ένα αβοκάντο στο κατάστημα

Είναι καλύτερα να αγοράζετε αβοκάντο σε καλά εδραιωμένα σούπερ μάρκετ, όπου υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Η ποικιλία πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τον σκοπό χρήσης..

Το Pinkerton και η Φλόριντα μπορούν να καταναλωθούν ακριβώς έτσι, η ποικιλία της Καλιφόρνιας είναι ιδανική για την παρασκευή σάντουιτς, αφού ο πολτός της μπορεί να απλωθεί σε ένα καρβέλι.

Τι πρέπει να είναι ένα αβοκάντο για μια σαλάτα

αβοκάντο για σαλάταΠώς να επιλέξετε ένα αβοκάντο για τη σαλάτα σας; Στα άγουρα φρούτα, η σάρκα είναι σφιχτή, με ελαφρώς πικρή γεύση. Τα ώριμα αβοκάντο είναι γλυκό, η σάρκα τους είναι λιπαρή, κρεμώδης, μπορεί να απλωθεί εύκολα στο ψωμί, όπως το συνηθισμένο βούτυρο. Τα αβοκάντο με σκούρο πράσινο δέρμα μοιάζουν με ελαφρώς ψημένα κουκουνάρια. Τα καφέ αβοκάντο είναι ελαφρώς πιο γλυκά από τα πράσινα και έχουν ελαφριά μυρωδιά βοτάνων.

Τα ώριμα φρούτα με πράσινο δέρμα και σφριγηλή σάρκα είναι ιδανικά για την παρασκευή σαλάτας. Τα καφέ φρούτα είναι ιδανικά για την παρασκευή σούπας ή σάντουιτς.

Τα αβοκάντο τρώγονται καλύτερα ωμά, καθώς έχουν λίγο πικρή γεύση μετά το μαγείρεμα..

σαλάτα αβοκάντοΓια μια σαλάτα, τα φρούτα απαιτούνται συχνότερα, κομμένα σε φέτες ή κύβους. Πριν το κόψετε με αβοκάντο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη φλούδα με ένα μαχαίρι, χωρίζεται με το χέρι από τα τελικά ώριμα φρούτα. Το μισό φρούτο είναι αρκετό για να φτιάξετε μια σαλάτα..

Ο πολτός αβοκάντο, σε επαφή με τον αέρα, αρχίζει να σκουραίνει σαν ένα συνηθισμένο μήλο. Μπορείτε να το αποφύγετε πασπαλίζοντάς το με χυμό λεμονιού..

Το αβοκάντο ταιριάζει σε μια σαλάτα με αγγούρια και ντομάτες.

Πώς να φάτε το αβοκάντο, οι ευεργετικές του ιδιότητες

πώς είναι το αβοκάντο

Παρά την πανταχού παρούσα φρούτα στα ράφια των καταστημάτων, μερικοί δεν ξέρουν πώς να τρώνε σωστά το αβοκάντο:

 1. Τα προπλυμένα και αποξηραμένα φρούτα πρέπει να κοπούν κατά μήκος γύρω από τον σπόρο. Τα δύο μισά που προκύπτουν πρέπει να στρέφονται σε αντίθετες κατευθύνσεις, μετά τα οποία μπορούν εύκολα να διαχωριστούν από το κόκκαλο και να διαχωριστούν.
 2. Ο πολτός από τα μισά φρούτα μπορεί να αφαιρεθεί με ένα κουτάλι και να καταναλωθεί ακριβώς έτσι. Θα είναι νόστιμο αν το αλείψετε σε ένα καρβέλι αντί για βούτυρο και προσθέσετε λίγο μαύρο πιπέρι. Για σαλάτα, το αβοκάντο κόβεται σε κομμάτια (πριν από αυτό, η φλούδα από τα φρούτα πρέπει να αφαιρεθεί).

Δεν πρέπει να τρώτε δέρματα, φύλλα και σπόρους αβοκάντο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχουν περσίνη, μια ασθενώς διαλυτή τοξίνη παρόμοια σε δομή με τα λιπαρά οξέα. Εάν η persin εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα, προκαλεί δηλητηρίαση ή αλλεργίες..

Σχεδόν σε όλους θα αρέσει η γεύση των ώριμων φρούτων, είναι σημαντικό μόνο να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε ένα αβοκάντο. Είναι σε απόλυτη αρμονία με άλλα λαχανικά σε μεγάλη ποικιλία πιάτων και ταυτόχρονα είναι πολύ χρήσιμο για το ανθρώπινο σώμα..

Προσθήκη ενός φρούτου την ημέρα στη διατροφή:

 • θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • θα βοηθήσει στην ομαλοποίηση της πεπτικής οδού και του ήπατος.
 • αφαιρέστε την περίσσεια υγρού από το σώμα (το πρήξιμο θα φύγει).
 • θα μειώσει τον κίνδυνο αγγειακής αθηροσκλήρωσης.
 • μείωση του επιπέδου της κακής χοληστερόλης ·
 • θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα ·
 • βελτίωση της μνήμης?
 • θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και κάλιο που υπάρχουν στη σύνθεση.

Το αβοκάντο ανακουφίζει τέλεια την πείνα και δεν προκαλεί δυσφορία στην πεπτική οδό, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σνακ. Εκατό γραμμάρια πολτού περιέχουν περίπου 212 kcal.

Πώς να επιλέξετε και να ξεφλουδίσετε αβοκάντο – βίντεο

Previous Post
A legjobb gyógynövényeket hozzáadjuk a malacka bankunkhoz
Next Post
Βιολογικό παρασκεύασμα Trichoderma Veride – ένα μοναδικό μέσο προστασίας των φυτών κήπου