15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να φτιάξετε μια αποχέτευση στη χώρα με τα χέρια σας

αποχέτευσης σε διώροφο κτίριο Ένα σπίτι με οικόπεδο έξω από την πόλη, όπου μπορείτε να αφήσετε τη φασαρία και τη σκόνη της πόλης, έχει γίνει σήμερα όχι μόνο σημάδι ευημερίας, αλλά και πρακτικά αναγκαία. Κάποιος εδώ αναπνέει καθαρό αέρα με την ψυχή του και βρίσκει ξεκούραση μετά την καθημερινή φασαρία της πόλης, κάποιος ασχολείται με την κηπουρική και την κηπουρική, αλλά κυριολεκτικά όλοι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, από τη λύση του οποίου εξαρτάται η άνεση της ζωής στη χώρα.

Το γεγονός ότι στην πόλη έχει γίνει σχεδόν υποχρεωτικό χαρακτηριστικό της πολιτισμένης ζωής συχνά απουσιάζει εντελώς σε εξοχικές κατοικίες. Πρόκειται για ένα σύστημα αποχέτευσης, χωρίς το οποίο άλλες αυτονόητες ανέσεις είναι αδύνατες. Ως εκ τούτου, έχοντας γίνει ιδιοκτήτης μιας προαστιακής περιοχής, ο νεοφώτιστος καλοκαιρινός κάτοικος σκέφτεται συχνότερα για την όσο το δυνατόν νωρίτερη δημιουργία όλων των ανέσεων της πόλης, και ιδιαίτερα ενός συστήματος αποχέτευσης για μια καλοκαιρινή κατοικία. Επιπλέον, αν νωρίτερα πολλοί ήταν ικανοποιημένοι με πρωτόγονα σπίτια με βόθρο, κρυμμένα σε μια απομονωμένη γωνιά του κήπου, σήμερα δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς πιο τέλειες και, κυρίως, ανθεκτικές και ασφαλείς κατασκευές..

Συστατικά της προαστιακής αποχέτευσης

Ωστόσο, εάν ένας κάτοικος της πόλης σκέφτεται λίγο για τη διευθέτηση ενός δικτύου αποχέτευσης έξω από το διαμέρισμά του, τότε κατά την οργάνωση ενός συστήματος αποχέτευσης σε μια εξοχική κατοικία, πρέπει κανείς να ασχοληθεί όχι μόνο με υδραυλικές συσκευές και εσωτερικές επικοινωνίες, αλλά και να θυμάται όλα τα συστατικά του Σύστημα:

  • Σχετικά με υδραυλικά εξαρτήματα, ανυψωτικά και σωλήνες μέσα στο κτίριο που αποτελούν το εσωτερικό σύστημα αποχέτευσης.
  • Σχετικά με το σύστημα σωλήνων έξω από το σπίτι.
  • Σχετικά με τους τόπους εγκατάστασης ή καθαρισμού καθενός που φεύγει από το σπίτι και συλλέγεται από τον τόπο των λυμάτων.

Και αν το εσωτερικό σύστημα είναι παρόμοιο με αυτό στα διαμερίσματα, τότε τα άλλα δύο μέρη του συστήματος αποχέτευσης της χώρας διαφέρουν σημαντικά από τα στοιχεία της κεντρικής πόλης και μπορούν να εφαρμοστούν με διαφορετικούς τρόπους..

Εξαρτήματα αποχέτευσης

Σχέδιο αποχέτευσης στη χώρα

Ως εκ τούτου, προτού προχωρήσετε στη δημιουργία ενός συστήματος αποχέτευσης στη χώρα με τα χέρια σας, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τις απαιτήσεις για το σύστημα και βάσει αυτών και να αναπτύξετε ένα διάγραμμα των κύριων εγκαταστάσεών του. Οι καθοριστικοί παράγοντες εδώ είναι η τοποθεσία του σπιτιού, οι επιθυμίες του ιδιοκτήτη του χώρου και η λίστα υδραυλικών εξοπλισμών που χρησιμοποιούνται..

σύστημα αποχέτευσης της χώρας

Είναι βέλτιστο εάν όλος ο εξοπλισμός που απαιτεί αποστράγγιση είναι δεμένος σε έναν κοινό σωλήνα που κατευθύνει τα απόβλητα σε ένα ειδικό μέρος όπου οι αποχετεύσεις είτε πρέπει απλώς να συλλέγονται είτε να καθιζάνουν και να καθαρίζονται.

Εάν τα λύματα ρέουν μέσω διαφορετικών σωλήνων, για παράδειγμα, από διαφορετικά κτίρια ή συνδέονται στο σύστημα κανάλια συλλογής όμβριων υδάτων, τότε η συντήρηση ενός τέτοιου συστήματος αποχέτευσης μπορεί να γίνει πιο περίπλοκη και μερικές φορές μπορεί να απαιτεί τη διάταξη πολλών δοχείων για τη διάθεση η διαρροή.

Σε περιοχές όπου επικρατούν αρνητικές θερμοκρασίες το χειμώνα, πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτό το χαρακτηριστικό, το οποίο επηρεάζει όχι μόνο την άνετη χρήση του συστήματος αποχέτευσης στη χώρα οποιαδήποτε στιγμή του έτους, αλλά και την ασφάλεια των σωλήνων που τρέχουν κάτω από το έδαφος και φεύγουν το σπίτι. Εάν ο ιστότοπος υποτίθεται ότι δημιουργεί το απλούστερο σύστημα αποχέτευσης χρησιμοποιώντας βόθρο, τότε η εμφάνιση υπόγειων υδάτων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από δύο μέτρα, δηλαδή το βάθος του ίδιου του λάκκου.

Εσωτερικό σύστημα αποχέτευσης για εξοχικές κατοικίες

Η εσωτερική δρομολόγηση των σωλήνων σε μια εξοχική κατοικία σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες των κατοίκων και τον διαθέσιμο εξοπλισμό και η έξοδος του σωλήνα αποχέτευσης γίνεται μέσω του εξωτερικού τοίχου του κτιρίου ή του θεμελίου κάτω από το επίπεδο του δαπέδου. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να προβλεφθεί μια επαρκής κλίση του σωλήνα, στην οποία η αποχέτευση στο εσωτερικό του σπιτιού είναι εγγυημένη ότι θα είναι υψηλότερη από το επίπεδο των λυμάτων σε ένα βόθρο ή σηπτική δεξαμενή.

Εξωτερικό σύστημα σωλήνων αποχέτευσης

Το εξωτερικό σύστημα είναι ένα δίκτυο σωλήνων που μεταφέρουν λύματα από ένα σημείο συλλογής, είτε πρόκειται για εξοπλισμό εσωτερικού χώρου, κανάλια αποστράγγισης ή πηγάδια ομβρίων, με χώρο επεξεργασίας ή αποθήκευσης αποβλήτων. Σήμερα, για αυτούς τους σκοπούς χρησιμοποιούνται παραδοσιακοί σωλήνες από χυτοσίδηρο ή πιο σύγχρονα πλαστικά προϊόντα. Οι σωλήνες από χυτοσίδηρο απαιτούν προσεκτική στεγανοποίηση και σε αυτή την περίπτωση οι αρμοί επεξεργάζονται με σύνθεση ρητίνης και τσιμεντοκονία. Οι πλαστικοί σωλήνες δεν απαιτούν τέτοια εργασία..

σωλήνες αποχέτευσης

Κατά τη δημιουργία ενός συστήματος αποχέτευσης στη χώρα, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε μια τέτοια κλίση των σωλήνων αποχέτευσης, έτσι ώστε τα λύματα να μπορούν να αποστραγγιστούν από τη βαρύτητα σε ένα βόθρο ή σηπτική δεξαμενή. Κατά κανόνα, μια τέτοια γωνία κλίσης του σωλήνα δεν είναι μικρότερη από δύο εκατοστά για κάθε μέτρο του σωλήνα που τοποθετείται στην τάφρο. Το βάθος της τάφρου είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και το πλάτος, για να εκτελέσετε εργασίες είναι βολικό, τουλάχιστον μισό μέτρο.

Ταυτόχρονα, όλοι οι σωλήνες που πέφτουν στη ζώνη κατάψυξης του εδάφους πρέπει να είναι μονωμένοι με ορυκτοβάμβακα, θερμομονωτικά μανίκια ή αφρώδες πολυμερές υλικό, διογκωμένο πηλό ή αφρό. Κατά κανόνα, όλες οι περιοχές που βρίσκονται πάνω από 30 cm από το επίπεδο του εδάφους, καθώς και οι έξοδοι από το σπίτι, υπόκεινται σε μόνωση..

Ένας αγωγός εξαερισμού είναι επίσης εγκατεστημένος κοντά στην έξοδο του σωλήνα αποχέτευσης, ο οποίος εμποδίζει την εξάπλωση δυσάρεστων οσμών στην τοπική περιοχή.

Τόπος αποστράγγισης

Εάν τοποθετηθεί ένα κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης εκτός του χώρου, τότε ο θερινός κάτοικος θα πρέπει να οργανώσει μόνο την παράδοση των αποβλήτων στον κοινό σωλήνα. Δεν χρειάζεται να τα συσσωρεύετε ή να τα καθαρίζετε.

Εάν δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα αποχέτευσης κοντά, τότε όλα τα προβλήματα πέφτουν στους ώμους του ιδιοκτήτη του χώρου και μόνο αυτός θα πρέπει να φροντίσει για τη διάθεση των απορριμμάτων. Και για αυτό πρέπει να αποφασίσετε ποιο σχέδιο θα επιλέξετε: την απλούστερη αποθήκη βόθρου ή μια σύγχρονη, αλλά ακριβότερη σηπτική δεξαμενή για μια καλοκαιρινή κατοικία.

Αποχέτευση σε παλιές παραδόσεις

αποχέτευση χωρίς άντλησηΤι θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο από ένα βόθρο?

Αυτός είναι ίσως ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος συλλογής απορριμμάτων λυμάτων. Ο σχεδιασμός του λάκκου είναι απλός, ο οποίος σας επιτρέπει να τον κατασκευάσετε χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τις εργασίες ανασκαφής, θα πρέπει να μάθετε τον απαιτούμενο όγκο της δομής. Αυτό μπορεί να γίνει με βάση τον μέσο όγκο ανά κάτοικο του σπιτιού, που κυμαίνεται από 0,5 έως 0,7 κυβικά μέτρα υγρού.

Όταν ο όγκος είναι γνωστός, μπορείτε να προχωρήσετε στον προσδιορισμό της θέσης του μελλοντικού συσσωρευτή απορριμμάτων. Και επειδή τα λύματα δεν είναι μια πολύ ευχάριστη και χρήσιμη γειτονιά, μια τρύπα σκάβεται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

  • Το ελάχιστο βάθος του λάκκου δεν πρέπει να είναι μικρότερο από δύο μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι τα υπόγεια ύδατα δεν πρέπει να έρχονται πιο κοντά στην επιφάνεια του εδάφους ακόμη και κατά τη διάρκεια της εαρινής τήξης του χιονιού.
  • Καθορίζεται επίσης η ελάχιστη απόσταση από τα κτίρια – η απόσταση από 5 μέτρα θεωρείται άνετη και ασφαλής.
  • Εάν οι ιδιοκτήτες του χώρου χρησιμοποιούν μια πηγή νερού που βρίσκεται εδώ, τότε ο χώρος αποθήκευσης αποβλήτων δεν πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά από 30 μέτρα από το πηγάδι ή το πηγάδι.
  • Η παρουσία ενός βόθρου προϋποθέτει την παρουσία μιας ελεύθερης εισόδου για ένα μηχάνημα που συλλέγει τα συσσωρευμένα απόβλητα.
  • Εάν η τοποθεσία βρίσκεται σε ανώμαλο έδαφος, τότε το βόθρο θα οργανωθεί αποκλειστικά στην πεδιάδα..

Ο ίδιος ο βόθρος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από δακτυλίους ή ελαστικά από σκυρόδεμα, επενδεδυμένους με τούβλα ή μπλοκ, ενώ οι αρμοί και ο πυθμένας είναι αδιάβροχοι για να αποφευχθεί η διείσδυση μολυσμένου νερού στο έδαφος.

λύματα με άντλησηΤο σύστημα αποχέτευσης είναι εξοπλισμένο με ανυψωτικό εξαερισμού και η καταπακτή που καλύπτει το λάκκο πρέπει να σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε η άντληση απορριμμάτων να μην αποτελεί πρόβλημα. Η αποχέτευση για παροχή βραχυπρόθεσμης κατοικίας μπορεί να γίνει χωρίς στάσιμο λάκκο για αποχετεύσεις. Εάν ο ιστότοπος προορίζεται για σπάνιες επισκέψεις, τότε αρκεί να τοποθετήσετε ένα αεροστεγές δοχείο με όγκο έως 2 κυβικά μέτρα στο λάκκο και να φέρετε έναν σωλήνα αποχέτευσης σε αυτό από το σπίτι.

Με τη φθηνότητα και την απλότητα της οργάνωσης ενός τέτοιου συστήματος αποχέτευσης καλοκαιρινής εξοχικής κατοικίας, εκτός από τη δυσάρεστη μυρωδιά που αιωρείται πάνω από το χώρο αποθήκευσης των αποχετεύσεων, έχει ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα. Αυτή είναι η ανάγκη να καλείτε τακτικά ειδικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στον καθαρισμό των βόθρων. Κάτι που δεν είναι πάντα δυνατό σε απομακρυσμένες περιοχές ή έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ποσότητα.

Σηπτική δεξαμενή – σύγχρονο σύστημα αποχέτευσης για εξοχικές κατοικίες

Η χρήση μιας σηπτικής δεξαμενής, μιας πιο σύγχρονης και το πιο σημαντικής, αποτελεσματικής συσκευής καθιστά δυνατή τη δημιουργία συστήματος αποχέτευσης στη χώρα χωρίς άντληση. Το νερό των κοπράνων καθαρίζεται και απορρίπτεται απευθείας στο έδαφος. Φυσικά, μπορεί να απαιτείται αποχετευτικό μηχάνημα για να ξεπλύνει τη δεξαμενή, αλλά αυτή η υπηρεσία θα χρειαστεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Αυτός ο τύπος αποχέτευσης αποτελείται από μια σηπτική δεξαμενή, όπου τοποθετούνται και καθαρίζονται οι αποχετεύσεις και ένα σύστημα αποστράγγισης.

αποχέτευση με σηπτική δεξαμενή

Μια σηπτική δεξαμενή είναι ένα δοχείο πολλαπλών θαλάμων, που ρέει μέσα από το οποίο τα λύματα διαχωρίζονται σταδιακά σε υγρά και στερεά κλάσματα και έτσι καθαρίζονται. Μικροβιολογική αποσύνθεση των αποβλήτων μπορεί επίσης να λάβει χώρα εδώ..

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε επώνυμη σηπτική δεξαμενή για το σύστημα αποχέτευσης στη χώρα και να εγκαταστήσετε τη δομή, σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Ωστόσο, όλα μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας. Πολλοί σφραγισμένοι θάλαμοι είναι εγκατεστημένοι στο λάκκο, που συνδέονται με σωλήνες για υπερχείλιση λυμάτων..

σηπτική δεξαμενή χωρίς άντληση

Τα απόβλητα που πέφτουν στη σηπτική δεξαμενή καθαρίζονται κατά 50 – 70%και στη συνέχεια πηγαίνουν στο φίλτρο καλά ή απομακρύνονται στο πεδίο διήθησης.

Η δομή του πηγαδιού του φίλτρου είναι παρόμοια με το βόθρο, εκτός από το κάτω μέρος. Αντ ‘αυτού, ένα ογκομετρικό μαξιλάρι άμμου και χαλικιού χτίζεται κάτω από το πηγάδι, το οποίο επιτρέπει επιπλέον φιλτράρισμα του νερού όταν εισέρχεται σε γόνιμο έδαφος..

καταβόθρα

Στην πράξη, τα πεδία φιλτραρίσματος αντιπροσωπεύουν μια περιοχή με διάτρητους σωλήνες τοποθετημένους στο έδαφος, μέσω των οποίων η καθαρισμένη υγρασία διεισδύει στο έδαφος σε μικρές μερίδες..

αποχέτευση χωρίς άντληση με διήθησηΟι σταθμοί επεξεργασίας επιτρέπουν την αύξηση της αποτελεσματικότητας της επεξεργασίας λυμάτων έως και σχεδόν 99%. Σήμερα, αυτή η λύση σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε λύματα ακόμη και για άρδευση και να δημιουργείτε το υψηλότερο ποιοτικό και αποδοτικό σύστημα αποχέτευσης στη χώρα. Ο τελικός καθαρισμός πραγματοποιείται χάρη στο έργο των μικροοργανισμών, οι οποίοι εμποδίζουν τη σήψη των αποβλήτων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυσάρεστη οσμή.

Ένας σταθμός επεξεργασίας είναι ένα σύστημα αποχέτευσης στη χώρα χωρίς άντληση λυμάτων, το νερό που βγαίνει από αυτό στερείται απωθητικής οσμής και είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για άρδευση όσο και για πλήρωση της δεξαμενής η ιστοσελίδα.

Σταθμός βαθιάς βιολογικής επεξεργασίας

Το μόνο μειονέκτημα του σχεδιασμού είναι η σημαντική τιμή του, η οποία αντισταθμίζεται περισσότερο από την άνετη χρήση, την απουσία προβλημάτων με τον καθαρισμό των δεξαμενών αποθήκευσης και τη μυρωδιά.

Βίντεο: σχετικά με τα λύματα

Previous Post
Hogyan lehet a japán birs hasznos és káros az emberi egészségre
Next Post
Μια στενή γνωριμία με τα κράνμπερι – πού μεγαλώνει και πώς να τα συλλέξετε