15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Όλα είναι εύκολα και απλά – ένα καπνιστήριο από κύλινδρο αερίου

καπνιστήριο από κύλινδρο αερίου Το καπνιστήριο από κύλινδρο αερίου είναι μια οικονομική παραλλαγή πολύπλοκου και ακριβού εξοπλισμού για το κάπνισμα ενός προϊόντος. Για να φτιάξετε μια τέτοια δομή, θα χρειαστείτε τόσο μύλο όσο και μηχανή συγκόλλησης. Σε αυτή την περίπτωση, ο πλοίαρχος πρέπει να είναι δημιουργικός. Το αποτέλεσμα της επίπονης εργασίας θα είναι μια δομή που θα χρησιμοποιηθεί ως μπάρμπεκιου, μπάρμπεκιου, ψησταριά ή καπνιστήριο.

ανοιχτό καπνιστήριο Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο αριστούργημα, οι συνηθισμένοι κύλινδροι ταιριάζουν καλύτερα. Το ανθεκτικό μέταλλο σας επιτρέπει να θερμαίνετε το προϊόν στην ακραία θερμοκρασία και το εργονομικό σχήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία όλων των ειδών πιάτων. Αρκετά κύρια μαθήματα για το πώς να φτιάξετε ένα καπνιστήριο από έναν κύλινδρο αερίου θα σας βοηθήσουν να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.ξεπλύνετε το μπουκάλι με νερό

Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να καθαρίσετε το δοχείο από υπολείμματα αερίου. Όταν βγαίνει φυσικά, η δεξαμενή γεμίζει με νερό και αφήνεται για 24 ώρες. Στο τέλος της περιόδου, το υγρό χύνεται και η βαλβίδα λιπαίνεται με αφρό σαπουνιού για να ελέγξει για διαρροές..

Για το θέμα: φτιάξτε μόνοι σας καπνιστό καπνιστό από ξύλο και σχέδια και διαστάσεις!

Πρωτότυπο σόλο: καπνιστήριο και μπάρμπεκιου

Ο εξοπλισμός θα αποτελείται από 2 μέρη: μια γεννήτρια καπνού και ένα μαγκάλι. Επομένως, πρέπει να προετοιμάσετε δύο δεξαμενές των 50 και 20 λίτρων. Στη συνέχεια, ο μάγος θα κάνει ένα σχέδιο ή ένα σκίτσο στο οποίο θα σημειώσει τη θέση των οπών για τον φυσητήρα και τις πόρτες. Στο επόμενο στάδιο, προετοιμάστε εργαλεία και υλικά:

 • τρυπάνι;
 • μεταλλική βούρτσα?
 • τραπεζίτης;
 • εγκατάσταση συγκόλλησης?
 • γωνία ή προφίλ κτιρίου.
 • στυλό?
 • 4-6 τεμ. μεντεσέδες πόρτας?
 • σωλήνας καμινάδας (μήκος 1,5 μέτρα και διάμετρο 10-12 cm).
 • πλέγμα ράβδων.

Βασικά εργαλεία και υλικά σε επιφυλακή. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα καπνιστήριο από έναν κύλινδρο αερίου με τα χέρια σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγίες αναφέρονται στην εγκατάσταση για μέθοδο καυτού καπνίσματος. Έτσι, η όλη διαδικασία χωρίζεται σε πολλά κύρια στάδια..

Κοπή μετάλλων

κόψτε βρύσεςΗ γεννήτρια καπνού και το ίδιο το μαγκάλι είναι φιάλες με καπάκια, οπότε πρέπει πρώτα να κόψετε το λαιμό. Στη συνέχεια, φτιάξτε το πρώτο μπαλόνι μήκους 50 εκατοστών και αφήστε το δεύτερο στην αρχική του μορφή. Στη συνέχεια, σε καθένα από αυτά, κόψτε:

 • παράθυρο που φυσάει (10Χ10 cm, στο κάτω μέρος και πιο κοντά στην άκρη).κόψτε ένα παράθυρο για να φυσήξει
 • καλύψτε όλη την περίμετρο της δεξαμενής.κόψτε το κάλυμμα

Στην κύρια δεξαμενή, τσίμπημα με ειδικές συσκευές για σουβλάκια. Σε κάθε πλευρά (απέναντι από την άλλη) σχηματίστε:

 • τρύπες (12 τεμ. 1 εκ. σε διάμετρο).γεωτρήσεις
 • σχισμές (βάθος – 2 cm).φτιάξτε σχισμές

Μια αναπηρική καρέκλα είναι κατασκευασμένη από τη γωνία του κτιρίου, ανοίγοντας τρύπες σε ολόκληρη την περιοχή σε απόσταση 5 εκ. Στη συνέχεια συγκολλάται στην κεντρική ζώνη της εγκατάστασης.

συγκολλήστε μια γωνίαΤο καπνιστήριο από τον κύλινδρο πρέπει να συνδεθεί με την καμινάδα και το τζάκι. Για να γίνει αυτό, μια βαλβίδα για την καμινάδα κόβεται στο πάνω μέρος του τμήματος και στην άλλη κάτω γωνία – για τη γεννήτρια καπνού..κόψτε τις οπές για τον σωλήνα και τον φούρνο

Εργασίες συγκόλλησης

συγκολλούμε τις λεπτομέρειες του καπνιστηρίουΤα κομμένα μέρη πρέπει τώρα να διπλωθούν σωστά. Εδώ θα χρειαστείτε μια μηχανή συγκόλλησης με ηλεκτρόδια 2-3 mm. Τα συστατικά μέρη συνδέονται με την ακόλουθη σειρά:

 • μεντεσέδες για καλύμματα.συγκολλήστε τους μεντεσέδες κάτω από το καπάκι
 • στυλό?λαβές συγκόλλησης
 • γωνίες (στο κέντρο της φιάλης, καθώς και στις πλευρές της σχάρας).συγκόλληση στις γωνίες
 • πόδια?εγκαταστήστε το καπνιστήριο στα πόδια
 • καμινάδα.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι εγκάρσιες δοκοί συγκολλούνται στα στηρίγματα για τη σταθερότητα του εξοπλισμού. Μετά από αυτό, το κύριο μέρος του ψησταριού από τον κύλινδρο αερίου θα ενωθεί με το ίδιο το τζάκι. Σε αυτή την περίπτωση, οι αποσβεστήρες είναι κατασκευασμένοι από σταθερό τύπο για να ρυθμίζουν την καύση, την κυκλοφορία καπνού και την ένταση του καύσου..κάνοντας αποσβεστήρα Με την ίδια αρχή, μια πλάκα είναι προσαρτημένη στο πάνω μέρος της καμινάδας, ώστε να μπορείτε να την ανοίξετε και να την κλείσετε..συγκολλήστε δύο σώματα

Η διαδικασία κοπής και συγκόλλησης απαιτεί μεγάλη ακρίβεια. Οι αρμοί πρέπει να είναι επίπεδες και χωρίς κενά. Για να γίνει το δοχείο όσο το δυνατόν πιο σφιχτό, τοποθετούνται πλάκες αλουμινίου με διάκενο 2-3 εκ. Περιμετρικά των κομμένων παραθύρων και στερεώνονται με πριτσίνια..

Ασυνήθιστο μακιγιάζ

αλέθουμε και βάφουμε τις θήκεςΜετά από τέτοια σκονισμένη εργασία, η δομή φέρεται σε μια εμφανή μορφή. Ένα τέτοιο ασυνήθιστο “μακιγιάζ” για μια μεταλλική κατασκευή γίνεται σε διάφορα στάδια:

 • οι ραφές ισοπεδώνονται με μύλο.
 • ολόκληρη η επιφάνεια καθαρίζεται με μεταλλική βούρτσα και στη συνέχεια με γυαλόχαρτο.
 • επεξεργαστείτε το δοχείο με έναν παράγοντα απολίπανσης.
 • επικαλυμμένο με ανθεκτική στη θερμότητα βαφή.

ζωγραφίζοντας ένα καπνιστήριο από έναν κύλινδροΗ φωτογραφία δείχνει ένα καπνιστήρι που φτιάχνετε μόνοι σας από κύλινδρο αερίου, κατασκευασμένο σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες. Ορισμένα στοιχεία μπορούν να γίνουν διαφορετικά. καπνιστήριο βαμμένοΑντί για πτερύγιο, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κόβουν λωρίδες (πλάτους έως 5 mm) στο κάτω μέρος του προϊόντος.

Η εστία κατασκευάζεται συχνά από συνηθισμένο μεταλλικό φύλλο. Είναι τετράγωνο ή ορθογώνιο. Το μέγεθος είναι το 1/3 του ίδιου του μαγκάλι.

Εγκατάσταση αυτοπροσώπως για κρύο κάπνισμα

κρύα καπνιστά καπνιστήριαΓια να χτίσετε ένα τέτοιο καπνιστήριο από κύλινδρο αερίου με τα χέρια σας, χρειάζεστε σχέδια. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την αρχή της σύνδεσης των τριών κύριων τμημάτων. Δεδομένου ότι οι οδηγίες για την εγκατάσταση μπάρμπεκιου / μπάρμπεκιου δίνονται παραπάνω, σε αυτό το μέρος θα πρέπει να δώσετε προσοχή μόνο στην κατασκευή ενός κάθετου θαλάμου. Σε αυτό, η θερμοκρασία θέρμανσης δεν θα υπερβεί τους 50-70 ° С. καπνιστήριο κρύο και ζεστό κάπνισμαΤο κάνουν με αυτόν τον τρόπο:

 • κόψτε την πόρτα (καταλαμβάνει τα 2/3 της επιφάνειας).
 • οι ράβδοι είναι στερεωμένες κατά μήκος της δεξαμενής σε πολλούς ορόφους ή 3-5 χωρίσματα από το πλέγμα.καπνιστήριο σε λειτουργία
 • στα κύρια και τα πρόσθετα (η μισή χωρητικότητα κόβεται) διαμερίσματα, σχηματίζονται βαλβίδες για τη σύνδεση δύο θαλάμων, μετά τις οποίες συγκολλούνται.κοπή για συνδέσεις κάμερας
 • ένας σωλήνας με έναν αποσβεστήρα συγκολλάται στην κορυφή του καπνιστηρίου από έναν κύλινδρο αερίου, έτσι ώστε ο χειριστής να μπορεί να ρυθμίσει τη ροή του καπνού.έτοιμη εγκατάσταση

Κατά τη σύνδεση των εξαρτημάτων, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο που θα βοηθήσει στην επίτευξη της μέγιστης κάθετης θέσης των καμερών. Είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε να συγκολλήσετε τις λαβές και τους μεντεσέδες στην πόρτα. Ο εξοπλισμός ενός τέτοιου σχεδίου συνοδεύεται από θερμόμετρα που είναι εγκατεστημένα σε κάθε μισό.

Οι μεντεσέδες συνδέονται με 2 τρόπους: με βίδα ή με συγκόλληση. Η πρώτη επιλογή είναι πολύ πιο πρακτική, επειδή σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε εξαρτήματα χωρίς προβλήματα σε περίπτωση βλάβης. Ωστόσο, η δεύτερη μέθοδος είναι ασφαλέστερη.

Η υποστήριξη είναι ένα σημαντικό στοιχείο

υποστήριξη καπνιστηρίουΚάθε αυτοκατασκευασμένο καπνιστήριο από κύλινδρο χρειάζεται σταθερά και ανθεκτικά πόδια. Επιπλέον, πρέπει να είναι κινητό, ικανό να κινείται. Επομένως, τα πόδια είναι κατασκευασμένα από:

 • τετραγωνικοι σωληνες?
 • εξαρτήματα?
 • σφιχτά υφασμένα ράβδοι.
 • ρόδες.

Συνδέστε τα εξαρτήματα χρησιμοποιώντας μπουλόνια / παξιμάδια ή συγκόλληση. Στην πρώτη περίπτωση, η δομή θα είναι αφαιρούμενη και στη δεύτερη, θα είναι ακίνητη. Το ύψος της εγκατάστασης υπολογίζεται έτσι ώστε το κατακόρυφο διαμέρισμα να βρίσκεται σε επίπεδο 1 m από το έδαφος. Ορισμένοι τεχνίτες συμβουλεύουν να τοποθετήσετε ένα ράφι με τη μορφή πλέγματος μεταξύ των ποδιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση σκευών κουζίνας και καυσόξυλων..

καπνιστήριο στις ρόδεςΓια κινητά μοντέλα καπνιστηρίου, είναι καλύτερο να φτιάξετε τροχούς από κύλινδρο αερίου. Αποσυνδέονται είτε από το κατασκευαστικό καρότσι είτε από το ποδήλατο. Τοποθετούνται από την πλευρά του θαλάμου κρύου καπνίσματος.

Τα στηρίγματα μπορούν να γίνουν από τα πόδια μιας παλιάς ραπτομηχανής που κατασκευάστηκε στην ΕΣΣΔ. Το υλικό είναι τόσο ανθεκτικό και ανθεκτικό στη θερμότητα που δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερα.

καπνιστήριο με πόδια ραπτομηχανής

Σημειώσεις στον σεφ

καυσόξυλα για το καπνιστήριοΤο κάπνισμα είναι μια επίπονη και πολύ λεπτή διαδικασία. Η γεύση των προϊόντων εξαρτάται όχι μόνο από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του εξοπλισμού, αλλά και από τα καύσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται. Γενικά συνιστάται να επιλέξετε το ξύλο των οπωροφόρων δέντρων:

 • κεράσια (μόνο χωρίς φλοιό).
 • μηλιές?
 • αχλάδια?
 • βερίκοκα?
 • δαμάσκηνα.

καύσιμο καπνιστώνΤαυτόχρονα, θραύσματα από καρύδι, βελανιδιά ή φτελιά θα δώσουν στο κρέας / φρούτο μια εξαιρετικά ξινή γεύση. Συνιστάται η επεξεργασία των ψαριών με καπνό που λαμβάνεται μετά από καύση ιτιάς, ιτιάς και ακόμη και ιτιάς.

Πριν αρχίσετε να χτίζετε ένα καπνιστήριο από φιάλες αερίου με τα χέρια σας, θα πρέπει να παρακολουθήσετε το βίντεο των κύριων τάξεων. Εφιστούν την προσοχή στις αποχρώσεις που προκύπτουν κατά την εκτέλεση εξαιρετικά ακριβών κοπών μετάλλων. Ταυτόχρονα, ο εργαζόμενος μπορεί να απαντήσει σε πολλές άλλες ερωτήσεις..

Οδηγίες βίντεο για την κατασκευή καπνίσματος από κύλινδρο αερίου

Previous Post
A természet csodája vagy szokatlan alakú és színű ehető gombák
Next Post
Πώς να καλλιεργήσετε ζαχαρότευτλα: κανόνες φύτευσης και φροντίδας