15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να φτιάξετε εξωτερικές γλάστρες με τα χέρια σας

εξωτερικές διακοσμητικές γλάστρες Κάθε ιδιοκτήτης θέλει, φεύγοντας από το σπίτι, να θαυμάσει το οικόπεδο του, είτε πρόκειται για ιδιωτικό σπίτι είτε για εξοχικό. Μία από τις τεχνικές για τη διακόσμηση και τη διαφοροποίηση του ιστότοπου είναι να οργανώσετε ενδιαφέρουσες εξωτερικές γλάστρες σε ορισμένα σημεία. Μπορούν να περιέχουν λουλούδια, μπονσάι κ.ο.κ..

Παρακάτω θα μιλήσουμε για το τι είδους γλάστρες είναι, πού είναι καλύτερα να τα τακτοποιήσετε, πώς και από τι μπορείτε να φτιάξετε δοχεία μόνοι σας.

Τι είναι τα βάζα

πρωτότυπες γλάστρες στον ιστότοπο Προηγουμένως, τέτοια δοχεία, μπανιέρες και γλάστρες χρησιμοποιούνταν μόνο για την καλλιέργεια ιδιότροπων φυτών. Περιείχαν εξειδικευμένο χώμα, διαφορετικό σε σύνθεση από το συνηθισμένο χώμα σε ένα παρτέρι..

Τώρα χρησιμοποιούνται διαφορετικά και όμορφα δοχεία για συνηθισμένα λουλούδια για να διαφοροποιήσουν τους συνηθισμένους κήπους και βεράντες.

Προβολές

στρογγυλές γλάστρεςΥπό όρους, μπορείτε να χωρίσετε γλάστρες σε διάφορες κατηγορίες:

 • με μορφή?
 • από το υλικό κατασκευής.

Όσον αφορά το σχήμα, τα δοχεία μπορεί να είναι οτιδήποτε. Υπάρχουν τόσο τυπικά (στρογγυλά, τετράγωνα, ορθογώνια) όσο και ασυνήθιστα (ακανόνιστα). Όλα εδώ περιορίζονται μόνο από τη φαντασία του ιδιοκτήτη του σπιτιού ή της dacha. Μπορούν επίσης να επιλεγούν διάφορα υλικά – φυσικά (για παράδειγμα, κούτσουρα ή κούτσουρα), σκυρόδεμα, υφάσματα, μέταλλο, ξύλο.

Πρέπει να επιλέξετε υλικό για τη γλάστρα εστιάζοντας στο γενικό στυλ της ζώνης της θέσης της.

Κάθε πρώτη ύλη έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, χαρακτηριστικά φροντίδας.

Υλικά (επεξεργασία)

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα κοινά υλικά για την κατασκευή εξωτερικών γλάστρες και τη φροντίδα τους:

 1. Φυσικά υλικά. Παλιά κούτσουρα ή κούτσουρα δέντρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του κήπου. Προκειμένου μια τέτοια γλάστρα να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην χάσει την εμφάνισή της, είναι απαραίτητο να την επεξεργαστείτε με ειδικά μέσα. Εδώ ο εμποτισμός από μούχλα, από τη σήψη και τα έντομα μπορεί να είναι χρήσιμος..γλάστρες από κούτσουρα και μανταλάκια
 2. Σκυρόδεμα. Ευέλικτο και ανθεκτικό υλικό που σας επιτρέπει να φτιάξετε γλάστρες διαφόρων σχημάτων. Δεν χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία, μπορείτε απλά να βάψετε για μια αισθητική εμφάνιση.οβάλ αγγεία από σκυρόδεμα
 3. Υφάσματα. Χρησιμοποιεί ειδικά υλικά που είναι ανθεκτικά σε φυσικά φαινόμενα.γλάστρα από ύφασμα και τσιμέντο
 4. Μέταλλο. Εννοώ όμορφες γλάστρες από σφυρήλατο σίδερο. Είναι πολύ σημαντικό όλα τα σχέδια να αντιμετωπίζονται με ειδικό χρώμα, διαφορετικά θα εμφανιστεί σκουριά και η εμφάνιση θα χαλάσει..γλάστρες από μέταλλο
 5. Ξύλο. Οι ράβδοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο εμποτισμό με τα φυσικά υλικά, διαφορετικά θα αλλάξουν χρώμα με την πάροδο του χρόνου και θα καταστούν άχρηστες..γλάστρες από ξύλο

Πώς να επιλέξετε ένα μέρος για γλάστρες

γλάστρες στη βεράνταΗ θέση των γλάστρες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του κήπου. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να τα τοποθετήσετε με τον κατάλληλο και βολικό τρόπο..

Βάζα εγκατεστημένα στις πλευρές της βεράντας θα ζωντανέψουν την είσοδο του σπιτιού. Είναι επίσης καλό να τα τοποθετήσετε κοντά σε κιόσκια ή καλοκαιρινή κουζίνα..

Εάν έχετε μια αρκετά ευρεία τυφλή περιοχή, οι εξωτερικές γλάστρες θα είναι κατάλληλες κατά μήκος του τοίχου του σπιτιού – τα λουλούδια θα φέρουν μια ζωντανή πινελιά στο φόντο των πέτρινων τοίχων.γλάστρες κατά μήκος του τοίχου

Οι ογκώδεις γλάστρες δεν είναι κατάλληλες σε μικρούς κήπους. Ακριβώς όπως οι μικρογραφίες θα χαθούν στην απεραντοσύνη ενός μεγάλου κήπου.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να υπολογίσετε εκ των προτέρων τι ακριβώς θα αναπτυχθεί στο δοχείο. Εάν δεν λάβετε υπόψη τις “επιθυμίες” του φυτού, θα πεθάνει και, ως αποτέλεσμα, η γλάστρα θα είναι άδεια.

τσιμεντένιες γλάστρες στην αυλήΈνα μόνιμο μέρος για γλάστρες πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά. Αυτά είναι αρκετά βαριά προϊόντα και δεν συνιστάται να ενοχλήσετε το φυτό για άλλη μια φορά..

ψηλή γλάστρα στον κήποΕίναι καλό να επισημάνετε την είσοδο στις ζώνες του κήπου, κτίρια με γλάστρες με λουλούδια. Μην ξεχνάτε το στυλ – εάν έχετε κιόσκι από ξύλο, τότε οι τσιμεντένιες γλάστρες δεν θα λειτουργήσουν.

Διακοσμούμε τον ιστότοπο με τα χέρια μας

Ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος είναι να αγοράσετε έτοιμες γλάστρες στο επιθυμητό στυλ ή να παραγγείλετε παραγωγή σύμφωνα με το δικό σας σκίτσο. Αλλά αυτό θα είναι μια τάξη μεγέθους πιο ακριβό από το να φτιάξετε γλάστρες για μια καλοκαιρινή κατοικία με τα χέρια σας. Αυτό, φυσικά, θα πάρει χρόνο, προσπάθεια και φαντασία, αλλά αξίζει τον κόπο. Να μερικά παραδείγματα.

Σκυρόδεμα

ανοξείδωτες γλάστρες από σκυρόδεμαΑκόμη και το ωραίο φύλο μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο φαινομενικά δύσκολο έργο. Η πιο απλή γλάστρα από σκυρόδεμα που φτιάχνετε μόνοι σας είναι κατασκευασμένη από οποιοδήποτε ύφασμα, μίγμα σκυροδέματος και έναν κάδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα του κονιάματος μετά τις κατασκευαστικές εργασίες.τσιμεντοκονία

Τοποθετήστε το ύφασμα στο υγρό μείγμα και μουλιάστε το καλά. Όταν ολόκληρο το πανί εμποτιστεί με διάλυμα, το βγάζουμε και το κρεμάμε να στεγνώσει σε οποιοδήποτε κουβά.ο σχηματισμός διακοσμητικών γλάστρες

Τοποθετήστε το πανί ως μια ανεστραμμένη γλάστρα θα πρέπει να μοιάζει στο τέλος..

παγωμένο σχήμα γλάστραςΑφού σκληρύνει το τσιμέντο, η προκύπτουσα γλάστρα πρέπει να αφαιρεθεί από τον κάδο. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση – βάψτε το σε οποιοδήποτε ή οποιοδήποτε χρώμα. Εδώ η πτήση της φαντασίας δεν περιορίζεται.

Για να είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε τη γλάστρα από τον κάδο, είναι προτιμότερο να λιπάνετε πρώτα το τελευταίο. Προπόνηση ή οποιοδήποτε λάδι θα κάνει.

Υπάρχει μια πιο ακριβή επιλογή – η κατασκευή χρησιμοποιώντας μια ειδική φόρμα για γλάστρες. Πρέπει να το αγοράσεις. Για αυτό, το αποτέλεσμα θα σας ευχαριστήσει – παίρνετε μια όμορφη τακτοποιημένη γλάστρα. Ναι, και δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο στην κατασκευή – ζυμώστε το διάλυμα, ρίξτε το στο καλούπι και περιμένετε να στερεοποιηθεί.ζωγραφίζοντας μια διακοσμητική γλάστρα

μπολ γλάστρας σε σχέδιο κήπουΠαρεμπιπτόντως, μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε μόνοι σας τις φόρμες. Για αυτό, είναι κατάλληλο χαρτόνι και ταινία. Κόψτε τα εξωτερικά μέρη του μελλοντικού σχήματος, στερεώστε τα με ανθεκτική ταινία υψηλής ποιότητας. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το εσωτερικό μέρος (όπου θα γεμίσει το χώμα για το φυτό) και γεμίστε τα όλα με ένα διάλυμα.

χύθηκαν τσιμεντένιες μορφές γλάστρεςΗ πιο χρονοβόρα μέθοδος κατασκευής εξωτερικών γλάστρες από σκυρόδεμα είναι η χύτευση. Εδώ θα χρειαστείτε ήδη ένα πλαίσιο και μερικές (τουλάχιστον ελάχιστες) δεξιότητες γλυπτικής. Για αυτό, το σχήμα της γλάστρας δεν εξαρτάται από τίποτα. Θα χρειαστεί να εργαστείτε σταδιακά και να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα πρόσθετα και αστάρια.

Όπως μπορείτε να δείτε, η κατασκευή γλάστρες από τσιμέντο με τα χέρια σας δεν είναι δύσκολη..

Ελαστικά

γλάστρα από ελαστικόΔεν είναι η πιο δύσκολη, αλλά όχι τόσο εύκολη επιλογή. Για να εργαστείτε, χρειάζεστε ένα παλιό ελαστικό με δίσκο, κιμωλία και πριόνι.

σήμανση και κοπή της κλίσηςΈτσι, πρώτα πρέπει να σχεδιάσετε το περίγραμμα της άκρης της γλάστρας (είναι η γραμμή κοπής) με κιμωλία. Αυτό γίνεται όχι στη μέση του ελαστικού, αλλά πιο κοντά στο δίσκο στη μία πλευρά..

Τα ελαστικά χωρίς καρφιά είναι κατάλληλα για την κατασκευή γλάστρες – κόβονται πιο εύκολα.

Μετά το μασάζ, πρέπει να κάνετε μια τομή. Να είστε προετοιμασμένοι για δύσκολο κόψιμο.

η διαδικασία κατασκευής γλάστρες από ελαστικάΌταν κόβεται το ελαστικό, πρέπει να σβήσει. Έτσι το βάζο θα είναι από καουτσούκ και ο δίσκος θα παίζει το ρόλο των ποδιών του..

Τα παρτέρια ελαστικών DIY μπορούν να καλυφθούν με κατάλληλη βαφή ή να βαφτούν.

Πέτρα

γλάστρα από φυσική πέτραΜια ενδιαφέρουσα λύση προσφέρεται από τους σχεδιαστές – η κατασκευή γλάστρες και έπιπλα κήπου από πλέγμα και ογκόλιθους. Φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα, το έργο δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και το πιο σημαντικό, τέτοιες εξωτερικές γλάστρες μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας.

Για εργασία, θα χρειαστείτε ένα ειδικό μεταλλικό πλέγμα, γεωύφασμα και ογκόλιθους.

Συλλέγουμε ένα κοίλο πλαίσιο από το πλέγμα. Κοιμόμαστε πέτρες στο κενό των τοίχων. Εν κατακλείδι, στερεώνουμε γεωύφασμα στους τοίχους από μέσα – δεν θα επιτρέψει στο χώμα να διαρρεύσει ανάμεσα στις πέτρες και θα επιτρέψει στο νερό να περάσει.

γλάστρες με βότσαλαΕίναι καλύτερα να ρίξετε αποστράγγιση στον πυθμένα – ένα στρώμα άμμου ή διογκωμένου πηλού. Μια όμορφη γλάστρα που φτιάχνετε μόνοι σας είναι έτοιμη!

Δεν θα είναι δυνατή η μετακίνηση μιας τέτοιας δομής, οπότε επιλέξτε αμέσως μια μόνιμη θέση για αυτήν.

Ξύλο

ξύλινες ζαρντινιέρες για λουλούδια κήπουΟι γλάστρες που φτιάχνετε μόνοι σας για τον κήπο μπορούν να είναι κατασκευασμένες από ξύλο. Ακόμα και οι παλέτες που έχουν απομείνει από την κατασκευή θα λειτουργήσουν.

Για εργασία θα χρειαστείτε:

 • σανίδες?
 • γυαλόχαρτο ή μύλος?
 • πριόνι ή παζλ?
 • καρφιά ή βίδες?
 • ρουλέτα;
 • μολύβι;
 • εμπότιση.

η διαδικασία κατασκευής μιας γλάστρας από ξύλοΓια να φτιάξετε τέτοιες γλάστρες, χρειάζεστε λίγες δεξιότητες ξυλουργικής. Πρώτα πρέπει να σκεφτείτε τις διαστάσεις του μελλοντικού προϊόντος. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι στα χαρτιά..

Στη συνέχεια, κόβουμε τις σανίδες σε μέγεθος.

Στις γωνίες, μπορείτε να στερεώσετε στενές ράβδους ή να κόψετε κλειδαριές.

Αφού προετοιμαστούν όλοι οι πίνακες, πρέπει να τα επεξεργαστείτε με γυαλόχαρτο και να εφαρμόσετε έναν ειδικό εμποτισμό. Το τελευταίο θα αποτρέψει το ξύλο να σαπίζει σε όλες τις καιρικές συνθήκες..

πρωτότυπη μορφή γλάστρες από ξύλο

Όταν η επίστρωση στεγνώσει, μπορείτε να στερεώσετε τα μέρη. Στο τέλος, μένει μόνο να διακοσμήσετε τις γλάστρες που προκύπτουν..

Διάφορος

πλαστικές γλάστρες στο φράχτηΠεριγράψαμε τις πιο προσιτές και δημοφιλείς επιλογές κατασκευής. Επίσης, βαρέλια, ένα παλιό καρότσι, ένα ποδήλατο με καλάθι, πολλές παλιές γλάστρες, ένα προετοιμασμένο κούτσουρο και ούτω καθεξής είναι κατάλληλα ως εξωτερικές γλάστρες. Στην πραγματικότητα, οι φαντασιώσεις έχουν ένα μέρος για να περιπλανηθούν.

Είναι δυνατή η διαφοροποίηση και η διακόσμηση του κήπου χωρίς μεγάλες επενδύσεις. Αρκεί να βρείτε τον χρόνο και να δώσετε ελεύθερο έλεγχο στη φαντασία σας. Τέλος, δείτε τις φωτογραφίες από πλαστές γλάστρες στο δρόμο – είναι πολύ εμπνευσμένες:μεταλλικά βάζα με τη μορφή σιντριβανιού

μονές γλάστρες στα πόδια

διακοσμητική άμαξα με γλάστρες

τσιμεντένιες γλάστρες στη σύνθεση του κήπου

Πρωτότυπες υπαίθριες γλάστρες μόνοι σας-βίντεο

Previous Post
Hogyan készítsünk madárházat egy kutya számára saját kezével – otthont szereltünk egy szeretett őrnek
Next Post
Για γρήγορο και υψηλής ποιότητας βάψιμο χρησιμοποιούμε πιστόλι ψεκασμού από την Κίνα