15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πώς να στεγνώσετε λεμόνι για διακόσμηση στη δική σας κουζίνα

πώς να στεγνώσει το λεμόνι για διακόσμηση

Τα αποξηραμένα λεμόνια είναι ένα κομψό και πρωτότυπο εσωτερικό αξεσουάρ με ευχάριστο άρωμα. Και αν γνωρίζετε πώς να στεγνώνετε λεμόνι για διακόσμηση, τότε μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας χωρίς να πληρώσετε ένα σημαντικό ποσό στα καταστήματα με προϊόντα για το σπίτι και κεντήματα. Μοιραζόμαστε συστάσεις και λεπτομερείς οδηγίες για το στέγνωμα αυτού του εσπεριδοειδούς στο σπίτι..

Προετοιμασία φρούτων για ξήρανση

προετοιμασία λεμονιών για ξήρανση

Πριν στεγνώσετε το λεμόνι σας για τσάι ή διακοσμήσετε το σπίτι σας, είναι σημαντικό να το προετοιμάσετε σωστά:

  1. Επιλέξτε υγιή, ώριμα λεμόνια με έντονο άρωμα. Εάν τα φρούτα δεν μυρίζουν πολύ φρέσκα, τότε σε αποξηραμένη μορφή, η μυρωδιά δεν θα εμφανίζεται ακόμη περισσότερο..
  2. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ποικιλίες με παχύ δέρμα – λόγω αυτού, μετά το στέγνωμα, οι κύκλοι θα είναι ισχυρότεροι, επειδή το λεπτό δέρμα μπορεί να σπάσει.
  3. Πλύνετε τα φρούτα, στεγνώστε και κόψτε σε κομμάτια πάχους 5-7 mm. Τα λεπτότερα στεγνά θα αποδειχθούν πολύ εύθραυστα και τα πολύ παχιά μπορεί να μην στεγνώσουν εντελώς και να σαπίσουν.
  4. Στη συνέχεια, σκουπίστε κάθε σφήνα και από τις δύο πλευρές με μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει τον υπερβολικό χυμό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε πιατέλα ή δίσκο σε ένα μόνο στρώμα και αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου μία ώρα. Συνιστάται η αφαίρεση των οστών, ειδικά των μεγάλων
  5. Για να προσθέσετε ενδιαφέρον χρώμα και ευχάριστο άρωμα, μπορείτε να πασπαλίσετε τους κύκλους με μπαχαρικά. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι η κανέλα, η βανίλια και το κάρδαμο, αλλά οποιοδήποτε από τα γούστα σας θα κάνει. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στη διαδικασία ξήρανσης.

φέτες λεμονιούπασπαλίζουμε λεμόνι με μπαχαρικά

Πώς να στεγνώσετε το λεμόνι για διακόσμηση χρησιμοποιώντας τις καλύτερες μεθόδους

ξερά λεμόνια

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι ξήρανσης. Μερικά από αυτά είναι πιο απλά, άλλα είναι πιο δύσκολα, άλλα απαιτούν περισσότερο χρόνο, άλλα λιγότερο, αλλά όλα θα σας επιτρέψουν τελικά να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα..

Αντί για λεμόνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο εσπεριδοειδή της επιλογής σας. Αποξηραίνονται σύμφωνα με την ίδια αρχή..

Σε στεγνωτήριο αποξηραμένων φρούτων

πώς να στεγνώσετε το λεμόνι για διακόσμηση σε ηλεκτρικό στεγνωτήριο

Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού στο μπολ του στεγνωτηρίου και επιλέξτε την επιθυμητή λειτουργία σύμφωνα με τις οδηγίες για το μοντέλο σας. Λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτούς τους σκοπούς, παρέχεται καλή κυκλοφορία αέρα και βέλτιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό. Αυτό επιτρέπει στα φρούτα να στεγνώσουν όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα..

Η μέθοδος είναι σίγουρα η πιο απλή και θα απαιτήσει τη λιγότερη προσπάθεια, αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Οι φέτες λεμονιού μπορούν να λυγίσουν στη διαδικασία. Αλλά αυτό θα επηρεάσει μόνο την εμφάνισή τους, οπότε αν στο μέλλον προγραμματιστούν να χρησιμοποιηθούν όχι τόσο για διακόσμηση όσο για μαγείρεμα ή αρωματισμό του δωματίου, τότε αυτό δεν θα είναι πρόβλημα..

Η ταχύτητα στεγνώματος εξαρτάται από την ποσότητα λεμονιού, την χωρητικότητα και άλλα χαρακτηριστικά της συσκευής, αλλά κατά μέσο όρο αξίζει να εστιάσετε σε 6-8 ώρες.

Στο ΦΟΥΡΝΟ

λεμόνι αποξηραμένο στο φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 60 βαθμούς πριν στεγνώσετε τα λεμόνια για διακόσμηση. Στρώστε ένα φύλλο ψησίματος ή συρμάτινο ράφι με ένα στρώμα περγαμηνής και απλώστε τα κομμάτια φρούτων πάνω του, έτσι ώστε να μην αγγίζουν το ένα το άλλο. Στη συνέχεια, βάλτε τα μέσα στο φούρνο και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

Μπορείτε να αφήσετε την πόρτα του φούρνου ελαφρώς μισάνοιχτη. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία, επειδή η υπερβολική υγρασία θα ξεπεραστεί και δεν θα συσσωρευτεί στο εσωτερικό..

Ανάλογα με τη ζουμερότητα των φρούτων και την ποσότητα τους, η ξήρανση θα διαρκέσει από 2-3 έως 8 ώρες. Συνιστάται να ελέγχετε την ετοιμότητα των λεμονιών κάθε μισή ώρα ή ώρα και να τα αναποδογυρίζετε, εάν είναι απαραίτητο..

Στο φούρνο μικροκυμάτων

φλούδες λεμονιού αποξηραμένες σε φούρνο μικροκυμάτων

Τοποθετήστε τις σφήνες σε κατάλληλο πιάτο (δεν χρειάζεται να το καλύψετε με τίποτα). Στη συνέχεια, ρυθμίστε τη μέγιστη λειτουργία θέρμανσης και στεγνώστε το λεμόνι για διακόσμηση στο φούρνο μικροκυμάτων σε σύντομες “συνεδρίες” 30-40 δευτερολέπτων. Αυτό είναι απαραίτητο για να πιάσετε τη στιγμή της ετοιμότητας εγκαίρως, επειδή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δύναμη της συσκευής. Αν δείτε ότι διαφορετικές πλευρές στεγνώνουν άνισα, μην ξεχάσετε να γυρίσετε τις φέτες.

Στην μπαταρία

πώς να στεγνώσετε το λεμόνι για διακόσμηση σε μια μπαταρία

Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει μόνο κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου, όταν οι μπαταρίες είναι ενεργοποιημένες, και μόνο εάν ζεσταθούν πολύ:

  1. Τοποθετήστε τα λεμόνια σε ένα λεπτό ταψί καλυμμένο με χαρτί περγαμηνής και τοποθετήστε το στη μπαταρία. Γυρίστε τις σφήνες κατά διαστήματα.
  2. Η δεύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε τα κομμένα φρούτα μεταξύ δύο στρωμάτων από χαρτόνι. Στερεώστε τα με μανταλάκια ή δέστε τα με ένα κορδόνι. Στη συνέχεια, βάλτε τα επίσης στην μπαταρία ή ανάμεσα στα τμήματα, αν υπάρχει χώρος.

Το στέγνωμα των λεμονιών με αυτόν τον τρόπο θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Πολλά εξαρτώνται από τη θερμοκρασία δωματίου και τις συσκευές θέρμανσης.

Στον ήλιο

λεμόνια αποξηραμένα στον ήλιο

Το ζεστό καλοκαίρι, μπορείτε να προσπαθήσετε να στεγνώσετε τα λεμόνια ακριβώς στον ήλιο, χωρίς να καταφύγετε σε άλλες λύσεις. Η μέθοδος ταιριάζει καλύτερα εάν η υγρασία του αέρα είναι χαμηλή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά τα φρούτα μπορεί να αρχίσουν να σαπίζουν.

Στρώστε ένα πιάτο ή ένα δίσκο με περγαμηνή, τοποθετήστε τις φέτες πάνω του και καλύψτε με ένα άλλο στρώμα χαρτιού. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε ένα ηλιόλουστο περβάζι ή σε ένα μπαλκόνι και ελέγξτε τα καθημερινά, αναποδογυρίστε τα αν είναι απαραίτητο και αφαιρέστε αυτά που έχουν αρχίσει να αλλοιώνονται. Ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από τον καιρό και τη θερμοκρασία, αλλά κατά μέσο όρο αξίζει να εστιάσετε στο χρόνο από 2-3 ημέρες έως μια εβδομάδα..

Σε ένα τηγάνι

ξερά λεμόνια σε ένα τηγάνι

Dryingσως το στέγνωμα των λεμονιών με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ονομαστεί το πιο δύσκολο και απρόβλεπτο, επειδή τα φρούτα είναι πολύ εύκολο να στεγνώσουν και να καούν. Είναι λοιπόν λογικό να καταφεύγουμε σε αυτό μόνο ελλείψει άλλων επιλογών..

Ένα ταψί με χοντρό πάτο και αντικολλητική επίστρωση λειτουργεί καλύτερα..

Τοποθετήστε ένα καθαρό, στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ζεστάνετε λίγο πριν στεγνώσετε τα λεμόνια για διακόσμηση. Στη συνέχεια, καλύψτε με περγαμηνή και τοποθετήστε τους κύκλους λεμονιού από πάνω. Φροντίστε να τα γυρίζετε κατά διαστήματα και να προσέχετε την ετοιμότητα. Εάν το χαρτί γίνει πολύ μαλακό από την υγρασία στα φρούτα, αντικαταστήστε το. Το στέγνωμα με αυτόν τον τρόπο θα σας πάρει περίπου δύο ώρες..

Ξήρανση φλούδας λεμονιού

στεγνώστε τη φλούδα του λεμονιού

Πώς να στεγνώσετε το ξύσμα; Αυτό μπορεί να γίνει με όλους τους ίδιους τρόπους όπως περιγράφεται παραπάνω. Η μόνη διαφορά είναι ότι χρειάζεται λιγότερο χρόνο από το στέγνωμα ολόκληρων φέτων με πολτό.

Τα αποξηραμένα λεμόνια είναι ένα πρωτότυπο ντεκόρ και όχι μόνο. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε μόνοι σας στο φούρνο, ειδικό στεγνωτήριο, φούρνο μικροκυμάτων ή ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους με μπαταρία ή κάτω από τον έντονο ήλιο..

Πώς να στεγνώσετε λεμόνι για διακόσμηση με τον απλούστερο τρόπο – βίντεο

Previous Post
Styl Minimalismus v interiéru (185+ fotografií) – Umění prostoru. Zbavíme se křeče a omezení
Next Post
Καλλιέργεια φράουλας από σπόρους