15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dedmoroztv.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γιατί χρειάζεστε και πώς να τοποθετήσετε έναν αεριστή στέγης

Αεριστήρες οροφής Η στέγη ενός κτιρίου είναι μια σύνθετη δομή μηχανικής. Ο αεριστής οροφής είναι ένα στοιχείο ανταλλαγής αέρα και απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας από το θερμομονωτικό στρώμα και τα δομικά στοιχεία.

Συνέπειες ακατάλληλης εγκατάστασης οροφής

Η οροφή έχει δημιουργηθεί για να προστατεύει το κτίριο από τις ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις. Στεφανώνει το κτίριο, πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστο και να εκτελεί προστατευτικές λειτουργίες για ολόκληρη τη δομή. Τα ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή στέγης θα είναι ανίσχυρα στον υγρό στάσιμο αέρα. Έτσι, μόνο το 3% της υγρασίας που λαμβάνεται από το ορυκτοβάμβακα που χρησιμοποιείται για θερμομόνωση θα παραβιάσει την κύρια λειτουργία του. Τα ξύλινα δοκάρια θα σαπίσουν και οι γωνίες θα μουχλιάσουν. Επομένως, είναι απαραίτητο να παρέχεται εκ των προτέρων εξαερισμός της οροφής, στο στάδιο του σχεδιασμού..

Ο κατασκευαστής αεριστήρων στέγης Technonikol κατακτά σκόπιμα την τεράστια αγορά δομικών υλικών. Η παραγωγή ιδρύθηκε το 1994 με βάση το εργοστάσιο ρουμπεροειδούς Vyborg. Σήμερα, η επιχείρηση είναι η πρώτη στη χώρα που ξεκίνησε μια επιχείρηση για την παραγωγή θερμομονωτικού υλικού PIR, το οποίο είναι δημοφιλές στη Δύση. Επόμενο στη σειρά είναι η έναρξη του πέμπτου εργοστασίου ορυκτού μαλλιού βασάλτη.

Η TechnoNIKOL είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο που παρέχει όχι μόνο 10ετή εγγύηση για ορισμένα είδη προϊόντων, αλλά και ασφάλιση αστικής ευθύνης..

Ο αεριστής οροφής βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από τον κάτω χώρο του δοκού. Αλλά για να εξαχθεί ζεστός θερμαινόμενος αέρας στο πάνω μέρος κάτω από την κορυφογραμμή, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια εισροή στην κάτω ζώνη του γείσου. Πώς λειτουργεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας:

 • παράθυρα κοιτώνων?
 • υπο-γείσο ρωγμές?
 • θαλάμους εξαερισμού.

Αερισμός αεραγωγού για μαλακές στέγες Στο πάνω μέρος, είναι εγκατεστημένοι σωλήνες εξάτμισης ή σχισμές ειδικού σχεδιασμού, που ονομάζονται αεριστήρες οροφής. Ο σχεδιασμός των στοιχείων ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από τον τύπο της οροφής. Μια επίπεδη δομή ή μια κατασκευή με μικρή κλίση ονομάζεται μαλακή, όταν ένα στεγανό φράγμα ατμού, ρολό ή ματ και μια προστατευτική επίστρωση με ασφαλτικά μείγματα.

Εάν η μαλακή οροφή δεν έχει επαρκή ανταλλαγή αέρα, θα καταρρεύσει γρήγορα, δεν θα διατηρήσει τη θερμότητα και θα εμφανιστούν διαρροές στο εσωτερικό της οροφής. Αναπόφευκτα, οι υδρατμοί από μια θερμαινόμενη κατοικία θα διεισδύσουν μέσω της οροφής στο στρώμα του ορυκτού μαλλιού. Εκεί, η ψύξη, η υγρασία συμπυκνώνεται, η διαβροχή της μόνωσης. Το νερό δεν μπορεί να ανέβει ψηλότερα, η ασφαλτική οροφή παρεμβαίνει. Έτσι η θερμομόνωση καθίσταται άχρηστη. Η υγρασία που απελευθερώνεται από αυτό περνάει κάτω από την οροφή.

Η μόνωση του υγρού ορυκτού μαλλιού δεν αποκαθιστά τον όγκο του μετά την ξήρανση, πράγμα που σημαίνει ότι οι ίνες συμπιέζονται και τα κανάλια αέρα δεν λειτουργούν. Για να αποκατασταθεί η θερμομόνωση, το υλικό πρέπει να αντικατασταθεί.

Το ίδιο το προστατευτικό στρώμα δεν βρίσκεται πάντα σφιχτά ούτε στην πίσσα. Κατά τόπους, υπάρχουν διογκώσεις στις οποίες βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός αέρας. Η υγρασία συμπυκνώνεται, στη συνέχεια παγώνει και σπάει την εύθραυστη βάση. Η επικάλυψη έγινε άχρηστη εάν δεν πληρούνταν οι συνθήκες ανταλλαγής αέρα στο στάδιο της εγκατάστασης.

Πώς να δημιουργήσετε αερισμό μιας τελικής μαλακής οροφής

Δημιουργία ζώνης αερισμούΥπάρχουν πάντα μόρια νερού στον αέρα. Στο δωμάτιο, κάθε άτομο εξατμίζει ένα λίτρο υγρού με ιδρώτα την ημέρα, και μάλιστα διεξάγει οικονομικές δραστηριότητες. Ο ατμός ανεβαίνει προς τα πάνω και διαπερνά κάτω από τη στέγη. Μπορείτε να απαλλαγείτε από την υγρασία στην οροφή:

 • αποστράγγιση συμπυκνώματος στη μόνωση.
 • σταδιακή διάβρωση της υπερβολικής υγρασίας με απομάκρυνση σε ανοιχτό χώρο.

Σύστημα ανταλλαγής αέρα κατασκευασμένο από αεραγωγό κορυφής και ζώνη εξαερισμούΔημιουργήστε μια κουκούλα στο πάνω μέρος της οροφής, αν είναι αέτωμα, ένας αεριστής κορυφογραμμής για μαλακή στέγη TechnoNIKOL θα σας βοηθήσει. Γραμμικό εξάρτημα, αποτελούμενο από ένα γωνιακό γραμμικό στοιχείο που απέχει από την κλίση κατά το ύψος των ενισχυτικών. Το κενό που προκύπτει καλύπτεται με μια σφραγίδα, μέσα από την οποία περνάει ο αέρας, αλλά τα έντομα δεν πετούν μέσα. Από πάνω, το πλαστικό στοιχείο προφίλ κλείνει με ένα υλικό που προορίζεται για τη διακόσμηση της κορυφογραμμής. Εάν χρησιμοποιείτε ζώνες εξαερισμού εντός των στεγανοποιήσεων και των αεραγωγών κορυφογραμμής μαζί, τότε αυτό θα είναι ένα σύστημα ανταλλαγής αέρα.

Ένας αεριστής οροφής για μαλακή στέγη μπορεί να είναι σημείο αν δεν υπάρχει κλίση σε επίπεδη οροφή ή η κλίση είναι μεγάλη, μεγαλύτερη από 15 μέτρα. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται μια συμπαγής κορυφογραμμή και σημειακοί αεριστές. Σε αυτή την περίπτωση, οι αεραγωγοί σημείων βρίσκονται σε μια γραμμή που χωρίζεται από το κορυφαίο σημείο κατά 0,5 -0,8 μέτρα. Εάν η οροφή είναι με ειδική διαμόρφωση, τα σημεία περιγράφονται από τους σχεδιαστές, έχοντας μελετήσει τη δυνατότητα ανταλλαγής αέρα στη σοφίτα.

Τύποι σημειακών αεριστήρων

Spot Roof AeratorΕάν η οροφή είναι επίπεδη, πλαγιασμένη ή κατασκευασμένη ως επέκταση στον τοίχο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σημειακούς αεριστές για μαλακές στέγες.

Παράγονται από διαφορετικούς κατασκευαστές, έχουν διαφορετικά σχέδια και απόδοση:

 1. Ο αεριστήρας KTV είναι ένας χαμηλός σχεδιασμός μιας τσέπης που ανασηκώνεται στη μία πλευρά με μια συμπαγή σόλα. Η υπερυψωμένη «γλώσσα» σχηματίζει ένα κενό, διακοσμημένο με προστατευτική σχάρα. Ο αέρας βγαίνει μέσα από αυτό. Κάθε συσκευή είναι ικανή να δημιουργήσει απορροφητήρα από επιφάνεια 20 m2.
 2. Η βαλβίδα KTV είναι ένας σωλήνας στο κάτω μέρος, καλυμμένος από πάνω με κεραμίδια στο χρώμα της οροφής και κλεισμένος σε πλέγμα. Ο μεγαλύτερος εξαερισμός παρέχει 40 m2 αερισμού κάτω από την οροφή.Αεριστήρας στέγης TechnoNIKOL 160x460 mm
 3. Απαιτούνται ψηλές κατασκευές όταν η οροφή καλύπτεται από χιόνι και μπορούν να θαφτούν χαμηλές σχισμές. Τα ψηλά στοιχεία έχουν τη μορφή σωλήνα, καλυμμένα με καπάκι από πάνω. Μπορούν να έχουν ένα τμήμα 75, 110, 160 mm, να εγκατασταθούν σε μια κορυφογραμμή ή μια πλαγιά σε κλίση 14 και 27 μοίρες, αυτή είναι η γωνία της σόλας. Ένα παράδειγμα τέτοιου στοιχείου είναι ένας αεριστής στέγης TechnoNIKOL μεγέθους 160×460 mm..

Η ακολουθία εγκατάστασης σημειακού αεριστή σε μαλακή οροφή

Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν αεριστή στέγης κατά τη διαδικασία κατασκευής. Εάν η ανάγκη προέκυψε κατά τη λειτουργία του κτιρίου, είναι δυνατή η εγκατάσταση αεραγωγών, αλλά θα απαιτείται σφράγιση των τμημάτων ζευγαρώματος. Ο καλύτερος τρόπος για τη βελτίωση της ανταλλαγής αέρα είναι η εγκατάσταση του αεριστή σε μαλακή οροφή. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

 • μέσω της δομής, στο στρώμα στεγανοποίησης, κόβεται μια τρύπα κατά μήκος της διαμέτρου του σωλήνα αερισμού.
 • ελέγξτε την κατάσταση της μόνωσης, εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε την για να αυξήσετε το αποτέλεσμα μόνωσης.
 • η σόλα του αεριστή πιέζεται στη βάση, η πυκνότητα εξασφαλίζεται από ένα στρώμα μαστίχας.
 • η φούστα είναι στερεωμένη με βίδες αυτοεπιπεδώματος.
 • η κατεστραμμένη επιφάνεια είναι αδιάβροχη.

Αεριστήρας κηλίδας εγκατεστημένος σε μαλακή οροφήΗ θέση των αεριστήρων επιλέγεται με βάση τη μεγαλύτερη ευπάθεια. Σε επίπεδη οροφή, τέτοια σημεία θεωρούνται τα σημεία σύνδεσης της βάσης. Οι υψηλοί αεριστές θα γίνουν καθολικοί για εγκατάσταση σε κεκλιμένα κρεβάτια. Τα αποδοτικά μοντέλα στροβίλων περιλαμβάνουν τεχνοτροπίες στέγης αεραγωγού NIKOL eco 160×450 mm. Ο σχεδιασμός του σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα στο εσωτερικό, δημιουργώντας έτσι μια αναγκαστική επιτάχυνση της ανταλλαγής αέρα.

Αεριστή στέγης – βίντεο

Previous Post
Cellogin orchidea: fajták termesztése, szaporítása és gyűjtése
Next Post
Επιλέγοντας τις καλύτερες ποικιλίες μηλιών για την περιοχή της Μόσχας